Anonym bruker Skrevet 13. mars 2013 #1 Skrevet 13. mars 2013 Har pleid og bruke tørr gjær til deigen tidligere men i dag brukte jeg fersk og fikk dobbelt så store boller:) Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2013 #2 Skrevet 13. mars 2013 Jeg har motsatt erfaring som deg. Anonym poster: 306559561ca2215aa0ae15b763e88460
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2013 #3 Skrevet 13. mars 2013 Det må ha vært noe annet som virket inn. Temperatur? Anonym poster: c9659d5a991d20cda0bb4616f50a865b
Audix78 Skrevet 13. mars 2013 #4 Skrevet 13. mars 2013 Kanskje du er mer nøye med temperert væske når du bruker fersk gjær. Jeg merker ikke noe forskjell.
prekæs Skrevet 13. mars 2013 #5 Skrevet 13. mars 2013 Har pleid og bruke tørr gjær til deigen tidligere men i dag brukte jeg fersk og fikk dobbelt så store boller:) Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e Anonym poster: cbc32a6d5e910a8243f0f378ec7ec04e Det er min erfaring også. Er vel som med de fleste matvarer. Bedre som ferskt enn som tørket.
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2013 #6 Skrevet 13. mars 2013 Fordi gjær er en levende organisme og når den er tørket virker den selvfølgelig ikke like bra. Anonym poster: 59b138d8d9d8dd03b1599407fa16b2eb
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2013 #7 Skrevet 13. mars 2013 Har akkurat samme erfaring Best med ferskgjær. Ble bare steinharde mordvåpen så lenge jeg brukte tørrgjær i bolledeigen. Tror egentlig det er noe i det hun over sier om temperering av væsken, hihi Anonym poster: d602c3e2c2c08e07be6e4ee7f2dd08d0
Spiffie Skrevet 13. mars 2013 #8 Skrevet 13. mars 2013 Tørrgjær trenger lengre tid, fersk gjær hevet raskere. Gir du tørrgjæra god tid vil den altså heve. Generelt tips er derfor å bruke fersk gjær i småbakst som boller og rundstykker.
Gjest Julia1984 Skrevet 13. mars 2013 #9 Skrevet 13. mars 2013 Har veldig god erfaring med begge deler og jeg baker ofte!
Ane Elise Skrevet 13. mars 2013 #10 Skrevet 13. mars 2013 Når jeg bruker tørrgjær i baksten, så bruker jeg å ha litt varmere væsker enn 37 gr, og samtidig la bollene hever i hvertfall 1,5t da blir dem skikkelig luftig og god
bIomstre Skrevet 13. mars 2013 #11 Skrevet 13. mars 2013 Du har kanskje ikke brukt varm nok væske? Tørrgjær skal vel ha 40 grader, mens ferskgjær skal ha 37? Fersk er sikket best, men dobbelt hørtes litt voldsomt ut. Jeg bruker aldri noe annet enn tørrgjær og er fornøyd med hevinga (bruket ikke lenger tid)... Får store luftige boller.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå