Gå til innhold

Her er vår toukersmeny! Hva synes dere?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Mandag: Grove pannekaker med bacon

Tirsdag: Fisk i folie med gulrøtter, brokkoli, blomkål, squash, rødløk, aspargesbønner og hvitløk

Onsdag: Fiskesuppe med gulrøtter, kålrot og potet. Servert med grovt brød med smør på

Torsdag: Moussaka laget på svinekjøttdeig, squash og aubergine, ikke potet

Fredag: Stekt ris med kalkun, gulrøtter og erter

Lørdag: Hjemmelaget grøt

Søndag: Omelett på brødskive

Mandag: Sei i form med brokkoli, blomkål, erter og aspargesbønner

Tirsdag: Kyllingsuppe med kokosmelk og karri, brød på siden

Onsdag: Spise ute, blir vel thaimat :)

Torsdag: Grillet tørrfisk med bacon, mandelpotet og gulrotmos

Fredag: Nakkekoteletter stekt i form med grønnsaker, serveres med søtpotetsmos og ris

Lørdag: Rester etter fredag :D

Søndag: Brødskiver eller lignende, vi skal ut på tur og rekker nok ikke ordentlig middag

 

Vi er 2 voksne og 1 barn. Jeg lager alt fra bunnen av. Dette kostet meg 1900,- å handle inn, og denne summen er inkludert husholdningsbudsjettet vårt. Hadde relativt full fryser da.

 

Hva synes dere?

 

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Videoannonse
Annonse
Skrevet

ser bra ut, syns jeg (bortsett fra at jeg ikke synes at grøt er middag)



Anonymous poster hash: 415fe...293
Skrevet

Stusselige helger, ellers mye bra :) 



Anonymous poster hash: d2659...faf
Skrevet

 

Stusselige helger, ellers mye bra :)

 

Anonymous poster hash: d2659...faf

Kan være enig i det, men akkurat disse helgene jobber ho mor (aka kokken, aka meg) ;)

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

Mye usunt.



Anonymous poster hash: cea37...f83
Skrevet

Jeg lurer på hvordan du klarer å lage moussaka uten potet? ;)

 

Anonymous poster hash: 6a414...08e

Skrevet

 

Mye usunt.

 

Anonymous poster hash: cea37...f83

 

I alle dager, hva var det som var så usunt her da?

Skrevet (endret)

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Endret av Elsker livet
Skrevet

Jeg lurer på hvordan du klarer å lage moussaka uten potet? ;)

 

Anonymous poster hash: 6a414...08e

Du vet at den greske versjonen av moussaka kun består av auberginer og ikke potet?

 

Anonymous poster hash: ea6de...fb6

Skrevet

Brødskive til middag? lag suppe å hell på termos, grill pølser eller kok pølser å ha i termosen så blir det mye koseligere tur og middag i et.

 

Vi bruker mellom 500-800 kr på mat i uka så dette er på likhet med oss.

Vi er forresten 2 voksne og 2 barn. Jeg er utdannet kokk og lager også alt fra bunnen av.

 

Hjemme hos oss har vi fokus på sundt og godt i uke dagene og litt mer luksus i helgene.



Anonymous poster hash: 3bd2d...b1b
Skrevet

 

Mye usunt.

 

Anonymous poster hash: cea37...f83

 

 

Du tuller, håper jeg?

 

Anonymous poster hash: 5575f...5d0

Skrevet

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Rart at du sir vi spiser så mye ris og potet, for det gjør vi jo ikke, vanligvis koker jeg én potet til guttungen. Vet ikke hva du mener med for lite kjøtt? Og grønnsaker?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

 

Brødskive til middag? lag suppe å hell på termos, grill pølser eller kok pølser å ha i termosen så blir det mye koseligere tur og middag i et.

 

Vi bruker mellom 500-800 kr på mat i uka så dette er på likhet med oss.

Vi er forresten 2 voksne og 2 barn. Jeg er utdannet kokk og lager også alt fra bunnen av.

 

Hjemme hos oss har vi fokus på sundt og godt i uke dagene og litt mer luksus i helgene.

 

Anonymous poster hash: 3bd2d...b1b

Vi skal kjøre bil, ikke gå på tur i fjellet :P Tar ikke sjansen på suppe i bilen.

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

Ville hatt minst en kjøttfri dag i uken.



Anonymous poster hash: a2619...553
Skrevet

Føler for å presisere at omeletten lages med kjøtt av noe slag, paprika, erter, purre, hvitløk og krydder :D

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

 

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Rart at du sir vi spiser så mye ris og potet, for det gjør vi jo ikke, vanligvis koker jeg én potet til guttungen. Vet ikke hva du mener med for lite kjøtt? Og grønnsaker?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

 

Jeg sier bare hva jeg syns. I forhold til vårt kosthold er det for mye av ris, potet, brød og grøt. Det er en eller flere av disse tingene nesten hver dag. I løpet av 14 dager har dere brød til middagen 5 ganger. Slik jeg ser det så spiser dere omtrent like mye kjøtt på to uker som vi gjør på en dag eller to. 7 av 14 dager er det nevnt grønnsaker. Så som en toukers meny ville det fått slakt i forhold til hva vi mener er godt kosthold.

Skrevet

Brødskive til middag? lag suppe å hell på termos, grill pølser eller kok pølser å ha i termosen så blir det mye koseligere tur og middag i et. Vi bruker mellom 500-800 kr på mat i uka så dette er på likhet med oss.Vi er forresten 2 voksne og 2 barn. Jeg er utdannet kokk og lager også alt fra bunnen av. Hjemme hos oss har vi fokus på sundt og godt i uke dagene og litt mer luksus i helgene. Anonymous poster hash: 3bd2d...b1b

Har du tid/lyst til å legge ut ukesmenyen din og evt noen oppskrifter? Jeg er veldig bevisst på hva jeg handler og blir som regel 700-1100 kroner i uken og vi er bare to...(skal sies at det inkluderer alle husholdningsartikler også da og alle måltider) Ikke alltid det blir like sundt heller og luksus i helgene synes jeg er vanskelig på budsjett. Er 500-800 inkludert alle måltider?

 

Anonymous poster hash: 9622b...4a4

Skrevet

 

 

 

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Rart at du sir vi spiser så mye ris og potet, for det gjør vi jo ikke, vanligvis koker jeg én potet til guttungen. Vet ikke hva du mener med for lite kjøtt? Og grønnsaker?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Jeg sier bare hva jeg syns. I forhold til vårt kosthold er det for mye av ris, potet, brød og grøt. Det er en eller flere av disse tingene nesten hver dag. I løpet av 14 dager har dere brød til middagen 5 ganger. Slik jeg ser det så spiser dere omtrent like mye kjøtt på to uker som vi gjør på en dag eller to. 7 av 14 dager er det nevnt grønnsaker. Så som en toukers meny ville det fått slakt i forhold til hva vi mener er godt kosthold.

Helt greit, jeg spurte om deres meninger og er åpen for forslag :)

 

Nå er det grønnsaker i både omeletten og i kyllingsuppa også, og "utespisingen" blir jo ikke fri for grønt den heller, så det er jeg overhodet ikke bekymret for. Ikke brødet heller, for den saks skyld, det er jo bare 4 dager. Jeg har det med suppe som du har det med fisk - jeg blir ikke mett av suppen alene. Og da er det fint med en skive på siden :) Brødet er hjemmebakt også. Nam nam!

 

Med kjøtt, mener du storfe? Hvorfor bør vi evnt spise mer av det?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

 

 

 

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Rart at du sir vi spiser så mye ris og potet, for det gjør vi jo ikke, vanligvis koker jeg én potet til guttungen. Vet ikke hva du mener med for lite kjøtt? Og grønnsaker?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Jeg sier bare hva jeg syns. I forhold til vårt kosthold er det for mye av ris, potet, brød og grøt. Det er en eller flere av disse tingene nesten hver dag. I løpet av 14 dager har dere brød til middagen 5 ganger. Slik jeg ser det så spiser dere omtrent like mye kjøtt på to uker som vi gjør på en dag eller to. 7 av 14 dager er det nevnt grønnsaker. Så som en toukers meny ville det fått slakt i forhold til hva vi mener er godt kosthold.

Helt greit, jeg spurte om deres meninger og er åpen for forslag :)

 

Nå er det grønnsaker i både omeletten og i kyllingsuppa også, og "utespisingen" blir jo ikke fri for grønt den heller, så det er jeg overhodet ikke bekymret for. Ikke brødet heller, for den saks skyld, det er jo bare 4 dager. Jeg har det med suppe som du har det med fisk - jeg blir ikke mett av suppen alene. Og da er det fint med en skive på siden :) Brødet er hjemmebakt også. Nam nam!

 

Med kjøtt, mener du storfe? Hvorfor bør vi evnt spise mer av det?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

 

Jeg tenker ikke nødvendigvis på storfe, men mer kjøtt i forhold til andre ingredienser. Det blir ikke så mye kjøtt i stekt ris, supper, kjøttdeig i mousaka og bacon til pannekaker o.l. Men du får jo en del proteiner når du spiser fiks. Vi operer ikke etter tallerkenmodellen. Vi prøver mer å ha 50 % kjøtt og 50 % grønnsaker på vår tallerken, evt. riseratning o.l. som har mye proteiner. Men jeg forventer ikke at andre skal være enige i at det er riktig

.

Skrevet

 

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Rart at du sir vi spiser så mye ris og potet, for det gjør vi jo ikke, vanligvis koker jeg én potet til guttungen. Vet ikke hva du mener med for lite kjøtt? Og grønnsaker?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Jeg er helt enig med Elsker livet. Vi har aldri brød til middag, det spises det nok av ellers. Jeg ville også hatt mer rent kjøtt, dere har veldig lite. Grøt er heller ikke middag. Og jeg synes det bør være minimum 3-5 typer grønnsaker til hver eneste middag (potet teller ikke). Men det er nå min mening.

 

Anonymous poster hash: 51938...b1f

Skrevet

 

 

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Rart at du sir vi spiser så mye ris og potet, for det gjør vi jo ikke, vanligvis koker jeg én potet til guttungen. Vet ikke hva du mener med for lite kjøtt? Og grønnsaker?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Jeg er helt enig med Elsker livet. Vi har aldri brød til middag, det spises det nok av ellers. Jeg ville også hatt mer rent kjøtt, dere har veldig lite. Grøt er heller ikke middag. Og jeg synes det bør være minimum 3-5 typer grønnsaker til hver eneste middag (potet teller ikke). Men det er nå min mening.

 

Anonymous poster hash: 51938...b1f

Vi har spist grøt to ganger på fem måneder, og måltidene er balanserte med kjøtt og grønnsaker. Litt ris eller potet skader ingen, og suppe er liksom ikke vann med en kyllingfilet i. Vi er sunnere enn dere tror :D

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

 

 

 

 

 

Hadde ikke blitt godkjent av min mann som er over snittet opptatt av kosthold. For lite kjøtT og grønnsaker, for mye poteter, ris, grøt og brød.

 

For min del hadde det gått fint for en uke, men jeg er ikke så glad i så mye fisk. Føler ikke jeg blir mett av det, og i alle fall ikke mange timene.

Rart at du sir vi spiser så mye ris og potet, for det gjør vi jo ikke, vanligvis koker jeg én potet til guttungen. Vet ikke hva du mener med for lite kjøtt? Og grønnsaker?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Jeg sier bare hva jeg syns. I forhold til vårt kosthold er det for mye av ris, potet, brød og grøt. Det er en eller flere av disse tingene nesten hver dag. I løpet av 14 dager har dere brød til middagen 5 ganger. Slik jeg ser det så spiser dere omtrent like mye kjøtt på to uker som vi gjør på en dag eller to. 7 av 14 dager er det nevnt grønnsaker. Så som en toukers meny ville det fått slakt i forhold til hva vi mener er godt kosthold.
Helt greit, jeg spurte om deres meninger og er åpen for forslag :)

 

Nå er det grønnsaker i både omeletten og i kyllingsuppa også, og "utespisingen" blir jo ikke fri for grønt den heller, så det er jeg overhodet ikke bekymret for. Ikke brødet heller, for den saks skyld, det er jo bare 4 dager. Jeg har det med suppe som du har det med fisk - jeg blir ikke mett av suppen alene. Og da er det fint med en skive på siden :) Brødet er hjemmebakt også. Nam nam!

 

Med kjøtt, mener du storfe? Hvorfor bør vi evnt spise mer av det?

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Jeg tenker ikke nødvendigvis på storfe, men mer kjøtt i forhold til andre ingredienser. Det blir ikke så mye kjøtt i stekt ris, supper, kjøttdeig i mousaka og bacon til pannekaker o.l. Men du får jo en del proteiner når du spiser fiks. Vi operer ikke etter tallerkenmodellen. Vi prøver mer å ha 50 % kjøtt og 50 % grønnsaker på vår tallerken, evt. riseratning o.l. som har mye proteiner. Men jeg forventer ikke at andre skal være enige i at det er riktig

.

Vil du forresten dele deres ukesmeny? Kanskje jeg kan lære en ting eller to :) Hva slags type kjøtt spiser dere mest av? Hvor mye bruker dere på å handle hver uke og hvor mange er dere i familien?

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

Så flink du er som setter opp ukesmeny for to uker av gangen. Jeg prøver å bli flinkere til å planlegge ukesmenyer, men ofte blir det litt på sparket hva det blir til middag, og da er det litt vanskeligere å balansere det. Mye god mat blir det også, ser jeg - jeg tror jeg skal la meg inspirere og i alle fall sette fiskesuppe og moussaka på menyen i løpet av de neste ukene.

 

Det som slår meg er at jeg kanskje ikke ville hatt stekt ris på fredag og grøt på lørdag (men det avhenger litt av hvordan du lager den stekte risen. Når jeg tenker stekt ris er det mesteparten ris med små biter kjøtt og grønnsaker i, hvis risen er tilbehør og du serverer kalkunbryst ved siden av stiller det seg litt annerledes), og på lørdagen ville jeg hatt risengrynsgrøt som lunch også heller en senere kosemiddag. Til den siste søndagen kunne det kanskje være en ide å steke opp fiskekaker, karbonader eller kyllingfilet på forhånd og lage ordentlig gode sandwicher med mye mat i til å ta med på tur.

 

Mandag: Grove pannekaker med bacon
Tirsdag: Fisk i folie med gulrøtter, brokkoli, blomkål, squash, rødløk, aspargesbønner og hvitløk
Onsdag: Fiskesuppe med gulrøtter, kålrot og potet. Servert med grovt brød med smør på
Torsdag: Moussaka laget på svinekjøttdeig, squash og aubergine, ikke potet
Fredag: Stekt ris med kalkun, gulrøtter og erter
Lørdag: Hjemmelaget grøt
Søndag: Omelett på brødskive
Mandag: Sei i form med brokkoli, blomkål, erter og aspargesbønner
Tirsdag: Kyllingsuppe med kokosmelk og karri, brød på siden
Onsdag: Spise ute, blir vel thaimat :)
Torsdag: Grillet tørrfisk med bacon, mandelpotet og gulrotmos
Fredag: Nakkekoteletter stekt i form med grønnsaker, serveres med søtpotetsmos og ris
Lørdag: Rester etter fredag :D
Søndag: Brødskiver eller lignende, vi skal ut på tur og rekker nok ikke ordentlig middag

Vi er 2 voksne og 1 barn. Jeg lager alt fra bunnen av. Dette kostet meg 1900,- å handle inn, og denne summen er inkludert husholdningsbudsjettet vårt. Hadde relativt full fryser da.

Hva synes dere?


Anonymous poster hash: 22a8d...925

Skrevet

 

Så flink du er som setter opp ukesmeny for to uker av gangen. Jeg prøver å bli flinkere til å planlegge ukesmenyer, men ofte blir det litt på sparket hva det blir til middag, og da er det litt vanskeligere å balansere det. Mye god mat blir det også, ser jeg - jeg tror jeg skal la meg inspirere og i alle fall sette fiskesuppe og moussaka på menyen i løpet av de neste ukene.

 

Det som slår meg er at jeg kanskje ikke ville hatt stekt ris på fredag og grøt på lørdag (men det avhenger litt av hvordan du lager den stekte risen. Når jeg tenker stekt ris er det mesteparten ris med små biter kjøtt og grønnsaker i, hvis risen er tilbehør og du serverer kalkunbryst ved siden av stiller det seg litt annerledes), og på lørdagen ville jeg hatt risengrynsgrøt som lunch også heller en senere kosemiddag. Til den siste søndagen kunne det kanskje være en ide å steke opp fiskekaker, karbonader eller kyllingfilet på forhånd og lage ordentlig gode sandwicher med mye mat i til å ta med på tur.

 

 

Mandag: Grove pannekaker med bacon

Tirsdag: Fisk i folie med gulrøtter, brokkoli, blomkål, squash, rødløk, aspargesbønner og hvitløk

Onsdag: Fiskesuppe med gulrøtter, kålrot og potet. Servert med grovt brød med smør på

Torsdag: Moussaka laget på svinekjøttdeig, squash og aubergine, ikke potet

Fredag: Stekt ris med kalkun, gulrøtter og erter

Lørdag: Hjemmelaget grøt

Søndag: Omelett på brødskive

Mandag: Sei i form med brokkoli, blomkål, erter og aspargesbønner

Tirsdag: Kyllingsuppe med kokosmelk og karri, brød på siden

Onsdag: Spise ute, blir vel thaimat :)

Torsdag: Grillet tørrfisk med bacon, mandelpotet og gulrotmos

Fredag: Nakkekoteletter stekt i form med grønnsaker, serveres med søtpotetsmos og ris

Lørdag: Rester etter fredag :D

Søndag: Brødskiver eller lignende, vi skal ut på tur og rekker nok ikke ordentlig middag

 

Vi er 2 voksne og 1 barn. Jeg lager alt fra bunnen av. Dette kostet meg 1900,- å handle inn, og denne summen er inkludert husholdningsbudsjettet vårt. Hadde relativt full fryser da.

 

Hva synes dere?

 

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Enig i at grøt etter et måltid basert på ris ikke er kjempesmart, og det er ikke et fullverdig måltid, men det skyldes rett og slett at jeg er på jobb og mannen kan ikke lage mat :P Så det er litt unntakstilstand, hehe.

 

Takk for tips om å lage ordentlige sandwicher i stedet for kjedelige brødskiver, det skal jeg ta med meg. Blir vel litt salat og noe annet godt på også. Ikke så gærent som damene påstår :)

 

Hi

 

Anonymous poster hash: 22a8d...925

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...