Gjest Julia1984 Skrevet 13. april 2013 #1 Skrevet 13. april 2013 Er det ikke sånn at deigen er litt annerledes enn rundstykker? Trenger en god oppskrift! Skal bake med barna og svigermor i dag....
Gjest Kira bjeffer Skrevet 13. april 2013 #2 Skrevet 13. april 2013 Jeg slenger meg på denne i håp om at du får noen gode svar. Dette fikk jeg lyst til å bake jeg også
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #3 Skrevet 13. april 2013 Horn med ost og skinke. Disse syns jeg er veldig gode, fyllet kan man jo variere:-) 24 horn 200.0 g smør 6.0 dl melk 50.0 g gjær 2.0 ts salt 4.0 ts sukker 1.0 kg hvetemel FYLL revet ost finstrimlet skinke Egg eller melk til pensling FREMGANGSMÅTE Smelt smør og tilsett melk. Varm til væsken er lunken. Rør ut gjæren i litt av den lunkene væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt sammen til en glatt og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve i ca 40 min. Elt deigen om og del den i 3 jevnstore emner. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Del leiven i 8 spisser. Legg 1/2 - 1 ss finrevet ost og 1/2 - 1 ss finstrimlet skinke på den brede kortenden av trekanten, og rull sammen fra den brede kortenden mot spissen. Legg på bakepapirkledt stekebrett, dekk med et klede og etterhev i ca 20 min. Pensle med egg eller melk. Stek i varm stekeovn ved 225 °C på midterste rille i 12-15 min. Avkjøl på rist. Tips: Hornene kan lages med 1/2 dl olje og vann for de som ikke tåler melk. Oppskriften er hentet fra: God morgen, Norge! (TV 2) | Kokk: Wenche Andersen Anonym poster: d10d499a79e380b83d6d95c2ed8c1142
Kannemor Skrevet 13. april 2013 #4 Skrevet 13. april 2013 Hva er "den brede kortenden" på en trekant? En side kan vel ikke være både bred og kort samtidig?
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #5 Skrevet 13. april 2013 Denne oppskrifta til wenche i tv2 er kjempegod. Drev å fant frem min egen nå for å legge inn. I tillegg til øst og skinke hender det jeg tar i litt mere fyll f.eks mais, purre, bacon. Veldig godt! Anonym poster: aa59b9de33fc520ae7cf2ee1ee1d35db
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #6 Skrevet 13. april 2013 Hva er "den brede kortenden" på en trekant? En side kan vel ikke være både bred og kort samtidig? Jo. Rull fra den brede siden og mot dpissen. De to sidene mellom den brede kortsoden og spissen er langsidene. Spissen blir da spiss-kortsiden Anonym poster: f0ef549fb14f44152fd0ededbe396a9c
Gjest Julia1984 Skrevet 13. april 2013 #7 Skrevet 13. april 2013 takk!!' Hvorfor er det såpass mye smør i deigen? Er det for at den skal være lett å kjevle ut etc? Skal prøve meg på denne i dag....
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #8 Skrevet 13. april 2013 Hva er "den brede kortenden" på en trekant? En side kan vel ikke være både bred og kort samtidig? Du kjevler en rund deig (som en rund pizza) deler i 8 biter. Da starter du fra ytterst og inn mot midten. Den brede enden er mot deg. Når du da ruller innover får du hornformen. Anonym poster: aa59b9de33fc520ae7cf2ee1ee1d35db
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #9 Skrevet 13. april 2013 Jeg lager ofte grove horn og har salami eller evt annen spekemat samt ost inni. Har også hatt kalkunpålegg inni. Bruker det som begynner å ha dårlig dato og som vi ikke rekker å spise opp i kjøleskapet. Anonym poster: f0ef549fb14f44152fd0ededbe396a9c
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #10 Skrevet 13. april 2013 Hva er "den brede kortenden" på en trekant? En side kan vel ikke være både bred og kort samtidig? Ha, ha ikke lagt merke til det. Klippet og limt fra klikk.no Er nok bare den bredeste enden de mener. Altså at man ruller fra bunnen og mot spissen av trekanten. Som et pizza stykke man ruller inn mot midten. Anonym poster: d10d499a79e380b83d6d95c2ed8c1142
Mor di! Skrevet 13. april 2013 #11 Skrevet 13. april 2013 Søk på Susanne Eriksens pizzahorn - de er verdens beste! Men bruk mindre sukker, jeg bruker 2 ss:-)
Kannemor Skrevet 13. april 2013 #12 Skrevet 13. april 2013 Hva er "den brede kortenden" på en trekant? En side kan vel ikke være både bred og kort samtidig? Jo. Rull fra den brede siden og mot dpissen. De to sidene mellom den brede kortsoden og spissen er langsidene. Spissen blir da spiss-kortsiden Anonym poster: f0ef549fb14f44152fd0ededbe396a9c En trekant har tre sider og tre spisser. Skjønner at du skal rulle fra den brede enden mot spissen; det er "kortenden" jeg stusser på. Kortender er noe man har i rektangler, ikke i trekanter.
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #13 Skrevet 13. april 2013 Hva er "den brede kortenden" på en trekant? En side kan vel ikke være både bred og kort samtidig? Jo. Rull fra den brede siden og mot dpissen. De to sidene mellom den brede kortsoden og spissen er langsidene. Spissen blir da spiss-kortsiden Anonym poster: f0ef549fb14f44152fd0ededbe396a9c En trekant har tre sider og tre spisser. Skjønner at du skal rulle fra den brede enden mot spissen; det er "kortenden" jeg stusser på. Kortender er noe man har i rektangler, ikke i trekanter. Å herregud! Ta deg en tur på kranglesiden isteden og kveruler der:) Anonym poster: aa59b9de33fc520ae7cf2ee1ee1d35db
Kannemor Skrevet 13. april 2013 #14 Skrevet 13. april 2013 Ro deg ned. Jeg prøver ikke å krangle, ville bare påpeke en ting jeg syntes var snodig.
MammantilNurket Skrevet 13. april 2013 #15 Skrevet 13. april 2013 Det var da ikke så vrient å forstå. Hvis man har en likebeint trekant med deig, legger man på fyllet og ruller hypotenusen mot hjørnet der trekantens to kateter møtes
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #16 Skrevet 13. april 2013 ...det er vel strengt tatt ikke trekanter det er vi ruller sammen? Et "hornemne" har to rette sider og en BUET kant. Det er den buede kanten som rulles innover :-D Anonym poster: e3c2b1c2b18f32c9cc8eaa3dda0812bd
MammantilNurket Skrevet 13. april 2013 #17 Skrevet 13. april 2013 ...det er vel strengt tatt ikke trekanter det er vi ruller sammen? Et "hornemne" har to rette sider og en BUET kant. Det er den buede kanten som rulles innover :-D Anonym poster: e3c2b1c2b18f32c9cc8eaa3dda0812bd Du har helt rett En "sektor" vil være den riktige betegnelsen.
Anonym bruker Skrevet 13. april 2013 #18 Skrevet 13. april 2013 disse horna pleier jeg å lage,de er enkle og skal ikke heve,fyll m du synes er godt..feks ost,skinke,el tomat og timian,pølsebiter og ketcup..er fantasien som setter grenser for fyll. 500g mel 5ts bakepulver 1ts salt 75g smør 3dl vann Bland det tørre godt,smuldre smøret i melet.Tilsett vann,og arbeid deigen godt inn i melet.Del deigen opp i 3 emner,og kjevl hvert emne rundt,del i 4 og legg på fyll.stek ved 200g i ca 10min.kan bruke varmluftsovn. Anonym poster: 607024f5824f5a66fcbf564030f24691
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå