Gå til innhold

noen som lager middag i leirgryte her?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har laget i dag for første gang.. det står i ovnen nå, og jeg er så spent :) svineknoke + grønnsaker... men jeg er ingen kløpper på kjøkkenet, for å si det mildt :)

 

Anonym poster: c6e188b880fa775ee45989be5133ed51

Skrevet

Da kan du glede deg, det blir nok veldig bra!

Jeg har brukt leirgryte før (men får grøsninger av å ta på leirgryter.... grusomt!!!!), nå bruker jeg Ultrapro-boksene til Tupperware, samme prinsippet og det blir fantastiske resultater!

(hey, nå hørtes jeg ut som en homepartyselger.... haha)

Gjest sug lut
Skrevet

Det blir sikkert knallgodt. Jeg pleier å lage kylling i den, gnir inn med salt, pepper og spisskummen, putter appelsin- og sitronkjøtt inni sammen med smørklatt og et fedd hvitløk, resten av fruktsaften klemmer jeg ut og heller rundt sammen med et par fedd til med hvitløk. Så legger jeg med søtpotet, gulrot, potet som får bake med. Tar den ut en gang underveis for å snu den og sørge for at alle grønnsakene får ligge og koke i sjya en god stund og ikke tørker inn. To timer i ovn og rett på bordet.

Gjest sussie77
Skrevet

Ja jeg pleier å lage med koteletter og masse grønnsaker. Blir veldig godt :)

Skrevet

Da kan du glede deg ja :) Det er det viktigste og beste verktøyet vi har på kjøkkenet for å si det slik :) Bruker det veldig ofte :)

 

I den lager vi alt av steker, elg, hjort, rådyr, svin, skinke osv., kyllingfillet, kalkun, biff, ja rett og slett det meste :) Med steketermometer (som du må bruke) er du jo sikker på et perfekt resultat :) Aldri for mye eller for lite stekt, saftig og godt :)

 

Har alltid deilige grønnsaker i + 5-10 dl vann, som blir deilig sjy og som jeg lager saus av :)

 

Anonym poster: 4de74a34c6f81602c360aeff2895df8a

Skrevet

Det blir sikkert knallgodt. Jeg pleier å lage kylling i den, gnir inn med salt, pepper og spisskummen, putter appelsin- og sitronkjøtt inni sammen med smørklatt og et fedd hvitløk, resten av fruktsaften klemmer jeg ut og heller rundt sammen med et par fedd til med hvitløk. Så legger jeg med søtpotet, gulrot, potet som får bake med. Tar den ut en gang underveis for å snu den og sørge for at alle grønnsakene får ligge og koke i sjya en god stund og ikke tørker inn. To timer i ovn og rett på bordet.

 

Det hørtes nydelig ut! Takk for tips. Må prøve det neste gang:) 175 grader?

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Gjest sug lut
Skrevet

Det blir sikkert knallgodt. Jeg pleier å lage kylling i den, gnir inn med salt, pepper og spisskummen, putter appelsin- og sitronkjøtt inni sammen med smørklatt og et fedd hvitløk, resten av fruktsaften klemmer jeg ut og heller rundt sammen med et par fedd til med hvitløk. Så legger jeg med søtpotet, gulrot, potet som får bake med. Tar den ut en gang underveis for å snu den og sørge for at alle grønnsakene får ligge og koke i sjya en god stund og ikke tørker inn. To timer i ovn og rett på bordet.

 

Det hørtes nydelig ut! Takk for tips. Må prøve det neste gang:) 175 grader?

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Jeg bruker 200. Men setter gryta inn i kald ovn (det tror jeg kanskje man skal uansett?)

Knoken din da, hvor lenge og hvor varmt?

Skrevet

Da kan du glede deg ja :) Det er det viktigste og beste verktøyet vi har på kjøkkenet for å si det slik :) Bruker det veldig ofte :)

 

I den lager vi alt av steker, elg, hjort, rådyr, svin, skinke osv., kyllingfillet, kalkun, biff, ja rett og slett det meste :) Med steketermometer (som du må bruke) er du jo sikker på et perfekt resultat :) Aldri for mye eller for lite stekt, saftig og godt :)

 

Har alltid deilige grønnsaker i + 5-10 dl vann, som blir deilig sjy og som jeg lager saus av :)

 

Anonym poster: 4de74a34c6f81602c360aeff2895df8a

 

Ops, steketermometer? i oppskriften stod det 3-4 timer... tenkte å se på det etter tre timer bare jeg... ?!

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Skrevet

Det blir sikkert knallgodt. Jeg pleier å lage kylling i den, gnir inn med salt, pepper og spisskummen, putter appelsin- og sitronkjøtt inni sammen med smørklatt og et fedd hvitløk, resten av fruktsaften klemmer jeg ut og heller rundt sammen med et par fedd til med hvitløk. Så legger jeg med søtpotet, gulrot, potet som får bake med. Tar den ut en gang underveis for å snu den og sørge for at alle grønnsakene får ligge og koke i sjya en god stund og ikke tørker inn. To timer i ovn og rett på bordet.

 

Det hørtes nydelig ut! Takk for tips. Må prøve det neste gang:) 175 grader?

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Jeg bruker 200. Men setter gryta inn i kald ovn (det tror jeg kanskje man skal uansett?)

Knoken din da, hvor lenge og hvor varmt?

 

3-4 timer på 175 grader.. settes inn i kald ovn den også.. og grønnsakene kuttes veldig store.. kålrot, sellerirot, gulrøtter, poteter.. og sikkert hva som helst egentlig..

 

Har du forresten prøvd å lage ølkylling i leirgryta? Det fikk jeg his venner en gang for mange mange pr suden men husker det fremdeles som nydelig, saftig og.. ja, himmelsk! :) men jeg finner ingen oppskrifter... og tør ikke eksperimentere ;)

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Skrevet

Det blir sikkert knallgodt. Jeg pleier å lage kylling i den, gnir inn med salt, pepper og spisskummen, putter appelsin- og sitronkjøtt inni sammen med smørklatt og et fedd hvitløk, resten av fruktsaften klemmer jeg ut og heller rundt sammen med et par fedd til med hvitløk. Så legger jeg med søtpotet, gulrot, potet som får bake med. Tar den ut en gang underveis for å snu den og sørge for at alle grønnsakene får ligge og koke i sjya en god stund og ikke tørker inn. To timer i ovn og rett på bordet.

 

Yumm.... Nå må jeg tørke støv av gryta mi merker jeg!

Skrevet

Nå har vi spist og jeg må bare oppdatere ;) at jeg ikke har prøvd meg på leirgryte gør sier jeg bare! Det anbefales :D

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Skrevet

Hvordan rengjør dere den?

Kunne godt tenkt meg å bruke vår mer, men har ikke helt blitt venner med rengjøringen.

Skrevet

Hvordan rengjør dere den?

Kunne godt tenkt meg å bruke vår mer, men har ikke helt blitt venner med rengjøringen.

 

Er det vanskelig å få den ren altså? Jeg har bare proppet den inn i oppvaskmaskinen jeg men da spørs det om det holder da altså...

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Skrevet

Når man bruker termometer kan man langtidssteke, slik at du ikke er avhengig av tiden (du kan sette gryten tidlig inn en søndagformiddag, ute leke med barna eller noe, uten å være avhengig av tiden) og kjøttet blir som regel saftigere på den måten.

 

Vi legger i vann gryten enten om kvelden før vi legger oss, eller en times tid før den skal brukes.

 

Etter bruk skal den ikke rengjøres med såpe. Men med en gang vi har hatt ut maten, heller jeg oppi varmt vann å lar det stå under middagen. Også gnir jeg av så godt som mulig i veldig varmt vann.

 

#5

 

Anonym poster: 4de74a34c6f81602c360aeff2895df8a

Skrevet

Hvordan rengjør dere den?

Kunne godt tenkt meg å bruke vår mer, men har ikke helt blitt venner med rengjøringen.

 

Er det vanskelig å få den ren altså? Jeg har bare proppet den inn i oppvaskmaskinen jeg men da spørs det om det holder da altså...

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

 

 

Ops... Det skal ikke brukes såpe på leirgryten!

 

Anonym poster: 4de74a34c6f81602c360aeff2895df8a

Skrevet

Hvordan rengjør dere den?

Kunne godt tenkt meg å bruke vår mer, men har ikke helt blitt venner med rengjøringen.

 

Er det vanskelig å få den ren altså? Jeg har bare proppet den inn i oppvaskmaskinen jeg men da spørs det om det holder da altså...

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

 

 

Ops... Det skal ikke brukes såpe på leirgryten!

 

Anonym poster: 4de74a34c6f81602c360aeff2895df8a

 

Men i all verden, det stod da i bruksanvisningen at den kan kjøres i oppvaskmaskin!? Hmm... har jeg ødelagt den da mener dere?

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

Skrevet

Hvordan rengjør dere den?

Kunne godt tenkt meg å bruke vår mer, men har ikke helt blitt venner med rengjøringen.

 

Er det vanskelig å få den ren altså? Jeg har bare proppet den inn i oppvaskmaskinen jeg men da spørs det om det holder da altså...

 

Hi

 

Anonym poster: 3e5159ace93cbf767f7340bddaedd88f

 

Jeg mener å huske at det var mange "regler" for rengjøringen så jeg gav opp. Men den gang var jeg 21 år og langt i fra et husmoremne. Kan hende det er lettere og mindre komplisert enn jeg husker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...