Gå til innhold

Hvorfor surrer man steika?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva bruker man surrer steik til?:)

 

Anonym poster: 8a12381089245d3543c1c71b642cae21

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Så ikke kjøttkrafta skal lekke ut under steiking, man lukker porene.

 

Anonym poster: 85b9040497440e0276b420b6ff4d136c

Gjest <3Barn&Engler<3
Skrevet

Mener du da brune den på alle sider, eller surre den inn i hyssing/nett?

 

Å surre (brune alle sider) Er for å lukke porene, så den holder seg saftig.

 

Å binde den fast med hyssing/nett/strømpe, er fordi det kan være halv løse deler, som skal festes til steika, så den blir jevnt stekt og ikke får "kullbiter" som stikker ut

Skrevet

Ein surrar steika for at ho skal halde forma under steiking. Snakkar då om å binde opp, bruninga er for smak (karamellisering av overflata) og saftigheit (halde kjøtsafta inne i kjøtet).

Skrevet

Tusen takk for svar, da ble jeg klok på det:) prøver å lære meg mer om matlaging:)

 

Anonym poster: 8a12381089245d3543c1c71b642cae21

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...