Gå til innhold

Oppvarming av morsmelk på tur


Anbefalte innlegg

Leser flere steder at man bør ha med seg termos med varmt vann, men har også lest at varmt vann ødelegger immunologiske egenskaper i melka. Så hvordan bør man egentlig varme opp mella på tur? Bør man ha ca 37 grader på vannet i termosen? Den tempen kan jo i såfall ikke holde seg slik så veldig lenge? I tillegg har jeg erfart at vannbad blir fort for kalde og må byttes ofte, noe som også må bli et problem på tur?

 

Anonymous poster hash: 85387...463

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144091694-oppvarming-av-morsmelk-p%C3%A5-tur/
Del på andre sider

Fortsetter under...

For et måltid innimellom så spiller det ingen som helst rolle hvordan du varmer opp melka i forhold til næringsinnholdet! Bruk ikke for varmt vann, altså ikke kokende, men kanskje 60 grader (det varierer veldig hvor høy temperatur stoffene i melka tåler, men en del av enzymene deaktiveres iallfall fra midt på 60-tallet og oppover).

 

Melkeinntaket er ikke nødvendigvis avhengig av vekt (det er stor variasjon i hvor mye et barn spiser fra dag til dag, og dersom du sammenlikner flere barn som veier akkurat det samme), men alle barn med tilfredsstillende vektoppgang spiser nok melk til at de får i seg den næringa de trenger (dvs, eventuelle mangler på næringsstoffer skyldes ikke at de spiser for lite). Så om det er et måltid om dagen med litt mindre C-vitamin enn de andre spiller det ingen rolle. Ellers vil morsmelk ha bedre og mer ideell næringssammensetning enn MME uansett. (Morsmelkbanker i mange land pasteuriserer melka, dvs varmer den til 72 C, før den brukes som eneste ernæring til premature etc.)

  • 2 måneder senere...

Jeg har funnet ut at dette fungerer fint for meg:

*2/3 kokt, kaldt vann og 1/3 kokt vann blir ca riktig temperatur (smaker alltid på melka for å være sikker ...)

* tar med kokt vann på termos og kaldt vann ferdig oppmålt på flaske. Måler opp pulver og har i en liten boks (avent har en boks med tre rom beregnet på dette, absolutt en god investering :). )

 

Dette går superraskt, knapt ett minutt og melka får fin temperatur :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...