Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann! Siden november 2010 har jeg gått på lavkarbo og "spist bort" 43 kilo. Da jeg fant ut at jeg var gravid med tvillinger, bestemte jeg meg for å fortsette å spise lavkarbo, bare med noe mer karbohydrater enn hva jeg har spist tideligere. Jeg har lagt frem kostholdet mitt for både jordmoren, og legen min. De er enige med meg om at det er et optimalt kosthold for meg, i min livssituasjon. Det jeg lurer på da er hvordan dere andre her inne spiser? Og om det er andre med erfaringer fra å gå på et karbohydratredusert kosthold som gravid og i ammeperioden?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144079576-graviditet-og-kosthold/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg gikk ned 22 kg før graviditeten vha grete roede. Følte jeg spiste sunt før men fikk lagt inn all mat jeg spiste så fant jeg fort ut at det var for mange kallorier hver dag. Har redusert porsjonene noe men spiser så mye jeg vil av grønnsaker og forsyner meg godt av dette. Har redusert inntak av smør/margarin/oljer. Ost er sjelden jeg har på skiven. Lettrømme er byttet ut med mager kesam. Dette fungerte veldig fint for meg. I tillegg så har jeg trent en god del.

Etter at jeg ble gravid så har jeg faktisk ikke vært så aktiv som jeg hadde håpet på. Ikke har det gått like fint matveien heller.

 

Jeg har ingen erfaring med lav-karbo. Jeg forsøkte det vel ut for 10 år siden men holdt bare ut 2 uker. Jeg er altfor glad i poteter og brød til å klare et slikt kosthold. Det er utrolig hva du har klart, 43 kg er rimelig mye. Jeg ønsker deg lykke til i graviditeten!

  • 3 uker senere...

Hei, ingen erfaring med Lav-karbo da jeg ikke har fått på vektregulerende kurer selv. Men jeg merker selv at matvarer som brød, pasta etc. gjør at jeg blir mer oppblåst og hard i magen etter jeg ble gravid. Har derfor automatisk vinklet mer over til friske råvarer, også fordi det er dette jeg føler smaker godt nå. Frukt, grønnsaker og naturell yogurt. Klart jeg må vel ha i meg litt kjøtt også, men merker at det er friske råvarer som frister mest og holder kvalmen unna - heldigvis :) Det er vel også ekstra viktig når man er gravid det å få i seg grønnsaker og frukt, vi trenger mer mineraler og vitaminer enn normalt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...