Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Ja, jordmor sa at det var veldig bra, at mange har god hjelp av lystgassen. Og at på et annet sykehus (husker ikke hvilket hun sa, muligens Ullevål eller noe, husker ikke..) der de ikke har lystgass lenger, var det mange, mange flere som hadde begynt med epidural (og jordmor sa også at hun måtte være ærlig med meg, at bruker man epidural er sjansene mye større for at man må bruke vakuum eller tang, men at det også er mange som har fine fødsler med epidural, men at hun følte at hun måtte si det til meg).

 

Har aldri prøvd lystgass jeg, kanskje det ikke er noe for meg, men tenker å prøve i allefall. Liker jeg det, får jeg få to unger på rappen, hehe, så jeg kan bruke det neste gang før det blir borte.

Endret av Blomstogbier
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet de ikke har lystgass på KK lengre da jm ble lettere påvirket av det... Ikke heldig for dem å jobbe oppi det hele tiden

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet de ikke har lystgass på KK lengre da jm ble lettere påvirket av det... Ikke heldig for dem å jobbe oppi det hele tiden

Nei, det er vel grunnen til at det ble fjernet, pga de ansatte :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mavat- jeg har sett slike knapper. De er supersøte! :) Så etter det i strikkebutikken da jeg skulle ha knapper til bomullsjakka jeg strikket i str. nyfødt. Men da var "laget av mamma" utsolgt.. hehe.. er nok mange mammaer som lager ting ting til barna sine ja :) Ellers var det knapper der som også var søte hvor det stod f.eks "snill" på en og "pike" på en annen, eller " god", "gutt" på to andre. Så man kunne sette dem sammen som man ville

Selv har jeg kjøpt merkelapper som er brodert "laget av mamma" som jeg skal feste på det jeg har strikket og sydd til frøkna :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har oxo kjøpt lapper, som jeg kan sy på et teppe jeg har laget, har oxo skrivd ut bilder av besteforeldrene på stoff som skal sys på. Tenkte på sånne knapper til ei ulljakke jeg skal få hekla til høsten. :)

Kjempe kos med hjemme laget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Junimage kanskje det var den tunge følelsen jeg likte når jeg pustet i maska, for jeg husker jeg slet veldig bare med å få til å puste rolig så da hjalp det med noe som bremset meg ned og tvang meg til det ;) Trodde aldri det skulle være så vanskelig å få til å puste rolig, men jeg var heeelt fokusert hele tiden, snakket ikke med noen, enset ingenting, helt i min egen verden og slik var det gjennom hele fødselen, sa knapt et ord, hehe. Spent på om jeg blir å møte fødselen på samme måte denne gangen også, men ser for meg at jeg går i samme modus ;)

 

Har kanskje nevnt det før, men det hjalp veldig å telle gjennom riene til meg, det hjalp meg også å fokusere på pusten og å komme meg gjennom rien og så visste jeg at når jeg kom til 10 f.eks så begynte det å gå tilbake igjen, det hadde jeg lest her inne på barnimagen og var en av de få tingene jeg husket på når jeg lå der, kanskje det kan hjelpe noen andre også :)

 

Åååh jeg får så lyst å lage noe jeg også når jeg hører om dere flinke mammaer! Til snuppa strikket jeg både teppe, jakke og kjole, men nå til lillemann har jeg ikke laget noenting! :/ Men har jo fortsatt tid..kanskje jeg skal slenge meg rundt med noe, men jeg er ikke spesielt flink så må være noe veldig lett, noen som har forslag? Orker ikke starte på et nytt teppe og så vet jeg at svigermor allerede har laget et til han, tror jenta vår fikk 5 strikktepper tilsammen av forskjellige slektninger osv, hehe, så vi har en del av det!

 

Fins det noe lette oppskrifter på bukse eller jakke kanskje? Høres egentlig for avansert ut det også men..jeg er sånn typisk at hvis jeg først starter med å strikke eller lage noe så blir jeg helt oppslukt og sitter med det konstant og blir ferdig på noen dager, hehe, men så blir jeg også kjempelei og tar en laaang pause :P Men tror det hadde passet fint med en slik aktivitet nå når jeg går hjemme og bør ta det med ro. Kommer meg ikke på garnbutikk i dag, men de har en nille rett her borte og der har de sikkert noe som er brukanes? Gi meg gjerne tips dere drevne ;)

 

Sånne merkelapper har jeg hørt om - såå koselig, men sånne knapper hadde jeg ikke hørt/sett før :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Forresten hadde det vært kjempekoselig å lage en strikkedress, men det er kanskje veldig vanskelig? Har aldri prøvd det før. Er inne å ser på denne f.eks: http://www.pickles.no/snorkedress Står "litt øvet" på vanskelighetsgrad, men mulig jeg kan klare den? Har laget en jakke fra denne siden fra før og står litt øvet på den også, det var forresten denne her, veldig morsom å lage: http://www.pickles.no/lazy-daisy-babyjakke/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Mavat - jeg skal også på Ahus ja :)

 

Misunner dere som kan strikke, sy og sånt - jeg er utrolig klønete der, så gidder ikke prøve en gang hehehe.

 

Her kommer det også boble/kneppelyder fra magen innimellom, men det virker som det er hikking som er favorittaktiviteten om dagen. Merker det så utrolig godt - kjenner det til og med på utsiden når han hikker nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flinke strikkedamer! Jeg kan ikke strikke en maske en gang så det holdt i massevis å kjøpe garnet her i gården ;)

 

Ellers blir det ny akupunkturtime i dag så får vi ser hva som skjer. Har hatt mye murringer i natt, ikke så veldig vonde men de er der mer eller mindre konstant og antar at dette betyr modning eller i alle fall at noe skjer der nede. Sånn var det på oppløpet forrige svangerskap også så det hører nok med. Mener at det intensiverte seg siste uken før fødsel, så da skal jeg være klar om en uke jeg! Kan passe perfekt det om jeg er så heldig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå føler jeg meg virkelig klar for at babyen kan komme. Vi fikk senga i går, og nå har jeg montert og vasket den. Madrass og sengetøy er på plass, og kosekaninen som pappaen kjøpte etter første ultralyden vi var på sitter klar og venter. Det er sånn at jeg må kikke inn på soverommet hver gang jeg går forbi døren, bare for å nyte synet :)

Jeg fikk også papirene fra nav i dag. Både utsettelsen i forbindelse med ferien og det andre har gått greit, de vil ikke ha noen ettersendinger eller noe, så da slipper jeg å tenke mer på det.

 

Junimage, hvordan var omvisninga på sykehuset? Du skal føde i Skien, skal du ikke?

Vi skal også på omvisning, men fikk ikke time før 30. mai. Er spent på om vi rekker det, med termin 5. juni. Håper i grunnen at vi ikke rekker det, men så hadde det vært greit å se også.

 

Zassy, jeg tror ikke den dressen skal være så vanskelig. Man kommer jo på en måte inn i det mens man holder på, og står man fast, så kan det meste googles :)

Den jakken var forresten kjempesøt. Jeg får huske på den oppskrifta til senere! Nå holder jeg også på med en dress, som jeg tenkte kunne være kjekk å ha til høsten. Var nesten ferdig, men så var det noe som ikke så helt bra ut nede i "rompepartiet", så jeg tok opp igjen 22 cm - det var litt hardt, men jeg er sånn som ikke hadde blitt fornøyd og irritert meg grønn over det om jeg ikke hadde fiksa det, så da er det bedre å bare gjøre det med en gang.

 

Ellers merker jeg ingenting til at det snart er fødsel i gang her. Jeg har nedpress og modningssmerter, men det har jeg jo hatt lenge. Magen er fryktelig full av baby nå, og det meste er ubehagelig, så det mangler i alle fall ikke på motivasjon til å få ut ungen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi.. ja, det er morsomt å kjenne hikkingen til nurket i magen :) Alle bevegelser er så koselige, jeg prøver å se for meg henne inni her :) 13 dager igjen til ks for meg idag :) Hehe... dere kommer sikkert til å bli lei(om ikke dere er det allerede!)av denne nedtellingen min! :P men det er seriøs nedtelling altså.. og så blir jeg så gira på å få ferdig ting og tang her i huset. Skikkelig redebygging. Går litt sport i nå å bli ferdig med alt før keisersnittet :D

 

Så artig at du tenker på å strikke eller lage noe til lillebror da Zassy! :) Jeg holder på med dynetrekk til både sprinkelseng og vogna nå jeg da. Nå skal jeg ha glidelås på.. men det trenger du jo absolutt ikke hvis du ikke har sydd i glidelås før! Det er faktisk veldig koselig å ha slike silkebånd til knyting f.eks.. eller rett og slett bare en enkel åpning i bunnen? Kjøp et stoff du liker godt, klippe to like deler og sy sammen på vrangen. Du kan til og med kjøpe sjabloner med alfabetet på butikker som Panduro, og svamp og maling til tekstil i samme butikk.. og så da med det skrive navnet til den lille, eller hva med et lite dikt, en strofe av en vuggesang eller lignende? Det tar ikke lang tid! :) Så tror jeg du må bruke strykejernet for å "fiksere" malingen der du har skrevet i 5 minutter eller slik.. og voila- ferdig, OG du kan vaske dynetrekket på 40 grader :) Hvis du dropper sjabloner, så kan du også sy på ferdige silkesløyfer eller pene blonder eller slike merker man bruker når man får hull på klærne, du vet?

Ja, uansett... uante og veldig lette måter å gjøre det på.

Selv tenkte jeg å sy et trekk i hvitt og så bruke et bilde jeg har tatt fra nettet av f.eks søsknene hennes, eller hunden eller katten vår e.l. og bruke overføringspapir og stryke på dynetrekket. Det er også veldig lett.. fås kjøpt på Panduro og hobbybutikker det også. Setter et personlig preg på ting :)

 

Den dressen og jakka du viser fra pickles er jo kjempefine! men det tar jo lenger tid da :) Men jeg elsker raglan-felling som det er på de du viser. Sitter så mye bedre på kroppen og er veldig enkelt å strikke det inn på selve bolen istedet for å montere etterpå( som jeg sjelden får pent).

 

Lykke til uansett hva du gjør. Uansett er det veldig koselig å lage noe til babyen sin :) Her har jeg og vesla på 5 avtalt at mange av de perlene hun har laget skal vi lage til en uro som skal henge over stelleplassen til babyen. Mange fine farger for henne å se på, og så bruker vi perlene til noe nyttig og koselig. Vesla er veeeldig stolt :) Så skal vi ut og kjøpe badeleker til henne og babyen sammen. Noe som de begge skal ha glede av i badekaret.. selv om hun vet at babyen ikke får bade i badekaret før om ett års tid sammen med henne, så gjør det henne iiiingen verdens ting å få lov til å "kjøre inn " lekene.. hehe :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Zassy: det høres ut som vi var ganske like, bortsett fra at jeg klarte å puste rolig på egenhånd. Føltes som jeg var inne i en boble, alt som foregikk utenfor meg var liksom langt vekk og ikke i samme verden som meg. Sa nesten ingenting, stengte bare igjen og fokuserte på å puste. Så ble veldig irritert hvis noen prøvde å trenge inn i bobla mi :) men orket ikke bruke krefter på å si ifra til jm at hun forstyrret meg, så jattet bare med og gjorde som hun sa selv om jeg var uenig, eller hadde det bra som jeg lå.

Jeg kan ha et eksplosivt temerament, så hadde sett for meg at jeg skulle bli helt anderledes under fødsel, men jeg ble jo så medgjørlig og stille. :)

Tror jeg blir sånn den gangen her oxo, liker ikke å bli tatt på når jeg har vondt. Så jeg vil bare være i fred når jeg har smerter.

Dette vet mannen om så han klarer nok å tolke signalene underveis.

Han har jo sett meg med gallesteinsanfall noen ganger, så vet litt om hvordan jeg takler smerte, men det blir spennende å høre etterpå hvordan han syns det var.

Vi snakket litt om det igår, at det sikkert er normalt å føle seg maktesløs og til veldig lite hjelp der man står på sidelinjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ønsker3gull: det var en god ide å bruke alle de fargerike perlene til. Min 5 åring perler oxo masse i perioder, og de blir bare liggende å slenge. Kanskje vi skal bruke noen til noe sånt. Tusen takk for tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

 

Skjønner godt at du teller ned ønsker3gull! 13 dager er jo ingenting! :) Alle de jeg vet om som i det siste har hatt planlagt keisersnitt, har født tidligere enn planlagt men.. så kanskje du plutselig får maibaby og.. :P MEN, det trenger jo ikke skje deg for det da :) Får satse på at babyen holder seg til planen vel ;)

 

Etter dagene mine på sykehuset, så har jeg HØRT mange fødseler... :P Så er spent på hvordan jeg blir selv. Klarer ikke se for meg at jeg blir så vokal av meg.. tror heller jeg kommer til å bli innesluttet, og småbanne for meg selv :P Men, er vanskelig å sette seg inn i den situasjonen før jeg er der syns jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leb76: ja det blir forhåpentligvis skien, vi pendler fortsatt til kongsberg, så håper jeg får et lite forvarsel før ting er igang :) kanskje det blir på en gård nedi svartstad :) he he

Omvisninga var veldig grei, var tilsammen 5 par. Fikk se fødestuene, det er jo en som heter familierom eller noe lignende som er for mer naturlig fødsel.

Og så fikk vi litt paktisk info ang barsel, man skifter på senga selv osv. Det ligger rent i skaper, og så la man skittent på en plass.

Jeg håper på å kunne reise hjem etter 2 dager, da hadde man hatt kontroll av barnet, så kunne godt reise hjem da hvis alt var i orden.

Husker jeg ble fort lei sykehus sist, og nå har jeg jo en 5 åring hjemme som jeg kommer til å savne :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Skifte på senga selv på barsel????

 

Greit nok jeg har krysset av for hjemreise etter 6 timer, men det får være grenser for hva pasientene selv skal måtte gjøre. Er det på hotellet eller selve barselavdelingen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å fyyyy f... har glemt hvor vonde menssmerter jeg hadde men nå husker jeg det.. Kommer til å dø under fødsel når jeg har skikkelig au au murringer nå.. rygg og mage.. Modning...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Junimage:du får si ifra hvis du tviler på om du rekker fram til skien fra kgb, så skal vi alltids ordne fødeplass til deg her (bor i Svarstad, langs 40);-)

 

Seriøst, ligger det rent sengetøy i skapet og en kan skifte selv? D irriterte meg begge gangene jeg fødte i Skien (høsten 2011 og sist 17 april), ingen som fortalte meg d, men ellers er d ikke noe som jeg ikke var fornøyd med:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj.. det var spesielt å skifte på senga selv på barsel!! Høres ut som latskap fra de som jobber der synes nå jeg. Man skal da slippe å gjøre slikt, man er da der tross alt ikke såå mange dagene!! Hmm... ja, det var spesielt ja :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det lå visst sånn blå hvis man blødde mye, og vi ble vist hvor sykehustrøyene skulle legges til vask. Så forstod det sånn at alt ordnet man selv, og dette var på barsel. Sånn var det på kongsberg oxo, når jeg fødte for 5 år siden. Men da var det ingen som informerte om det, og tralla stod bare en liten stund i gangen. I skien kunne man da ihvertfall skifte når man ønsket.

Fikk beskjed på kongsberg når jeg etterlyste skift på senga at man ikke var syk på barsel så det gjorde man selv (i en ganske brysk tone)

Hver gang jeg henvendte meg til de når de satt på rommet sitt, var de mer opptatt av å spise kake og skravle, uffet seg hvis de måtte reise seg for å finne noe.

 

Og når vi henvendte oss i luken på føden på skien igår, kom det oxo ut ei med et kakestykke i hånda. Fikk et litt irritert blikk og beskjed om å vente lengre bort i gangen for å få omvisning.

 

Men hun som gikk rundt med oss var veldig hyggelig, så satser på at de fleste er det. Kanskje hun sure fikk kake fordi det var siste dag eller noe :)

 

Charlotte1988: ja jeg skal tute hvis jeg trenger assistanse :) regner med at flere langs veien der har tatt imot en kalv eller to ihvertfall :) he he

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Seriøst - må man skifte på sengen selv?? Gjelder dette over hele landet? Overrasket...

 

Kynnere en time i natt, men sov litt gjennom dem. Mye mens smerter i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips om sengetrekk ønsker3gull det var jo lurt! Det eneste er at jeg tror symaskinen min er litt i ustand (har faktisk aldri brukt den, den er arvet :P) og det er kanskje veeeldig mye pes å sy dette for hånd? Hvor kjøper du tøy, maling osv? hørtes veldig koselig ut å ha navnet til den lille på, nå når vi har bestemt oss :)

 

Håper jeg får en like fin opplevelse på sykehuset denne gangen som sist, hører så mye rart om folk som er så frekke i svarene sine osv, og å skifte på senga selv hørtes jo også litt rart ut, men nå var ikke vi på barsel sist pga tidlig fødsel så kanskje de er ekstra omsorgsfulle der på avdelingen vi lå.

 

Har snakket litt med samboer om fødsel, at jeg vil han skal være der for meg, at det var så godt å bare kunne holde han i hånda sist og hvis noe uforutsett skal skje så vil jeg han skal ta beslutninger og være talerør mellom meg og jordmødrene osv og trøste meg hvis alt blir bare helt annet enn jeg har sett for meg :P Og ikke minst minne meg på å gå på do underveis! haha, sist satte de kateter på meg fordi jeg hadde glemt å tisse da jeg var så fokusert på riene, bare lå der og drakk vann hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, Junimage... Blir trist av å lese hvordan du er blitt behandlet på barsel. Greit nok at en ikke er syk, men en er jammen meg mer tom for krefter og har vondt pga etterrier, sting og såre bryst, enn mange syke er!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Babyen min er festet i bekkenet nå :) Det er jeg glad for. Ventet lenge på det. Og jordmor var glad for det også.

 

Svaaaake, svake mensmurringer idag. Tror ikke det har noe med modning eller noenting å gjøre, tror bare dt er nerver hos meg :P Eller at magen er litt i ulage.

 

Skulle ønske at ting skjedde, at noe var på gang, men kjennes ikke sånn ut :) under 2 uker til termin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siot: Ja jeg må si jeg ble litt overrasket over holdninger som enkelte har. De er jo faktisk på jobb, og er der for å bistå og hjelpe.

Men det var noen få som faktisk var veldig hyggelige, og som gjorde at jeg følte meg veldig ivaretatt. Så det er vel bare enkelte som er lei jobben sin, eller lei nattskiftet som mannen sier :)

 

Når jeg fjernet galleblæra så fikk vi jo møte alle skifta. Ble lagt inn under dagskiftet, og alt opplevdes positivt for både meg og mannen. Våknet til kveldsskiftet, de satt å heiet på meg når jeg gikk opp og ned gangen, fleipet og tullet og alt var fortsatt positivt. Så kom nattskiftet på, og det var noe helt annet. Sure, krasse svar, og de var ikke interessert i å gjøre mer enn nødvendig. Jeg hadde det veldig greit, men hun jeg delte rom med trengte en del assistanse i løpet av natta. Og det var ikke bare bare.

Det var mannen som kommenterte det først oxo, så det var ikke bare meg som reagerte på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...