Gå til innhold

Fiskekaker - med brun eller hvit saus??


Anbefalte innlegg

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

 

 

Hmmm... DETTE har jeg derimot ikke hørt om før. Interessant dog, og håper noen vet hva det er.

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

Fortsetter under...

 

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

 

Mølje? :D

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

ja kanskje det var det det het! :) husker ikke helt jeg altså.

jeg ble i hvert fall lang i maska når jeg fikk tips om å lage det av en nordlending! :P

men det var faktisk veldig godt! og det var visst en tradisjon i juletiden :)

 

 

 

 

 

 

jøss så mye tilbehør, poteter OG makaroni med SUKKER???????? aldri hørt om :P merkelig

 

Anonymous poster hash: 42ee2...d52

 

 

 

Hahaha... Jeg vet. Tror egentlig det er en slags lokal Bodø-variant når det kommer til stykket. Har aldri hørt om noen fra andre steder enn derfra som spiser det sånn. Man har ikke så mye som vanlig av potet og makaroni, siden det er to karbohydratkilder dog. Men det er jævlig godt, og jeg har til og med overbevist min søring-ektemann, han digger det. :P

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

 

Er det en oppskrift, eller er det bare makaroni, smør og sukker? Hvor mye sukker?

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

Jeg tar det på gefülen. Etter at makaronien er ferdig kokt tar jeg oppi en liten klikk smør (så den blir litt sånn blank, men definitivt ikke flyter i smør liksom) og et lite dryss sukker. Smaker til med sukkeret så jeg får den smaken jeg liker. Bedre å begynne med for lite enn for mye for å si det sånn. :P

 

Og så, hvis man som meg har vokst opp med melkesuppe til dessert etter fiskemåltider, kan man bruke evt rester av makaronien til å lage makaronisuppe. Mulig det er et sær-nord-norsk fenomen det også?

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

 

Er nordlending selv jeg, eller iallefall produktet av nordlendinger. Jeg er oppvokst med litt av hvert selv, så litt sukker på makaronien skremmer ikke meg! Dette må prøves :P

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

Hahaha! Kult! Håper du liker det da.

 

Ja, sukker i slikt tilbehør er ikke uvanlig for meg. Er vokst opp med litt sukker og smør i ertestuingen også, og ble superskuffet første gang jeg bestilte kjøttkaker med brun saus og ertestuing her sørpå, og fikk ertestuing uten sukker... Skikkelig nedtur. :P

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

 

Raspeball med smør og sukker er en favoritt her i huset :D Og egg og bacon med sukker på.

For ikke å snakke om møsbrømlefse!

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

 

Mølje? :D

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

ja kanskje det var det det het! :) husker ikke helt jeg altså.

jeg ble i hvert fall lang i maska når jeg fikk tips om å lage det av en nordlending! :P

men det var faktisk veldig godt! og det var visst en tradisjon i juletiden :)

 

 

 

Ahh... Jeg tenkte først på mølje som i torsk, lever og rogn og skjønte ikke hva i all verden dere snakket om, men dere tenker på den andre typen mølje. :lyspære:

 

Min far bruker å lage mølje rundt juletider, og det er fordi min mor lager hjemmelaget kjøttrull. Og da bruker han kraften fra når kjøttrullen er ferdig kokt til å ha hjemmelaget flattbrød i til mølje. Det blir jo en slags "saltkjøtt-kraft". Er det dette dere snakker om??? Eller finnes det en tredje variant også?

 

Hahahaha... Jeg må le. Så mange rare tradisjoner man har. :flire:

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

Annonse

lekre navn og, "mølje"...

 

Minner meg om noe xen lager:

 

Kokte egg kuttet opp med løk, majones og ketsjup, har det som tilbehør oppå pølsa. (litt rosa som rekesalat)

 

Er faktisk kjempegodt og de kaller det for "Gugge" ! høres veldig innbydende ut men =)



Anonymous poster hash: 42ee2...d52

oh lord!  :P  hehe

og jeg får høre at jeg er sær som eter rakfisk og pultost! :D hihi!

 

LOL! Tror faktisk ikke du er alene om det altså. Nå spiser ikke jeg rakfisk, men mener definitivt å huske at jeg har hørt om andre som har spist det der også.

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

lekre navn og, "mølje"...

 

Minner meg om noe xen lager:

 

Kokte egg kuttet opp med løk, majones og ketsjup, har det som tilbehør oppå pølsa. (litt rosa som rekesalat)

 

Er faktisk kjempegodt og de kaller det for "Gugge" ! høres veldig innbydende ut men =)

 

Anonymous poster hash: 42ee2...d52

 

 

Hahahaha... Yum, liksom. Definitivt et passende navn. LOL.

Men det kan godt hende at det er digg. Jeg liker ikke majones da, så sliter litt, men ser for meg at alt det andre nok dreper det meste av majonessmaken likevel.

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

 

 

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

 

Mølje? :D

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

ja kanskje det var det det het! :) husker ikke helt jeg altså.

jeg ble i hvert fall lang i maska når jeg fikk tips om å lage det av en nordlending! :P

men det var faktisk veldig godt! og det var visst en tradisjon i juletiden :)

 

 

 

Ahh... Jeg tenkte først på mølje som i torsk, lever og rogn og skjønte ikke hva i all verden dere snakket om, men dere tenker på den andre typen mølje. :lyspære:

 

Min far bruker å lage mølje rundt juletider, og det er fordi min mor lager hjemmelaget kjøttrull. Og da bruker han kraften fra når kjøttrullen er ferdig kokt til å ha hjemmelaget flattbrød i til mølje. Det blir jo en slags "saltkjøtt-kraft". Er det dette dere snakker om??? Eller finnes det en tredje variant også?

 

Hahahaha... Jeg må le. Så mange rare tradisjoner man har. :flire:

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

det er jo noe som heter kjøtt mølje og det høres veldig likt ut som det jeg lagde! :)

kan ikke huske flatbrødet men det var i allefall brunost oppi og det ble en slags søt brun tykk suppe/grøt og kjøtt som var salt i allefall :)

at jeg syns det var godt var meg en gåte! :P hehe

 

 

lekre navn og, "mølje"...

 

Minner meg om noe xen lager:

 

Kokte egg kuttet opp med løk, majones og ketsjup, har det som tilbehør oppå pølsa. (litt rosa som rekesalat)

 

Er faktisk kjempegodt og de kaller det for "Gugge" ! høres veldig innbydende ut men =)

 

Anonymous poster hash: 42ee2...d52

 

 

Hahahaha... Yum, liksom. Definitivt et passende navn. LOL.

Men det kan godt hende at det er digg. Jeg liker ikke majones da, så sliter litt, men ser for meg at alt det andre nok dreper det meste av majonessmaken likevel.

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

det smaker ikke majones i min munn, men jeg tenker ikke over den smaken heller i og med at jeg liker det ;) blir som en usunn dressing kanskje ! mmmmh

Ugge, gugge og mølje... Mye skvip som er godt ;)

 

Anonymous poster hash: 42ee2...d52

Jeg er vant til brun saus til fiskekakene og samboeren min er vant til hvit saus til fiskekakene, og begge synes at den andre versjonen høres rimelig ekkelt ut så hver gang vi har fiskekaker så har vi uten saus men med smeltet smør, poteter og raspet gulrot.

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

"søt brunost grøt" må være gomme :)

 

Anonymous poster hash: b15a5...e13

Annonse

 

lekre navn og, "mølje"...

 

Minner meg om noe xen lager:

 

Kokte egg kuttet opp med løk, majones og ketsjup, har det som tilbehør oppå pølsa. (litt rosa som rekesalat)

 

Er faktisk kjempegodt og de kaller det for "Gugge" ! høres veldig innbydende ut men =)

 

Anonymous poster hash: 42ee2...d52

 

gugge faktisk! :lol: og vi nordmenn klager på spesiell eksotisk mat!

tenker folk fra andre land hadde rynka nesa hadde de hørt om gode norske tradisjoner også! :P hehe

 

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

"søt brunost grøt" må være gomme :)

 

Anonymous poster hash: b15a5...e13

 

men har man salt kjøtt til det da? :)

 

 

 

 

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

 

Mølje? :D

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

ja kanskje det var det det het! :) husker ikke helt jeg altså.

jeg ble i hvert fall lang i maska når jeg fikk tips om å lage det av en nordlending! :P

men det var faktisk veldig godt! og det var visst en tradisjon i juletiden :)

 

 

 

Ahh... Jeg tenkte først på mølje som i torsk, lever og rogn og skjønte ikke hva i all verden dere snakket om, men dere tenker på den andre typen mølje. :lyspære:

 

Min far bruker å lage mølje rundt juletider, og det er fordi min mor lager hjemmelaget kjøttrull. Og da bruker han kraften fra når kjøttrullen er ferdig kokt til å ha hjemmelaget flattbrød i til mølje. Det blir jo en slags "saltkjøtt-kraft". Er det dette dere snakker om??? Eller finnes det en tredje variant også?

 

Hahahaha... Jeg må le. Så mange rare tradisjoner man har. :flire:

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

det er jo noe som heter kjøtt mølje og det høres veldig likt ut som det jeg lagde! :)

kan ikke huske flatbrødet men det var i allefall brunost oppi og det ble en slags søt brun tykk suppe/grøt og kjøtt som var salt i allefall :)

at jeg syns det var godt var meg en gåte! :P hehe

 

 

Hehehe... Men jeg kjenner at jeg er i det åpne hjørnet i dag, og ser ikke bort fra at denne varianten er god.

Googlet litt og fant dette:

http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/M%C3%B8lje

 

Der står det også om denne "brunost-grøten", og det kan se ut som om det er en tradisjon fra Salten, så jeg burde jo faktisk ha hørt om det siden Bodø jo er i Salten. Men nå skal det sies at jeg jo ikke egentlig er derfra, men fra lenger nord. Uansett står det: "Etterpå laga dei ein velling av kjøttkraft og mysost, som dei slo over.". Definitivt ikke gomme, men mer en slags prim laget med kjøttkraft og brunost med andre ord. En slags variant av møsbrøm nesten??

Salt og søtt er jo en god kombinasjon ofte, så hvorfor ikke? :åpen: hahahaha...

 

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

Aldri prøvd med hvit saus, kjenner ingen som bruker det heller..... :-)

 

Men bemeun saus, makaroni/potet og gulrot er jeg vant med.

 

Anonymous poster hash: 875c2...feb

Brun saus.....

 

Anonymous poster hash: 875c2...feb

 

 

 

 

 

husker på skolen da vi skulle lage julemat fra forskjellige steder i Norge og jeg hadde nord Norge.

herregud for noen rare tradisjoner dere nordlendinger har! :P

 

jeg lagde noe salt kjøtt med en slags søt brunost grøt av noe slag.

det rareste jeg har lagd noen gang! :) MEN! det var faktisk drit godt!!

husker ikke hva det het altså....noen nordlendinger som kjenner det igjen? :)

 

Mølje? :D

 

Anonymous poster hash: 9abf8...22d

 

 

ja kanskje det var det det het! :) husker ikke helt jeg altså.

jeg ble i hvert fall lang i maska når jeg fikk tips om å lage det av en nordlending! :P

men det var faktisk veldig godt! og det var visst en tradisjon i juletiden :)

 

 

 

Ahh... Jeg tenkte først på mølje som i torsk, lever og rogn og skjønte ikke hva i all verden dere snakket om, men dere tenker på den andre typen mølje. :lyspære:

 

Min far bruker å lage mølje rundt juletider, og det er fordi min mor lager hjemmelaget kjøttrull. Og da bruker han kraften fra når kjøttrullen er ferdig kokt til å ha hjemmelaget flattbrød i til mølje. Det blir jo en slags "saltkjøtt-kraft". Er det dette dere snakker om??? Eller finnes det en tredje variant også?

 

Hahahaha... Jeg må le. Så mange rare tradisjoner man har. :flire:

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

det er jo noe som heter kjøtt mølje og det høres veldig likt ut som det jeg lagde! :)

kan ikke huske flatbrødet men det var i allefall brunost oppi og det ble en slags søt brun tykk suppe/grøt og kjøtt som var salt i allefall :)

at jeg syns det var godt var meg en gåte! :P hehe

 

 

Hehehe... Men jeg kjenner at jeg er i det åpne hjørnet i dag, og ser ikke bort fra at denne varianten er god.

Googlet litt og fant dette:

http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/M%C3%B8lje

 

Der står det også om denne "brunost-grøten", og det kan se ut som om det er en tradisjon fra Salten, så jeg burde jo faktisk ha hørt om det siden Bodø jo er i Salten. Men nå skal det sies at jeg jo ikke egentlig er derfra, men fra lenger nord. Uansett står det: "Etterpå laga dei ein velling av kjøttkraft og mysost, som dei slo over.". Definitivt ikke gomme, men mer en slags prim laget med kjøttkraft og brunost med andre ord. En slags variant av møsbrøm nesten??

Salt og søtt er jo en god kombinasjon ofte, så hvorfor ikke? :åpen: hahahaha...

 

 

Anonymous poster hash: f40fd...edd

 

det høres veldig kjent ut altså! :)  tror jeg går for kjøttmølje jeg altså! :P

det kunne minne litt om prim smak ja :) husker ikke åssen kjøtt vi brukte men det var i allefall vanskelig å få tak i det "riktige" kjøttet men jeg kunne bruke annet salt kjøtt så lenge det var salta godt.

godt var det i allefall! :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...