Gå til innhold

Hvorfor hever bolledeigen mye bedre med fersk gjær en med tørr gjær?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har pleid og bruke tørr gjær til deigen tidligere men i dag brukte jeg fersk og fikk dobbelt så store boller:)

 

Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e

 

Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg har motsatt erfaring som deg.

 

Anonym poster: 306559561ca2215aa0ae15b763e88460

Skrevet

Det må ha vært noe annet som virket inn. Temperatur?

 

Anonym poster: c9659d5a991d20cda0bb4616f50a865b

Skrevet

Kanskje du er mer nøye med temperert væske når du bruker fersk gjær. Jeg merker ikke noe forskjell.

Skrevet

Har pleid og bruke tørr gjær til deigen tidligere men i dag brukte jeg fersk og fikk dobbelt så store boller:)

 

Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e

 

Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e

Det er min erfaring også. Er vel som med de fleste matvarer. Bedre som ferskt enn som tørket.
Skrevet

Fordi gjær er en levende organisme og når den er tørket virker den selvfølgelig ikke like bra.

 

 

 

Anonym poster: 59b138d8d9d8dd03b1599407fa16b2eb

Annonse

Skrevet

Har akkurat samme erfaring :) Best med ferskgjær. Ble bare steinharde mordvåpen så lenge jeg brukte tørrgjær i bolledeigen. Tror egentlig det er noe i det hun over sier om temperering av væsken, hihi

 

Anonym poster: d602c3e2c2c08e07be6e4ee7f2dd08d0

Skrevet

Tørrgjær trenger lengre tid, fersk gjær hevet raskere. Gir du tørrgjæra god tid vil den altså heve.

 

Generelt tips er derfor å bruke fersk gjær i småbakst som boller og rundstykker.

Gjest Julia1984
Skrevet

Har veldig god erfaring med begge deler og jeg baker ofte!

Skrevet

Når jeg bruker tørrgjær i baksten, så bruker jeg å ha litt varmere væsker enn 37 gr, og samtidig la bollene hever i hvertfall 1,5t da blir dem skikkelig luftig og god :)

Skrevet

Du har kanskje ikke brukt varm nok væske? Tørrgjær skal vel ha 40 grader, mens ferskgjær skal ha 37? Fersk er sikket best, men dobbelt hørtes litt voldsomt ut. Jeg bruker aldri noe annet enn tørrgjær og er fornøyd med hevinga (bruket ikke lenger tid)... Får store luftige boller.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...