Gå til innhold

Noen som vil dele oppskrifter på babymat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenker hovedsakelig på middager som passer baby 9 mnd :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her går det i: 
 

Kylling, ris, gulrot, brokkoli og paprika (krydrer med pepper og hvitløk)
Fiskekake/fiskebolle, potet, gulrot og brokkoli
Kjøttdeig, spaghetti, gulrot, brokkoli, paprika og tomatsaus (krydrer med pepper, basilikum og hvitløk)
Pølse, potet (eller spaghetti), gulrot og brokkoli (og en klatt smør)

Skrevet

vet dere hvilken stavmikser som er best? er det for eksempel best å ha en med høy eller lav hastighet? skal kjøpe en nå og ser at det varierer veldig i pris.. :) 



Anonymous poster hash: 75ea0...4b2
Skrevet

Jeg har en wilfa som jeg er strålende fornøyd med. Kostet 600,-

Skrevet

Bamix.. Dyr men fantastisk bra. Bruker den daglig.

 

Anonymous poster hash: 39737...d41

Skrevet

takk, greit å høre andres erfaringer:)



Anonymous poster hash: 75ea0...4b2
Skrevet

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler 

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

 

Grønnsakspakkene består av potet, gulrot, brokkoli eller potet, søtpotet, gulrot og blomkål. Bruker den søtpotetpakken til mat som ikke har så mye smak i seg selv. F.eks. kyllig og svin. 

 

Ellers får hun smake alt av det vi spiser.  :D

Skrevet

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

 

Grønnsakspakkene består av potet, gulrot, brokkoli eller potet, søtpotet, gulrot og blomkål. Bruker den søtpotetpakken til mat som ikke har så mye smak i seg selv. F.eks. kyllig og svin.

 

Ellers får hun smake alt av det vi spiser. :D

Bør ikke muskat drøyes litt? Vi voksne bør jo heller ikke spise for mye av det. Godt mulig det bare er noe jeg innbiller meg btw

Skrevet

 

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

 

Grønnsakspakkene består av potet, gulrot, brokkoli eller potet, søtpotet, gulrot og blomkål. Bruker den søtpotetpakken til mat som ikke har så mye smak i seg selv. F.eks. kyllig og svin.

 

Ellers får hun smake alt av det vi spiser. :D

Bør ikke muskat drøyes litt? Vi voksne bør jo heller ikke spise for mye av det. Godt mulig det bare er noe jeg innbiller meg btw

 

Har jeg aldri hørt... Men det er snakk om små mengder da.

Hvorfor bør det droppes?

Skrevet

For mye muskat er skadelig for nyrene. Jeg har drøyd det til 1 årsdagen, men kan godt hende det er paranoid

Skrevet

For mye muskat er skadelig for nyrene. Jeg har drøyd det til 1 årsdagen, men kan godt hende det er paranoid

Hmm... Dette har jeg som sakt ikke hørt før, og det finnes jo mye babymatoppskrifter som inneholder muskatt. I tillegg finnes jo muskatt i bl.a kjøttkaker ol. Er det ikke slik at for mye KAN være skadelig? Slik som med salt og kanel?

Skrevet

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler 

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

 

Grønnsakspakkene består av potet, gulrot, brokkoli eller potet, søtpotet, gulrot og blomkål. Bruker den søtpotetpakken til mat som ikke har så mye smak i seg selv. F.eks. kyllig og svin. 

 

Ellers får hun smake alt av det vi spiser.  :D

Så mye godt du lager :) vi har "snakket sammen" tidligere i en tråd jeg hadde ang å ikke like middag.

Jeg har nå begynt å kokkelere jeg også ;) og har også funnet ut at eple, pære, ananas og mango hjelper på! F.eks laks og mango (+grønnsaker også da), kylling og ananas, svinekjøtt og pære.

 

Men svisker har jeg ikke prøvd! Så jeg lurer på; hvor mye bruker du? Er jo en ganske dominerende smak. Og må man koke til puree først, eller hiver du bare hele svisker sammen med det andre du stavmikser?

Også lurer jeg på om du har noen tips for å få kjøttdeig most godt nok? Og pasta?

Lagde kjøttdeig, fullkorns penne, tomat, gulrot og basilikum, -kjempegodt (syns jeg), men klumpete... Mini grein på nesa og jeg har maaange porsjoner i frysa ;)

Skrevet

Takk for mange gode forslag :) Hvordan tilbereder dere kyllingfilet? Synes den blir så tørr jeg!

Skrevet

 

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler 

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

 

Grønnsakspakkene består av potet, gulrot, brokkoli eller potet, søtpotet, gulrot og blomkål. Bruker den søtpotetpakken til mat som ikke har så mye smak i seg selv. F.eks. kyllig og svin. 

 

Ellers får hun smake alt av det vi spiser.  :D

Så mye godt du lager :) vi har "snakket sammen" tidligere i en tråd jeg hadde ang å ikke like middag.

Jeg har nå begynt å kokkelere jeg også ;) og har også funnet ut at eple, pære, ananas og mango hjelper på! F.eks laks og mango (+grønnsaker også da), kylling og ananas, svinekjøtt og pære.

 

Men svisker har jeg ikke prøvd! Så jeg lurer på; hvor mye bruker du? Er jo en ganske dominerende smak. Og må man koke til puree først, eller hiver du bare hele svisker sammen med det andre du stavmikser?

Også lurer jeg på om du har noen tips for å få kjøttdeig most godt nok? Og pasta?

Lagde kjøttdeig, fullkorns penne, tomat, gulrot og basilikum, -kjempegodt (syns jeg), men klumpete... Mini grein på nesa og jeg har maaange porsjoner i frysa ;)

 

Når jeg bruker svisker så bruker jeg enten den hjemmelagde mosen eller jeg koker kjøttet sammen med svisker og epler etc. 

Stavmikseren er gull verd!  :D

Bruker stavmikseren på kjøttdeig også. Blir så fint mos, men jeg har investert i en god stavmikser da. 

Pastaen moser jeg ikke med stavmikser. Det lærte jeg på førstefødte. Jeg tar f.eks. makaroni, putter den i en plastpose og deljer løs.  :D Gjerne med en morter. Koker det når de er most i små biter og siler det i tesilen. Hehe...

Skrevet

 

 

For mye muskat er skadelig for nyrene. Jeg har drøyd det til 1 årsdagen, men kan godt hende det er paranoid

Hmm... Dette har jeg som sakt ikke hørt før, og det finnes jo mye babymatoppskrifter som inneholder muskatt. I tillegg finnes jo muskatt i bl.a kjøttkaker ol. Er det ikke slik at for mye KAN være skadelig? Slik som med salt og kanel?

Det kan godt hende, men salt skal de jo heller ikke ha første året. Tror nå uansett ikke at det er så ekstremt farlig når det er snakk om en sjelden gang. Står forresten advarsel bak på muskatglasset om at det kun skal brukes som smakstilsetning ;-)

Skrevet

 

 

For mye muskat er skadelig for nyrene. Jeg har drøyd det til 1 årsdagen, men kan godt hende det er paranoid

Hmm... Dette har jeg som sakt ikke hørt før, og det finnes jo mye babymatoppskrifter som inneholder muskatt. I tillegg finnes jo muskatt i bl.a kjøttkaker ol. Er det ikke slik at for mye KAN være skadelig? Slik som med salt og kanel?

Det kan godt hende, men salt skal de jo heller ikke ha første året. Tror nå uansett ikke at det er så ekstremt farlig når det er snakk om en sjelden gang. Står forresten advarsel bak på muskatglasset om at det kun skal brukes som smakstilsetning ;-)

 

Jeg vet de ikke skal ha salt, men det er jo salt i en del mat som f.eks kjøttboller ol. Hs sa at det er ikke noe farlig å gi det. Det fikk min første også og hun har det helt fint. Mange pålegg innholder også salt, men jeg forstår hva du mener.  :)

Skrevet

 

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler 

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

 

Grønnsakspakkene består av potet, gulrot, brokkoli eller potet, søtpotet, gulrot og blomkål. Bruker den søtpotetpakken til mat som ikke har så mye smak i seg selv. F.eks. kyllig og svin. 

 

Ellers får hun smake alt av det vi spiser.  :D

Så mye godt du lager :) vi har "snakket sammen" tidligere i en tråd jeg hadde ang å ikke like middag.

Jeg har nå begynt å kokkelere jeg også ;) og har også funnet ut at eple, pære, ananas og mango hjelper på! F.eks laks og mango (+grønnsaker også da), kylling og ananas, svinekjøtt og pære.

 

Men svisker har jeg ikke prøvd! Så jeg lurer på; hvor mye bruker du? Er jo en ganske dominerende smak. Og må man koke til puree først, eller hiver du bare hele svisker sammen med det andre du stavmikser?

Også lurer jeg på om du har noen tips for å få kjøttdeig most godt nok? Og pasta?

Lagde kjøttdeig, fullkorns penne, tomat, gulrot og basilikum, -kjempegodt (syns jeg), men klumpete... Mini grein på nesa og jeg har maaange porsjoner i frysa ;)

 

Er laks og mango godt sammen?

Skrevet

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler 

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

Tilsettes hvitløken rå eller kokt? Jeg har har til kyllingfilet med hvitløk, hvor jeg tilsatte hvitløken rå i stavmiksbeholderen da jeg kjørte sammen filetene. Burde jeg ha kokt denne med kyllingen?

Skrevet

 

Her varierer maten veldig. Jeg blander ikke proteinet og grønnsakene når jeg lager store porsjoner. På den måten kan jeg f.eks. ta pasta til en rett istedet for gr.saker.

 

Men vi har f.eks:

middagspølser med svisker og epler 

Laks krydret med dill, pepper og litt smør

Fiskeboller med hvit nansaus krydret med litt muskat, pepper og carry

kjøttkake

Kyllig med paprika og ananas

svinefilet med sviske, epler og ananas

Storfe med paprika og eple krydret med basilikum, pepper, hvitløk

Torsk (husker ikke hva jeg smaksatte med)

Kjøttdeig med basilikum, pepper, hvitløk, oregano.

Kjøttdeig med tomatpurre, pepper, hvitløk, oregano, basilikum, gulrot og eple. (lagd for å serveres spseielt til pasta) Denne er en slager!

Tilsettes hvitløken rå eller kokt? Jeg har har til kyllingfilet med hvitløk, hvor jeg tilsatte hvitløken rå i stavmiksbeholderen da jeg kjørte sammen filetene. Burde jeg ha kokt denne med kyllingen?

 

Jeg ville absolutt kokt den med kjøttet, men nå bruker jeg mest hvitløkspulver, ikke fersk hvitløk.

Skrevet

Tilsettes hvitløken rå eller kokt? Jeg har har til kyllingfilet med hvitløk, hvor jeg tilsatte hvitløken rå i stavmiksbeholderen da jeg kjørte sammen filetene. Burde jeg ha kokt denne med kyllingen?

 

Jeg ville absolutt kokt den med kjøttet, men nå bruker jeg mest hvitløkspulver, ikke fersk hvitløk.

 

Ok, takk :) Listen din er forøvrig skrevet ut og henger på kjøleskapet her hjemme til middagslagingsinspirasjon. Merker at vesla begynner å bli litt lei den samme gamle smørja jeg har gitt henne til nå. Da er det godt med litt inspirasjon. Føler betjeningen på butikken, samt andre kunder, ser litt rart på meg når jeg står og tar bilder med mobilen bak på middagsglassene for oppskrifter :lol:

Skrevet

 

Tilsettes hvitløken rå eller kokt? Jeg har har til kyllingfilet med hvitløk, hvor jeg tilsatte hvitløken rå i stavmiksbeholderen da jeg kjørte sammen filetene. Burde jeg ha kokt denne med kyllingen?

 

Jeg ville absolutt kokt den med kjøttet, men nå bruker jeg mest hvitløkspulver, ikke fersk hvitløk.

 

Ok, takk :) Listen din er forøvrig skrevet ut og henger på kjøleskapet her hjemme til middagslagingsinspirasjon. Merker at vesla begynner å bli litt lei den samme gamle smørja jeg har gitt henne til nå. Da er det godt med litt inspirasjon. Føler betjeningen på butikken, samt andre kunder, ser litt rart på meg når jeg står og tar bilder med mobilen bak på middagsglassene for oppskrifter :lol:

 

Hehe. Bra du finner listen inspirerende.  :)

Hvis du er på facebook så finnes det en gruppe som heter babymatlagerene 2013. Der diskuteres babymat og det legges ut oppskrifter. Velkommen inn! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...