Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #1 Skrevet 5. september 2013 Kanskje dumt spørsmål, men når det f.ex står på pastapakken 100g= xxx kcal, er det tørr eller kokt vare det gjelder? Anonymous poster hash: c9853...df6
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #2 Skrevet 5. september 2013 Ingen som vet? Anonymous poster hash: c9853...df6
Vilruge Skrevet 5. september 2013 #3 Skrevet 5. september 2013 På pastapakken er det energi og næringssinnhold i tørr vare som er oppgitt (dersom ikke annet er oppgitt- av og til står det "i tilberedt form" el).
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #4 Skrevet 5. september 2013 Kommer jo an på om du har smør i vannet eller ikke. Om du kun koker i vann og salt blir det ikke flere kalorier når den er kokt. Anonymous poster hash: 89df7...c14
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #5 Skrevet 5. september 2013 På pastapakken er det energi og næringssinnhold i tørr vare som er oppgitt (dersom ikke annet er oppgitt- av og til står det "i tilberedt form" el). Takk! Anonymous poster hash: c9853...df6
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #6 Skrevet 5. september 2013 Kommer jo an på om du har smør i vannet eller ikke. Om du kun koker i vann og salt blir det ikke flere kalorier når den er kokt. Anonymous poster hash: 89df7...c14 Nei, men om man tar 100 g tørr vare og koker den, blir den jo temmelig mye tyngre. Ergo, vesentlig forskjell i kaloribudsjettet om man skal velge 100 g ferdig kokt, eller koke først og så måle opp. Anonymous poster hash: c9853...df6
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #7 Skrevet 5. september 2013 Kommer jo an på om du har smør i vannet eller ikke. Om du kun koker i vann og salt blir det ikke flere kalorier når den er kokt. Anonymous poster hash: 89df7...c14 Nei, men om man tar 100 g tørr vare og koker den, blir den jo temmelig mye tyngre. Ergo, vesentlig forskjell i kaloribudsjettet om man skal velge 100 g tørr vare, eller koke først og så måle opp. Anonymous poster hash: c9853...df6 Sånn skulle det være Anonymous poster hash: c9853...df6
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #8 Skrevet 5. september 2013 Kommer jo an på om du har smør i vannet eller ikke. Om du kun koker i vann og salt blir det ikke flere kalorier når den er kokt. Anonymous poster hash: 89df7...c14 Nei, men om man tar 100 g tørr vare og koker den, blir den jo temmelig mye tyngre. Ergo, vesentlig forskjell i kaloribudsjettet om man skal velge 100 g ferdig kokt, eller koke først og så måle opp. Anonymous poster hash: c9853...df6 Ja klart det. Man kan jo ikke veie maten før man koker og tro man får i seg rett mengde. Men 100 g er 100 g. Kaloriinnholdet er det samme, mengden er mindre.. Anonymous poster hash: 89df7...c14
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #9 Skrevet 5. september 2013 Kommer jo an på om du har smør i vannet eller ikke. Om du kun koker i vann og salt blir det ikke flere kalorier når den er kokt. Anonymous poster hash: 89df7...c14 Nei, men om man tar 100 g tørr vare og koker den, blir den jo temmelig mye tyngre. Ergo, vesentlig forskjell i kaloribudsjettet om man skal velge 100 g ferdig kokt, eller koke først og så måle opp. Anonymous poster hash: c9853...df6 Ja klart det. Man kan jo ikke veie maten før man koker og tro man får i seg rett mengde. Men 100 g er 100 g. Kaloriinnholdet er det samme, mengden er mindre.. Anonymous poster hash: 89df7...c14 Nå forvirrer du meg bare Om jeg skal spise 100 g pasta, skal jeg veie den før eller etter den er kokt for å få i meg xxx kcal, som det står på pakken? Anonymous poster hash: c9853...df6
vilde + 1 ? Skrevet 5. september 2013 #10 Skrevet 5. september 2013 Du skal veie 100g pasta etter den er kokt;) jeg går på Grete roede nå, og det gjelder pasta, potet og ris:)
Anonym bruker Skrevet 5. september 2013 #11 Skrevet 5. september 2013 Du skal veie 100g pasta etter den er kokt;) jeg går på Grete roede nå, og det gjelder pasta, potet og ris:) det er feil!!! Det som står på pakken ang kalorimemgde gjelder tørr vare. Du skal veie før du koker! Anonymous poster hash: 79e39...b12
Vilruge Skrevet 5. september 2013 #12 Skrevet 5. september 2013 Du kan for så vidt velge om du veier før eller etter den er kokt, men næringsverdien som er oppgitt på pakken er før tilbereding. Det er opp under 300 kcal per 100g i tørr vare og ca 160 kcal per 100 g kokt pasta (vil variere noe etter hvilken pastatype du velger), så det er ganske store forskjeller. Mye lettere å veie tørr pasta, og lettere å beregne da det bare er å følge det som står på pakken.
vilde + 1 ? Skrevet 21. september 2013 #13 Skrevet 21. september 2013 Du skal veie 100g pasta etter den er kokt;) jeg går på Grete roede nå, og det gjelder pasta, potet og ris:) det er feil!!! Det som står på pakken ang kalorimemgde gjelder tørr vare. Du skal veie før du koker! Anonymous poster hash: 79e39...b12 jeg går på Grete roede kurs og kurslederen var veldig nøye på dette! Jeg skal ha 100 g kokt ris!!! Så nei, dette er ikke feil:)
Anonym bruker Skrevet 21. september 2013 #14 Skrevet 21. september 2013 Jeg er enig med de som sier man skal veie før man koker. Anonymous poster hash: 3ea19...1e1
vilde + 1 ? Skrevet 21. september 2013 #15 Skrevet 21. september 2013 Du skal veie 100g pasta etter den er kokt;) jeg går på Grete roede nå, og det gjelder pasta, potet og ris:) det er feil!!! Det som står på pakken ang kalorimemgde gjelder tørr vare. Du skal veie før du koker! Anonymous poster hash: 79e39...b12 jeg går på Grete roede kurs og kurslederen var veldig nøye på dette! Jeg skal ha 100 g kokt ris!!! Så nei, dette er ikke feil:) men da er det 150 kcal som jeg skal ha , så når jeg tenker meg om så ser jeg at jeg har svart litt dumt:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå