<3 2G <3 Skrevet 14. januar 2014 #1 Skrevet 14. januar 2014 Hvordan koke grøt på den uten å brenne? Blir gal snart! Må jo kjøpe meg ultra pro snart om jeg ikke får det til.
Optatium Skrevet 14. januar 2014 #3 Skrevet 14. januar 2014 Jeg koker opp melka, har i risen, koker opp igjen (alt mens du rører), og setter den så i kald stekeovnen med lokk på og døra igjen. Om to timer ca er den klar. Har ikke brent grøt siden, og den smaker ledig godt. Lagde aldri grøt før eg skjønte dette :-)
Ugl@ ruger... Skrevet 14. januar 2014 #4 Skrevet 14. januar 2014 Lavere temp, ikke full guffe og rør godt i gryta underveis.
<3 2G <3 Skrevet 14. januar 2014 Forfatter #5 Skrevet 14. januar 2014 Er ikke helt i svak varme og rør modus med en veldig aktiv 9mnd gammel gutt i hus...
Anonym bruker Skrevet 14. januar 2014 #6 Skrevet 14. januar 2014 Det blir jo mye fortere varmt med induksjon, så det tar mye kortere tid enn du er vant til. Lav temperatur og rør. Blir grøt på null, komma niks Anonymous poster hash: 620c0...bf6
<3 2G <3 Skrevet 14. januar 2014 Forfatter #7 Skrevet 14. januar 2014 Kan jo kun ha grøt som ekstra spesiell middag i helgene da. Slutt på kjappmat før hockey....
<3 2G <3 Skrevet 14. januar 2014 Forfatter #8 Skrevet 14. januar 2014 Tar jo en evighet å få grøten opp til kokepunktet på svak varme.
Ileus Skrevet 14. januar 2014 #9 Skrevet 14. januar 2014 Eller. Så kan du gjøre det enkelt: Kjøp ferdig Fjorland risengrynsgrøt og varm i microen
Anonym bruker Skrevet 14. januar 2014 #10 Skrevet 14. januar 2014 Tar jo en evighet å få grøten opp til kokepunktet på svak varme. Med gammel koketopp ja, med induksjon nei.. Anonymous poster hash: 620c0...bf6
Ugl@ ruger... Skrevet 14. januar 2014 #11 Skrevet 14. januar 2014 Fjordland! Den er faktisk ikke så værst. Både ris og rømmegrøten. Lov med slike kjappe løsninger når man har viktigere ting å gjøre enn å røre i grøten.
<3 2G <3 Skrevet 14. januar 2014 Forfatter #12 Skrevet 14. januar 2014 Tar jo en evighet å få grøten opp til kokepunktet på svak varme. Med gammel koketopp ja, med induksjon nei.. Anonymous poster hash: 620c0...bf6 Hvorfor får ikke jeg det til uten at det brenner seg da?
Optatium Skrevet 14. januar 2014 #13 Skrevet 14. januar 2014 Du må ha en god kjele! Er ikke alle kjeler som duger til melkemat. Og så må du røre hele tiden til det koker opp. Men hvis du koker opp grøten til frokost kan den jo stå til middag. Eller koke opp kvelden før?
Anonym bruker Skrevet 14. januar 2014 #14 Skrevet 14. januar 2014 Jeg bruker Geisha risgrøt. Kok opp først vann, hell så i salt og ris. Når vannet er kokt inn, tar jeg og skru opp varmen til høyest temperatur, heller jeg så melk i kasserollen, skru så ned til 6, rør det godt til at jeg ser at det begynner å boble, skrur så ned til 3 og la det koke på svakt varme med lokk på. Etter hver 15-20 minutter, tar du en titt i kasserollen, og rør i den, sett så lokket på. Etter hvert ser du at melke mengden minker. Innen 45-60 min er helten ferdig Puh, nå har jeg lyst på grøt Og hjemmelaget riskrem til rest Anonymous poster hash: 6c153...93c
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2014 #15 Skrevet 15. januar 2014 Helten = grøten Argh, autokorrekt på mobilen Anonymous poster hash: 6c153...93c
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2014 #16 Skrevet 15. januar 2014 På induksjonsovn er det veldig viktig at du har en kasserolle med tykk bunn når du koker grøt - tynne bunner = lett svidd grøt Anonymous poster hash: 1d6c0...097
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2014 #17 Skrevet 15. januar 2014 Tar jo en evighet å få grøten opp til kokepunktet på svak varme.Med gammel koketopp ja, med induksjon nei.. Anonymous poster hash: 620c0...bf6 Hvorfor får ikke jeg det til uten at det brenner seg da? Har du lav temperatur da? Kanskje det er kjelen din, som de andre sier. Jeg har en billig fra Ikea, som funker fjell, men jeg husker ikke om den kanskje tilfeldigvis har tykk bunn. Jeg rører ikke hele tiden engang. Koker opp skikkelig mens jeg rører hele tiden og skrur ned og går Anonymous poster hash: 620c0...bf6
Iiiiik Skrevet 15. januar 2014 #18 Skrevet 15. januar 2014 Jeg koker opp melken i en annen kjele. Heller deretter melken oppi sammen med risen. Fra der er det lettere å ha lav varme og røre ofte nok.
<3 2G <3 Skrevet 15. januar 2014 Forfatter #19 Skrevet 15. januar 2014 Må prøve en annen kjele. Men synes det er vanskelig å jobbe med melk på den ovnen.
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2014 #20 Skrevet 15. januar 2014 Kan jeg bare komme med et skikkelig dumt spørsmål her? Jeg kan ingenting om dette.. Men er det sånn at man må kjøpe egne type gryter og panner til induksjonsovn? Eller kan man bruke vanlige? Har akkurat kjøpt ny leilighet og der er det det... Jeg aner ikke hva det går i Anonymous poster hash: de43a...8da
<3 Legoland <3 Skrevet 15. januar 2014 #21 Skrevet 15. januar 2014 Alle mine panner passet på induksjonen
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2014 #22 Skrevet 15. januar 2014 Helten = grøten Argh, autokorrekt på mobilen Anonymous poster hash: 6c153...93c Mye kulere med helten Anonymous poster hash: 8f66c...91f
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2014 #23 Skrevet 15. januar 2014 Kan jeg bare komme med et skikkelig dumt spørsmål her? Jeg kan ingenting om dette.. Men er det sånn at man må kjøpe egne type gryter og panner til induksjonsovn? Eller kan man bruke vanlige? Har akkurat kjøpt ny leilighet og der er det det... Jeg aner ikke hva det går i Anonymous poster hash: de43a...8da Ja det må du. Eller, dvs, mulig du har slike fra før? De er ofte litt tyngre og har en tykkere bunn. De har et induksjonsmerke uten at jeg husker hvordan det ser ut, men prøv å google det eller se etter neste gang du kjøper kjeler eller panner. Du kan jo prøve deg frem også da. Enten går det eller så går det ikke. De helt tynne aluminiumspannene funker ikke på induksjon. Anonymous poster hash: 47c4b...15e
Anonym bruker Skrevet 15. januar 2014 #24 Skrevet 15. januar 2014 Kan jeg bare komme med et skikkelig dumt spørsmål her? Jeg kan ingenting om dette.. Men er det sånn at man må kjøpe egne type gryter og panner til induksjonsovn? Eller kan man bruke vanlige? Har akkurat kjøpt ny leilighet og der er det det... Jeg aner ikke hva det går i Anonymous poster hash: de43a...8da Ja det må du. Eller, dvs, mulig du har slike fra før? De er ofte litt tyngre og har en tykkere bunn. De har et induksjonsmerke uten at jeg husker hvordan det ser ut, men prøv å google det eller se etter neste gang du kjøper kjeler eller panner. Du kan jo prøve deg frem også da. Enten går det eller så går det ikke. De helt tynne aluminiumspannene funker ikke på induksjon. Anonymous poster hash: 47c4b...15e De må være magnetiske. Da fungerer det. Er jo en typ magnet som varmer platene. Anonymous poster hash: 8667c...284
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå