Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sykehusene er statlig styrt og de som jobber der går i 3 delt turnus, dvs at alle jobber alle skiftene, er min erfaring når jeg har jobbet på sykehuset iallefall. Men det er jo bestandig slik at noen er sure og grettne uansett.. Ikke så kult å være innlagt da.. Du får trøste deg med at det snart er over!:)

På søndag er jeg i uke 37 og selv om kanskje ikke fødselen er umiddelbart rundt hjørnet, så er det en liten lettelse å være så nært. Har fått begge mine litt før termin, så håper sterkt på det denne gangen også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blomsterogbier: Så bra at hodet er festet, da vet man jo at man er et skritt nærmere. :)

Ja, det er jo best om den blir festet :)

Og så er det beroligende med tanke på vannavgang da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, det hørtes rett og slett ikke helt bra ut det Junimage! :( Jeg håper du får fødsel på dagtid da rett og slett, og at de ansatte er vet å oppføre seg. Tenk virkelig å være sure på jobb når man er jordmor?!? Skjønner at alle kan ha en dårlig dag altså, men i det yrket bør man legge alt tilside når de skal være der for fødende og partneren!! Leit at hun med kakestykket var så sur også. Det skal liksom være en fin opplevelse for alle som kommer og besøker, er spente på alt som skal skje osv. Merkelig ;)

 

Zassy, mye utstyr kjøper du på Panduro f.eks. eller Bikuben på Strømmen (lurer på om de har nettbutikk også). Stoff kjøper du masse steder.Lillestrøm sysenter(tror jeg det heter), Stoff& Stil har avdelinger flere steder. Det hender at jeg kjøper via nett fra Danmark eller Sverige, men du kan også få kjøpt mye fint i innvandrer-butikkene på Grønland i Oslo.

Men kan du låne en symaskin da?

... ellers så kan du jo bruke sjabloner på et eller flere klesplagg til babyen også. Male på navnet h*ns på en hvit body, eller "lille gullet til mamma og pappa" på dynetrekk du allerede har kjøpt kanskje? Du får jo fine mønstre også, tog, båter, prinsessekroner osv, osv. Det kan være vel så gøy å lage sjabloner på et hvitt dynetrekk sammen med navnet til den lille. Hvis det blir gutt (jeg husker ikke om du har sagt hva du får jeg da)kan du f.eks velge en fin farge du liker, male på sjabloner av seilbåter og skrive "ro, ro til fiskeskjær" eller noe. Ja, bare noen tips da.. hvis du ikke har symaskin. Jeg har ei på 5 år som nå har fått nytt rom. Har kjøpt en hvit lampeskjerm til taket og tenkte å finne sjabloner med kanskje sommerfugler eller en fe eller lignende og male på. Ellers har jeg faktisk en maskin som lager sjabloner jeg da.. så mater jeg bare inn på data og skriver det ut selv. Jeg skulle egentlig(det var planen) sy et par sparkebukser til babyen og male litt forskjellig som " rompetroll" eller lignende på bleierompa på buksa.. men jeg har både glemt det.. og nå er jeg så sprengt og sliten og liten energi at det holder med dynetrekk i massevis kjenner jeg :mellow: Men det MÅ jeg også lage da.. for jeg har bare ett sett for alt annet ble slitt ut med siste gull forrige gang ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ønsker3gull du høres utrolig flink og kreativ ut! Masse gode ideer her, tusen takk :) vurderer litt å bare kjøpe et nøytralt teppetrekk og lage noe mønster eller navn på det ja, høres litt mer overkommelig ut også, jeg har ikke så mye energi for tiden ;)

 

Blir så forvirret når jeg hører om det med hodet festet og vannavgang osv, for sist jeg fødte for tidlig så var ikke hodet festet og vannet gikk, men jeg fikk bare beskjed om å ta det med ro, ikke stresse til sykehuset og kunne godt dra hjemom å hente bagen min og skifte klær først osv, og så hører man om de som blir hentet med sykebil og må legge seg ned osv, så rart at man hører så forskjellig!

 

Men men, får håpe hodet fester seg her også snart da så er man på den tryggere siden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Micka: Jeg er heldigvis ikke lagt inn, så skal nok klare å overleve de døgna jeg må når fødselen er igang.

Vet at det er turnus, det er mannen som fleiper med at de alltid er sure på nattskift for han mener at det ikke er noen som egentlig vil ha det. :)

Jeg har måtte ringe å etterlyse time til omvisning, og et par av de jeg møtte på tlf var oxo litt krasse. Mannen mente da at de hadde tapt loddtrekningen å måtte jobbe i pinsen :) (vet at det oxo går på rundgang)

 

Det er nok bare tilfeldig, og alle kan ha en dårlig dag. Men det er nok ikke til å stikke under en stol at det er noen som passer bedre til jobben sin enn andre. Sånn er det jo i alle yrker. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Zassy jeg har også fått ulike beskjeder om det der, så litt merkelig at det er så stor forskjell på hva man gjør ved vannavgang. Her ble vannet tatt ved full åpning sist, og jeg tviler på spontan vannavgang denne gangen også så jeg tenker ikke mye på det for min egen del, men synes det er litt rart.

 

Jeg har vært på akupunktur i dag og før det hadde jeg jo murringer. Etter akupunkturen har jeg hatt mye nedpress og kynnere og bekkenet/symfysen/lyskeområdet er helt på bærtur nå. Jeg har store problemer med å bevege meg rett og slett. Jeg spurte akupunktøren om hun kunne sjekke leie og hun synes hodet ligger langt nede i bekkenet også nå, så jeg håper og tror at det er grunnen til ubehag og smerter. En annen ting som ble nevnt igjen er at dette er en liten baby (når hun kjente på den og på leie).. Hun HÅPTE den når 3 kilo til den skal ut. Tenker en del på det og bekymrer meg litt merker jeg. I dag har jeg heldigvis kjent greit med liv og et par skikkelige kanoner av noen spark og da tenker jeg at det står bra til inni der. Skal ikke til jordmor før tirsdag, men vil da være veldig spent på hva hun sier.

 

Sykehusbagen begynner nå å nærme seg klar og i morgen skal babyklærne på vask! Så noen rolige dager, noen småinnkjøp og litt mental forberedelse gjenstår, så er jeg klar. I uke 39 øker jo sannsynligheten betraktelig for å føde også ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg er helt enig i det junimage:) stykt å si det, men mange gamle kjerringer som skulle ha funnet noe annet å gjøre.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

^^og SÆRLIG når man jobber på sykehus der man møter på så mange folk som er i sårbare situasjoner, da skal man passe litt på hva man lirer ut av seg. Nei enig med dere, da burde de heller få seg en annen jobb hvis de ikke kan klare å være hyggelige i det minste!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er ihvertfall teppet til lille Ingrid Ellinor ferdig (må jo begynne å bruke navnet snart, sånn at man blir vant til det)

Har noen proskjekter til før hun kommer forhåpentligvis, får se hva jeg rekker. :)

 

5 åringen skal ha med kjæresten hjem etter bhg imorra, så vet at jeg har en liten jobb her før jeg henter de. Syns vi bare er innom her før vi er på vei til skien igjen. Og det syns! Rot og kaos :) så får gjøre det litt hyggelig her før vi tar med oss frøkna hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fint navn dere har valgt, Junimage!

Vi har enda ikke bestemt oss for navn, men vi har tre stykker som vi har snakket om i noen måneder nå. Ett som jeg har på første plass, og som mannen liker. Så er det ett som mannen har på første, som jeg synes er fint, og så er det ett som er oppkalling og som vi begge liker.

Tror vi må se jenta før vi klarer å bestemme oss.

 

Jeg håper vi rekker den omvisninga på sykehuset, det hadde vært kjekt både å se hvor det er og å få sånn info om sengetøy og sånn. Nå hjelper det jo litt at jeg i alle fall vet om at jeg skal skifte på senga selv da, så får jeg heller spørre hvis jeg ikke finner det eller ikke finner ut hvor det skitne skal.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja nå er du oppdatert på det nyeste innen helsevesen :) skal spørre mannen når vi snakker sammen ikveld om han oxo forstod det sånn. Mulig jeg misforstod og at det bare var den blå man legger over laken hvis man blør mye, og sykehusskjorta. Kanskje med tanke på at mange blør igjennom.

Men som sagt så måtte man skifte dynetrekk og alt på kongsberg for 5 år siden, så sikkert derfor jeg regner med at det er sånn nå oxo.

Jeg lukket ikke opp skapene for å kikke :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mannen trodde det bare var de blå underlaga og skjortene hun mente :) så da kan det hende jeg får nyte luksusen med å få skiftet på senga denne gangen :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Junimage: de blå plastikklakena er beregnet til å være under lakenet, ellers blir det veldig klamt :P rart de ikke bytter på det også samtidig som de skifter på senga....

Men er det sånne engangs tisselaken/kladder som er hvite på toppen, er de greie å ha oppå lakenet og bare bytte disse om en blør gjennom bind og det kommer i senga. De skifter en fort på. Men sånn stort blått i plastikk er litt mer kronglete...

Jeg jobbet bare natt i helsevesenet, og trivdes utrolig godt med det. Men er det en plass de har tredelt turnus, er det nok en god del som må jobbe natt som absolutt ikke burde :P er ikke alle som klarer å holde humøret oppe når de er utslitt... Så er de så trøtte at de ikke merker at de oppfører seg surt... Mye bedre å ha nattevakter som kun jobber natt, for de trives med det og har valgt det selv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig sant, jeg jobber tredelt i helsevesnet. Har mange kollegaer som bare jobber natt, de er utrolig mye mer innstilt på å være våkne på natten. Men syntes uansett ikke det Er noen unnskyldning. Selv om jeg er kjempe trøtt på natten lar jeg ikke det gå utover pasientene. Når jeg hører historie om hvordan noen helsevesnet behandler pasientene blir jeg flau over å være sykepleier! Håper du får en god opplevelse denne gangen junimage :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja da vet jeg ikke, blir spennende å se hva man skal bytte og ikke :) skjønner nå at jeg burde ha spurt litt mer :)

 

Når nattavakta er sur rett etter vaktbytte, skjønner du at du ikke bør ringe på noe særlig hvis ikke det er krise :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På sykehuset her har de sluttet å ha omvisninger, det syns jeg er litt dumt :( Men, nå har jo jeg fått sett mer der ute enn jeg hadde gjort på en vanlig omvisning uansett :P Heldigvis bare støtt på kjempekoselige leger, jordmødre og sykepleiere, ikke en eneste sur mine enten det var dag eller natt. Så det gjør meg optimistisk før fødsel ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja da vet jeg ikke, blir spennende å se hva man skal bytte og ikke :) skjønner nå at jeg burde ha spurt litt mer :)

 

Når nattavakta er sur rett etter vaktbytte, skjønner du at du ikke bør ringe på noe særlig hvis ikke det er krise :)

Da får jeg spørre for oss begge :)

Og så får vi håpe at det bare er de hyggelige som er på jobb når vi er der ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I skien fikk vi til og med se det rommet de tar med barnet inn på hvis det oppstår komplikasjoner, og de trenger hjelp til å komme igang med pusting osv. Det syns jeg var veldig fint, og jm sa flere ganger: som dere ser er ikke barnet langt unna, og barnelegen er her på så kort tid osv.

 

Min første ble jo tatt med ut sånn umiddelbart, og det var veldig frustrerende å ikke vite hvor han var. Hva de gjorde med han mens han var borte, mange spørsmål som surret rundt.

 

Men har bestilt en helt normal fødsel denne gangen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe gøy å høre om sure og grinete sykepleiere på nattvakt. Jeg jobber tredelt turnus.. ikke såååå glad i nattvakt da det er mye å gjøre, men jeg er i godt humør selv om jeg er trøtt..og jeg drikker ikke kaffe eller te heller :P hehe! Nå stikker jeg på fysiosvømming! Ha en fin dag jenter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg fått sånne dager igjen at jeg ikke orker noenting :/ veldig slitsomt..er bare småkvalm og sitter på sofaen..usikker på om jeg skal prøve meg på en gåtur eller dra å handle litt, men eeeer så sliten at alt virker som et ork! Samtidig så blir jeg jo ikke noe uthvilt av å bare sitte her å se tv heller liksom.. hva gjør dere på slike dager? bare samler krefter?

 

Jenta mi er i barnehage på dagtid, men i dag blir vi alene hele ettermiddagen ettersom samboer jobber helt til kvelds igjen og jeg kjenner jeg gruer meg skikkelig for de timene på ettermiddagen med middag, å passe henne, kveldsstell + legging er så krevende når jeg har det sånn som nå og hun er veldig aktiv av seg så man kan ikke slappe av et øyeblikk. Men vet jo det går, har gjort det flere ganger, blir bare sååå sliten!

 

Sover dere noe på dagen? jordmor har anbefalt at jeg gjør det og særlig i helgene når jenta er hjemme hele dagen, men det er ikke så ofte det blir. På hverdagene når hun er i bhg så får jeg meg noen timer på øyet etter jeg har levert henne, og det trenger jeg for hun våkner jo stort sett halv seks - seks.

 

Føler meg bare så bakpå på søvn hele tiden og er så sliten!

 

dagens syteinnlegg fra meg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig lov til å syte nå Zassy! Vi er så nære fødsel, er store og tunge og har diverser plager at nå er det jammen lov synes nå jeg!!

 

Sove ja.. skulle nok gjort mer av det i grunn. Jeg har kommet inn i en dårlig sirkel. Sover lite om natten, sover lett og våkner av den minste lyd. Hver natt er jeg våken i flere timer og ligger og vrir meg før jeg må skru på lyset og lese litt.. DA sovner jeg etterhvert. Så står jeg opp først av alle og går som en zombie hele formiddagen. Så prøver jeg å holde ut da.. noe som jo bare er dumt egentlig, og sovner da som regel ved tre-tiden og sover en time eller to før de andre kommer hjem. Bare dumt.. for da er jeg ikke klar for å legge meg før ti-elleve tiden på kvelden.

 

Er sliten om dagen jeg også. Venter og teller ned. Er fryktelig andpusten og føler at magen tar aaaall plass. Puhh... gleder meg til fødsel!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Zassy - ja det er lov å klage innimellom! Synes du bare skal ta hensyn til kroppen din jeg! Legg deg på sofaen og hvil og sov hvis du kan det også :) Du kan jo fint ta et par timer før du henter i barnehagen om du klarer det? Så blir ikke ettermiddagen så slitsom?

 

Jeg er så heldig at jeg kan sove så lenge jeg vil for her er det pappsen som leverer i barnehagen og jeg sover når de står opp. Sover oftest til 9:30-10:00 hver dag jeg :) De fleste netter sover jeg ikke så veldig godt (våkner lett og springer på do, ligger og vrir meg etc), men de 3 timene mellom 6:30 og 9:30 er fantastiske! I natt sov jeg faktisk veldig, veldig godt fra 23:00-9:40 omtrent og har ikke da behov for å sove på dagtid.

 

Litt off topic men... Synes det er fryktelig tidlig å begynne dagen halv seks :( Har dere prøvd å kutte dagsøvnen litt for å se om det hjelper?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid vært bortskjemt med at 5 åringen er B-menneske, med stor B.

Men han legger seg ikke tidlig heller, ihvertfall ikke nå som det er så lyst ute. Han leker, ser litt på tv , bruker laaaaang tid i dusjen. Så det blir aldri senga før 21 nå på sommeren, på vinteren er jeg litt strengere, for da trenger han mer søvn.

Når vi ikke skal i bhg, sover han til mellom 9-10. På mandag lå jeg våken og venta på at han skulle våkne, da kl viste 10.15 begynte jeg å bli bekymret for han :)

 

Idag bråvåknet jeg halv ni, og da måtte han dras ut av senga :)

Sånne dager har jeg ikke behov for å sove på dagen.

 

Håper tulla blir B-menneske oxo, mannen er jo så langt ned i alfabetet at man skulle tro det ikke var mulig å få et barn som er oppe tidlig. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...