Gå til innhold

Lavkarbo og ketolyse mattråd


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Pizzabunn:

 

4 egg

100 g Cottage Cheese (ca. 4 ss)

4 ss kokosmel

1 ts bakepulver

1 ts salt

4 ts oregano

 

 

Bland sammen egg og Cottage Cheese med en stavmikser/blender.

Tilsett de tørre ingrediensene, og bland røren godt sammen, gjerne med mikser. Smør blandingen utover en langpanne og forstek bunnen på 200 grader i 15min. Legg den ferdigstekte bunnen over på rist og legg på fyllet før den stekes ferdig til osten er gyllen.

 

Jeg brukte følgende fyll:

 

Pizzasaus:

3ss kesam

1 ts hvitløk (på tube)

1 ss tørkede urter. Oregano og basilikum f.eks.

Salt og pepper

 

Smør sausen utover. Dryss på revet ost og legg på parmaskinke, tomat og friske basilikumblader.

 

Hadde Coleslaw og rucola til.

 

Et snev av kokkossmak av bunnen, men ikke forstyrrende. Kommer helt klart til å lage denne flere ganger!

 

Ps! Husk; ferdigrevet ost er ofte vendt i potetmel for ikke å klebre og har derfor endel karber i seg!

Eksempel på Coleslaw: http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/grillmat/coleslaw/ Jeg brukte mager kesam istedet for Creme fraice.

 

 

 

Kommer oppskrift på hjemmelaget is også, må bare være litt sosial først ;)

Endret av humlesurr

Taco krydder:

4 ts spisskummin

1 ts malt koriander

2 ts paprikapulver

1-2 ts hvitløkspulver

1-2 ts chillipulver

2 ts salt

1/2 pepper

1/2 tørket koriander

1/2 tørket oregano

 

1 ss holder til 400 kjøttdeig

 

Salsa:

1 boks hakkede tomater

1 liten løk

1-1/2 rød chilli-fin hakket

1 fed hvitløk-fin hakket

Oliven olje

2 ts spisskummin

Salt og pepper

 

Skjær løken i små biter, surr løk, chill og hvitløk myke i en panne sammen med oliven olje. Ha iver tomaten, la små putre i 20-30 min, smak til med spisskummin og salt og pepper.

 

Tortilla lefser:

80 mandel mel,( evt 30 g kokosmel)

4-5 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 egg( 4 dersom kokosmel)

1 1/2 dl kokende vann

 

 

Bland alt det tørre,ha i eggene, bland godt, gjerne med en hånd mikser. Eller kjøkken maskin.

Ha i kokende vann og bland godt.

Del opp i 10 biter,kjevl ut og stek. Jeg brukte olje mellom to bakepapir for og kjevle de ut.

 

Laget hjemmelaget guacamale til.

 

Jeg syns dette var kjempe godt! Kommer absolutt til og lage igjen!!:)

 

Fant oppskriftene på Mat for sjelen bloggen:) der er mange fine oppskrifter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er så mange fine oppskrifter på Mat for sjelen! http://sjelemat.blogspot.no/ Og les gjerne litt om hvorfor damen begynte på lavkarbo, det var en liten tankevekker for meg.

 

Tacokrydderet du nevner, Skyfrihimmel, har jeg laget flere ganger og bruker bare det.

Et lite tips er at ett glass Spisskummin er nok til å gange oppskriften med 4. Da blir det litt mindre å måle opp. Når du først er i gang er det greit å lage opp. ;)

Til dere som går på ketolyse:

 

Er jeg helt på bærtur når det gjelder paprika, løk, squash, sjampignon o.l? Holder meg unna dette jeg, trodde det var for mye karbo i dem til ketolyse?

 

Blir i stuss når jeg søker på oppskrifter til Ketolyse og ser mye mer tilbehør enn jeg tør å bruke..

 

Har dere mer kunnskap om hva som er helt trygt å bruke?

 

Savner den gamle tråden jeg, ser ut som ikke alle følger etter på denne.

Morsomt å se resultater, utveksle erfaring og selvsagt sladre litt:-)

Har det egentlig noe å si om den lå på anonymforumet da?

Heller en lang tråd om oss slankekjerringer enn 10 om dagen om Jarle, eller håpløse menn/svigermødre!

Og til de som ikke syntes det var enkelt å finne igjen tråden;

Klikker man for å følge denne tråden, får man jo hele tiden se hva andre skriver og slipper å lete...

 

Btw prøvde meg på suksessterte(gulkake) igår, den ble perfekt!

Annonse

Til dere som går på ketolyse:

 

Er jeg helt på bærtur når det gjelder paprika, løk, squash, sjampignon o.l? Holder meg unna dette jeg, trodde det var for mye karbo i dem til ketolyse?

 

Blir i stuss når jeg søker på oppskrifter til Ketolyse og ser mye mer tilbehør enn jeg tør å bruke..

 

Har dere mer kunnskap om hva som er helt trygt å bruke?

 

 

Savner den gamle tråden jeg, ser ut som ikke alle følger etter på denne.

Morsomt å se resultater, utveksle erfaring og selvsagt sladre litt:-)

Har det egentlig noe å si om den lå på anonymforumet da?

Heller en lang tråd om oss slankekjerringer enn 10 om dagen om Jarle, eller håpløse menn/svigermødre!

Og til de som ikke syntes det var enkelt å finne igjen tråden;

Klikker man for å følge denne tråden, får man jo hele tiden se hva andre skriver og slipper å lete...

 

Btw prøvde meg på suksessterte(gulkake) igår, den ble perfekt!

Vi kan godt bruke den gamle tråden til oppdatering:) tenkte denne til enn ren mat tråd;)

Litt vanskeligere å blade seg fram ig tilbake og lete etteroppskrifter innimellom alle andre opplysninger tenkte jeg:) greit og samle oppskrifter en plass;)

Til dere som går på ketolyse:

 

Er jeg helt på bærtur når det gjelder paprika, løk, squash, sjampignon o.l? Holder meg unna dette jeg, trodde det var for mye karbo i dem til ketolyse?

 

Blir i stuss når jeg søker på oppskrifter til Ketolyse og ser mye mer tilbehør enn jeg tør å bruke..

 

Har dere mer kunnskap om hva som er helt trygt å bruke?

 

Savner den gamle tråden jeg, ser ut som ikke alle følger etter på denne.

Morsomt å se resultater, utveksle erfaring og selvsagt sladre litt:-)

Har det egentlig noe å si om den lå på anonymforumet da?

Heller en lang tråd om oss slankekjerringer enn 10 om dagen om Jarle, eller håpløse menn/svigermødre!

Og til de som ikke syntes det var enkelt å finne igjen tråden;

Klikker man for å følge denne tråden, får man jo hele tiden se hva andre skriver og slipper å lete...

 

Btw prøvde meg på suksessterte(gulkake) igår, den ble perfekt!

 

Den tråden her er vel ment for å utveksle oppskrifter. Såååå, kom med oppskrift på kaken da du ;)

 

Til spørsmålet ditt om "lovlige" grønnsaker. Enkleste tommelfingerregelen er å holde seg til grønnsaker som vokser over bakken.

Jeg har tidligere prøvd mange ulike oppskrifter på pizzabunner og har aldri blitt fornøyd med resultatet.

 

Mitt beste tips ang pizzabunn er derfor å bruke skiver av baconost (kavli sine ferdig oppskjærte skiver). Steker de i ovnen på et bakepapir til de blir lysebrune, avkjøler de før pizzafyllet blir lagt på og stekes deretter som vanlig pizza.

Kan enten lage små minipizza med en osteskive til hver eller legge de inntil hverandre slik at en får en større pizza.

Laget kyllingboller fra sjelemat bloggen, de var gode. Litt tapas aktig:)

 

Laget også kylling nuggets, fra monaslavkarbo blogg.

 

Kylling file i biter, dyppet i egg, så i bacon gull,(som er hatt i pose og knust opp i små biter) så stekt i olje, evt frityr koker hvis du har:)

 

Absolutt mat jeg kommer til å lage igjen!

Dagen middag ble svinefilet surret i seranoskinke med gratinert blomkål og brokkoli.

 

Til 4 pers:

 

800 g svinefilet

8 skiver seranoskinke

1 frisk basilikumplante

3 ss olivenolje

2-3 ts tørket blandingskrydder

 

Surr svinefileten i pannen slik at den får stekeskorpe på alle sidene. Hakk opp basilikum og bland med olivenolje og krydder. Legg seranoskinken utover, med litt overlapping og smør urteblandingen utover. Legg svinefileten oppå der igjen og pakk skinken rundt og surr med kjøkkenhyssing.

 

Stekes på 200grader i ca 20 min. Har du steketermometer skal kjernetemperaturen være på 70 grader. La fileten hvile mens grønnsakene gratineres.

 

1 blomkål

1 brokkoli

3 dl fløte

1 terning grønnsaksbuljong

2 ts hvitløk (på tube)

Salt og pepper

Revet ost

 

Kok buketter med blomkål og brokkoli mør(2-3 min). Bland fløte og krydder og smak til. Smaker det ikke godt før det går i ovnen, blir det ikke automatisk god smak etterpå ;) Hell over blandingen og stø på revet ost. Gratiner på 225grader til osten er gyldne.

 

Enjoy!!!

Endret av humlesurr

Lagde nettopp disse kjempegode pannekakene:-)

 

http://lavkarbomat.blogspot.no/search/label/lunch

 

men jeg hadde oppi litt salt og litt tagatesse i tillegg. Gleder meg til å ha disse med til lunsj i morgen med salat, ost og skinke inni:-)

I dag lagde vi blomkål og brokkoliform med hvit saus og bacon.

Kok blomkål og brokkoli

Stek bacon

Skjær opp paprika i høvelig store biter.

Ha alt dette i en ildfast form.

 

Saus:

En pk kremfløte

En pk Philadelphia ost med smak

En pk rømme

Bland dette sammen, ha i litt allraondkrydder. Hell over grønnsakene.

 

Ha ost på toppen, stek på 225ºc til osten er gylden.

 

Mann og barm ble imponerte, forma er tom. :)

 

Annonse

Hvor selges mandelmel og fiberhusk? De hadde ikke fiberhusk på Rimi og Rema her jeg bor. Er det kun helsekost som selger det og er det dyrt?

 

Meny har det gjerne, men prisen er som regel den samme som hos helsekosten.

 

Anonym poster: ee0190c98e3d327343090c96f985c423

Jeg laget bounty sjokolade ala fotballfruen. Mine ble veldig løse, så klarte ikke duppe de i sjokolade. Så bare rullet hele greia i sjokoladen og lagde små baller/kuler. Veldig gode, blitt litt spising i helg.

 

Lagde chips av stangsellerirot.

 

Kuttet stangsellerirot i passe biter, ca 1 cm brede. Friterte 4-5 min i rapsolje. Kryddret med pommes frit krydder. Veldig gode med bernesaus å kylling. Kommer til og lage igjen:)

 

Fløtegratinerte stangsellerirot

Kutt stangsellerirot i passe biter

Kok 1 pk følte i 15 min

Tilsett stangsellerirot og kok i 15 min til

Smak til med salt pepper evt andre krydder.

Ha i ild fast form, topp med ost. 20-30 min i 200 g.

 

Nam!!!!! Kjempe godt!!!

Hvor selges mandelmel og fiberhusk? De hadde ikke fiberhusk på Rimi og Rema her jeg bor. Er det kun helsekost som selger det og er det dyrt?

 

De selges også på iHerb. Jeg pleier å bestille derfra ;) Pass på å holde deg under 200NOK og pass på totalvekten, så blir det ofte mye billigere enn å kjøpe her hjemme, pluss at de har et vanvittig utvalg :)

Her er en grei guide om du er ny på iHerb http://www.hjertemat.com/p/iherb-rabattkode.html

Jeg klarte ikke motstå frøken dings sine bedende øyne og lovprising om at jeg er verdens beste mamma i dag, så her ble det vafler til kvelds. :D

Oppskrift litt på slump og etter litt inspirasjon av diverse oppskrifter på nett.

 

 

 

Vaflrøre til 8-10 plater:

 

2 ss kokkosmel

3 ss mandelmel

2 ss sukrinmelis

1 ss splenda

1 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

1,5 ts bakepulver

4 egg

80 gr smeltet smør

4 ss Cottage cheese (eller rømme)

4 ss gresk yoghurt (eller fløte)

0,5 dl ekstra lett melk

1 ts vaniljeestrakt

 

Blad alt det tørre godt.

Miks sammen alt det våte, jeg bruker stavmikser.

Hell det våte i det tørre og miks videre til du får en glatt røre.

 

La røren hvile mens jernet blir varmt. Jeg smurte kun til første platen, resten gikk helt greit uten.

 

Vi spiste de med nyrørte bringebær (ett beger bringebær, 2ts sukrin, en runde med stavmikseren) og gresk yoghurt til.

 

Sååååå godt! :wub:

 

 

 

Jeg prøver å begrense fettet, men bytt ut mine magre ingredienser om du kjører full fett.

Laget rømmegrøt i dag

 

Fant på lavkarbo forum

 

1 boks seter rømme

1dl vann

1,5 dl fløte

2 ts Johannes brød kjerne mel

0,5-1 ts salt

Evt sukrin/splenda

 

La rømmen små koke i noen min på svak varme, hell i vann og fløte, kok opp. Tilsett jb, jeg brukte en te klype sil og siktet det, rør mens du har i, ble litt klumper, kunne brukt stav mikser men gadd ikke:) kok i 5 min, smak til med salt/sukrin.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...