Gå til innhold

Kan dere gi meg en god oppskrift på hjemmelaget lapskaus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Rett og slett en detaljert oppskrift ;)

 

Anonymous poster hash: e7773...603

Fortsetter under...

Skrevet

jeg koker opp ca 1,5 liter med vann, har oppi en terning med hønsebuljong.

 

ca 3 løk

 

en liten pakke med gulerøtter

 

en kålrabi

 

5-6 mellomstore poteter

 

skjærer opp oksekjøtt i terninger. bruner det med salt og litt piffikrydder. 

 

har kjøttet i når grønnsakene er møre, har oppi en halv liten matfløte, en pose eller to med posepotetstappe. tilsetter sukkerkulør, smaker til med salt og pepper.

 

vips, en super god lapskaus som jeg alltid får ekstremt mye skryt for.  

Skrevet

Jeg koker opp vann, har i noe "dårlig" og seigt oksekjøtt, gjerne med bein. Er det mye fett på kjøttet så skjærer jeg bort det.

Har i  buljong, jeg bruker okse. Fond er også fint:) Lar det koke leeeeenge. Ikke mindre enn tre timer. Tar ut kjøttet fra gryten når det nesten detter fra hverandre, fjerner bein og andre ekkle ting, skjærer det opp i biter.

Så tar jeg poteter, gulrøtter og purre som er i biter og har i gryten, lar det koke opp.

Ha i kjøttet.

Lappskausen er ferdig når potetene begynner å løse seg opp. Smak til med salt og pepper.

 

Mange bruker flere grønnsaker som kålrabi og persillerot. Det er sikkert også godt, men ikke slik min farmor lagde den;-)

Skrevet

Tusen takk :)

 

Anonymous poster hash: e7773...603

Skrevet

Jeg bruner litt smør i ei gryte og legger kjøttbitene oppi og steker kjapt. (Ønsker du lys lapskaus så smelt og ikke brun smøret)

 

Så skjæres alt i like store biter

-poteter

-kålrabi

-persillerot

-(kålrot?)

-gulrøtter

-Krydrer med salt og pepper

-litt hakket purre

-litt hakket bladpersille (fra persillerota)

Heller på ca 1,5-2 l vann, en buljongterning pr 5 dl.

Har også oppi et laubærblad og litt gurkemeie

 

Da har jeg fått grønnsakssuppe med kjøtt.

 

Når den er ferdigkokt heller jeg oppi 2 poser potetmos om jeg vil ha lapskaus.

Kjøtt kan byttes mot pølsebiter (kjøttpølser), men da skal pølsebitene bare trekke 5 min på slutten.

 

Serverte dette på fredag faktisk :)

 

Anonymous poster hash: 323cb...b63

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...