Gå til innhold

Ost og kjeks med min kjære. Tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har ikke servert det før :)

 

Anonym poster: ca611c959a61cb44383956005aa47234

Skrevet

Ritz-kjeks og kukost. Yummiiiii

 

Anonym poster: 4b07a169f1c41c19cf0818c4ac4d44d9

Skrevet

Kjøp kremost urter og krydder.Brie må du ha og personlig liker jeg veldig en røykt fransk ost som heter noe med forrest. Og kirsebær ost er også å anbefale.

 

Anonym poster: d27fa1534fc7f98b8fb9b5e6902164f5

Skrevet

Ikke glem druer, paprika, kiwi, tomat, avokado evt annen frukt/grønt du liker :)

 

 

Anonym poster: 3edb77a5c1dda9296aae5016706f029c

Skrevet

Brie er viktig ja :) Og noe søtt! Pære, druer og marmelade er kjempegodt. Gjerne noen nøtter også.

 

Anonym poster: 21e4b3a970efe489083e27a00da69d08

Skrevet

De små babybel ostene (røde rundinger).. Finnes noen veldig gode krydderoster i ferskvaredisken. Druer kuttet i to er også veldig godt på diverse oster :)

Skrevet

Takk jenter! Supert! Men nøtter??

 

Anonym poster: ca611c959a61cb44383956005aa47234

Skrevet

Tips til gode kjeks også? :)

 

Anonym poster: ca611c959a61cb44383956005aa47234

Skrevet

Ritz og de svarte pakkene til sætre... Mange forskjellige gode.

 

Så gräddost, gjerne dansk gräddost, kremost krydder, kremost pepper, babybel, brie etc etc..

 

Druer og paprika til.

 

Og god vin ;)

 

Anonym poster: 6dcef0c759da02db097db4a74746e331

Skrevet

Ost er jo veldig avhengig av hvilken smak man har, så bare prøv dere litt frem! Spør i ostedisken? :)

 

Jeg liker veldig god Chaumes, men den lukter død og fordervelse :P Ellers er Chevre godt (den er og god i salater, gjerne sammen med pinjekjerner, namnam, hvis dere får noe igjen). Brie er jo en klassiker, mild og god.

 

Av kjeks synes jeg mini-Bruschetti (staves det sånn...?) er utrolig god til Chaumes, men mer vanlige "oste-kjeks" er Salinas og Ritz :)

Skrevet

Hvitmuggoster (og blåmugg, men de liker ikke jeg like godt) må du prøve med valnøtter og akasiehonning. velg en "nøytral" kjeks,- "Sætres beste" type "speltkjeks" er "smakløse" og gode til dette:)

 

Ellers er ulike typer marmelade en slager til muggoster;)

 

Er også veldig glad i paprika og druer, men annen frukt enn det er blitt kuttet ut etter at jeg "oppdaget" honning og marmeladealternativene :)

 

Anonym poster: 74e74fb825c2ea95587a45b8507e67b0

Skrevet

Norvegia og captein kjeks

 

Anonym poster: 10a1e1a5c8a108b441369622a2dac8f6

Skrevet

Har du ikke sett de der små runde pakkene med 4 forskjellige oster i (8 småpakede oster i en sirkel). De er veldig gode og man får en del forskjellige ostesmaker for en liten penge :) Nøkkelost og tomatost :) mmm

 

Anonym poster: 325c21083596c389a1092c59fa1a22ba

Skrevet

Vi pleier å ha:

Hvitmuggost: brie de paris synes jeg er best

Blåmuggost: feks tine selbu blå eller gorgonzola. Velg en som er mild

Og en fast ost, kittmodnet ost: feks saint albary eller chaumes

 

Dette er vel de vanligste ostene i fersk ostedisker. Jeg liker ost fra ostedisk bedre så gå på en matbutikk med ostedisk. Ca samme pris (ofte 50% salg pga dato men det gjør ikke noe om du skal spise de samme dag eller dagen etter).

 

Vi pleier å ha ritz kjeks, loff og en sånn pakke fra sætre med mye forskjellige kjeks oppi. Inni denne pakken fra sætre er det bilde og forklaring om hvilken ost og kjeks som passer sammen.

 

Jeg pleier å kjøpe vanlig aprikos marmelade/syltetøy, feks nora. Evt andre syltetøy for synes det er like greit som disse små dyre begrene med marmelade som står ved syltetøyet.

 

Pleier også å varme litt honning og valnøtter som man kan ha oppå eller ved siden av osten.

 

Ååå nå fikk jeg lyst på ost!

 

Anonym poster: 05e1027b538376339341dbfaf7599331

Skrevet

Jeg synes de ostene man kjøper i kjøledisken som har lang holdbarhet osv ikke er like stas. Vanlige kremoster fra tine og baybel ost er litt mer ostefat fra 80-90tallet når vi ikke visste bedre. Nå har det kommet så mye god ost som alle litt større matbutikker har. Men det er jo smak og behag og vanesak:)

 

Anonym poster: 05e1027b538376339341dbfaf7599331

Skrevet

Plukk ut noen gode fra ostedisk.

Jeg personlig syns en godt modnet brie,en mild og en sterkere blåmuggost,dill ost, en røkt ost, ridder ost og slike vellagrede oster er det beste. For meg har ikke greddost,tine kremoster etc noe å gjøre på et ostefat, det er hverdagspålegg :-)

Druer,paprika,honning,eple og aprikos marmelade. Gjerne valnøtter i honning også.

Sprøstekt bacon biter kan også være godt til noen oster.

Godt olivenbrød og noen salte kjeks til.

God vin, evn god eplesaft fra norge til de alkoholfrie.

Skrevet

Kjøp kremost urter og krydder.Brie må du ha og personlig liker jeg veldig en røykt fransk ost som heter noe med forrest. Og kirsebær ost er også å anbefale.

 

 

Anonym poster: d27fa1534fc7f98b8fb9b5e6902164f5

 

Kan det være den heter noe så enkelt som forest røkt? Googlet litt. Har ikke prøvd den, den så interessant ut. Fant ut at ica har god info om ost. Tips til hi: les om ost på ica.no sine sider

 

Anonym poster: 05e1027b538376339341dbfaf7599331

Skrevet

Er du gravid, hi? Kom på at dette er jo felles for dib og bim. Om du er gravid så er vel kremostene fra tine og de det beste for deg:)

 

Anonym poster: 05e1027b538376339341dbfaf7599331

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...