Gå til innhold

Hvordan lager dere baktpotet?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøper dere de potetene i butikken med folie på eller plukker dere noen store poteter?

Hva fyller dere med og hva har dere som tilbehør?

 

Anonymous poster hash: e3179...0c8

Skrevet

Plukker bare ut store poteter, skjærer kryss i de og steker de i ovnen (uten folie). Når skallet er sprøtt er de ferdige, pleier å ta ca en time. 

 

Fyller med mais, skinke, rømme, ost, bacon, ananas, løk.... alt etter humør :) Og har salat som tilbehør. 

Skrevet

Legger de uten folie på en asjett med litt vann i bunnen, stikker de noen ganger med en gaffel rundt hele poteten og putter de i mikroen i ca 15 minutter, tar de ut og legger de i folie og voila!

15 min pleier jeg å ta på de største potetene ca ti på små, men det kan du fint sjekke med en gaffel feks.

syntes det tar alt for lang tid med en time i ovnen og potetene blir like gode i mikroen.

Skrevet

KJøper poteter med folie. Lager kryss, og steker de i stekeovnen.. Bruker de til f.eks biff, eller jeg bare fyller de med det jeg har lyst på den dagen... kryddersmør, hvitløksaus, ost , mais , kjøttsaus..



Anonymous poster hash: 20356...2b4
Skrevet

Finner aldri store når jeg skal ha. Typisk. Så blir de med folie. Men regner med at det er ett fett;)

 

Skjærer kryss og pensler litt olje, pluss salt og pepper. Har de på varmluft 250 grader ca tre-kvarter til en time. Så tar jeg de ut, pensler en gang til og steker 15-30 min til med folien åpen, så skallet blir sprøtt. Klemmer på de, og når de ikke gir noe motstand er de ferdige. Tar lang tid, men det lager seg selv, så ikke noe problem det;) Må bare huske å sette de i tidlig nok :P

Skrevet

Fyller med taco, ost og tacosaus, og salat ved siden av!! ;) Inspirert av egon, super godt;)

Skrevet

Så tungvint dere gjør det:) jeg vasker noen store jeg finner i løsnet. Legger de på et fat, våte, setterfatet i mikroen i 20min så tar jeg på folie og setter de på 200g i 10min. Ferdig:) og like gode:) deler den på tvers og klemmer til. Har i kryddersmør til biff:)

Skrevet

samme som over. men smør og krydder f, eller ungerer også helt fint til. :) nydelig til grillmat, som kveldskos eller egen middag :)

Skrevet

Jeg kjøper store poteter uten folie, setter dem i ovnen ved 225 grader uten å gjøre noe mer. Har dem vel der en time eller to hvis jeg har tid, synes at de blir best da. Kan ha nesten hva som helst i bakt potet, fx: Chilli com carne med guacamole, gryterett med kylling, bacon, rømme og vårløk, eller idag hadde vi stekt laks, mais, agurk og paprika i. Og gjerne med smør og ceddarost uansett :)

 

Anonymous poster hash: a2658...bec

Skrevet

Har bare pleid å skrape utav litt og litt potet blandet med rømme. Bakt potet passer best med biff eller grillmat.

Har ikke laget på en stund så vet ikke hvordan jeg ville lagt den i ovnen :P 



Anonymous poster hash: c6f6c...875
Skrevet

Så tungvint dere gjør det:) jeg vasker noen store jeg finner i løsnet. Legger de på et fat, våte, setterfatet i mikroen i 20min så tar jeg på folie og setter de på 200g i 10min. Ferdig:) og like gode:) deler den på tvers og klemmer til. Har i kryddersmør til biff:)

Nå laget jeg meg en baktpotet slik som du skrev, kanon god!

Men, pleier du å snu på de altså bytte bunn og topp i microen? Den ble nemmelig knall hard på bunnen.

 

Anonymous poster hash: e3179...0c8

Gjest novembertretten
Skrevet (endret)

Kjøper store poteter med eller uten folie. Har de ikke folie tar jeg det på. Setter stekeovnen på full guffe og lar de ligge til de er ferdige.

Tilbehør:

1 boks lettrømme

1 boks champignon

1 boks mais

1 pakke smårett skinke

Dette freses litt i stekepanna.

 

Åpner potetene, har i fyllet fra stekepanna og slenger på en kladd med kryddersmør, strør over litt sprøstekt bacon og litt revet ost.

 

Kjempegodt!!!

Må også innrømme at jeg skreller potetene, moser de og blander alt fyllet i, jummi  :P , skal jeg ha besøk så serverer jeg de i skallet.

Endret av novembertretten
Gjest Skofantomet
Skrevet

Kjøper store uten folie, skjærer kryss, ruller poteten i olivenolje og masse salt, i ovn ca. 1 time, har i enten bernaise saus, alioli, mais, ost, løk eller andre ting vi har i hus :)

Skrevet

Kjøper store poteter og pakker i folie selv, skjærer et lite snitt, inn i ovnen i en times tid på 225-250 grader. Har oppi smør, krydder (evt kryddersmør), bacon, mais og rømme på toppen. Er et vanedyr, så det blir helt likt hver gang ;)



Anonymous poster hash: 7c8d1...54c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...