Gå til innhold

Hvilken type potet og olje for å få de ovnsstekte båtene sprø?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bør man skylle av båtene og tørke de før olje?

Gode råd?

 

Anonymous poster hash: 7e412...234

Fortsetter under...

Skrevet

Amandine poteter bruker jeg. Har ikke på så mye olje, pensler de litt med rapsolje bare :) Blir sprø og gode :)

Skrevet

Jupp. amandine er også min favoritt!

Jeg koker de først hele i ca 10 minutter, avkjøler, deler i to, tar en brødpose og har i litt olivenolje, salt og pepper, legger potetkløftene i og rister, så over i en ildfast form i ca 30 minutter og avslutter med noen minutter med grillelementet på. Slipper en del overflødig olje :D

Skrevet

Jeg bruker olivenolje og varmluft, lar de stå i ovnen til de er sprø.



Anonymous poster hash: 7467f...73f
Skrevet

Alle potetene jeg har brukt til dette har blitt sprø . Skjærer båter ut av den poteten jeg har og heller olje , salt og pepper over og inn i ovnen på ganske høy temperatur . 225 grader i ca 50 min . Da blir de sprø og deilige utenpå :)

Skrevet

Etter tips her inne brukar eg bakepapir, og synes dei vert sprøare av dette.  Gjer det enkelt til kvardags og brukar dei potetene eg har, skjer i båtar og har rett i ovnen med litt olje og salt.  Eg snur litt på dei undervegs i steikinga. Ein gong skrella eg potetene og la dei i vatn på førehand pga besøk, men dei vart ikkje så gode.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...