Monajenten Skrevet 8. september 2013 #1 Skrevet 8. september 2013 Er generelt lite glad i å lage gjærbakst men man må jo utfordre seg selv litt
Anonym bruker Skrevet 8. september 2013 #2 Skrevet 8. september 2013 4 dl lunket vann Litt olje Litt salt Litt under 1 pk gjær Hvetemel til passe konsistent. Jeg foretrekker en litt klissete deig, lar den heve en liten halvtime før jeg heller den på matpapir på en langpanne. Bruker hendene til å klemme deigen ut i hele pannen, har enten vann eller hvetemel på fingrene så jeg ikke skal sitte fast i deigen. Har på fyllet og setter pannen på toppen av stekeovnen og lar den etterheve der den tiden det tar for komfyren å bli varm. Anonymous poster hash: 476b5...54d
frk Nilsen Skrevet 8. september 2013 #3 Skrevet 8. september 2013 (endret) 3-4 dl lunkent vann 1/2 pk tørrgjær 1 ts salt 1-2 ss olivenolje Mel til passe smidig deig (kan godt bruke litt grovt og havregryn), ikke for hard, liker at den er litt klissete. Heves i ca 30 min Endret 8. september 2013 av frk Nilsen
Monajenten Skrevet 8. september 2013 Forfatter #4 Skrevet 8. september 2013 Takk for svar begge to! Har dere peiling på sånn ca hvor mye mel dere bruker?
Gjest ronja røverdatter Skrevet 8. september 2013 #5 Skrevet 8. september 2013 (endret) Til en middels pizza: 3-4 dl hvetemel 1,5 dl vann 1/2 pk tørrgjær et ørlite dryss med salt Prøv deg fram med hvetemel-mengden til deigen blir lett å jobbe med. Hev en halvtime eller så, kjevle ut og legg å fyll. Stek på 225 gr eller mer i 12-13 minutter eller til den ser klar ut. Vi foretrekker høy undervarme eller pizza-funksjonen i ovnen for å få sprø fin bunn. Pizzaen skal stå lavt i ovnen. Oppskriften kan lett dobles. Endret 8. september 2013 av ronja røverdatter
frk Nilsen Skrevet 8. september 2013 #6 Skrevet 8. september 2013 Takk for svar begge to! Har dere peiling på sånn ca hvor mye mel dere bruker? Sånn ca til passe smidig deig Måler aldri opp melet da jeg tar i det våte først og blander i det tørre litt etter litt
Anonym bruker Skrevet 8. september 2013 #7 Skrevet 8. september 2013 Langpannepizza: 9 dl hvetemel 1 pose tørr gjær 3 dl vann 1 ts salt 3 ss olje eller smør Bruker denne oppskriften også til innbakte pølser Anonymous poster hash: c0be3...ebb
3 i april Skrevet 8. september 2013 #8 Skrevet 8. september 2013 Bruker og ha ca 7 dl hvetemel, salt pepper,1 pk tørgjær og en god slump med olje i. Vann tar jeg etter hvor mye jeg trenger. Hever deigen lenge. Dette er oppskrift til en stor langpanne
Monajenten Skrevet 8. september 2013 Forfatter #9 Skrevet 8. september 2013 Takk alle sammen Ser noen bruker 1/2 pk gjær og noen en hel til ca samme væskemengde. Er det tykkelsen på bunnen som blir avgjort av det? Altså mer gjær = tykkere bunn?
Anonym bruker Skrevet 8. september 2013 #10 Skrevet 8. september 2013 Ha litt oregano og basilikum i deigen Anonymous poster hash: 17b0c...ff9
Anonym bruker Skrevet 8. september 2013 #11 Skrevet 8. september 2013 Er det bedre med vann i stedenfor melk?bruker alltid melk jeg. Anonymous poster hash: e4f55...75f
smurfis Skrevet 8. september 2013 #12 Skrevet 8. september 2013 Jeg bare slumper jeg. Men, "mitt" triks er å lage deigen enten kvelden i forveien eller tidig samme dag, da bruker man minimalt med gjær (en halv teskje tørrgjør kanskje til 5 -6 dl hvetemel, eller ennå bedre tipo 00 mel som du får kjøpt i mange innvandrer butikker). 5-6 dl mel, en halv teskje salt, sånn ca 4 dl lunken vann 2 ss god olivenolje (kan sløyfes, men med litt fett blir bunnen litt mer sprø) og som sagt en halv teskje tørrgjær. Heves leeeeeeenge:) Blir alltid veldig veldig bra altså!
Anonym bruker Skrevet 8. september 2013 #13 Skrevet 8. september 2013 Langpanne 1 l mel (muligens litt mer) 4 dl lunkent vann 3-4 ss olje en halv teskje salt 1 pk tørrgjær Hever gjerne en time for å få den til å fordele seg lettere i langpanna Dette blir en tykkbunnet langpanne med oppkant Anonymous poster hash: fa804...f7c
Anonym bruker Skrevet 8. september 2013 #14 Skrevet 8. september 2013 8 dl hvetemel 3 dl lunket vann 1-2 ss olje 1 ts salt 1 halv gjær (fersk eller tørr) Anonymous poster hash: eed29...ea0
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå