Gå til innhold

introduksjon av gluten...


Anbefalte innlegg

synes dette er vanskelig...

 

gutten min er 6 mnd, har spist glutenfri grøt en stund, har så vidt begynt å blande litt havregrøtpulver i hirsegrøten.

 

litt usikker på hva slags reaksjoner jeg skal se etter hos ham. kommer det isåfall samme dag som han har spist, eller er det sånn at reaksjon på gluten kommer gradvis?

han har vært litt løs i magen innimellom, men bare sånn løs som den var før vi begynte med fast føde (nå er det bare sånne små, harde klumper), så det virker bare godt for ham, omtrent som når han får sviske.

 

og er det sånn at om han ikke viser særlige tegn til reaksjon, så er det bare å kjøre på med gluten, eller skal man allikevel være veldig forsiktig i starten?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144031562-introduksjon-av-gluten/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det å ikke tåle gluten, ha cøliaki med andre ord, er ikke en allergi som kan unngås ved å innføre gluten forsiktig. Cøliaki er en tarmsykdom som man enten har eller så har men den ikke. Og har man den finnes det ingen måte å bli kvitt den uansett hvor forsiktig man er.

 

Det å innføre gluten forsiktig er mer for at plagene ikke skal bli kastet på en for de som har cøliaki. Men samtidig kan man like så godt ha alle symptomene som ingen.

 

Det du kan se etter er diare, vektnedgang, oppblåst "afrika mage", at barnet sover mer er utilpass og trøtt, kaster opp eller får magesmerter.

 

Kan også legge til at havre er tilnærmet glutenfritt. I utgangspunktet er det glutenfritt, men er på glutenholdig-list fordi det kan være infisert ved å bli dyrket på jorder ved siden av hvete, bygg eller rug, og blir høstet med de samme maskinene.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...