Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #1 Skrevet 31. desember 2013 Satt kalkunen med steketermometer rett ovenfor lårbenet inn i forvarmet ovn på 180 grader. Det står at man skal rekne ca 30 min pr kg, så min kalkun på litt over 5 kg skal da stå minst 2,5 timer. Sant? Så skal jeg ta sø over den etter en time og ser at termometeret står på over 80 grader!!! Etter en time! Hva skjer? Stakk i kniv og svakt, svakt rosa saft piller ut, så er jo ikke helt ferdig, men hvorfor trenger den så lite tid i ovnen? Skal jeg stole på termometeret, anbefalt steketid eller hva? Er skikkelig stressa her nå og blir såååå takknemlig for svar. Anonymous poster hash: f85d0...56b
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #2 Skrevet 31. desember 2013 Sansynlig vis står termometeret inntil bein eller ikke på det tykkelse, men 180 grader er høy temperatur hvis du ikke har fylt kalkunen helt. Anonymous poster hash: e7b6d...638
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #3 Skrevet 31. desember 2013 Forhold deg til antall timer per kilo. Mulig termometeret står feil! Sett det i tykkeste delen av kjøttet. Det skal ikke pipple rosa saft, da er den ikke ferdig. Safta skal være klar. Anonymous poster hash: c51f2...fa8
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #4 Skrevet 31. desember 2013 Kalkunen skal ikke høyere enn 85 grader i følge Ingrid espelid hovig men det går vel saktere på slutten? Prøv og sett termometeret et annet sted? Anonymous poster hash: 58f92...892
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #5 Skrevet 31. desember 2013 Er enig med de andre Ta utgangspunkt i ca 30 min pr kg. For termometeret kan være plassert litt feil. Jeg pleier å sette det på toppen, ned i delen med mest kjøtt, slik de står plassert når man får dem ferdiggjort fra produsent Anonymous poster hash: f392d...dd7
Himmel og hav Skrevet 31. desember 2013 #6 Skrevet 31. desember 2013 Det er ikke alltid den trenger å steke fullt en halvtime pr.kg. Min 6,5 kg, var ferdig etter 2 timer og 15 min. Jeg bruker ikke steketermometeret som sto i da jeg kjøpte den, poppet etter en time, og da var den ihvertfall ikke stekt.
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #7 Skrevet 31. desember 2013 Når vi lager kalkun blir den alltid ferdig mye tidligere enn de derre anbefalte 30 minutter per kilo, ihvertfall. Saftig og perfekt, og kald lenge før gjestene kommer... Mulig det er fordi vi ikke har stuffing inni?? Anonymous poster hash: aa542...b46
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #8 Skrevet 31. desember 2013 Når vi lager kalkun blir den alltid ferdig mye tidligere enn de derre anbefalte 30 minutter per kilo, ihvertfall. Saftig og perfekt, og kald lenge før gjestene kommer... Mulig det er fordi vi ikke har stuffing inni??Anonymous poster hash: aa542...b46 ingen stuffing eller bare litt stuffing gir mye kortere steketid,ja. Anonymous poster hash: e7b6d...638
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #9 Skrevet 31. desember 2013 hadde mye heller stolt på steketermometer enn en standard tid.. men sett termometeret i den tykkeste delen, stikk det helt inn og ta det ut 1-2 cm, så du er sikker på at det ikke står i benet.. Anonymous poster hash: d8b10...ddc
Anonym bruker Skrevet 31. desember 2013 #11 Skrevet 31. desember 2013 Takk for svar. Jeg skrudde varmen ned til 150 g etter en time og etter to piplet det klar saft ut, så da var den ferdig Nå har jeg skjært den opp og skal bare varme den når gjestene kommer. Syns det er så styr å skjære opp en kokvarm fugl mens gjestene venter, så har gjort det på denne måten de siste årene. Den virket veldig saftig og fin, så den har nok ikke tatt skade av hurtig-setningen Godt nyttår til dere alle. Hi Anonymous poster hash: f85d0...56b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå