Gå til innhold

Hjelp, hvordan lager jeg ribbe?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Samboeren tok med barna ut siden jeg er en uke på overtid og helst bare vil grave meg ned, men jeg lovte jeg skulle gjøre klar ribba nå om 10 minutter, men hvordan gjør jeg det? :P



Anonymous poster hash: d4093...b27
Skrevet

Har du rutet den og hatt på salt og pepper?

Steking 230grader.legg ribba på ei rist over langpannen.under ribba legger du en ball folie sånn at ribba ligger litt som oppå en haug.

Så stek i 45 min

Etterpå 200 grader i 1,5-2 timer hel vann i langpannen

Skrevet

Sånn gjør vi det i ferskvareavdelingen:

 

Rute svor, krydre med salt og pepper.

Legg ribba opp ned i langpanne, hell på 2 dl vann og dekk panna med aluminiumsfolie.

Dampes i 45 min på 250 grader, midt i ovnen.

Ta av folie,snu ribba og skru ned ovnen til 200 grader.

Stekes 1,5 - 2 timer.

For sprø svor; grillelement eller 250 grader på øverste rille til svoren bobler opp. Følg med hele tiden så det ikke blir svidd!

 

Anonymous poster hash: eeede...e25

Skrevet

Du kan ikke lage ribbe. Du må kjøpe den og så steke den.

 

Anonymous poster hash: 18488...a99

Skrevet

Jaja, tilberede den da! ;) Jeg fant en oppskrift ala Hellstrøm på nettet, vet samboeren min har brukt den før. Men det skulle helles på en liter med vann i ildfast form, men jeg fikk bare plass til ca 5 dl, går vel greit det? 

 

HI



Anonymous poster hash: d4093...b27
Gjest Hercule Poirot
Skrevet

 

Jaja, tilberede den da! ;) Jeg fant en oppskrift ala Hellstrøm på nettet, vet samboeren min har brukt den før. Men det skulle helles på en liter med vann i ildfast form, men jeg fikk bare plass til ca 5 dl, går vel greit det? 

 

HI

 

Anonymous poster hash: d4093...b27

 

Det kan bli litt snaut med en nesten for trang ildfast form. Ville brukt den store stekeskuffen som hører til i stekeovnen. Ellers er ribbe noe av det absolutt enkleste du kan tilberede! Det er på en måte nesten ikke mulig å gjøre feil. :-) Skru gjerne temperaturen enda lavere ned enn det flere over her har sagt, men da må du ha tid til å la ribba stå enda lengre i ovnen. 

Skrevet

Kjøp deg en UltraPro-form fra Tupperware, da slipper du alt styret med vann, langpanne, rist, bygge opp under ribba, sette på grillen for å få sprø svor og følge med som en smed for å slippe svi ribba... Du slipper til og med å vaske ovnen etterpå.

Skrevet

Ribba skal rutes og krydres 2 dager før den skal stekes for at smaken skal trekke godt inn i kjøttet;)

 

Anonymous poster hash: d3379...3ad

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...