Gå til innhold

ferdig pizzabunn.


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Den kan nok brukes, men smaker muligens litt rart, eller smaken har tapt seg.

 

På Kiwi har de plastruller med pizzabunn, som skal rulles ut på bakebrettet. Kjempegodt, spesielt siden fullkornbunnen koster halvparten av det den vanlige bunnen gjør.

Skjønner ikke helt hvorfor, men greit at ting er billige!



Anonymous poster hash: e1705...ffb

18. mai? Nei, tror du må kasten den siden det er ferskvare med gjær i... Eller har den været frosset? Jeg blir forøvrig mest skeptisk til at den fortsatt ser frisk ut om du og butikken har hatt den liggende i en måned nesten pluss vanlig holdbarhetstid?! Noe er det nok i den som ikke er bra - Det samme som gjør at en burger fra mcdonalds ser like fin ut etter å ha ligget på kjøkkenbenken i over et år...

 

Men er jo enkelt å lage en ny deig om du har litt gjær i hus? Litt gjær, en tsk salt, 2 dl vann og 0,25-0,5 dl olivenolje og så hvetemel til deigen er god og elastisk. Heve litt og klar til bruk! Går fortere enn å gå på butikken - du kan fikse fyll mens den hever. Tomatsaus kan du lage av løk, hvitløk, en boks tomater og pizzakrydder, en buljonterning og pepper og evt chili. Fres, kok og blend. 



Anonymous poster hash: da2d1...cba

Annonse

Jeg ville ha kastet den for lengst. Men jeg liker i utgangspunktet ikke de ferdige deigene uansett. 

Kan tenke meg at gjæren i alle fall har tatt kvelden, men du kan jo prøve å steke den opp hvis du vil. Eller så kan du lage deigen selv veldig enkelt. Trenger ikke mål på annet enn vannet egentlig, 2 dl til en bunn, og så en dæsj olje, en dæsj salt, en pakke gjær, og mel til deigen blir smidig. Sett ti heving mens du lager fyllet, så kjevler du den ut når det er ferdig. 

Her var det link på en 14 år gammel burger. Æsj! Greit at ting går fort, men er det virkelig verdt å spare de 10 min det tar å lage en pizzadeig/burgerbolle/steke en biff??

 

http://gawker.com/14-year-old-mcdonalds-burger-looks-the-same-as-on-the-479547186



Anonymous poster hash: da2d1...cba

 

18. mai? Nei, tror du må kasten den siden det er ferskvare med gjær i... Eller har den været frosset? Jeg blir forøvrig mest skeptisk til at den fortsatt ser frisk ut om du og butikken har hatt den liggende i en måned nesten pluss vanlig holdbarhetstid?! Noe er det nok i den som ikke er bra - Det samme som gjør at en burger fra mcdonalds ser like fin ut etter å ha ligget på kjøkkenbenken i over et år...

 

Men er jo enkelt å lage en ny deig om du har litt gjær i hus? Litt gjær, en tsk salt, 2 dl vann og 0,25-0,5 dl olivenolje og så hvetemel til deigen er god og elastisk. Heve litt og klar til bruk! Går fortere enn å gå på butikken - du kan fikse fyll mens den hever. Tomatsaus kan du lage av løk, hvitløk, en boks tomater og pizzakrydder, en buljonterning og pepper og evt chili. Fres, kok og blend. 

 

Anonymous poster hash: da2d1...cba

 

Må forøvrig legge til at deig med gjær i skal steke på høy temperatur (om du skal prøve deg selv). 250 grader i 10-15 min skulle vel gjøre det :-)

 

Anonymous poster hash: da2d1...cba

I oldtida hadde de forresten en surdeig som de oppbevarte lenge. De tok litt av den hver gang de skulle bake. Det var datidas gjær.... og de oppbevarte den ikke i kjøleskap engang. Så når de overlevde det, kan du overleve denne pizzadeigen.



Anonymous poster hash: e1705...ffb

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...