Gå til innhold

Noen som har en god og enkel oppskrift på pizzadeig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er generelt lite glad i å lage gjærbakst men man må jo utfordre seg selv litt :P

Fortsetter under...

Skrevet

4 dl lunket vann

Litt olje

Litt salt

Litt under 1 pk gjær

Hvetemel til passe konsistent.

 

Jeg foretrekker en litt klissete deig, lar den heve en liten halvtime før jeg heller den på matpapir på en langpanne. Bruker hendene til å klemme deigen ut i hele pannen, har enten vann eller hvetemel på fingrene så jeg ikke skal sitte fast i deigen. Har på fyllet og setter pannen på toppen av stekeovnen og lar den etterheve der den tiden det tar for komfyren å bli varm. 



Anonymous poster hash: 476b5...54d
Skrevet (endret)

3-4 dl lunkent vann

1/2 pk tørrgjær

1 ts salt

1-2 ss olivenolje

Mel til passe smidig deig (kan godt bruke litt grovt og havregryn), ikke for hard, liker at den er litt klissete.

 

Heves i ca 30 min

Endret av frk Nilsen
Skrevet

Takk for svar begge to! Har dere peiling på sånn ca hvor mye mel dere bruker?

Gjest ronja røverdatter
Skrevet (endret)

Til en middels pizza:

 

3-4 dl hvetemel

1,5 dl vann

1/2 pk tørrgjær

et ørlite dryss med salt

 

Prøv deg fram med hvetemel-mengden til deigen blir lett å jobbe med.  Hev en halvtime eller så, kjevle ut og legg å fyll.  Stek på 225 gr eller mer i 12-13 minutter eller til den ser klar ut.  Vi foretrekker høy undervarme eller pizza-funksjonen i ovnen for å få sprø fin bunn.  Pizzaen skal stå lavt i ovnen.

 

Oppskriften kan lett dobles.

Endret av ronja røverdatter
Skrevet

Takk for svar begge to! Har dere peiling på sånn ca hvor mye mel dere bruker?

 

Sånn ca til passe smidig deig ;) 

 

Måler aldri opp melet da jeg tar i det våte først og blander i det tørre litt etter litt

Annonse

Skrevet

Langpannepizza:

 

9 dl hvetemel

1 pose tørr gjær

3 dl vann

1 ts salt

3 ss olje eller smør

 

 

Bruker denne oppskriften også til innbakte pølser ;)



Anonymous poster hash: c0be3...ebb
Skrevet

Bruker og ha ca 7 dl hvetemel, salt pepper,1 pk tørgjær og en god slump med olje i. Vann tar jeg etter hvor mye jeg trenger. Hever deigen lenge. Dette er oppskrift til en stor langpanne :)

Skrevet

Takk alle sammen :) Ser noen bruker 1/2 pk gjær og noen en hel til ca samme væskemengde. Er det tykkelsen på bunnen som blir avgjort av det? Altså mer gjær = tykkere bunn?

Skrevet

Ha litt oregano og basilikum i deigen :)



Anonymous poster hash: 17b0c...ff9
Skrevet

Er det bedre med vann i stedenfor melk?bruker alltid melk jeg.

 

Anonymous poster hash: e4f55...75f

Skrevet

Jeg bare slumper jeg. Men, "mitt" triks er å lage deigen enten kvelden i forveien eller tidig samme dag, 

da bruker man minimalt med gjær (en halv teskje tørrgjør kanskje til 5 -6 dl hvetemel, eller ennå bedre tipo 00 mel som du får kjøpt i mange innvandrer butikker).

5-6 dl mel, en halv teskje salt, sånn ca 4 dl lunken vann 2 ss god olivenolje (kan sløyfes, men med litt fett blir bunnen litt mer sprø) og som sagt en halv teskje tørrgjær. Heves leeeeeeenge:)

Blir alltid veldig veldig bra altså!

Skrevet

Langpanne

 

1 l mel (muligens litt mer)

4 dl lunkent vann

3-4 ss olje

en halv teskje salt

1 pk tørrgjær

 

Hever gjerne en time for å få den til å fordele seg lettere i langpanna ;)

Dette blir en tykkbunnet langpanne med oppkant ;) 



Anonymous poster hash: fa804...f7c

Annonse

Skrevet

8 dl hvetemel

3 dl lunket vann

1-2 ss olje

1 ts salt

1 halv gjær (fersk eller tørr)



Anonymous poster hash: eed29...ea0

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...