Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #1 Skrevet 10. juni 2013 Isåfall har vi spist en del oppdrettslaks Anonym poster: 9b59bfa4874301635a87bf1837789d5b
ms.Pond Skrevet 10. juni 2013 #3 Skrevet 10. juni 2013 Med mindre det står spesifisert at det er villaks på pakken (og den koster ganske så mye mer) er det oppdrettslaks. Garantert. Fiskeindustrien har i alle fall mistet en kunde for godt nå. Ikke pokker om jeg noen gang kjøper oppdettslaks igjen.
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #4 Skrevet 10. juni 2013 Nesten all laks man kjøper er oppdrettslaks. Ellers blir det for dyrt. Anonym poster: 7f85dd5a95c546bd39346c004aab17cd
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #5 Skrevet 10. juni 2013 Ja det er det. Og det er lett å se hva som evt er havlaks - den er mer aprikosfarget, mens oppdrettlaksen har den kraftige orange fargen. Villaks fra elv får du nok ikke kjøpt så mye av i butikken, og hvertfall ikke på Rema 1000. Hvorfor er det viktig for deg? Og hvis det nå er så viktig, så får du begynne og gå til fiskehandleren i stedet. Anonym poster: 57d052040e948d6fed6274b4987a5732
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #6 Skrevet 10. juni 2013 Ja det er det. Og det er lett å se hva som evt er havlaks - den er mer aprikosfarget, mens oppdrettlaksen har den kraftige orange fargen. Villaks fra elv får du nok ikke kjøpt så mye av i butikken, og hvertfall ikke på Rema 1000. Hvorfor er det viktig for deg? Og hvis det nå er så viktig, så får du begynne og gå til fiskehandleren i stedet. Anonym poster: 57d052040e948d6fed6274b4987a5732 Har du ikke lest VG? Leger fraråder spesielt barn og gravide å spise den da giften kan gi skader. Anonym poster: 12fb23a208e54a67256ac714a87c2c03
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #7 Skrevet 10. juni 2013 Er helt sikkert ikke noe farlig å spise denne fisken en gang i uka. Problemene kommer når man spiser det flere ganger i uka over lengre tidsrom. Anonym poster: ad18bd0fa2c45e921f884cd67848217b
☆☆☆ Skrevet 10. juni 2013 #8 Skrevet 10. juni 2013 Inntil vidare går eg ut frå at fordelane med laks er større enn ulempene, og vil fortsette å ete eit laksemåltid i veka. Men det er urovekkande funn forskarane kjem med. I det heile tatt er oppdrettsnæringa samvitslause profittjegarar som øydelegg miljøet vårt, diverre
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #9 Skrevet 10. juni 2013 Står i Aftenposten i dag om noen leger som fraråder alle barn, unge og gravide å spise oppdrettslaks. Omtrent all fisk solgt som standard vare er oppdrett. Vil du ha villfisk må du spørre i fiskedisken der de har ferskvare. Anonym poster: 81d3452a57aba748f3acdb49cb90cb46
håperpåvinterbarn Skrevet 10. juni 2013 #10 Skrevet 10. juni 2013 Avisene er jo kjent for å drive god og grundig journalistikk :P NOT (for å bruke et 90-talla uttrykk). Spiser med glede oppdrettslaks, fordelene er langt større en bakdelene. Jeg spiser også kjøtt fra oppdrettsku, egg fra oppdrettskylling, melk fra oppdrettsku, kjøtt fra oppdrettsgris (og lista er laaaaang). Tror du andre oppdrettsdyr er så mye sunnere en laksen som svømmer i våre rene fine hav?? Neppe.
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #11 Skrevet 10. juni 2013 Og hva står nederst i artikkelen. Jo, å spise en kilo oppdrettsfisk i uken utgjør ingen riskio. 1 kg fisk er en del det, og så mye er det vel de færreste av oss som spiser. Atter en ypisk tabloidartkkel, med det formål å skape hysteri. Men for all del, stadig mer miljøgifter i mat er bekymringsverdig, og så absolutt noe man bør ta på alvor. Men i de aller fleste tilfeller er det snakk om en del større mengde en det vi normalt spiser. Og som de presiserer, de negative effektene er en del lavere enn de positive. Anonym poster: fe6ba49ce3757dd918c21df6d26a4976
Gjest Hercule Poirot Skrevet 10. juni 2013 #12 Skrevet 10. juni 2013 Jeg skal love deg en ting: Den maten du får kjøpt på Rema 1000 (og i de fleste andre kjedebutikker) er oppdrett. Alt! Bortsett fra når de har elgkjøtt. Oppdrett på elg har vi foreløpig ikke i organiserte former her til lands.
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #13 Skrevet 10. juni 2013 Det å få kjøpt villlaks i Norge er veldig sjeldent. Prisen kan varierer fra 500 til 800 kr kg for villaks. Så å finne villlaks i ferskvare skal dere leke lenge etter. Hvertfall på østlandet. Sier seg at det blir for dyrt. Selv fisk i ferskvaren er ofte oppdrett så lenge selgerene ikke sier klart at det er vill. Fleste butikkkjeder med ferskvare får kun fisk fra oppdrett siden det er for utrygt å kun fiske vill. Oppdrett gir garantert varer i butikk, å kun fiske vill gjør det ikke siden det avhenger mer av vær og fiskestand + lovlige fangstider. Så nei det finnes ikke villaks hos Rema1000, meny, ica, sjøveien osv. Men de små private fiskebutikkene kan ha det. Rød fisk er som regel altid oppdrett, men hvit fisk er både oppdrett og vill. Dere må høre med de ulike butikkene. Men veit at Sjøveien selger kun hvit vill fisk, med rød fisk har jeg ikke sett vill av her på østlandet. Anonym poster: e91b46856d028f192344365ef8561ca0
Anonym bruker Skrevet 10. juni 2013 #14 Skrevet 10. juni 2013 Ingen fare, spis laks. Neste uke er det noe annet som er livsfarlig, så er det sunt igjen. Slik er verden i aviser Som ei si, hvem spiser mer enn 1 kg laks i uka? Tru det er av sjeldenheten. Anonym poster: 6b4fa34759d82968226589ce53a87524
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå