Anonym bruker Skrevet 30. desember 2013 #1 Skrevet 30. desember 2013 Vi pleier å ha kalkun på nyttår men i år tenkte vi å ha bare kalkunbryst istedenfor. Er det kjøttet de fleste spiser hos oss og har hørt at det blir mye saftigere enn hel kalkun. Men hvordan tilberede dette best mulig? Er det noen som har en god oppskrift de vil dele? Tusen takk for svar :-) Anonymous poster hash: 5664c...72d Anonymous poster hash: 5664c...72d
Anonym bruker Skrevet 30. desember 2013 #2 Skrevet 30. desember 2013 Kalkunbryst blir mye saftigere og er mye mindre jobb enn hel kalkun. Krydre det godt (gjerne salvie og smør i tillegg til salt, pepper og litt hvitløk) og legg det i stekepose, da beholder det saftigheten. Lag saus av kraften som er i stekeposen etter brystet er ferdig. Bruk f.eks denne oppskriften http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/kalkunfilet-1319234.html Eller smelt litt smør i en kjele og ha i finhakket sjallotløk og la en bli blank (ikke stek den) hell på litt hvitvin (1 dl?) og kok det inn til halv mengde. Spe med kraften fra kalkunen til slutt og hell i en dæsj kremfløte-smak til. Et jevn med maizena om den blir tynn. Smak ril med salt og pepper og kanskje ørlite sukker? Anonymous poster hash: 00803...7a4
Anonym bruker Skrevet 30. desember 2013 #3 Skrevet 30. desember 2013 Velg i hvertfall ikke ferdig marinert kjøtt. Det smaker som regel omtrent like ille som grillet kylling fra Rema. Kjøper du naturell kan det bli veldig godt- fileten frossen tiner du den i kjøleskapet. Det tar gjerne minst et døgn, men blir mye bedre enn å tine raskt på kjøkkenbenken. Ellers pleier vi å brune kjøttet rskt i varm jernpanne og så ettersteke i stekovnen i en ildfast form. Anonymous poster hash: fe4d4...214
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå