Gå til innhold

Oppskrift på gode, grove rundstykker som er luftige både før og etter frysing?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Mine blir ofte så kompakte.

De behøver ikke være så supergrove, men LITT grove i det minste,



Anonymous poster hash: e5432...02e
Videoannonse
Annonse
Gjest <3Barn&Engler<3
Skrevet

Grove rundstykker med kesam, 24 stk
Ingredienser:
4 dl sammelt hvete, grov eller fin
12 dl hvetemel
1 pakke gjær, tørrgjær eller fersk
5 dl lunkent vann
1 ts salt
1 beger mager kesam

1 sammenpisket egg til pensling
evt. frø/korn til å strø over (jeg brukte valmuefrø og en 5-kornsblanding)

Fremgangsmåte:
La begeret med kesam få romtemperatur (varm det evt. litt i mikroen, men det må ikke koke.) Bland sammen mesteparten av melet, salt og tørrgjær om du bruker det. Bland inn vann og kesam. (Bruker du fersk gjær må det først løses opp i vannet.) Elt deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin, og juster med resten av melet. Deigen skal bli smidig og glatt.

La deigen heve på et lunt sted, tildekket med plast, i 30 minutter.

Ha deigen ut på bakebordet, del den i 2 deler. Rull hver del til en lang pølse som hver igjen deles i 12 deler. Trill rundstykker, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Etterhver på et lunt sted, under plast, i 20 minutter.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg før steking, og strø gjerne over korn eller frø. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
 

Skrevet

Grove rundstykker med kesam, 24 stk

Ingredienser:

4 dl sammelt hvete, grov eller fin

12 dl hvetemel

1 pakke gjær, tørrgjær eller fersk

5 dl lunkent vann

1 ts salt

1 beger mager kesam

 

1 sammenpisket egg til pensling

evt. frø/korn til å strø over (jeg brukte valmuefrø og en 5-kornsblanding)

 

Fremgangsmåte:

La begeret med kesam få romtemperatur (varm det evt. litt i mikroen, men det må ikke koke.) Bland sammen mesteparten av melet, salt og tørrgjær om du bruker det. Bland inn vann og kesam. (Bruker du fersk gjær må det først løses opp i vannet.) Elt deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin, og juster med resten av melet. Deigen skal bli smidig og glatt.

 

La deigen heve på et lunt sted, tildekket med plast, i 30 minutter.

 

Ha deigen ut på bakebordet, del den i 2 deler. Rull hver del til en lang pølse som hver igjen deles i 12 deler. Trill rundstykker, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Etterhver på et lunt sted, under plast, i 20 minutter.

 

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg før steking, og strø gjerne over korn eller frø. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Tuuusen takk! Disse baker jeg i kveld :laugh:

 

HI

 

Anonymous poster hash: e5432...02e

Gjest <3Barn&Engler<3
Skrevet

 

Grove rundstykker med kesam, 24 stk

Ingredienser:

4 dl sammelt hvete, grov eller fin

12 dl hvetemel

1 pakke gjær, tørrgjær eller fersk

5 dl lunkent vann

1 ts salt

1 beger mager kesam

 

1 sammenpisket egg til pensling

evt. frø/korn til å strø over (jeg brukte valmuefrø og en 5-kornsblanding)

 

Fremgangsmåte:

La begeret med kesam få romtemperatur (varm det evt. litt i mikroen, men det må ikke koke.) Bland sammen mesteparten av melet, salt og tørrgjær om du bruker det. Bland inn vann og kesam. (Bruker du fersk gjær må det først løses opp i vannet.) Elt deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin, og juster med resten av melet. Deigen skal bli smidig og glatt.

 

La deigen heve på et lunt sted, tildekket med plast, i 30 minutter.

 

Ha deigen ut på bakebordet, del den i 2 deler. Rull hver del til en lang pølse som hver igjen deles i 12 deler. Trill rundstykker, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Etterhver på et lunt sted, under plast, i 20 minutter.

 

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg før steking, og strø gjerne over korn eller frø. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Tuuusen takk! Disse baker jeg i kveld :laugh:

 

HI

 

Anonymous poster hash: e5432...02e

 

Pga kulturmelka, blir de ikke "over knadd" til en fast deig, og beholder luftigheten ved frysing :) Jeg bruker bare denne oppskriften jeg nå :) Virker de kompakte etter frysing, så har de blitt eltet sammen litt for lenge bare, men er da bare å justere neste gang :)

Skrevet

 

 

Grove rundstykker med kesam, 24 stk

Ingredienser:

4 dl sammelt hvete, grov eller fin

12 dl hvetemel

1 pakke gjær, tørrgjær eller fersk

5 dl lunkent vann

1 ts salt

1 beger mager kesam

 

1 sammenpisket egg til pensling

evt. frø/korn til å strø over (jeg brukte valmuefrø og en 5-kornsblanding)

 

Fremgangsmåte:

La begeret med kesam få romtemperatur (varm det evt. litt i mikroen, men det må ikke koke.) Bland sammen mesteparten av melet, salt og tørrgjær om du bruker det. Bland inn vann og kesam. (Bruker du fersk gjær må det først løses opp i vannet.) Elt deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin, og juster med resten av melet. Deigen skal bli smidig og glatt.

 

La deigen heve på et lunt sted, tildekket med plast, i 30 minutter.

 

Ha deigen ut på bakebordet, del den i 2 deler. Rull hver del til en lang pølse som hver igjen deles i 12 deler. Trill rundstykker, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Etterhver på et lunt sted, under plast, i 20 minutter.

 

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg før steking, og strø gjerne over korn eller frø. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Tuuusen takk! Disse baker jeg i kveld :laugh:

 

HI

 

Anonymous poster hash: e5432...02e

 

Pga kulturmelka, blir de ikke "over knadd" til en fast deig, og beholder luftigheten ved frysing :) Jeg bruker bare denne oppskriften jeg nå :) Virker de kompakte etter frysing, så har de blitt eltet sammen litt for lenge bare, men er da bare å justere neste gang :)

 

OK, takk for tips. "Kulturmelk" - det står ikke i oppskriften, så du mener kesamen, ikke sant?

 

hi

 

 

Anonymous poster hash: e5432...02e

Gjest <3Barn&Engler<3
Skrevet

 

 

 

Grove rundstykker med kesam, 24 stk

Ingredienser:

4 dl sammelt hvete, grov eller fin

12 dl hvetemel

1 pakke gjær, tørrgjær eller fersk

5 dl lunkent vann

1 ts salt

1 beger mager kesam

 

1 sammenpisket egg til pensling

evt. frø/korn til å strø over (jeg brukte valmuefrø og en 5-kornsblanding)

 

Fremgangsmåte:

La begeret med kesam få romtemperatur (varm det evt. litt i mikroen, men det må ikke koke.) Bland sammen mesteparten av melet, salt og tørrgjær om du bruker det. Bland inn vann og kesam. (Bruker du fersk gjær må det først løses opp i vannet.) Elt deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin, og juster med resten av melet. Deigen skal bli smidig og glatt.

 

La deigen heve på et lunt sted, tildekket med plast, i 30 minutter.

 

Ha deigen ut på bakebordet, del den i 2 deler. Rull hver del til en lang pølse som hver igjen deles i 12 deler. Trill rundstykker, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Etterhver på et lunt sted, under plast, i 20 minutter.

 

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg før steking, og strø gjerne over korn eller frø. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Tuuusen takk! Disse baker jeg i kveld :laugh:

 

HI

 

Anonymous poster hash: e5432...02e

 

Pga kulturmelka, blir de ikke "over knadd" til en fast deig, og beholder luftigheten ved frysing :) Jeg bruker bare denne oppskriften jeg nå :) Virker de kompakte etter frysing, så har de blitt eltet sammen litt for lenge bare, men er da bare å justere neste gang :)

 

OK, takk for tips. "Kulturmelk" - det står ikke i oppskriften, så du mener kesamen, ikke sant?

 

hi

 

 

Anonymous poster hash: e5432...02e

 

Haha.. Mente kesam ja.. Satt å leste en oppskrift på brød med kulturmelk i her, så blander ord gitt ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...