Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg runger på en ny kake! I anledning min fars bursdag har jeg tenkt til å komponere følgende:

 

- bunn fra Islandskake (marengsbunn med kokos og sjokoladebiter)

- Helle Høygirs lemmoncurd :)

- kokoskrem (ettersom vi er en gjeng laktosepyser)

- bringebær

- sjokoladebiter

 

Navneforslag? Burde kanskje kalle den opp etter han som har bursdag (ettersom ingen av barnebarna er oppkalt...)? Eller får dere noen asosiasjoner av sammensetningen? Islandskake på høygir?!

:D

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ishøy.

Hellekake.

Islagøy.

Curdcake.

Laktoløs!

Lemmonland.

 

Må sove på det i en time eller to til tror jeg. Håpløse forslag.

Skrevet

Ishøy.

Hellekake.

Islagøy.

Curdcake.

Laktoløs!

Lemmonland.

 

Må sove på det i en time eller to til tror jeg. Håpløse forslag.

Hi, hi, uansett takk for forslag! Selv har jeg kun kommet på "coconut island"

Får avholde avstemming i kveld da ;)

Skrevet

Jeg ser for meg den må bli fluffy, og lett i konsistensen? 

Kokossky? 

Coconut heaven?

Fluff'n'stuff? 

 

:D 

 

En røver på navn ja, junior kan være heldig jeg hadde en god dag da han fikk sitt! 

Skrevet

Jeg ser for meg den må bli fluffy, og lett i konsistensen? 

Kokossky? 

Coconut heaven?

Fluff'n'stuff? 

 

:D

 

En røver på navn ja, junior kan være heldig jeg hadde en god dag da han fikk sitt! 

Ja, det blir nok en sky! Og jeg foretrekket ekt norske navn. Kokkosskykake var ikke så dumt!

:)

Skrevet

Kranglekokos?

Hm, håpet den ikke blir kranglete å få til altså, men potensialet er der!

Skrevet

Kranglekokos likte jeg også. Send over litt av kaka da, høres helt fantastisk ut!

Skrevet

Hvis den blir vellykka inviterer jeg alle på Krangle(ko)Kos!

 

Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko (ordspill med navnet hans).

 

Gleder meg til utprøvingen :P

Gjest Fru Banderas
Skrevet

 

Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko

 

 

 

Legg til en n midt inni der og det blir noe sånt som "gæærn gubbe".

På spansk, altså.

Gjest Helle_Høygir
Skrevet

Wohoo så kult å få være bidragsyter! Den curden er jo så smaskens og ikke minst den er enkel. Ja jeg er bakenerd, men vannbad er noe jeg ikke gidder:)

 

Kranglekokos er knall!

Skrevet

 

Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko

 

 

Legg til en n midt inni der og det blir noe sånt som "gæærn gubbe".

På spansk, altså.

Ha, ha, kult! Hvis n kan komme etter tro blir det perfekt altså :D
Skrevet

Wohoo så kult å få være bidragsyter! Den curden er jo så smaskens og ikke minst den er enkel. Ja jeg er bakenerd, men vannbad er noe jeg ikke gidder:)

Kranglekokos er knall!

Da står jeg og rører curden! Dog med 4 plommer istedenfor 2 egg ettersom kakebunnen skal ha 4 hvitter. Regner med det går bra.

 

Vannbad? Næsh...

Gjest Helle_Høygir
Skrevet

Ja, men har du justert litt på det andre også? Jeg bruker 4 egg når jeg dobler oppskriften (noe jeg gjør hver gang hehe, må jo ha en boks på jobben!)

 

Uansett det er bare å smake litt før du har i smøret - du kjenner om smaken er rett - den skal smake som smeltet fox :)

 

Og selv den treigeste kneipskive blir et lite stykke himmelen bare du popper den i brødristern og smører på curd-. Og nei vi snakker ikke et tynt lag nei

Skrevet

Og selv den treigeste kneipskive blir et lite stykke himmelen bare du popper den i brødristern og smører på curd-. Og nei vi snakker ikke et tynt lag nei

 

 ....nå døde jeg litt og drømte om himmelen :P

Gjest Helle_Høygir
Skrevet

Det er nesten verdt, nei det er verdt å bake en loff bare for å få curd på heeeelt nystekt brød rett ut av ovnen

 

Åkei der var lørdagsjobben satt ja

Skrevet

Er det mogleg å få oppskrifta på den lemoncurden? Eg sit med stjerner i blikket og sikler..

Skrevet

Ferdig! Og eneste problemet jeg kan se... Alt for lite!

 

Oh, skikkelig seig og herlig fox :)

 

Tenkte ekt ikke justere. Tenkte at 2 plommer = 2 hele egg. Men så gav mine 2 sitronet litt mer enn 1 dl saft, og jeg glemte meg bort og rev begge sitronene. Så da justerte jeg med 50 g sukker ekstra - ble så bra så.

Gjest xxxxxxxxx1
Skrevet

Helle (eller noen av dere andre som har kvalitetssikret) - hvordan smaker denne i forhold til det skvipet jeg får kjøpt på butikken? Er det slik at jeg kan gå fra å mislike til å elske?

Gjest Helle_Høygir
Skrevet

Jeg vil si ja dette kan du elske. Det er så friskt, så syrlig og så herlig at jeg bare frydes. Det i butikken er ikke i nærheten. For hjemmelagd curd er ikke evig holdbar og den har ikke den konsistensen.

Gjest xxxxxxxxx1
Skrevet

Jeg får vel følge strømmen og prøve jeg også!

Gjest Fru Banderas
Skrevet

 

 

Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko

 

Legg til en n midt inni der og det blir noe sånt som "gæærn gubbe".

På spansk, altså.

Ha, ha, kult! Hvis n kan komme etter tro blir det perfekt altså :D

 

 

Ja. Tronco: fyr / type / gubbe,

Loco: gal og gæærn.

 

Troncoloco: gæærn gubbe.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...