Gå til innhold

Kan jeg bruke natron i stedet for bakepulver i eplekake?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har jo alt utenom det forb... bakepulveret, og ungene har allerede skrellet 6 epler ;)



Anonymous poster hash: 2c8f0...779

Fortsetter under...

Skrevet

Tror det skal gå fint, selv om det ikke er ideelt. Men tror som sagt det skal gå greit og heve.

 

Anonymous poster hash: 1791b...79e

Skrevet

Mulig jeg tar helt feil her, men natron er vel noe an bruker sammen med feks surmelk? Altså at de kun fungerer sammen med noe "surt". Men jeg vet jo egentlig ikke så dette svaret varkanskje ikke så nyttig likevel:)

 

Google natron og eplekake så finner du sikkert ut noe,



Anonymous poster hash: 78cdc...e53
Skrevet

Det er riktig at natron bruses i deiger/rører med surmelk. Brukes bl.a i sjokoladekaker med kulturmelk...

 

Vet ikke hvor godt det vil heve i en røre uten syrnet melk.



Anonymous poster hash: 036a9...b34
Skrevet

Man trenger litt syre! Sitronsaft eller eplejuice f.eks?

Skrevet

Vet ikke om jeg svarer for sent nå, men bland eplene inn i deigen, slik at deigen blir syrlig av eplesaften, og gjerne litt olje også, om det ikke står det i oppskriften =)

Annonse

Skrevet

Kaken er laget, og gutta hat spist over halvparten ;) Jeg var mest redd for at den skulle smake natron (hater sånn kakemann-smak :P )

Men den ble helt som vanlig :)



Anonymous poster hash: 2c8f0...779

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...