Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #1 Skrevet 29. mai 2013 Gi meg en beskrivelse og oppskrift :-) Takk :-) Anonym poster: 0c25062941de0448373fa821c5fa6259
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #2 Skrevet 29. mai 2013 Vanlig bunn, litt tykk. Har over en boks knuste tomater og litt pizzaurter (mix på glass). Steker kjøttdeig sammen med hvitløk, chili, sopp, grønn paprika og mais og krydrer med tacomiks og har det over bunnen. Stør på ost og litt nachochips og steker i ovnen til bunnen er gjennomstekt og osten gyllen. Anonym poster: 95b430836957ad137477be04c5bbbcf2
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #3 Skrevet 29. mai 2013 Kjøper Toro pizzabunn m/havre og bygg og lager den slik det står. Etterhever den litt ekstra, så bunnen blir fin og luftig. Pizzafyll: 1 bks knuste tomater, 1 presset hvitløksfedd, oregano, salt og pepper blandes med stavmikser og smøres på pizzaen. Topping varierer, men enten: -kjøttdeig, løk, tomat og ost -ost, pepperoni, ananas, paprika -ost, skinke, champignon, løk/tomat Anonym poster: 05ab93c48bffffdbecf92a4845fe2aaa
Gjest Vinglepetrine Skrevet 29. mai 2013 #4 Skrevet 29. mai 2013 Deig: 9 dl hvetemel 3 ss olje 1 ts salt 3 dl vann 1 pk. fersk gjær Fyll: 1 boks picnic skinke i småbiter 3 ss tomatpure litt knuste, finhakkede tomater 1/2 løk 1 boks champignon 1 pk. mozarella Norwegiaost
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #5 Skrevet 29. mai 2013 Bunn: Nesten 4 dl fingervarmt vann 1-2 ss olje 1 ts salt Nesten 1 pk gjær Hvetemel til det blir passelig konsistens på deigen. Fyll. Ferdigkjøpt tomat/pizzasaus på glass Steker 1 pk kjøttdeig og en pk baconterninger i panna og har på pizzaen. Krydrer i panna med salt, pepper og pizzakrydder. Har på ananas, løk, paprika, fersk sopp, og ost. En pk pizzaost fra Tine pluss litt ekstra fra gulosten i kjøleskapet. Har pepperoni på toppen. Anonym poster: 75689a79b0f99c783b9930afab278db6
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #6 Skrevet 29. mai 2013 Dette ble min favoritt etter jeg fikk servert den for noen år siden: En ferdig pizzabunn. Creme Fraiche (istedet for tomatsaus) Litt salt, pepper og hvitløkspulver drysses på. Masse revet ost. Så på toppen: 1stk hakket rødløk. 1pk bacon klippet i smått. 1 pk kokt skinke klippet i smått. Enkel men utrolig god. Anbefales Anonym poster: 61b873b68e98d2dfe09ce3bf9aa67ce3
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #7 Skrevet 29. mai 2013 Naaam! Så flinke dere er å kokkelere :-D Takk for tips. Hi Anonym poster: 0c25062941de0448373fa821c5fa6259
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #8 Skrevet 29. mai 2013 Her lages alt fra bunn. en ferdigbunn (sånn deig som er kjevlet ut og alt), peppes pizzasaus, peppes kjøttboller, peppes pepperoni, bacon, rødløk. Serveres med hjemmelaget hvitløksdressing og ruccola. Lager også en med samme saus og bunn, mais, jalapeños, tacokjøtt. Ost på begge. Anonym poster: d9efaab5bef3b4b3e72e41705f7d0854
nagini Skrevet 29. mai 2013 #9 Skrevet 29. mai 2013 Bunn (blir tre hele pizzaer) 1 liter mel, 0,5 pk gjær, 4 dl vann, salt, olivenolje. Heve en time. Veldig løs deig, deles i tre og kjevles eller spinnes forsiktig ut med mel. Forsteker bunnen litt, blir sånn tynn sprø boblete italiensk fyll. Fyll (til en, ikke tre) 1 pk karbonadedeig stekes, to middels store løk finhakkes, masse hvitløk, en gulrot rives fint, stek med kjøttet i olivenolje. Tilsett 1 ss tomatpure, en boks hakket tomat. Småkokes en stund, med salt, grovmalt svart pepper, paprikapulver, chili, litt oregano og basilikum. Fordel kjøtt/tomatsausen på bunnen, jarlsbergost på toppen, stek til ferdig.
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #10 Skrevet 29. mai 2013 Jeg synes pizzaen blir bedre om man tar pizzasaus over bunnen, så ost og til slutt kjøtt/grønnsaker. Da slipper man at fyllet blir kjempevarmt under osten. Bedre for barn å spise . Det går selvsagt ikke an hvis man skal lage kjøttsaus til pizzaen da. Anonym poster: e4af450bc053368baf60a07c5d5d9dd2
millemille Skrevet 29. mai 2013 #11 Skrevet 29. mai 2013 Mannen lager deig Lager saus med en boks hakket tomat, litt olivenolje, jalapeños, salt, pepper og litt sukker Fyll: kjøttdeig, mozzarella ost, sopp, cherrytomater, chorizo og skinke.
nagini Skrevet 29. mai 2013 #12 Skrevet 29. mai 2013 Jeg synes pizzaen blir bedre om man tar pizzasaus over bunnen, så ost og til slutt kjøtt/grønnsaker. Da slipper man at fyllet blir kjempevarmt under osten. Bedre for barn å spise . Det går selvsagt ikke an hvis man skal lage kjøttsaus til pizzaen da. Anonym poster: e4af450bc053368baf60a07c5d5d9dd2 Evt er det vel ikke verre enn å la den hvile litt på en rist så den ikke er så varm...
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #13 Skrevet 29. mai 2013 Langpannepizza; Bunn: 1 l hvetemel 4 dl lunkent/fingervarmt vann 1 pk gjær 3-4 ss med olje 1/2 ts salt Mixes sammen og settes til heving i ca en time. Når den er ferdig legges deigen i en langpanne med høy kant (kakepanna) og fordeler deigen helt til den stikker en cm eller to opp langs kanten (fra bunnen, ikke så den stikker over kanten). Og så legger man oppi fyllet. Fyll: 1 løk - middels str 1 pk kjøttdeig 1-2 bokser med champignon alt etter hvor mye champignon en ønsker 1-2 tomater, deles i små biter og legges oppi 1 boks tomatpurè Litt melk til å skylle ut tomatpurèen med salt og pepper andre krydder etter behov (pizzakrydder f.eks.) Kutt alt i småbiter, stek løk først, deretter kjøttdeig, deretter champignon og tomat, oppi med tomatpurèen - bland ut med litt melk så den ikke blir så fast. Krydre etter behov. Legg fyllet oppå deigen, legg ost oppå fyllet og sett i ovnen på 225 grader til osten blir gyllen og deigen blir gjennomstekt. Dette er en "tykkbunnet" pizza, men jeg liker den sånn. Creme fraiche pizza: Bunn: Enten 1 ferdiglaget pizzabunn (den de har i 2-pakning på rema 1000 er fin å bruke) ELLER 6 pitabrød Fyll - variant 1: Creme fraiche (istedet for tomatsaus) Rødløk Bacon Ost Fyll- variant 2 creme fraiche Kjøttdeig (kyllingkjøttdeig er også veldig godt å bruke her om en vil) vanlig løk Tomat i skiver ost Fyll - variant 3 (her pleier det å være nok til 12 pizzaer..) creme fraiche (en god blanding) vanlig løk og/eller rødløk bacon kjøttdeig tomat champignon ost Husk å legge bunnen på en rist dekket med bakepapir da osten har en tendens til å renne litt ned fra kantene når den smelter. Bunn, smør et halvtykt lag med creme fraiche, legg fyllet oppå, (evnt tomater oppå fyllet), ost oppå der, stekes på 200 grader i ca 20 min (eller til osten blir god og gyllen) Anonym poster: 7e69e6285abae8189379ce6fe083e5a8
soleia Skrevet 29. mai 2013 #14 Skrevet 29. mai 2013 Lagar som regel botnen sjølv, for synes kjøpebotnane er temmeleg kjipe dei gongene eg har lite tid. Standard pizzaen: 1 lauk 2 fedd kvitlauk 1 pk karbonadedeig/kjøttdeig evt litt bacon 1 boks knuste tomatar 1 liten boks tomatpure evt 1 finrive gulrot (ikkje alltid i pizza, men alltid i lasagne og kjøttsaus med same oppskrifta) 1 buljongterning div urtekrydder (oregano, basilikum, timian, laurbær) pepar 1 ts sukker 1 liten skvett (ca 1 ts) kvitvinseddik Synes det er digg med haugar av rucculapå toppen creme fraiche pizza: 2 dl creme fraiche 2-3 fedd kvitlauk salt og pepar urtekrydder -alt dette rørast saman og smørast over botnen strø over steikt bacon, pepperoni og raudlauk litt ost på toppen, men ikkje så mykje - denne MÅ ha ruccola på toppen for ikkje å bli kvalmande pestopizza: 1/2 glas pesto smørast på botnen spekeskinke, pinjekjerner, raudlauk, og 180 - 200 g brie smuldrast over. evt vanleg ost for mindre spesiell smak. - ruccola til slutt her og. Så hender det eg kjøper ein gul thai pose (hugsar ikkje namnet) og har på steikt kylling, vårlauk, peanøtter og ost, etter modell frå Peppes.
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #15 Skrevet 29. mai 2013 Bruker tipo 0 hvetemel (fint hvetemel fra italia) når jeg lager deigen. Ca 500 g mel, 3-4!dl vann, 5-7 g gjær, litt sukker og salt, og olivenolje . lager denne om morgenen - gjerne uten elting og lar kjemien gjøre jobben. lar den modne ca 8-10 timer. Dette blir fire bunner. lager saus av tomater, olje, hvitløk ,basilikum, sukker og salt Lager gjerne tradisjonell skinke/sopp pizza, bacon/løk, pepperoni, eller pizza parma. ps. Hater langpannepizza. en skam for pizza navnet :/ Anonym poster: e4ad25b4b714c3a11f2b43faab8e5d83
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #16 Skrevet 29. mai 2013 Bunn: Litt hvetemel, mer havregryn, salt, gjær, evt. andre korn, olje og til slutt vann. Deigen syns jeg skal være litt klissete når den heves. Blir deigen for "god" (altså jevnere vann/mel forhold) så syns jeg deigen blir for tørr. Dårlig forklaring, men jeg prøvde. Fyll: Kjøttdeig, ha over Toro løk og paprika pizzafyll som blandes med vann. Kok. Tøm over deigen. Sleng på litt ost. Deilig. Det er barndomspizzaen det. Nammis. Ellers bruker jeg og å lage de mer spennede og varierte som de andre over her har skrevet. Tenkte bare det var rom for denne slags enkel sak. Anonym poster: a635428188273c7b3db8007621517bf1
Gjest Anybody Skrevet 29. mai 2013 #17 Skrevet 29. mai 2013 Mer eller mindre som de andre, men alltid osten over sausen og under kjøtt og grønnsaker. Liker ikke at fyllet blir kokt, liker det stekt slik som man får den servert når man kjøper. Da blir den mindre dvassen og mer smak i hver enkelt bit uten at de flyter for mye i hverandre.
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #18 Skrevet 29. mai 2013 Hos oss er pizza oftest slik: Tynn italiensktype bunn, helst på deig som har fått heve over natta og er laget på italiensk pizzamel. Tomatsaus av tomatboks med sukker, salt, pepper, god olivenolje, eventuelle urter. Mozzarella på flest pizzaer, men bruker også for eksempel pecorino, gorgonzola, parmesan og chevre. Topper pizzaen med 2-5 typer fyll på hver. Favoritter er kapers, oliven, artisjokker, squash, cherrytomater, frisk basilikum, løk, paprika. Hvit pizza liker jeg med mozzarella, pecorino og hvit trøffelpure eller artisjokkpure. Serveres med ruccola eller babyleafsalat til å enten slenge på toppen eller spise ved siden av. Anonym poster: 99975f14313562e2616fbb188e27524b
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #19 Skrevet 29. mai 2013 Bunn: 5,5dl toro glutenfri kakemix 1pose tørgjær litt salt 2,5dl lunket vann. Fyll: tomatpurre, revet ost, fersk mozerella rød løk tomat spekeskinke stekes på pizzastein. Anonym poster: 39299ef90d9fe7d3d94cbe1890c4ffbf
Anonym bruker Skrevet 29. mai 2013 #20 Skrevet 29. mai 2013 Lagde en super barnevennlig pizza her om dagen, og ble bedt om å huske framgangsmåten... Bunn - blander hvetemel, tørrgjær og salt + evt noe krydder. Har i nok varmt vann til at deigen henger sammen, men ikke blir fast. Når den har hevet litt smører/trykker jeg den utover ei smurt bakeplate. Den er veldig bløt, men den blir kjempegod! Fyll: I pk karbonadedeig, 1 løk (i smått så barna ikke ser det) og et par fedd hvitløk, 1 flaske santa maria pizzasaus. 1 liten boks tomatpure. Litt sukker. Salt, pepper og krydder etter smak. Ost over - og noen skiver pepperoni på toppen. Inn nederst i ovnen i 12 minutter - ca 220 grader, pizzafunksjon (varmluft og ekstra undervarme). Anonym poster: 2090738dd974ab69691657a4439b665a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå