Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #1 Skrevet 5. april 2013 Er det noe dere kjøper? Er det lett tilgjengelig? Dyrt? Eller er det prisen og det at det er lettvint å handle på Rema som avgjør? Hvis dere hadde mulighet til å kjøpe for eksempel en halv kalv(godkjent av mattilsynet selvfølgelig) patert og bearbeidet den selv, hadde dere gjort det da? Prisen blir jo billigere enn rema kjøtt da, hvis man ikke kun handler kjøttdeig da.. Anonym poster: c858b573cc32464b647b8eb5db66f1db
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #2 Skrevet 5. april 2013 Jeg er superpro kortreist mat. Ikke bare støtter man lokale produsenter, men man er miljøvennlig Det eneste som er litt kjipt er at den kortreiste maten man får tak i butikkene ofte selges som gourmet mat, og da blir den mye dyrere enn ikke-kortreiste alternativer Jeg hadde absolutt kjøpt en halv kalv (om jeg hadde hatt litt bedre plass til å oppbevare den ) fremfor kjøtt på rema. hadde også kjøpt både oster, smør og andre produkter som var lokalproduserte om de ikke var så utrolig mye dyrere. Anonym poster: 990759a1d4c6f397054bf340c36bc40f
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #3 Skrevet 5. april 2013 Kjøper en del kortreist mat. Jeg bryr meg ikke om pris på mat, men hovedproblemet er at det er vanskelig tilgjengelig. Bor i Oslo og det er nesten bare Bondens marked å handle på, det blir litt tungvint. Ellers kjøper vi viltkjøtt, et halvt dyr av gangen, kunne gjerne kjøpt annet dyrekjøtt også, men er det med tilgang da... Anonym poster: 23d4524187a53b4def2943c19c5d5634
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #4 Skrevet 5. april 2013 Kortreist mat er ikke så lett å handle her jeg bor, men det er noen gårder i området som har bod hvor du kan handle frukt, bær og grønnsaker, det er også en liten håndfull gårder som har et lite hus/skur hvor de selger både egene varer og nærliggendes varer, slikt som honning ol. Anonym poster: d3982bc6815fe109bc166d63f5d18daf
millemille Skrevet 5. april 2013 #5 Skrevet 5. april 2013 Så lenge det ikke er bruk enorme mengder strøm for å lage denne maten (drivhus o.l.) synes jeg kortreist mat er et supert miljøtiltak
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #6 Skrevet 5. april 2013 Det er som ei lenger opp her sier - kortreist mat selges ofte som et gourmet-alternativ, og blir derfor høyt priset. Vi er nødt til å tenke pris når vi handler mat, dessverre... Men kjøper alltid mat fra norske produsenter fremfor utenlandske. Anonym poster: f9b12fe0da4e899cddb26f1e9a853eb4
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #7 Skrevet 5. april 2013 Handler ikke kortreist mat pga av dets negative effekter på miljøet rundt. Anonym poster: 2833eaa21434f5d6e63ec23680813c1b
Gjest sussie77 Skrevet 5. april 2013 #8 Skrevet 5. april 2013 (endret) Er veldig for kortreist mat, og ser ikke på prisen så mye hvis jeg har mulighet til å få kjøpt det. Men syntes utvalget på det er veldig dårlig. Ikke mye kortreist mat på butikkene her i nærheten. Endret 5. april 2013 av sussie77
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #9 Skrevet 5. april 2013 Handler ikke kortreist mat pga av dets negative effekter på miljøet rundt. Anonym poster: 2833eaa21434f5d6e63ec23680813c1b Har du lyst til å utdype det litt? Og mener du gilde grillpølse og norvegia er bedre for miljøet enn kjøtt og ost fra nabogården? Anonym poster: c858b573cc32464b647b8eb5db66f1db
L-8 Skrevet 5. april 2013 #10 Skrevet 5. april 2013 Handler ikke kortreist mat pga av dets negative effekter på miljøet rundt. Anonym poster: 2833eaa21434f5d6e63ec23680813c1b Hæ?!!???
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #11 Skrevet 5. april 2013 Jeg er positiv til det meste av kortreist mat så lenge det er produkter som ikke krever for mye tilført energi for å produseres. Jeg kjøper ikke norsk fårekjøtt, foretrekker det som er produsert i Irland, New Zealand osv. Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #12 Skrevet 5. april 2013 Hva er "kortreist" da? Hvor kort må det ha reist? Måtte den kommet fra samme komune for eksempel hadde kosten blitt ensidig. Litt grønnsaker og korn er alt som pruseres her. Anonym poster: 6e4847e2bca6b2e62727a7840f44ab16
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #13 Skrevet 5. april 2013 Jeg er positiv til det meste av kortreist mat så lenge det er produkter som ikke krever for mye tilført energi for å produseres. Jeg kjøper ikke norsk fårekjøtt, foretrekker det som er produsert i Irland, New Zealand osv. Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a Hva er galt med norsk sauekjøtt? Anonym poster: 6e4847e2bca6b2e62727a7840f44ab16
Anonym bruker Skrevet 5. april 2013 #14 Skrevet 5. april 2013 Jeg er positiv til kortreist mat, men har begrenset betalingsvilje. En halv kalv hadde jeg aldri giddet å forholde meg til. Ikke har jeg verken kjøttøks eller -kvern heller. Takke seg til å betale for tilberedt mat. Anonym poster: 4d8bd1e68dbbf718e90523203a083e23
Anonym bruker Skrevet 6. april 2013 #15 Skrevet 6. april 2013 Jeg er positiv til det meste av kortreist mat så lenge det er produkter som ikke krever for mye tilført energi for å produseres. Jeg kjøper ikke norsk fårekjøtt, foretrekker det som er produsert i Irland, New Zealand osv. Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a Hva er galt med norsk sauekjøtt? Anonym poster: 6e4847e2bca6b2e62727a7840f44ab16 Det er ikke noe galt med selve kjøttet, men produksjonsformen. Den formen for utmarksbeite som vi har her i landet med lite tilsyn og vern av disse innkompetente ulldottene, fører til enorme dyrelidelser hver sesong. De er også det eneste politiske argumentet rovdyrmotstandere har for å holde vår kritisk truet rovdyrstamme på et minimum. Og grunnen til at staten nå har skutt tre ulver fra helikopter på to dager (hvor den ene mest sannsynlig var høydrektig), jerv blir dratt ut av hi og avlivet og groggy bjørner blir skutt på vårsnø. En slik næring støtter jeg ikke for alt i verden! Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a
Anonym bruker Skrevet 6. april 2013 #16 Skrevet 6. april 2013 Jeg er positiv til det meste av kortreist mat så lenge det er produkter som ikke krever for mye tilført energi for å produseres. Jeg kjøper ikke norsk fårekjøtt, foretrekker det som er produsert i Irland, New Zealand osv. Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a Hva er galt med norsk sauekjøtt? Anonym poster: 6e4847e2bca6b2e62727a7840f44ab16 Det er ikke noe galt med selve kjøttet, men produksjonsformen. Den formen for utmarksbeite som vi har her i landet med lite tilsyn og vern av disse innkompetente ulldottene, fører til enorme dyrelidelser hver sesong. De er også det eneste politiske argumentet rovdyrmotstandere har for å holde vår kritisk truet rovdyrstamme på et minimum. Og grunnen til at staten nå har skutt tre ulver fra helikopter på to dager (hvor den ene mest sannsynlig var høydrektig), jerv blir dratt ut av hi og avlivet og groggy bjørner blir skutt på vårsnø. En slik næring støtter jeg ikke for alt i verden! Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a Ok, så det hadde egentlig ikke noe med tilført energi å gjøre, men at du foretrekker at produksjonen skjer der rovdyrene allerede er helt utryddet. Anonym poster: 6e4847e2bca6b2e62727a7840f44ab16
Anonym bruker Skrevet 6. april 2013 #17 Skrevet 6. april 2013 Jeg er positiv til det meste av kortreist mat så lenge det er produkter som ikke krever for mye tilført energi for å produseres. Jeg kjøper ikke norsk fårekjøtt, foretrekker det som er produsert i Irland, New Zealand osv. Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a Hva er galt med norsk sauekjøtt? Anonym poster: 6e4847e2bca6b2e62727a7840f44ab16 Det er ikke noe galt med selve kjøttet, men produksjonsformen. Den formen for utmarksbeite som vi har her i landet med lite tilsyn og vern av disse innkompetente ulldottene, fører til enorme dyrelidelser hver sesong. De er også det eneste politiske argumentet rovdyrmotstandere har for å holde vår kritisk truet rovdyrstamme på et minimum. Og grunnen til at staten nå har skutt tre ulver fra helikopter på to dager (hvor den ene mest sannsynlig var høydrektig), jerv blir dratt ut av hi og avlivet og groggy bjørner blir skutt på vårsnø. En slik næring støtter jeg ikke for alt i verden! Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a Ok, så det hadde egentlig ikke noe med tilført energi å gjøre, men at du foretrekker at produksjonen skjer der rovdyrene allerede er helt utryddet. Anonym poster: 6e4847e2bca6b2e62727a7840f44ab16 Jo visst har det det, med unntak av fårekjøtt. New Zealand har aldri hatt en naturlig rovdyrstamme, i Irland har store rovdyr som ulv og bjørn vært utryddet i århundrer. I andre land med forekomst av rovdyr blir sauene vernet mot angrep. Så ja jeg foretrekker at produksjonen skjer der hvor den ikke kan brukes som et politisk argument for uttak i en truet stamme. Samtidig som jeg ikke vil støtte en næring som ikke tar ansvar for de ca. 130 000 sauene som årlig lider og dør på utmarksbeite av andre årsaker som ryggvelt, beinbrudd, drukning, mastitt, sårskader/ koldbrann, maggot, hunde/hjortedyrangrep, tjuvjakt og sult om vinteren fordi dyr ikke blir hentet inn fra beite. Anonym poster: a644fe7c2e0c5243c721e681b32cec5a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå