Gå til innhold

Kan dere komme med Deres oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker ? (Uten potetmel, har ikke det)


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

500g kjøttdeig

3 loffskiver uten skorpe som du legger i vann og klemmer ut vannet før bruk.

1 egg

Salt og pepper

0.25 ts muskat

0.5 - 1 ts revet ingefær.

Gjerne litt hvitløk

Alt blandes sammen til deigen akkurat blir lett å forme.

Knallgode og saftige kjøttkaker 😊

 

Anonymous poster hash: e4a32...468

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper på svar:)

 

Anonymous poster hash: 95289...c98

500g karbonadedeig

3 egg

3ss mel

1ts pepper

1ts eller mer aromat

1ts eller mer gastromat

1/2 ts muskat

1 finhakket løk

1dl melk

 

Bland og stek :) Lag en god brun saus til og la de trekke i den. KOS DEG!

Endret av Hønseføtter og gulerøtter
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager kjøttkakene litt på slump, men er sånn ca som dette:

 

500 gr kjøttdeig

500 gr karbonadedeig

2 egg

1-2 ss potetmel

ca 3 dl melk

1 reven løk (med barn som er hysteriske mot løk har jeg funnet ut at det var best å rive den istedenfor å finhakke)

1 ts muskat

1 ts ingefær

salt

pepper

 

Steker de først på pannen, så koker jeg dem i vann tilsatt litt buljong. Dette vannet lager jeg så brun saus av.

 

Serveres med potet, kokte gulrøtter og ertepure (synes ertepure smaker mye bedre enn ertestuing, og er mye lettere å lage).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Helt ærlig?

 

1 pk karbonadedeig

Litt salt, pepper og kjøttkakekrydder

Litt vann

 

Blir ofte fortalt at de er veldig gode. Enkelt og greit. Kan ikke fordra type gilde ferdige kjøttkaker/karbonader fra butikken i plastpakker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj.. Så mye forskjellig dere putter i kjøttkakene. JEg bruker å lage kjøttkakene sånn: 

 

1 egg pr 500g kjøttdeig ca. 

(kna godt sammen) 

 

Finn hakk en halv løk

 

Også putter jeg i salt, pepper og hvitløk etter smak å behag. (Jeg bruker gjerne mye av samtilige) 

 

Man, kan også bruke brødstrø (Sånn som man tar på toppen av fiskegratengen) om man ønsker. 

 

Disse bruker å bli veldig gode, synes jeg og de som har smakt de. Men, jeg skal helt klart prøve deres oppskrifter også. Også har jeg aldri smakt med ingefærkrydder i. Hørtes godt ut :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig lurt med muskat og ingefær i, samt litt egg og griljermel sammen med karbonadedeigen. Det blir knall godt. Aldri brukt vann i deigen. Jeg lager de ca slik som #5 lager de-blir knallgodt.



Anonymous poster hash: 3c089...402
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...