to små prinsesser Skrevet 6. mai 2013 #1 Del Skrevet 6. mai 2013 Vi har ikke begynt med middagsmat enda, men det er nok rett rundt hjørnet. Jeg skal lage selv, og det regner jeg med det er flere som gjør. Kanskje vi kan dele litt tips, oppskrifter ol her? Husker storesøster her i huset elsket fiskeboller i Nan-saus. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
gale damen Skrevet 6. mai 2013 #2 Del Skrevet 6. mai 2013 Det kommer jo litt an på hvor gamel babyen er. Vi lager all mat til vår selv, og har gjort det hele veien. Jeg lager ikke separat mat til henne til middag- hun spiser det samme som oss. All mat er laget fra grunnen, og inneholder ikke salt, melk og denslags. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322180 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tromsøprinsen Skrevet 6. mai 2013 #3 Del Skrevet 6. mai 2013 Akkurat begynt til min gutt på litt over 4 mnd. Har hittil lagd søtpotetmos (blandet med nan og rapsolje). Han likte det kjempegodt. Vanlig potet som mos, likte han ikke! Gir ellers endel most banan med svisemos fra glass, -så det må jo kalles halvfabrikat Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
November-spire-79 Skrevet 6. mai 2013 #4 Del Skrevet 6. mai 2013 I dag har hun spist blomkål og broccoli med olje oppi. Ble litt store biter her så jeg burde ha most det litt mer. Gøy var det uansett da hun fikk spise litt selv. Jeg har frosset ned til sikkert 10 middager så kan jeg bare blande i litt fisk, kjøtt eller kylling etterhvert. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322286 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kjempeanonym Skrevet 6. mai 2013 #5 Del Skrevet 6. mai 2013 Lurer på hva dere bruker til å mose med? Jeg moste en gulrot til han med gaffel en dag, men det ble igrunn ikke godt nok most, så jeg må kjøpe en stavmikser eller noe. Forslag til noe som er enkelt å bruke og ikke koster en halv formue? Her på denne bloggen kan dere finne gode tips; http://barebarnemat.blogspot.no/2011/05/nar-introduseres-hva-om-alder-og.html Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322321 Del på andre sider Flere delingsvalg…
to små prinsesser Skrevet 6. mai 2013 Forfatter #6 Del Skrevet 6. mai 2013 Lurer på hva dere bruker til å mose med? Jeg moste en gulrot til han med gaffel en dag, men det ble igrunn ikke godt nok most, så jeg må kjøpe en stavmikser eller noe. Forslag til noe som er enkelt å bruke og ikke koster en halv formue? Her på denne bloggen kan dere finne gode tips; http://barebarnemat....m-alder-og.html Jeg er avhengig av min stavmixer. Kjøpte meg en på Elkjøp med div kuttere til. 599,- kostet den og moser helt fint. Knall god mixer! Jeg kommer til å bruke den til barnematen. Leser en del oppskrifter med kokt kyllingfilet, men dette har jeg dårlig erfaring med. Ble så lite smak på maten synes jeg. Noen som har andre erfaringer? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322568 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gale damen Skrevet 6. mai 2013 #7 Del Skrevet 6. mai 2013 Jeg brukte stavmixer tidliger, men nå holder det stort sett med gaffel. Vi har gitt snuppa elg, okse, rype, hjort, fisk av alle slag og ellers alt av ren mat vi har kommet på. Stekt sei er en klar favoritt :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
to små prinsesser Skrevet 6. mai 2013 Forfatter #8 Del Skrevet 6. mai 2013 Hva bruker dere til saus/smaker på kjøtt og fisk? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322802 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gale damen Skrevet 6. mai 2013 #9 Del Skrevet 6. mai 2013 Vi har ikke brukt særlig med saus. Rent kjøtt og fisk har smak i seg selv, og likeså grønnsaker. Vi har prioritert at hun skal kjenne forskjellige smaker, og så langt er det kun brokkoli og egg som ikke faller i smak. Hvorfor ønsker du å ha saus på ? *nysgjerrig* Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145322854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vinterblomst Skrevet 6. mai 2013 #10 Del Skrevet 6. mai 2013 Lurer på hva dere bruker til å mose med? Jeg moste en gulrot til han med gaffel en dag, men det ble igrunn ikke godt nok most, så jeg må kjøpe en stavmikser eller noe. Forslag til noe som er enkelt å bruke og ikke koster en halv formue? Her på denne bloggen kan dere finne gode tips; http://barebarnemat....m-alder-og.html Jeg er avhengig av min stavmixer. Kjøpte meg en på Elkjøp med div kuttere til. 599,- kostet den og moser helt fint. Knall god mixer! Jeg kommer til å bruke den til barnematen. Leser en del oppskrifter med kokt kyllingfilet, men dette har jeg dårlig erfaring med. Ble så lite smak på maten synes jeg. Noen som har andre erfaringer? prøv med krydderier. f.eks mintblader sies skal falle ismak. hvitløk kan også brukes. tomat. basilikum. parmesan. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145323177 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Puppen og lillemor Skrevet 6. mai 2013 #11 Del Skrevet 6. mai 2013 Diverse grønnsaksbladinger.. Favoritten er søtpotet og brokkoli kokt med masse hvitløk! Der kan man også ha oppi kylling eller fisk hvis man ønsker.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145323186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hringariki Skrevet 6. mai 2013 #12 Del Skrevet 6. mai 2013 Jeg brukte stavmixer tidliger, men nå holder det stort sett med gaffel. Vi har gitt snuppa elg, okse, rype, hjort, fisk av alle slag og ellers alt av ren mat vi har kommet på. Stekt sei er en klar favoritt :-) Hmm, er det en god ide å gi så mye vilt? Det er i alle fall anbefalt å begrense mengden til småbarn (og ammende) pga radioaktivitet. Bare et hett tips http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fjorfe_og_kjott/mat_forurenset_med_radioaktivitet Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145324026 Del på andre sider Flere delingsvalg…
samu Skrevet 7. mai 2013 #13 Del Skrevet 7. mai 2013 hva er grunnen til at dere (de som gjør det) tilsetter olje i maten til barnet? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145324389 Del på andre sider Flere delingsvalg…
to små prinsesser Skrevet 7. mai 2013 Forfatter #14 Del Skrevet 7. mai 2013 Vi har ikke brukt særlig med saus. Rent kjøtt og fisk har smak i seg selv, og likeså grønnsaker. Vi har prioritert at hun skal kjenne forskjellige smaker, og så langt er det kun brokkoli og egg som ikke faller i smak. Hvorfor ønsker du å ha saus på ? *nysgjerrig* Så kjøtt og fisk ikke blir så tørt... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145324408 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lilleluli Skrevet 7. mai 2013 #15 Del Skrevet 7. mai 2013 hvor gamle er babyene og hvorfor/hvor mye olje? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145325112 Del på andre sider Flere delingsvalg…
to små prinsesser Skrevet 7. mai 2013 Forfatter #16 Del Skrevet 7. mai 2013 Jenta mi er 4mnd. Jeg bruker ikke olje, men margarin. Bruker det for smakens skyld. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145325893 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tromsøprinsen Skrevet 7. mai 2013 #17 Del Skrevet 7. mai 2013 Sunn olje er en god næringskilde, også gir det fin konsistens og god smak. Alle måltider skal jo ideelt inneholde karbohydrater, proteiner og fett. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145326014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gale damen Skrevet 7. mai 2013 #18 Del Skrevet 7. mai 2013 Vi bruker "ren" mat. Svinekjøtt som er vasket med ammoniakk og likevel er fulle av tarmbakterier er ikke noe jeg vil gi til datteren min, uansett hvor mye staten anbefaler det. Vi er heldige nok til å ha tilgang på kjøtt fra selvslakt både vilt og tamt, samt fisk, og unngår å kjøpe disse sakene i butikker. Hverken kjøtt eller fisk burde være tørt. Om fettprosenten er så lav ( og det ER jo det i for eksempel rype) så tilsetter jeg olje. Raps eller solsikke, stort sett. Samu - Olje er forå øke næringsverdien. Ferdige middagsglass har for lav næringsverdi for barn, blant annet fordi det er for lite fett og for lite proteiner i de. Jeg ville ikke gitt margarin til noen, og slett ikke til små barn. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145326438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Overraskelsen Skrevet 7. mai 2013 #19 Del Skrevet 7. mai 2013 Min gutt foretrekker å få servert hele, kokte brokkoli-, blomkål-, gulrotbiter og andre grønnsaker som han kan holde og spise selv. Har prøvd å lage mos til han, men det spytter han bare ut, så når det kommer til middag funker det best med såkalt spedbarnsstyrt mattilvenning. Vi spiser ikke så mye kjøtt, men han får f.eks fisk når vi har det. Det blir MYE gris, men han koser seg :-) http://margitvea.blogspot.no/2010/12/barnestyrt-mattilvenning.html Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145326708 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hringariki Skrevet 7. mai 2013 #20 Del Skrevet 7. mai 2013 Vi bruker "ren" mat. Svinekjøtt som er vasket med ammoniakk og likevel er fulle av tarmbakterier er ikke noe jeg vil gi til datteren min, uansett hvor mye staten anbefaler det. Vi er heldige nok til å ha tilgang på kjøtt fra selvslakt både vilt og tamt, samt fisk, og unngår å kjøpe disse sakene i butikker. Hverken kjøtt eller fisk burde være tørt. Om fettprosenten er så lav ( og det ER jo det i for eksempel rype) så tilsetter jeg olje. Raps eller solsikke, stort sett. Samu - Olje er forå øke næringsverdien. Ferdige middagsglass har for lav næringsverdi for barn, blant annet fordi det er for lite fett og for lite proteiner i de. Jeg ville ikke gitt margarin til noen, og slett ikke til små barn. Jeg vil tro det meste kjøtt til en viss grad er forurenset av litt tarmbakterier. Som forøvrig heller ikke er farlige, iom de drepes under tilberedning. Radioaktivitet derimot, som vi VET er skadelig, serverer du gladelig? Du ER sannelig gale damen Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145327246 Del på andre sider Flere delingsvalg…
to små prinsesser Skrevet 8. mai 2013 Forfatter #21 Del Skrevet 8. mai 2013 Ser det gjøres MYE forskjellig her, og hver sin smak. Men kjekt å se hva folk putter i de små da. Eldste jenta her i huset nektet å spise noe som det ikke var smak på, altså rene produkter uten noe saus eller krydder. Hun tok ikke skade av litt krydder og saus fra starten. Er jo ikke så mye det er snakk om. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145327510 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gale damen Skrevet 9. mai 2013 #22 Del Skrevet 9. mai 2013 Det er ike noe i veien hverken med krydder eller saus - jeg var rett og slett nysgerrig på hvorfor det ble brukt saus, og det fikk jeg jo svar på:-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145330451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Samantha Fox Skrevet 9. mai 2013 #23 Del Skrevet 9. mai 2013 Det eg har laga mest av, og som er veldig populært, er så enkelt som mos av avokado og søtpotet. Driv faktisk og lagar til ein stor porsjon no. Sunt, godt og mettande. Når vi har det i frysaren et han eit beger for dag til lunch. Han er snart 9 mnd og har vel ete det sidan han var cirka 6 mnd trur eg. Ellers har eg laga ein del fruktmos, som eg har i frysaren. Då har eg berre blanda ulike gode frukter. Alltid ein slager. Av middag har eg laga: - pasta, tomat, squash, gulrot - kjøttkaker, potet, gulrot - fisk (hyse), potet, brokkoli, morsmelk Av alle desse middagane laga eg ganske mange porsjonar. Og godt er det! Eg merka fort at det stemmer det med at ungar ofte må smake på noko 10-15 gongar før dei likar det. Rett før eg har gitt opp, så har han snudd om og slukt heile begeret ;-) Eg har forresten ikkje på noko saus, olje e.l. Viss det har blitt tørt har eg brukt litt av kokevatnet til grønnsakene. Eller morsmelk, då eg hadde det i frysaren. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144045233-hjemmelag-middagsmat-hva-lager-du-til-babyen/#findComment-145330602 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå