Gå til innhold

Stekt ris. Skal den kokes først?


Anbefalte innlegg

Skrevet

?

 

Anonym poster: 137a6c13346d4917b83d670a7627ffe1

Fortsetter under...

Skrevet

...ja.

 

Anonym poster: 9e483d7991d8918e67a9ec0caf5b0f12

Skrevet

Hahaha :D dagens

 

Anonym poster: 10183d5c108867b8eab8148762896bb7

Skrevet

Hehe, neida - er dritdigg med svidde harde riskorn!

 

Anonym poster: e024df565cacc45159a6a2234124cff5

Skrevet

Ja, men pga vanninnhold i risen er stekt ris best om man koker den dagen før. Den skal stekes når den er kald, lykke til!

 

Skrevet

Ja, men ikke hvis du lager risotto.

Annonse

Gjest Bjørketreet
Skrevet

Ja, kok først, og la den være kald når du steker den :) jeg steker i en wok panne, og snur og vender hele tiden :)

Skrevet

Når jeg steker ris så koker jeg ikke først. Jeg bruker olje og steker risen slik at den får en glinsende hinne og blir litt brun, så har jeg i vann, kjøttbuljong og karri som risen koker i til den er myk, men har ryggemotstand. Risen får en nydelig smak, ikke klebrig ol og smaker kjempegodt.

 

Anonym poster: 7d6e4a9271c1dca2a9adf82c87377182

Gjest FinogFjong
Skrevet

Når jeg steker ris så koker jeg ikke først. Jeg bruker olje og steker risen slik at den får en glinsende hinne og blir litt brun, så har jeg i vann, kjøttbuljong og karri som risen koker i til den er myk, men har ryggemotstand. Risen får en nydelig smak, ikke klebrig ol og smaker kjempegodt.

 

Anonym poster: 7d6e4a9271c1dca2a9adf82c87377182

...men da koker du den jo... ;)

Skrevet

Men spørsmålet var om den kokes først, noe hun over her svarer nei på...

 

Anonym poster: 1c00325efc58722354bb5bd687ee82ae

Skrevet

Anonym 1547 gir HI på oppskrift pilaffris - men det HI lurer på er om man skal koke risen før man lager stekt ris.

Og ja, selvfølgelig det skal man.

 

Anonym poster: 9b6cbbe5ac39e042095a40e62a120ce7

Skrevet

Ja, men ikke hvis du lager risotto.

 

Så er vel ikke risotto stekt heller..

 

Anonym poster: b50209a42a5414cca82e51777829fd2d

Skrevet

Jeg pleier å koke risen i stekepannen med i buljong. Så tilsetter jeg det jeg skal ha i etterhvert . Blir sikkert mer som risotto det jeg lager?

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...