Gå til innhold

Skal kjøpe ny komfyr, bør vi gå for vanlig keramisk platetopp eller induksjon?


Anbefalte innlegg

Induksjon er vel det beste, er det ikke? Det dumme er jo at vi da må kjøpe alt nytt av kjeler og stekepanner, men på sikt lønner det seg kanskje uansett...? Hm..



Anonymous poster hash: f624c...afb

Fortsetter under...

Induksjon!! Helt klart!

 

Jeg har ikke kjøpt nye kjeler, hadde kjelesett fra ikea som brukes, jerngryte og stekepanner som fungerer fint. Stekepanner er jo forbruksvare, så det kjøper du vel nytt av innimellom uansett?

 

Anonymous poster hash: a0755...e62

Sjekk om du har stor nok kurs til å ha induksjon, den krever nemlig litt mer strøm. Vi måtte betale ekstra for å øke kursen da vi kjøpte nytt hus.

 

http://m.dinside.no/906227/ikke-alle-kan-bruke-induksjonstopp

 

Har du stor nok kurs ville jeg absolutt ha valgt induksjon, og man kan bruke de aller fleste kasseroller:)

 

Anonymous poster hash: 45912...d95

Annonse

 

Induksjon er vel det beste, er det ikke? Det dumme er jo at vi da må kjøpe alt nytt av kjeler og stekepanner, men på sikt lønner det seg kanskje uansett...? Hm..

 

Anonymous poster hash: f624c...afb

Strøm er en ting du bør sjekke som ei over her nevnte. Men, et problem vi har hatt er at alle høyang polaris kasserollene våre med belegg ryker iløpet av kun kort tid. Har fått byttet alle flere ganger og har gitt opp. Vi har fulgt alle råd om sakte oppvarming, håndvask ol. Men, belegget løsner alikavel. Vi har derfor byttet ut alle med beleggfrie.

 

Anonymous poster hash: 3454d...468

Sjekk om du har stor nok kurs til å ha induksjon, den krever nemlig litt mer strøm. Vi måtte betale ekstra for å øke kursen da vi kjøpte nytt hus.

 

http://m.dinside.no/906227/ikke-alle-kan-bruke-induksjonstopp

 

Har du stor nok kurs ville jeg absolutt ha valgt induksjon, og man kan bruke de aller fleste kasseroller:)

 

Anonymous poster hash: 45912...d95

 

De krever, strengt tatt, ikke mer strøm, men mer EFFEKT. Litt forskjell...

 

Anonymous poster hash: d41ca...651

 

Sjekk om du har stor nok kurs til å ha induksjon, den krever nemlig litt mer strøm. Vi måtte betale ekstra for å øke kursen da vi kjøpte nytt hus.

 

http://m.dinside.no/906227/ikke-alle-kan-bruke-induksjonstopp

 

Har du stor nok kurs ville jeg absolutt ha valgt induksjon, og man kan bruke de aller fleste kasseroller:)

 

Anonymous poster hash: 45912...d95

 

De krever, strengt tatt, ikke mer strøm, men mer EFFEKT. Litt forskjell...

 

Anonymous poster hash: d41ca...651

 

 

Det krever mer, enten om  det er effekt eller om det er strøm/kurs. Vi Må betale for mer strøm inn i huset (husker ikke helt hva det heter) for og kunne få induksjon. Her hjelper det ikke med en kurs til. Om vi setter inn induksjonstopp, vil strømmen gå hele tiden. kan ikek bruke annet en platetoppen da.

 

Få en elektriker til og sjekke det. ;)

 

Anonymous poster hash: 1910c...bdc

Gjest Sandkassa

Induksjon, ingenting å lure på.

Men det er ikke sikkert du må bytte ut alt av kjeler. Prøv å feste en kjøleskapsmagnet på bunnen av kjelene dine. Sitter magneten fast, kan du bruke den på induksjonstopp.

 

 

 

Sjekk om du har stor nok kurs til å ha induksjon, den krever nemlig litt mer strøm. Vi måtte betale ekstra for å øke kursen da vi kjøpte nytt hus.

 

http://m.dinside.no/906227/ikke-alle-kan-bruke-induksjonstopp

 

Har du stor nok kurs ville jeg absolutt ha valgt induksjon, og man kan bruke de aller fleste kasseroller:)

 

Anonymous poster hash: 45912...d95

De krever, strengt tatt, ikke mer strøm, men mer EFFEKT. Litt forskjell...

 

Anonymous poster hash: d41ca...651

Det krever mer, enten om det er effekt eller om det er strøm/kurs. Vi Må betale for mer strøm inn i huset (husker ikke helt hva det heter) for og kunne få induksjon. Her hjelper det ikke med en kurs til. Om vi setter inn induksjonstopp, vil strømmen gå hele tiden. kan ikek bruke annet en platetoppen da.

 

Få en elektriker til og sjekke det. ;)

 

Anonymous poster hash: 1910c...bdc

 

I følge min mann, som jobber i kraftbransjen, har dere begge rett. :)

Aha, dette med strømmen hadde jeg ikke tenkt på i det hele tatt, må sjekkes opp. Hva skulle man vel gjort uten DIB dere ;)

 

HI



Anonymous poster hash: f624c...afb

Velg keramisk, mindre feilprosenter. Ser at noen her påstår at induksjon er det beste, dette har de ingen kunnskap i likevel, de tror det er best fordi naboene har det samme.



Anonymous poster hash: 3a4f0...516

Annonse

 

Induksjon er vel det beste, er det ikke? Det dumme er jo at vi da må kjøpe alt nytt av kjeler og stekepanner, men på sikt lønner det seg kanskje uansett...? Hm..Anonymous poster hash: f624c...afb

Strøm er en ting du bør sjekke som ei over her nevnte. Men, et problem vi har hatt er at alle høyang polaris kasserollene våre med belegg ryker iløpet av kun kort tid. Har fått byttet alle flere ganger og har gitt opp. Vi har fulgt alle råd om sakte oppvarming, håndvask ol. Men, belegget løsner alikavel. Vi har derfor byttet ut alle med beleggfrie.Anonymous poster hash: 3454d...468

Hm, ikke skjedd noe med våres.

 

Anonymous poster hash: fc91f...6cf

Velg keramisk, mindre feilprosenter. Ser at noen her påstår at induksjon er det beste, dette har de ingen kunnskap i likevel, de tror det er best fordi naboene har det samme. Anonymous poster hash: 3a4f0...516

Du har sikkert en annen meningen etter at kjøkkenet er brent ned.... Naut.... Ser ut som du har den beste kunnskapen da...

 

Anonymous poster hash: fc91f...6cf

Induksjon uten tvil.

Latterlig og bruke unødvendig tid på at platene skal bli varme+skummelt for småbarn.

Svigermor insisterte på keramiske når de byttet kjøkken nå nylig.var vanskelig og finne og mye dyrere i tillegg.hun angrer på valget også nå..

Etter at vi bygget hus og valgte induksjon har jeg ikke tålmodighet til en vanlig platetopp. Det går jo så utrolig sent å både få varmet opp platen og få varmen ned igjen. Du kan sjekke med en magnet under grytene dine om de fungerer på induksjon.

Induksjon uten tvil.

Kun synsing så klart

 

Velg rett komfyrtopp

En ny komfyrtopp skal ikke bare se stilig ut. Du bør også sjekke hvilken teknologi som passer deg best.

http://www.abcnyheter.no/livet/2012/10/20/loerdag-velg-rett-komfyrtopp

 

Skal du skifte ut den gamle komfyren eller bare komfyrtoppen, må du tenke nøye over valget. Hvilken teknologi trenger du? Og er du villig til å bytte ut kasseroller og stekepanner i samme slengen?

 

På markedet finnes det fire hovedtyper av komfyrtopper: støpejern, glasskeramikk, induksjon og gass. En som har mye erfaring med alle disse, er sjefen for Coops prøvekjøkken i Sverige, Sara Begner. Per i dag bruker hun tre av typene nesten daglig, ettersom hun har glasskeramikk hjemme, og både gass- og induksjonstopp på jobben.

 

Den sistnevnte krever at gryter og panner har magnetisk bunn. Dermed fungerer det ikke med bunn av kobber eller aluminium. Bunnen må heller ikke være ujevn eller for liten i forhold til platens størrelse.

 

Anonymous poster hash: 3a4f0...516

 

Velg keramisk, mindre feilprosenter. Ser at noen her påstår at induksjon er det beste, dette har de ingen kunnskap i likevel, de tror det er best fordi naboene har det samme. Anonymous poster hash: 3a4f0...516

Du har sikkert en annen meningen etter at kjøkkenet er brent ned.... Naut.... Ser ut som du har den beste kunnskapen da...

 

Anonymous poster hash: fc91f...6cf

 

 

Vet ikke hva som er farligst, men dette høres da ikke bra ut.

 

Men ettersom induksjon er så effektivt, krever det også full konsentrasjon fra kokken hele tiden, slik at maten ikke blir brent, påpeker hun.

Det som er essensielt med induksjon, er aldri å gå fra dem når de er i bruk. De koker fort opp, og når de koker over, ja, da koker de over!

 

Anonymous poster hash: 3a4f0...516

jeg kjøpte induksjon ovn  til 11000...drit ovn....solgte den, og kjøpte keramikk innebygd i stedet.....induksjon er oppskrytt.....



Anonymous poster hash: 21c19...0dd

 

 

 

Velg keramisk, mindre feilprosenter. Ser at noen her påstår at induksjon er det beste, dette har de ingen kunnskap i likevel, de tror det er best fordi naboene har det samme. Anonymous poster hash: 3a4f0...516

Du har sikkert en annen meningen etter at kjøkkenet er brent ned.... Naut.... Ser ut som du har den beste kunnskapen da...

 

Anonymous poster hash: fc91f...6cf

Vet ikke hva som er farligst, men dette høres da ikke bra ut.

 

Men ettersom induksjon er så effektivt, krever det også full konsentrasjon fra kokken hele tiden, slik at maten ikke blir brent, påpeker hun.

Det som er essensielt med induksjon, er aldri å gå fra dem når de er i bruk. De koker fort opp, og når de koker over, ja, da koker de over!

 

Anonymous poster hash: 3a4f0...516

Man velger da styrke på induksjon også. Haha. Kan fint gå fra sausen f,eks. Bare å ikke ha platen på full guffe det.

 

Anonymous poster hash: c9f44...f28

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...