Gå til innhold

Fetaost som gravid?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan var det nå igjen...?

 

Anonym poster: f3259fd3f3b7f18caa2f3a4c12961e9c

Skrevet

Mattilsynet sier:

 

 

Listeria kan vokse i noen typer fetaoster, avhengig av hvordan fetaosten er produsert. Det generelle rådet er: Dersom du vil være på den sikre siden bør du unngå fetaost. Ønsker du likevel å spise fetaost, kan du ta kontakt med produsenten og forhøre deg om de har utført holdbarhetstester for listeria i produktet.

 

 

Så jeg omformulerer spørsmålet mitt.

 

Vet noen om man kan spise Apetina feta?

 

Anonym poster: f3259fd3f3b7f18caa2f3a4c12961e9c

Skrevet

Apetina sin er pastaurisert, har spist den masse.

Skrevet

Har også spist Apetina sin :)

Skrevet

Problemet med fetaost er at den er langtidsholdbar(opp til 1 år), derfor kan listeria vokse i den selv om melken er pasteurisert.

 

Apetina er ikke fetaost, men prinsippet er det samme.

 

Når jeg gikk gravid i 2008 var det ingen advarsler om fetaost. Men når jeg gikk gravid i 2010/2011 var det det.

Jeg valgte å spise Apetina på grønn eske, på den står produksjonsdato og jeg valge da de som var produsert for under 2 mnd siden.

 

Anonym poster: 5eea20cf8f643462152da78172100147

Skrevet

Når jeg googlet kom jeg over samme spørsmål i et annet forum. Der var det ei som skrev at hun nettopp hadde spist et helt glass fetaost. Via en link under nicket hennes kom jeg inn på en ny tråd, som handlet om at babyen døde i magen noen få uker før termin. Uvisst av hvilken årsak. Hjelp...nå tror jeg ikke jeg tør.

 

Anonym poster: f3259fd3f3b7f18caa2f3a4c12961e9c

Skrevet

Jeg sendte mail til Arla og spurte hvordan de lå an, her er svaret som er datert 1. februar i år.

 

Vi takker for din henvendelse til Arla Foods og interesse for våre produkter.

 

Først en liten forklaring på hva listeria er:

Listeria (Listeria monocytogenes) er en bakterie som finnes naturlig i vann, jord og råvarer. Bakterien vokser raskt i romtemperatur, men også - i motsetning til mange andre bakterier - ved lave temperaturer, som for eksempel i kjøleskap. Vanligvis er det nødvendig med et svært høyt antall bakterier per gram matvare for at det skal oppstå sykdom. Bakterien dør ved oppvarming, men overlever frysing. Listeria smitter først og fremst gjennom matvarer som oppbevares lenge i kjøleskapet og som spises uten oppvarming.

 

Arla Apetina er laget på pasteurisert melk, det vil si at melken har blitt varmebehandlet og at alle bakterier i prinsippet skal være borte. Vi foretar også listeriatester av produksjonen. Men man kan likevel ikke være 100% sikre på at slike oster ikke har blitt smittet et annet sted i prosessen. F.eks i eget kjøleskap. Listeria forekommer svært sjelden i myke og halvmyke oster laget på pasteurisert melk, men for å være på den helt sikre siden så bør disse ostene inntas når de er ferskest mulig, da mengden eventuelle listeriabakterier er på topp mot slutten av holdbarhetsdatoen.

 

Lykke til med graviditeten!

 

 

Med vennlig hilsen

 

Ida Marie Johansen

Arla Foods Norge Forbrukerservic

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...