Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #1 Skrevet 5. september 2013 Skal spise hos en venninne. De fikk makell i går, de fisket sammen med noen andre. Var innom der nettopp, og da ser jeg at fisken ligger på benken...fortsatt usløyet. Kan man spise den da? Er det ikke ekkelt at den ligger over et døgn med innvollen inni seg? Bør jeg late som om jeg ikke kan komme likevel? Anonymous poster hash: 56266...6eb
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #2 Skrevet 5. september 2013 Jeg så de solgte hel makrell på coop, usløyet, i fiskedisken. Ble litt overrasket, men vet ikke om det er farlig. Kanskje det er vanlig på makrell.. Anonymous poster hash: 9d528...bd1
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #3 Skrevet 5. september 2013 Jeg fisker mye makrell, og sløyer den alltid med en gang jeg kommer på land. Men som en over skriver, i fiskedisken ligger det ofte makrell som ikke er sløyet, og den er nok mer enn noen timer gammel. Kanskje det går greit hvis fisken ligger kaldt? Synes uansett det høres litt ekkelt ut. Anonymous poster hash: 4d0dc...3f8
valkyrien Skrevet 5. september 2013 #4 Skrevet 5. september 2013 Skal spise hos en venninne. De fikk makell i går, de fisket sammen med noen andre. Var innom der nettopp, og da ser jeg at fisken ligger på benken...fortsatt usløyet. Kan man spise den da? Er det ikke ekkelt at den ligger over et døgn med innvollen inni seg? Bør jeg late som om jeg ikke kan komme likevel? Anonymous poster hash: 56266...6eb Jeg tror det kommer an på hvordan den er oppbevart i mellomtiden.
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #5 Skrevet 5. september 2013 Jeg googlet det, og det er visst slik at makrell godt kan oppbevares usløyet. Så da blir det vel makrellmiddag i dag likevel. HI Anonymous poster hash: 56266...6eb
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #6 Skrevet 5. september 2013 Det går helt fint sålenge den er oppbevart kaldt Bruker å sløye fisken med en gang selv, men det er bare fordi det er greiest å gjøre det i fjæra og slippe å rote med det på kjøkkenet. Anonymous poster hash: 24d4d...b40
HeltLykkelig ♥♥ Skrevet 5. september 2013 #7 Skrevet 5. september 2013 Makrell er unntaket, og skal helst inke sløyes før kjøling. Men makrell bør kjøles ned raskt for at kjøttet inke skal bli bløtt. Så det kommer helt an på hvor fort hun har kjølt den ned og hvordan hun jar oppbevart den. Tror ikke du trenger være bekymret for liv og helse uansett
HeltLykkelig ♥♥ Skrevet 5. september 2013 #8 Skrevet 5. september 2013 Inke og jar faktisk.. Sorry, pølsefingre
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå