Gå til innhold

"... og så dekker du deigen godt med plast"


Anbefalte innlegg

Skrevet

Dette står det i alle gjærbakstoppskrifter jeg vet om. Så det har jeg forsøkt, men det funker jo ikke! Hver gang jeg dekker ferdig trillede boller, brød, rundstykker el med plastfolie og lar dem etterheve, så kollapser jo baksten når jeg tar av plasten igjen fordi deigen setter seg fast i plasten. Gjør jeg noe feil, eller er dette normalt? N bruker jeg bare et kjøkkenhåndkle i stede, men i dag må jeg kaldheve noe i kjøleskapet til i ettermiddag, og da blir det vel tørt med bare håndkle. Noen som kan dele erfaringer?



Anonymous poster hash: 8d1c7...171
Skrevet

Er det ikke bare selve deigen - ikke uttrillede boller/ bakst som skal under plast når den hever

 

Anonymous poster hash: 31571...a61

Skrevet

Du skriver det faktisk selv også :)

 

Anonymous poster hash: 31571...a61

Skrevet

Man skal ikke legge over plast ved etterheving...

 

Anonymous poster hash: 0b412...bb6

Skrevet

Er det ikke bare selve deigen - ikke uttrillede boller/ bakst som skal under plast når den hever

 

Anonymous poster hash: 31571...a61

 

 

Dette er slik jeg bruker å gjøre det.

 

Anonymous poster hash: 20cbf...845

Skrevet

Bruk stor nok pose, ikke clingfilm. Stor pose gir deg luft over deigen.

Skrevet

Jeg har kun lagt plast over deigen før den har rullet ut. Etterpå bruker jeg kjøkkenhåndkle. De hever som de skal da.
 Men jeg er for all del ingen bakemester.

Skrevet

Man skal ikke legge over plast ved etterheving...

 

Anonymous poster hash: 0b412...bb6

Så da holder det med håndkle over på etterheving? Bollene må stå i kjøleskapet til 17-tiden i dag. Er redd de skal bli tørre.

 

HI

 

Anonymous poster hash: b493c...0c4

Skrevet

Dette skjer også hos meg med selve deigen hvis den har hevet opp til plasten.

Sverger til det gode gammeldagse kjøkkenhåndkle jeg... det funker jo,,så hvorfor bruke noe som er mer knøvlete?

 

Anonymous poster hash: 875eb...567

Skrevet

Jeg bruker alltid bare kjøkkenhåndkle, over selve deigen og når de skal etterheve. Hever som bare det, og blir SÅ godt! Så det fungerer jo helt fint! :)



Anonymous poster hash: 86082...6a8
Skrevet

 

Jeg bruker alltid bare kjøkkenhåndkle, over selve deigen og når de skal etterheve. Hever som bare det, og blir SÅ godt! Så det fungerer jo helt fint! :)

 

Anonymous poster hash: 86082...6a8

 

 

 

Dette skjer også hos meg med selve deigen hvis den har hevet opp til plasten.

Sverger til det gode gammeldagse kjøkkenhåndkle jeg... det funker jo,,så hvorfor bruke noe som er mer knøvlete?

 

Anonymous poster hash: 875eb...567

Som nevnt i HI, så bruker jeg også kjøkkenhåndkle til vanlig, men siden deigen må stå så lenge i dag i kjøleskapet er jeg redd den vil bli tørr med bare et håndkle over.

 

HI

 

Anonymous poster hash: b493c...0c4

Skrevet

Når jeg lager gjærbakst pleier jeg å dryppe litt nøytral olje på toppen av deigen som jeg smører rundt/oppå deigen i bolla, når deigen står til heving smører deigen på en måte litt av bollen og det er lett å ta av eventuell plastikk fordi deigen er glatt på toppen. Pleier aldri å ha plastikk på boller o.a som står til etterheving, liker best rent bomullsklede :)

 

Anonymous poster hash: e9c54...b2a

Skrevet

Her setter jeg stekebrettet inn i en vanlig handlepose jeg, alltid fått store, luftige boller :)

 



Anonymous poster hash: baca8...a97
Skrevet

Jeg har fårr bakstkleder av en venninne som hun har sydd. Sydd doble av bomull og tisselaken fra ikea som jo har plast på den ene siden. Fungker som fy:) Funker sikkert med bare tisselaken også, men de hun har sydd er litt mer dekorative.



Anonymous poster hash: 3e543...70e
Skrevet

 

Her setter jeg stekebrettet inn i en vanlig handlepose jeg, alltid fått store, luftige boller :)

 

 

Anonymous poster hash: baca8...a97

 

En vanlig handlepose ja.... Som er laget av søppel! :spy:

Håper ikke det er vanlig blandt folk flest....

 

 

Anonymous poster hash: c6cad...167

Skrevet

 

 

Her setter jeg stekebrettet inn i en vanlig handlepose jeg, alltid fått store, luftige boller :)

 

 

Anonymous poster hash: baca8...a97

 

En vanlig handlepose ja.... Som er laget av søppel! :spy:

Håper ikke det er vanlig blandt folk flest....

 

 

Anonymous poster hash: c6cad...167

 

 

Det er ikke søppel i dem lenger når de er laget om til nye plastposer, vet du...

 

Anonymous poster hash: 45081...058

Skrevet

Legg håndduk først så tar du plast over. Da beholder du fuktigheten uten at deigen klistrer seg fast. Du får heller ikke den tørre skorpen som ofte blir med bare håndduk

Skrevet

 

 

 

Her setter jeg stekebrettet inn i en vanlig handlepose jeg, alltid fått store, luftige boller :)

 

 

Anonymous poster hash: baca8...a97

 

En vanlig handlepose ja.... Som er laget av søppel! :spy:

Håper ikke det er vanlig blandt folk flest....

 

 

Anonymous poster hash: c6cad...167

 

 

Det er ikke søppel i dem lenger når de er laget om til nye plastposer, vet du...

 

Anonymous poster hash: 45081...058

 

De er nå uansett ikke anbefalt å bruke til mat.. Og søppel er det uansett om det er smeltet om til noe annet.

 

Anonymous poster hash: c6cad...167

Skrevet

Ved etterheving kan du legge kjøkkenhåndkle over og plastpose utenpå. Da blir de ikke tørre. Trenger vel ikek stå i kjøleskapet?



Anonymous poster hash: af264...73b
Skrevet

 

 

 

Her setter jeg stekebrettet inn i en vanlig handlepose jeg, alltid fått store, luftige boller :)

 

 

Anonymous poster hash: baca8...a97

 

En vanlig handlepose ja.... Som er laget av søppel! :spy:

Håper ikke det er vanlig blandt folk flest....

 

 

Anonymous poster hash: c6cad...167

 

 

Det er ikke søppel i dem lenger når de er laget om til nye plastposer, vet du...

 

Anonymous poster hash: 45081...058

 

 

 

Det er et anerkjent faktum at man ikke skal bruke vanlige handleposer til oppbevaring av mat av noen type. Det finnes flere seriøse artikler om dette på nett. Tok et kjapt søk, og fant dette:

http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/putter-du-broedet-rett-i-handleposen-les-dette-3766317.html#.UujmtYnKzIU

 

Jeg vet det finnes flere, men har ikke tid til et utvidet søk akkurat nå.

 

Anonymous poster hash: 20cbf...845

Skrevet

Du kan jo bruke vått kjøkkenhåndkle hvis du er redd for at det skal bli for tørt.



Anonymous poster hash: 93155...245
Skrevet (endret)

Man skal ikke legge over plast ved etterheving...

 

Anonymous poster hash: 0b412...bb6

jo, hvis du ikke gjør det så blir det en tørket skorpe og da får du ingen heving...

 

Men så etterhever jeg i 2 timer da. Strør litt mel på toppen, da klistrer ikke plasten seg.

Endret av Turtelduen
Skrevet

 

Man skal ikke legge over plast ved etterheving...

 

Anonymous poster hash: 0b412...bb6

jo, hvis du ikke gjør det så blir det en tørket skorpe og da får du ingen heving...

 

Men så etterhever jeg i 2 timer da. Strør litt mel på toppen, da klistrer ikke plasten seg.

 

 

 

Hva i all verden er poenget med å etterheve i to timer??!

 

Anonymous poster hash: 20cbf...845

Skrevet

 

 

Man skal ikke legge over plast ved etterheving...

 

Anonymous poster hash: 0b412...bb6

jo, hvis du ikke gjør det så blir det en tørket skorpe og da får du ingen heving...

 

Men så etterhever jeg i 2 timer da. Strør litt mel på toppen, da klistrer ikke plasten seg.

 

 

 

Hva i all verden er poenget med å etterheve i to timer??!

 

Anonymous poster hash: 20cbf...845

 

Veldig luftig gjærbakst som ikke faller sammen.

Skrevet

Eller gjør som meg å bruk dusjhetter (de engangshettene man får på hoteller!). Utmerket til å bruke over salatboller og andre rester også:)



Anonymous poster hash: e858b...e6f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...