Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Gjest Helle_Høygir

Det er så godt å ha dere altså:) det hjalp veldig med en god natts søvn og nå litt skikkelig frokost. Satt i armkroken til mannen i hele går og det gjorde underverker! Var ikke så greit for han heller stakkars som måtte se meg dra avgårde etter å ha sett meg vri seg i smerter sånn. Og så da får en tlf om at jeg ble lagt inn og sånt. Han visste jeg ble tatt godt vare på, men det er noe annet å være igjen hjemme og ikke ha den andre i nærheten sånn. Snille godgutten min som bare vil passe på meg:)

 

Jeg har tenkt (ikke noe nytt der hehe) og har bestemt at hvis det blir seteleie, så er det kun ks som er et alternativ. Det er risiko ved begge deler, men for meg er ks det riktige da. Når ting kan foregå i planlagte og rolige former, s er det så mye bedre enn hast og slikt.

 

Jeg skal også prøve akupunktur. Googlet igår om det og det er mange som har hatt bra utbytte av det. Skal ringe balderklinkken på mandag; de har også moxa. Jeg regner ikke med at han har snudd seg umerket siden natt til lørdag:) og så skal jeg be om ny sjekk hvis det funker g han er riktig vei på kontrollen om halvannen uke. Bare sånn for å være sikker. De kan jo spontant snu seg uansett og særlig når han har såpass god plass foreløpig.

 

Så nå blir det en rolig søndag her hjemme- skal pusle litt rundt og bare ta det med ro. Og imorgen skal jeg gå innom og kjøpe den neglelakken jeg så på fredag som var så fin og bare fjonge meg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Helle: godt at du ser positivt fremover, det går helt sikkert bra selv om det evt blir et planlagt ks.

 

Zassy: takk for oppklaringa, skal høre om de tror det er noen vits å ta den skjedeprøva. Ba de om å sjekke uvi forrige gang pga den sviingen, og da fikk jeg beskjed om at de sjekket det hver gang.

 

Fødte førstemann med kjønnsvorter, de dukket plutselig opp når jeg ble gravid. I følge legen kunne jeg ha vært smittet i flere år, men at viruset slo ut når hormonene forandret seg.

Når jeg googlet det, stod det at 90% eller noe var smittet med viruset, men at ikke mange visste det siden de aldri fikk et utbrudd. Og barnet ble mest sannsynlig smittet ved fødsel, men at det var uproblematisk.

 

Men visst gbs kan gjøre barnet alvorlig syk, så er det jo kanskje verdt å sjekke opp.

 

Alle bakterier og div man har rundt omkring som man ikke vet om altså :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min førstefødte kom desverre i uke 21++ pga prematurt vannavgang. Endte da i dødfødsel da det var så tidlig, jeg hadde vært plaget med uvi-symptomer igjennom hele det korte svangerskapet. Vår hos legen hele tiden for å sjekke, men slo aldri ut. Fikk da vite etter å ha testet vår lille engel at han ble født pga stor oppblomstring av GBS. det var grunnen til at vannet gikk og at fødselen ikke var til å stoppe..

 

I mitt neste svangerskap så ble jeg sjekket på sykehuset titt og ofte.. Gikk på apocillin hver 5. uke for å holde GBS i sjakk. Men den kommer jo alltid tilbake sa de.. Og det gjor det også. For hver sjekk så slo det ut. Jeg hadde GBS kun i kjeden.. Jeg hadde kraftige Kynnere under hele svangerskapet, og allerede i uke 30 var jeg moden og 1 cm åpning. Måtte ligge på sykehuset frem til uke 34. Men frøkna kom ikke før uke 35. Fikk antibiotika intravenøst under fødselen, og frøkna var frisk som bare det. :)

 

I dette svangerskapet så slo GBS kun ut de første 18 ukene.. Har testet annen hver uke frem til uke 34 og slo aldri ut igjen..har hatt kraftige Kynnere under dette svangerskapet også. Og da jeg var på kontroll denne uken ( er nå 38 uker) så fikk jeg apocillin uten at de sjekket. De ville være sikre at det ikke var noen bakterie i kjeden hvis fødselen skulle starte. Jeg får også apocillin intravenøst under fødselen. Kan desverre ikke føde i vann. Og jeg må rett til sykehuset hvis vannet går.

 

Det er desverre ikke bare bare å ha GBS, men det hjelper på at man blir tatt seriøst på sykehuset. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

<p>Det var kjempetrist å høre engel2010+jente2011 :( </p>

<p> </p>

<p>Har inntrykk av at de fleste gangene det går galt så er det tidligere i svangerskapet og uoppdaget, men likefullt forferdelig for de som rammes. Håper det går bra denne gangen og nå har du jo kommet mye lenger også :) </p>

<p> </p>

<p>Merket du med en gang peniclinkurene var over at kynnerne økte på igjen eller? Nå har det roet seg helt ned til meg egentlig, men er jo spent om det bare kommer tilbake etter endt kur, og forsto det sånn at jeg ikke får flere behandlinger før fødsel nå ettersom jeg har kommet sålangt. Om det holder seg rolig hele denne uka jeg går på penicilin så er jeg jo kommet til uke 37 i alle fall så er bedre enn sist :)</p>

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

<p>Vet forresten ikke hvorfor innleggene mine blir fulle av tegn...er noe rart når jeg er inne på barnimagensiden..</p>

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for informasjon Zassy. Du beskrev da dette bedre enn på mange siden på nettet da jeg googlet! :D Veldig greit å vite slikt som dette altså! Så hvis jeg ber jordmor sjekke morgenurinprøven jeg har med meg dit nå til uka, så skal hun se det? .. og hvis hun sjekker for uvi, så er det det samme som å sjekke for GBS? Har jeg fått det/forstått det riktig da?

 

Junimage- jeg også bruker Canesten-salve og det svir nå. Jeg har ikke så mye sviing når jeg tisser etter at jeg har brukt den salven noen ganger, så tror den kanskje gjør nytta si altså. Håper det ivertfall, og dessuten så har jeg en liten magefølelse på at dersom jeg skulle hatt/fått uvi eller GBS så burde jeg hatt mer sviing og vondt nå enn det jeg har? eller hva Zassy.. jeg ville på en måte ha merket det ganske godt? kynnerne har jeg hatt MYE av de siste ukene. Men nå er jeg 3. gangs-fødende og har fått beskjed om at da er man i en helt annen liga når det gjelder kynnere. At man får dem mye mer, mye sterkere og faktisk slik at mange tror det er rier. Nå har jeg også hatt veldig vondt slik som jeg husker som rier.. og har lurt på om det faktisk er det de da snakket om... sterke kynnere. Det blir jo spennende å se på føden om 1 uke da.. når jeg legges inn for keisersnittet. Om jeg har tatt feil eller hva! Men de er såpass vonde og like de jeg har hatt i åpningsfasen tidligere, så selv tror jeg at det er rier da, men. Så lenge det er som det er.. bare en tre, fire stykker av gangen og så dabber det av og ikke øker hverken i lengde eller styrke, så gjør jeg ingenting med det. Nå håper jeg bare at alt forholder seg rolig frem til neste uke når jeg er på føden!

 

Så godt å lese at du er mye roligere Helle!! Det hjelper det. Tenke på litt annet, gjøre noe koselig osv. Stakkars, kan ikke ha vært helt greit for mannen din heller nei. Ikke så lett for dem alltid å stå på "utsiden" og følge med. De er jo engstelige for både oss og babyen og føler nok at de ikke får gjort nok for oss. Likevel må jeg si at i dette svangerskapet så har mannen vært ikke super-opptatt av vår graviditet, meg eller magen. Joda, han har kjent og lyttet osv noen ganger, men klart.. dette er tilsammen vårt 5. barn, så man kanskje blir litt avslepen?!? Nei, vet ikke jeg. Jeg har vært roligere dette svangerskapet ivertfall. Ikke tenkt konstant på at jeg er gravid osv. Men tror også det skyldes at vi har så utrolig mye som må gjøres før babyen kommer!.. og at det er bare han som kan gjøre det. Male, skru sammen masse møbler, innredning osv, osv. Dette nå på en uke, i tillegg til jobben hans som krever ham mer enn en vanlig arbeidsdag.. fire unger i heimen og ei kone som er sliten, klager over vondter og ikke gjør så mye annet enn å lage middag til alle. Jo, jeg shopper litt til huset da.. så det slipper han jo. Det går mye tid på det, og jeg synes jo det er bare gøy egentlig.. selv om det begynner å bli litt slitsomt å tråkke rundt med poser og få kynnere hele tiden :( Kan jo tenke dere hvor mye kynnere jeg faktisk får når jeg er ute og går, når jeg får kynnere hver halvtime.. ivertfall!!.. bare når jeg sitter i sofaen stille som nå!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg merker ingenting! Den slimproppen satte ikke igang noe som jeg kan merke, hehe.. Og jeg som har spist både pizza og kanelboller :P Kanskje det hjelper å gå seg en liten tur.

 

Vil ha baby nå :D

Endret av Blomstogbier
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar meg også en liten lur nå - mye trøtt og går også bare å venter :) kynnere i natt og mensmurringer i dag, men det har alt vært et par tilfeller av falsk alarm så må vel belage meg på at det kan gå en uke til.... Dere som er på overtid; går dere mye opp i vekt nå? Her har vekten rast opp siste ukene, vanskelig å gjøre å mye med det uten energi...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uke 38 idag, maks 17 dager igjen heldigvis :) Har nok kommet mange babyer her inne innen den tid ;)

 

Har legetime igjen imorgen, så krysser fingrene for å slippe innleggelse... Må si jeg bare gleder meg til å bli ferdig nå!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uke 37 idag :)

Kom plutselig på at med førstemann fikk jeg et ark med blodtype, og et annet om at de hadde funnet et uspesifisert antistoff i blodet mitt. Denne gangen har jeg ikke fått noen sånn papirer, har legen glemt å ta en skikkelig blodprøve tro? Har dere andre papirer på sånt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uke 37 idag :)

Kom plutselig på at med førstemann fikk jeg et ark med blodtype, og et annet om at de hadde funnet et uspesifisert antistoff i blodet mitt. Denne gangen har jeg ikke fått noen sånn papirer, har legen glemt å ta en skikkelig blodprøve tro? Har dere andre papirer på sånt?

 

Har de papirene ja :) Og har lest her inne om at folk har blitt sendt hjem fra fødehjemmet for å dra å hente de papirene når de har glemt de hjemme, så de er vel kanskje noe man "MÅ" ha? Uten at jeg er noen ekspert altså :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Totoaa

å heeerreguuud, bare to dager igjen, så er jeg ferdig med to hjemme eksamener og deretter bare to uker til sommerferie... Nå er jeg ganske lei av alt som omhandler retorikk og reaktiv pr, merker jeg gjerne kunne konsentrert meg kun om baby etterhvert....

 

Får heldigvis besøk av mamman min til helgen. Hun skal jo da i fyllakalas til sin bestevenninne som akkurat har fyllt 40, mens jeg skal sitte hjemme og våke. Da har vi byttet roller alså, haha. Neida, jeg unner de "gamle" å slippe seg litt løs, mamman min er jo den eneste i den gjengen som ikke har små barn lengre da hun var veldig tidlig ute i sin tid, og da er det jo stas når alle fikser barnevakt og tar seg tid til å bli med.

Tror hun planlegger å bli helt til tirsdag, så da får jeg ivertfall middagen servert gjennom helgen, og kan sende henne avsted å handle litt sånne småting jeg ikke har. Som håndklær, helseteppe og kluter til babyen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uke 37 idag :)

Kom plutselig på at med førstemann fikk jeg et ark med blodtype, og et annet om at de hadde funnet et uspesifisert antistoff i blodet mitt. Denne gangen har jeg ikke fått noen sånn papirer, har legen glemt å ta en skikkelig blodprøve tro? Har dere andre papirer på sånt?

 

Har de papirene ja :) Og har lest her inne om at folk har blitt sendt hjem fra fødehjemmet for å dra å hente de papirene når de har glemt de hjemme, så de er vel kanskje noe man "MÅ" ha? Uten at jeg er noen ekspert altså :)

 

Burde kanskje ta en tlf til mitt surrehue av en lege jeg har :) eller så får jeg ta med papirene fra førstemann. De ligger fortsatt i mappa si :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

<p>ønsker3gull det vil gi utslag på urin hvis de sender det til dyrkning og det er gbs ja (det tar et par dager å få prøvesvar på det, gir ikke utslag bare på stix), men hvis du bare har det i skjeden som hun som skrev over her  tidligere så vil det bare vises ved en skjedeprøve (som de også dyrker), men det tar de vel bare hvis det er spesielt behov for det tror jeg. Jeg har forstått det sånn at hvis det har blomstret så mye opp at det fins i urin så er det en uvi ja. Da er det på en måte blitt verre enn hvis det bare er i skjede/endetarm, men som hun over skrev så kan det visst være ille nok å ha det bare i skjede også. Men ville tatt det helt med ro hvis jeg var deg og du ikke har spesielle symptom osv, evt spørre jordmor om hva hun tror :) Du har jo også kommet så langt nå at det mest sannsynlig går bare fint :) Jeg har også hatt MYE kynnere, men jeg merket forskjell på kynnerne nå når jeg fikk uvi, merket at de ble vonde og kom sammen med nedpress, merket liksom at det var begynnende rier tror jeg..så hvis jeg ikke hadde fått medisin nå tipper jeg at jeg hadde gått i fødsel i helga faktisk. Kjedelig at du også er så plaget med kynnere, vet akkurat hvordan det er , kommer heeele tiden til meg, men har roet seg litt ned nå da faktisk :) men skal ikke røre meg mye før det setter i gang igjen. </p>

<p> </p>

<p>Har hatt litt vonde nedstikk i dag, men er vel kanskje bare modning eller uvi`en som henger litt i enda. Nå skal vi spise middag her, ha en fin ettermiddag alle sammen :) </p>

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var hos lege og fant ut at jeg har 3 cm åpning alt en uke før termin! Ble strippet, og nå blør jeg ganske masse... Hvor lenge er det normalt å blø, blir litt engstelig....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fått vaskemani etter en god natts søvn i natt. Vasket ryddet og bakt en kake! Hadde laget middag og skulle rett på toalett for en liten pause før maten da jeg oppdaget blødning. Forrige fødsel startet etter tegningsblødning så har spennende timer foran meg! Kun kynnere nå, men etter det vaskemaratonen skal jeg nå ha sofatjeneste i tilfelle jeg trenger kreftene ;) Egentlig kan jeg ikke tro at noe er på gang såpass lenge før termin, men tiden vil vise.

 

Ville dere ha varslet barnevakten? Altså gitt en forvarsel om at ting kan skje i natt/kveld?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Junimage: be legen din teste blodtype du :)

 

Siot: tror jeg ville ringt om du blør mye - lykke til, sikkert ikke noe å bekymre seg for, men best å få det avklart.

 

2010 mammaen: bedre å rope ulv en gang for mye - i tilfelle hun må tilkalles på natten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blødde jo i går, men ingenting skjedde idag. Men kan nok være forskjell på om det er slimpropp og tegningsblødning :) ! Sikkert lurt å oppdatere barnevakter litt.. Sånn i tilfelle.

Ellers er de vel klare over at ting kan skje når som helst? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynner jo virkelig å bli spennende her inne nå!! Skjer jo litt avhvert både hos den ene og den andre. Blir ikke akkurat mindre utålmodig av det... For her skjer det INGENTING :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ojoj... Vonde tak i mage og rygg som kommer hyppig... Mest når jeg er i ro. Skal ut på en trappetur. Blør fortsatt og kommer mye slim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil tro det har noe med åpning av livmorhals å gjøre, og at det kan være slimpropp som kommer ut.

Men om du får regelmessige tak som begynner å bli ganske vonde, kan du ringe med føden.

 

Så lenge du ikke blør veldig mye, tror jeg at det skal være normalt og ikke farlig. Men om du fossblør er det ikke bra.

 

Liten blødning her og idag. Enten resten av slimproppen eller tegningsblødning :) Håper på det sistnevnte så ting kan komme igang.

 

Derimot har jeg ingen smerter eller ubehag i magen overhodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg endelig nådd 37 uker! :) i går trodde jeg nesten at ting var i gang, hadde skikkelige tak i ryggen og smerter i lysken, men d gikk desverre over :/ i dag har jeg feiret 37 ukers målet med å hoppe på tranpolinen ute i hagen, i håp om lillegutt skal bli inspirert til å komme ut. Har gått en stund med mye nedpress og stikking i underlivet. Selv om det kan være noen uker igjen, så er jeg veldig klar til å bli ferdi.. :) jordmor sa sist at hun trodde gutten i magen var stor, skal tilbake nå på onsdag, men om det er mistanke om stort barn burde man ikke bli henvist til ultralyd? Siste var litt over 4 kg og det var hardt nok.. Revnet en del og mistet mye blod, i tillegg var fødselen veldig rask så det var ganske intenst når det sto på. Noen som har erfaring med å bli henvist pga stort barn? Ser jo det er en del her som har noen små nøster i magen og har vært mye til ultralyd pga det. Noen i andre enden? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Totoaa

Jeg har på feelingen at det er en gigantbaby på gang... Hadde høyt symfysemål sist, for fire uker siden vel og merke. Dette KAN jo vere mye fostervann også da, men det må de nesten skjekke på UL. Jeg var bitteliten selv, men den kan jo selvfølgelig arve det å vere stor fra sin far (som jeg ikke vet størrelsen på da han ble født). For min del er det veldig lite som skal til for å måtte ta keisersnitt da jeg har veldig smalt bekken, og det snakte jeg og jordmoren om på min første kontroll i uke 24. Har ny kontroll hos JM nå på tirsdag, og hvis symfysemålet fremdeles er over gjennomsnittet blir det nok vekstestimering. Og er jenta stor allerede (er 36+2) så er det ingen vei utenom ks.

 

Jeg stresser ikke så mye med dette ettersom jeg har fått grei oppfølging og informasjon om dette fra ganske tidlig av, og at det blir naturlig fødsel kun om det er gode marginer for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har på ingen som helst måte ønske om keisersnitt, vil heller føde. Men jeg tenker at om gutten er veldig stor vil jeg kanskje at de setter i gang litt før termin.. Lurer bare på om jordmor bli å henvise meg til vekstestimering.. Hun sa sist at jeg hadde jo født et stor barn før så det var kanskje ikke så rart han var stor, men jeg ønsker jo ikke å måtte føde et 5kilosbarn.. Så er veldig spent å høre hva hun har å si på neste kontroll..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...