bIomstre Skrevet 8. januar 2014 #1 Skrevet 8. januar 2014 Jeg runger på en ny kake! I anledning min fars bursdag har jeg tenkt til å komponere følgende: - bunn fra Islandskake (marengsbunn med kokos og sjokoladebiter) - Helle Høygirs lemmoncurd - kokoskrem (ettersom vi er en gjeng laktosepyser) - bringebær - sjokoladebiter Navneforslag? Burde kanskje kalle den opp etter han som har bursdag (ettersom ingen av barnebarna er oppkalt...)? Eller får dere noen asosiasjoner av sammensetningen? Islandskake på høygir?!
Ziva Skrevet 9. januar 2014 #2 Skrevet 9. januar 2014 Ishøy. Hellekake. Islagøy. Curdcake. Laktoløs! Lemmonland. Må sove på det i en time eller to til tror jeg. Håpløse forslag.
bIomstre Skrevet 9. januar 2014 Forfatter #3 Skrevet 9. januar 2014 Ishøy. Hellekake. Islagøy. Curdcake. Laktoløs! Lemmonland. Må sove på det i en time eller to til tror jeg. Håpløse forslag. Hi, hi, uansett takk for forslag! Selv har jeg kun kommet på "coconut island" Får avholde avstemming i kveld da
ms.Pond Skrevet 9. januar 2014 #4 Skrevet 9. januar 2014 Jeg ser for meg den må bli fluffy, og lett i konsistensen? Kokossky? Coconut heaven? Fluff'n'stuff? En røver på navn ja, junior kan være heldig jeg hadde en god dag da han fikk sitt!
bIomstre Skrevet 9. januar 2014 Forfatter #5 Skrevet 9. januar 2014 Jeg ser for meg den må bli fluffy, og lett i konsistensen? Kokossky? Coconut heaven? Fluff'n'stuff? En røver på navn ja, junior kan være heldig jeg hadde en god dag da han fikk sitt! Ja, det blir nok en sky! Og jeg foretrekket ekt norske navn. Kokkosskykake var ikke så dumt!
bIomstre Skrevet 9. januar 2014 Forfatter #8 Skrevet 9. januar 2014 Kranglekokos? Hm, håpet den ikke blir kranglete å få til altså, men potensialet er der!
Barbarella og froskebarna Skrevet 9. januar 2014 #9 Skrevet 9. januar 2014 Kranglekokos likte jeg også. Send over litt av kaka da, høres helt fantastisk ut!
bIomstre Skrevet 9. januar 2014 Forfatter #10 Skrevet 9. januar 2014 Hvis den blir vellykka inviterer jeg alle på Krangle(ko)Kos! Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko (ordspill med navnet hans). Gleder meg til utprøvingen
Gjest Fru Banderas Skrevet 10. januar 2014 #11 Skrevet 10. januar 2014 Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko Legg til en n midt inni der og det blir noe sånt som "gæærn gubbe". På spansk, altså.
Gjest Helle_Høygir Skrevet 10. januar 2014 #12 Skrevet 10. januar 2014 Wohoo så kult å få være bidragsyter! Den curden er jo så smaskens og ikke minst den er enkel. Ja jeg er bakenerd, men vannbad er noe jeg ikke gidder:) Kranglekokos er knall!
bIomstre Skrevet 10. januar 2014 Forfatter #13 Skrevet 10. januar 2014 Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko Legg til en n midt inni der og det blir noe sånt som "gæærn gubbe". På spansk, altså. Ha, ha, kult! Hvis n kan komme etter tro blir det perfekt altså
bIomstre Skrevet 10. januar 2014 Forfatter #14 Skrevet 10. januar 2014 Wohoo så kult å få være bidragsyter! Den curden er jo så smaskens og ikke minst den er enkel. Ja jeg er bakenerd, men vannbad er noe jeg ikke gidder:) Kranglekokos er knall! Da står jeg og rører curden! Dog med 4 plommer istedenfor 2 egg ettersom kakebunnen skal ha 4 hvitter. Regner med det går bra. Vannbad? Næsh...
Gjest Helle_Høygir Skrevet 10. januar 2014 #15 Skrevet 10. januar 2014 Ja, men har du justert litt på det andre også? Jeg bruker 4 egg når jeg dobler oppskriften (noe jeg gjør hver gang hehe, må jo ha en boks på jobben!) Uansett det er bare å smake litt før du har i smøret - du kjenner om smaken er rett - den skal smake som smeltet fox Og selv den treigeste kneipskive blir et lite stykke himmelen bare du popper den i brødristern og smører på curd-. Og nei vi snakker ikke et tynt lag nei
frk Nilsen Skrevet 10. januar 2014 #16 Skrevet 10. januar 2014 Og selv den treigeste kneipskive blir et lite stykke himmelen bare du popper den i brødristern og smører på curd-. Og nei vi snakker ikke et tynt lag nei ....nå døde jeg litt og drømte om himmelen
Gjest Helle_Høygir Skrevet 10. januar 2014 #17 Skrevet 10. januar 2014 Det er nesten verdt, nei det er verdt å bake en loff bare for å få curd på heeeelt nystekt brød rett ut av ovnen Åkei der var lørdagsjobben satt ja
Nebbdyret Skrevet 10. januar 2014 #18 Skrevet 10. januar 2014 Er det mogleg å få oppskrifta på den lemoncurden? Eg sit med stjerner i blikket og sikler..
bIomstre Skrevet 10. januar 2014 Forfatter #19 Skrevet 10. januar 2014 Ferdig! Og eneste problemet jeg kan se... Alt for lite! Oh, skikkelig seig og herlig fox Tenkte ekt ikke justere. Tenkte at 2 plommer = 2 hele egg. Men så gav mine 2 sitronet litt mer enn 1 dl saft, og jeg glemte meg bort og rev begge sitronene. Så da justerte jeg med 50 g sukker ekstra - ble så bra så.
bIomstre Skrevet 10. januar 2014 Forfatter #20 Skrevet 10. januar 2014 Er det mogleg å få oppskrifta på den lemoncurden? Eg sit med stjerner i blikket og sikler..Så klart, her deler vi http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/144105970-oppskrift-på-lemoncurd/
Gjest xxxxxxxxx1 Skrevet 10. januar 2014 #21 Skrevet 10. januar 2014 Helle (eller noen av dere andre som har kvalitetssikret) - hvordan smaker denne i forhold til det skvipet jeg får kjøpt på butikken? Er det slik at jeg kan gå fra å mislike til å elske?
Gjest Helle_Høygir Skrevet 10. januar 2014 #22 Skrevet 10. januar 2014 Jeg vil si ja dette kan du elske. Det er så friskt, så syrlig og så herlig at jeg bare frydes. Det i butikken er ikke i nærheten. For hjemmelagd curd er ikke evig holdbar og den har ikke den konsistensen.
Gjest xxxxxxxxx1 Skrevet 10. januar 2014 #23 Skrevet 10. januar 2014 Jeg får vel følge strømmen og prøve jeg også!
Gjest Fru Banderas Skrevet 11. januar 2014 #24 Skrevet 11. januar 2014 Men når den gis i bursdagsgave til min far vil den hete Trokoloko Legg til en n midt inni der og det blir noe sånt som "gæærn gubbe". På spansk, altså. Ha, ha, kult! Hvis n kan komme etter tro blir det perfekt altså Ja. Tronco: fyr / type / gubbe, Loco: gal og gæærn. Troncoloco: gæærn gubbe.
bIomstre Skrevet 12. januar 2014 Forfatter #25 Skrevet 12. januar 2014 http://instagram.com/p/jEXCrfh77c/
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå