Anonym bruker Skrevet 3. februar 2014 #1 Skrevet 3. februar 2014 Jeg må ha meg ei ny stekepanne og har bestemt meg for å gå for ei støpejernspanne. Hadde i utgangspunktet sett for meg ei fra Le Creuset, men nå ser jeg at noen mener emaljen i disse vil løsne over tid.. Hva mener du: støpejernspanne med eller uten emalje? Hvilken har du? Anonymous poster hash: bac83...950
amandine Skrevet 3. februar 2014 #2 Skrevet 3. februar 2014 Tja.. Støpejernspanne er tungt, synes jeg. Når det er sagt hadde jeg ikke bekymret meg for emaljen til le creuset - det er fantastisk god kvalitet på le creuset og de er ment å vare lenge. Jeg har stålgryter derfra som er helt suverene. Men støpejern som ikke er emaljert er nå veldig godt det også, uavhengig av merke, bare den blir mye og godt brukt og stelt. Jeg var skikkelig god hjelp i dag ser jeg...
☆☆☆ Skrevet 3. februar 2014 #3 Skrevet 3. februar 2014 Har uemaljert, den er super. Tilhørte oldemora til mannen og er god som ny.
Fru.Frøken Skrevet 3. februar 2014 #4 Skrevet 3. februar 2014 Jeg har emaljert fra IKEA, den har ikke mistet noe emalje enda, så tror hvertfall ikke det er et problem med le creuset.
Anonym bruker Skrevet 3. februar 2014 #5 Skrevet 3. februar 2014 Jeg har uemaljert. Kjempefornøyd. Som amadine sier så er det bare å bruke den ofte og stelle den godt Anonymous poster hash: 44213...902
Anonym bruker Skrevet 3. februar 2014 #6 Skrevet 3. februar 2014 Takk for alle svar Jeg har flere produkter fra Le Creuset, derfor jeg vurderer den (så den skal matche resten, hehe) Kom gjerne med flere innspill! Anonymous poster hash: bac83...950
Anonym bruker Skrevet 3. februar 2014 #7 Skrevet 3. februar 2014 Hvordan ser man at den har mistet emalje da? Anonymous poster hash: 4c719...59f
trekkoppfugl Skrevet 3. februar 2014 #8 Skrevet 3. februar 2014 Jeg har den emaljerte stekepakken til le creuset, og er veldig fornøyd! Før du bruker den bør den varmes opp med olje og smøres litt, maten svir seg litt fast de første gangene, så blir den bedre og bedre. har den på mye lavere varme enn teflon.
Anonym bruker Skrevet 3. februar 2014 #9 Skrevet 3. februar 2014 Jeg har den emaljerte stekepakken til le creuset, og er veldig fornøyd! Før du bruker den bør den varmes opp med olje og smøres litt, maten svir seg litt fast de første gangene, så blir den bedre og bedre. har den på mye lavere varme enn teflon. Hvordan vasker du den (såpe/ikke såpe, olje etter hver bruk eller er ikke det nødvendig pga emalje)? Anonymous poster hash: bac83...950
trekkoppfugl Skrevet 3. februar 2014 #10 Skrevet 3. februar 2014 Trenger bare å oljen den før første bruk! Jeg bruker litt såpe, men tror egentlig ikke det er nødvendig. Den er veldig lett å få ren.
trekkoppfugl Skrevet 3. februar 2014 #11 Skrevet 3. februar 2014 Vi har brukt stål og teflon i mange år, og det var en tilvenning med støpejern. Men synes maten blir jevnere stekt, og vannet fordamper jevnt, vi slipper at maten "slipper" alt vannet slik at den koker i stedet for å steke. Pleier å ha varmen på 5-6, i stedet for full pistol med teflon.
Anonym bruker Skrevet 3. februar 2014 #12 Skrevet 3. februar 2014 Hvordan ser man at den har mistet emalje da? Anonymous poster hash: 4c719...59f Jeg lurer fortsatt... Anonymous poster hash: 4c719...59f
Elsker livet Skrevet 3. februar 2014 #13 Skrevet 3. februar 2014 (endret) Hvordan ser man at den har mistet emalje da? Anonymous poster hash: 4c719...59f Jeg lurer fortsatt... Anonymous poster hash: 4c719...59f Den skaller? Det gjør i alle fall mine teflonpanner etter en stund. Støpejern er holdbart og tungt, har ett par gammeldags stekepanner av den typen. Men bruker det kun til pakkekaker fordi jeg foretrekker stekepanner som er lettere, større eller har høyere kanter. Endret 3. februar 2014 av Elsker livet
Anonym bruker Skrevet 3. februar 2014 #14 Skrevet 3. februar 2014 Jeg har uten emalje, er skeptisk til de med emalje fordi jeg har hørt at de mister emaljen.Dessuten er de uten ofte å finne til en billig penge på loppemarked, med litt vask og olje blir de gode å bruke Anonymous poster hash: f98bf...773
Anonym bruker Skrevet 4. februar 2014 #15 Skrevet 4. februar 2014 Trenger bare å oljen den før første bruk! Jeg bruker litt såpe, men tror egentlig ikke det er nødvendig. Den er veldig lett å få ren. Har du hatt den i mange år da? Sorry masinga, men vil være sikker på at jeg kjøper noe som er holdbart Anonymous poster hash: bac83...950
trekkoppfugl Skrevet 4. februar 2014 #16 Skrevet 4. februar 2014 Jeg har bare hatt den i snart ett år, men slike panner skal visst bli bedre og bedre. Foreløpig stemmer det Pannen kommer med livstidsgaranti. emalje er ikke som teflon, har arvet emaljepanner av oldemor som ikke skaller, men har fått noen hakk i emaljen. Teflon er et belegg som slites etterhvert, hos oss har de vart ca fem år hver(jamie oliver og tefal). Teflonpanner må man altså regne med å skifte ut, så nå har vi kjøpt støpejern for miljøets del. Haha, høres ut som en reklame for le creuset, er ikke meningen, altså
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå