Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Det ble videokamera idag gitt :D!! Så da blir den med til føden! Blir ikke noe filming av selve fødselen.. Kanskje bare litt i begynnelsen.. men mest etter at hun har kommet til verden :) syns det er stas å kunne ha kamera å filme snuppa etterhvert som hun vokser! :)

 

Da vi var på elkjøp begynte bekkenet å krangle.. mulig en begynnende bekkenløsning på gang..

 

Ellers er jeg enig med dere.. hun kunne godt ha kommet nå, selv om jeg vil vente 2 uker til for å komme over 37 uker :) Når det gjelder spark osv. så er det jo herlig å være gravid, men det skal bli godt å få kroppen sin tilbake også :) Kjenner meg også igjen når det sies at en dag er alt fint, så neste dag er alt bare kjipt.. og tårene kommer lett! Kjenner alt begynner å bli så tungt nå..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og grattis med navn Zassy :) Godt å ha det på plass - er det ikke?

 

Her har vi hatt navn på plass ganske lenge Men jeg er litt usikker på om det vil passe og hvordan folk vil reagere på navnet. Vi liker det godt, men det er litt unorsk og ikke så vanlig så noen vil kanskje ikke synes så mye om det. Man vil jo ikke bry seg om det egentlig, samtidig vil vi jo helst at det er noe i alle fall de nærmeste vil like :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg snart er ferdig med et teppe med navnet til frøkna på, begynner jeg å frykte at det kommer en gutt ut. :)

Det hadde blitt sjokk tror jeg, når man er så forbredt på at det er jente.

 

Med første visste jeg det var gutt, så hadde nok slitt med å tro jm om hun sa det var jente på ul. Jeg hadde en sterk følelse, og den viste seg å stemme på ul, så får tro at både jeg og to uavhengige jm ikke tar feil denne gangen heller :)

 

Merker at jeg blir mer og mer spent på å møte dette lille mennesket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Jeg var storfornøyd med ammeinnleggene fra Chicco sist; de var litt mer polstret på et vis og myke. De er vel av papir, men funket fint. Så de når vi kikket på vogn på Barnas hus hvert fall. Brukte ull utenpå fordi her hadde også hs skremt meg med kulde og betennelse :)

 

Innerst brukte jeg albueskjell; det er spesialskjell man kan kjøpe på apotek som skal legges over for å hele sår hud. Funket fint sammen med purelan salve - jeg ble jo ganske sår. Kokte de en gang per dag; tok de bare et par min i en liten smørsmeltekjele!

 

Jeg tenkte se på en annen Lindex etter den bh'en jeg fant, men glemmer hver dag å sjekke hvilken størrelse jeg tok.. gidder jo ikke prøve en gang til hehe. Mulig jeg bare venter til etterpå og ser an størrelsen, kan jo hende det er lurt.

 

Navn sliter vi litt med; har noen vi liker, men får ikke noe spesiell følelse for et av de.

 

Idag når jeg gikk til jobb så ramlet det plutselig på plass hva mannen min skal få i pappagave; jeg vil så gjerne gi ham noe; han har vært så god nå- han er virkelig min klippe i hverdagen. Jeg tenkte lage en liten kurv med favoritt snacksen hans (må bestilles fra utlandet), gavekort på kinobilletter så han kan ta seg en tur om han vil og bare slappe av, kanskje et par dvd'er om det har kommet ut noe bra og et par nye og skikkelig fine solbriller. De han har er helt ok, men de er noe billig ræl rett og slett. Hvis dere har noe tips til noe mer, så er det bare å komme med det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Navn er klart her og! Har vært det siden 3D ultralyd omtrent. Litt vakling, men har holdt oss til navnet :D

Jeg vil også ha videokamera!! Men baksmell på skatten ødelegger den sjansen, hehe.. Hvis ikke jeg finner en måte å få det til på ;)

 

Ingen tegn på nærstående fødsel her. Vondt i magen en stund, særlig i går da babyen sparket. Kjenner dere også det, skikkelig vondt nederst i magen og nede i skrittet når baby sparker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

siot jeg hadde kjempemye nedpress dagen før jeg fødte sist, kanskje noe er på gang hos deg nå??? :P hehe. Tolke tolke alle tegn ;)

 

2010 mammaen hvordan gikk det på kontroll i dag? Håper alt var bra :) Vi har det egentlig likens med navn, derfor vi har brukt en del tid på det fordi jeg har vært ganske så usikker, vårt navn er også litt anderledes og ikke sånn typisk norsk, men nydelig <3 men kjenner jeg er litt spent på hva andre blir å tenke om det og da særlig nærmeste familie som foreldrene våre osv, prøver å ikke bry meg så mye med hva andre mener så lenge vi synes det er fint, men det blir jo sånn at man tenker på det likevel..

 

Helle jeg har også lyst å kjøpe noe i pappagave, hadde tenkt å gjemme det her hjemme et sted så når jeg har født og han har dratt hjem på kvelden eller dagen eller når det blir, så kan jeg sende en melding med "se under senga" eller noe slikt :P hehe, men har ikke funnet ut hva jeg skal gi enda, har tenkt på en sånn type goodiebag som du også setter sammen, kanskje noen av favorittølen hans så han kan feire litt, solbriller var også en veldig god ide! Tar gjerne mot flere ideer jeg også, føler meg helt lammet i hjernen for tiden :P

 

Mavat så gøy at det ble videokamera :) dere kommer ikke til å angre, vi bruker det mye nå også og filmer når snuppa sier nye ord osv, er kjempegøy å ha og hun elsker å se seg selv på film :) Håper ikke bekkenet ditt blir for ille, du får rett og slett roe ned tempo litt, jeg ble kjempeplaget en periode, greide nesten ikke gå, men nå er det ganske bra igjen rett og slett fordi jeg har hvilt meg mer og tar det roligere, har fått forbud mot å vaske gulv for eksempel, det er visst drepen for bekkenet. Prøver også å ikke løfte for mye, men er dårlig på å huske på det...

 

Blomstogbier kjedelig med baksmell da :/ men det kameraet vi kjøpte var ikke spesielt dyrt, men helt ok, ellers går det jo an å gjøre som vi gjorde sist å filme litt med telefonen rett og slett, det er noe spesielt med å ta vare på de aller første babygryntene på film <3 Jeg synes også det er ubehagelig når baby grafser nederst i magen, eller føles som han er helt nede i underlivet, men ikke direkte vondt til meg da.

 

Ellers har jeg vært litt uvel noen dager nå, blir lett kvalm og våkner kvalm på morgenen, håper ikke det skal bli sånn de siste ukene nå, men alt blir vel bare tyngre den siste tiden antagelig. Har også elendig matlyst, det eneste jeg stort sett får i meg er frokostblanding med bær, godt at jeg har noe som frister iallefall! :)

 

Puh det ble mye skravling i dag, håper dere har det fint jenter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Helle_Høygir

Ang det med kamera - det kan være en tanke å se på et mindre kompaktkamera med videofunksjon. Vi har begge deler, men det som ble brukt mest sist var det lille kameraet. Det kunne ligge fremme hele tiden og det var bare et vips og et knips, så kunne jeg filme når som helst. Også enkelt i stellevesken.

 

Vi har masse små snutter på 1-2 minutter som junior nå syns det er kjempegøy å se på; seg selv som spiser og griser noe voldsomt, når han bader og plasker og spruter, når han øver på å gå eller vi koser eller tøyser. Gull verdt :)

 

Og noe som er vel så viktig - skikkelig backup av bildene/film! Vi kjøpte en ekstern hard disk og det er ikke dumt i tilfelle pc kræsjer. Det har blitt noen tusen bilder gjennom årene og det er godt å vite at de er litt tryggere nå.

 

Zassy - er det noe annet han liker eller kan ha brukt for? Gavekort på itunes for nye sanger til mobilen om han liker å høre på musikk? Gode hodetelefoner om han bruker det på jobb eller reise eller lignende? Bøker fra favorittforfatter? Hva med abonnement på et blad han liker? Hvis det er utenlandske blader, så kan det være mye å spare der.

Jeg leser 3 utenlandske fast og et års abo på disse 3 koster like mye som om jeg skulle kjøpt 1 av de gjennom 1 år på Narvesen...

 

Jeg aner ikke helt når han skal få det - jeg håper jo på veldig snar hjemreise, så er litt usikker på om jeg skal gidde å ta det med i bagen. Men skal få bestilt det jeg trenger på nett også gave til storebror.Så kan jeg snike meg til postkontoret på dagtid når jeg er hjemme og så få det bortgjemt hehe.

 

Jeg sliter også med mat; er matlei så det holder og orker egentlig ikke spise så mye. Forklarer jo hvorfor jeg ikke legger på meg. Går mest i frukt og kanskje et knekkebrød til frokost. Får uansett ikke sittet noe særlig ved bordet siden lillegull tar sånne spenntak og det gjør så vondt. Han liker ikke at jeg sitter på den måten, så da blir det stående middag på meg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sånn dårlig, gammel tlf, hehe.. Kanskje jeg rett og slett blir nødt til å spandere på meg et kamera! Vil ikke miste muligheten til å sikre de første øyeblikkene på film altså.

 

Her er det vondt ja, når det sparkes. Sånn at jeg nesten sitter og kniper igjen øynene, hmm. Må treffe noen nerver? Eller så har kanskje ikke sparkene noe med det vonde å gjøre, men at hun blir aktiv fordi noe skjer? Ikke godt å si det, hmm.. skulle gjerne hatt henne ut idag da :P Hun er jo ikke prematur lenger.

 

Men for å være helt ærlig så hadde jeg ganske vondt i går i magen. Og da tenkte jeg atte det godt kan gå en liten stund før fødsel, at jeg ikke var helt klar for smerter :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaa backup av bilder er såå viktig! Vi har holdt på å miste flere, så nå har vi virkelig tatt tak og lagret på flere steder!

 

Det som er med samboeren min er at han har det meste..hehe..han kjøper seg det han trenger eller har lyst på med en gang, så går liksom ikke rundt å ønsker seg ting :P Og så har han ganske bestemte meninger om det han skal ha, så det er ikke så lett å overraske akkurat. Men gode ideer likevel, hodetelefoner har han og blader/bøker leser han faktisk ALDRI :P det måtte i så fall vært et tegneserieblad, hehe. Men han er kjempeglad i musikk så kanskje noe innen dette ja :)

 

Blomstogbier hehe skjønner hva du mener! Jeg er så klar for at han kan komme ut (selv om jeg vil at han skal vente til han ikke er prematur lengre da) men når jeg i blant får veldig vondt i underlivet eller vonde kynnere osv så blir jeg litt sånn skremt og tenker: "nei..ikke helt enda da..jeg orker ikke den smerten i dag" :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blomstogbier hehe skjønner hva du mener! Jeg er så klar for at han kan komme ut (selv om jeg vil at han skal vente til han ikke er prematur lengre da) men når jeg i blant får veldig vondt i underlivet eller vonde kynnere osv så blir jeg litt sånn skremt og tenker: "nei..ikke helt enda da..jeg orker ikke den smerten i dag" :P

Jepp, nettopp! :P Tenker sikkert sånn når fødselen starter og ;) "Nei, vent litt da.. bare slappe av litt til" :P
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kontrollen i dag gikk veldig bra. Alt ser greit ut og blodtrykket har faktisk gått en anelse ned og det er jo veldig godt nytt. Litt leukocytter i urinen, men legen sa det var normalt på slutten og ikke noe han ville undersøke nærmere eller noe... Han trodde ikke jeg kom til å få noen svangerskapsforgiftning. Sf-målet ligger fremdeles og dipper like på/under den røde streken. Fikk med meg resept på både Syntocinon og Diclocil så jeg har hvis jeg skulle få behov for det. Nesesprayen vil jeg nok ha uansett, men antibiotikaen vil jeg helst klare meg uten :S

 

Pappagave har jeg ikke tenkt så mye på, men solbriller var et veldig godt tips! Det trenger den nybakte pappaen til sommerens trilleturer og øl er jo alltid populært ;)

 

Jeg har ikke noe vondt av spark. Har et rolig barn i magen denne gangen. Det eneste er den rumpa som stikker ut på siden med jevne mellomrom. Skyter den ut til høyre mellom ribbena og hoften min så magen er totalt skjev. Det er til tider litt vondt, men ellers er det lite vondter her i gården. Håper dette betyr at det er et rolig barn på utsiden også!

 

Ellers ingen tegn på fødsel, men jeg har ikke begynt å vente heller! Denne uken er det jo både 17 mai og så blir det feiring av 3-årsdag i helgen og et annet bursdagsselskap så mye skal forberedes og gjennomføres før noen fødsel kommer på tale ;) Skal til modningsakupunktur for første gang i morgen og er spent på det!

 

Mat er ikke vanskelig å få i seg her i gården! Må begrense meg jeg nå. Har en enorm søthunger og utover ettermiddag og kveld kunne jeg gomlet i meg mat, is, kaker og godterier uten stans! Hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Hehe Zassy mannen min er helt lik; han ønsker seg fint lite og kjøper det han trenger selv. Gjør jo såklart bursdager og sånt til en fest... Jeg har begynt å kjøpe gavekort på klesbutikker jeg vet han liker; han har alltid behov for nye klær for det er det eneste han ikke kjøper noe særlig av. Og når han kommer med ønsker som sokker og boxere - det skjer ikke for å si det sånn! Så her blir det stadig øvelse i hvordan bli mer kreativ på gavefronten for hans del hehe.

 

Tror jeg har blokkert ut alle tankene om fødselssmerter- har ikke glemt forrige gang og det var ikke særlig moro, men har skrevet på fødebrevet at jeg vil gjerne ha epidural hvis det er tid til det. Jeg aner jo ikke hvordan det vil bli uansett, så føler det er vanskelig å forberede seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mannen kjøpte seg nye solbriller ifjor, med styrke. Blader har han allerede abonnement på, øl drikker han ikke. Men kjøleskapet er fullt av cider, som han tar en av en gang i blandt.

Så vet faktisk ikke hva jeg skulle kjøpt i gave til han, syns jeg har vært kreativ ang bursdagsgave :)

 

Men dere er flinke som tenker på mannen oppi alt oxo :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har det også sånn som 2010 mammaen, med ei rompe som stadig stikker ut til den ene eller den andre siden av magen min. Spark er det lite av, men jeg kjenner jo at hendene går av og til.

 

Samboeren min har bursdag dagen etter termin, så jeg må vel få kjøpt noe så snart som mulig egentlig. Tenker det kan være greit å ha den liggende klar. Jeg har ikke hatt noen aning om hva jeg skulle kjøpe, men etter å ha lest her, har jeg funnet ut at videokamera er en god idè. Det blir jo egentlig litt til meg også, men jeg ser for meg at han kommer til å bruke det mest, så da får det gå :) Jeg får slenge med en litt mer personlig ting også. Han ønsker seg et belte fra Moods of Norway. Det må vel bli en bra gave...

Lurer på å kjøpe han noen dvd-er jeg vet han ønsker seg i pappagave, som takk for all vasking av spy og tålmodighet i de siste åtte månedene :)

 

Ellers har jeg fryktelig mye nedpress, og bekkenet er skikkelig vondt i dag. Det passer dårlig, da jeg får besøk av noen venninner i kveld. Har i alle fall gjort det enkelt for meg selv i forhold til servering. Det blir reker, og stort mindre jobb med mat enn det kan man vel ikke få!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kontroll uke 38 i dag - fikk beskjed om å stimulere til ammingen begynner, men føles litt rart når jeg ikke lekker... Flere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kjennes rumpa på begge sider også :)

Jeg har også tenkt på en gave til pappaen. Fikk flere idéer nå, og det var smart å la den ligge igjen hjemme, så får han finne den når han kommer hjem fra sykehuset om kvelden (siden jeg blir liggende på barsel).

 

Ellers har jeg tenkt å skrive litt i boka til snuppa idag. Et brev fra meg kanskje. Litt usikkert hva jeg skal ha med i et slikt brev, men det finner jeg ut av. Idag er det jo akkurat 5 uker til terimin :)

 

Samboeren blir borte store deler av dagen, så jeg får pusle med koselige ting for meg selv idag! Og ta ting i et rolig tempo. Det eneste huslige som skal gjøres idag er å henge opp to maskiner med klær.. den første maskina er ferdig.. meeeen jeg venter til samboeren er hjemme rundt kl. 16.00, så kan han bære det ut for meg! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kontroll uke 38 i dag - fikk beskjed om å stimulere til ammingen begynner, men føles litt rart når jeg ikke lekker... Flere?

 

Stimulere til ammingen? Skjønner ikke helt hva det er jeg? Man bør vel ikke stimulere brystene for at man skal lekke? Råmelken er jo dyrebare dråper og babyen trenger vel de? Eller var det noe annet som skal stimuleres? hmm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, fikk beskjed om at det kunne være lurt å prøve å få i gang melkeproduksjonen allerede nå for å komme godt i gang med ammingen ettersom det nærmer seg veldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri hørt om det før jeg! Melkeproduksjon er jo avhengig av hormoner og disse hormonene frigjøres i kroppen etter fødselen og vil da gi beskjed om at melken skal produseres. Såvidt jeg har skjønt er det også derfor det tar et par-tre dager etter fødsel før melken strømmer... Var det en jordmor som sa dette til deg? Synes det høres veldig rart ut jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er førstegangs så jeg vet ikke - kanskje noen andre har fått samme beskjed?? Jeg syns det var litt rart jeg og så derfor jeg spør om flere har fått den beskjeden. Det er jo vondt å prøve å klemme ut melk som ikke er der enda... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Stimulering kan jo sette i gang fødsel, så det var rart at du fikk den beskjeden. Trodde melka kom når den kom jeg:)

 

Var effektiv når jeg først fikk ideen idag; på vei hjem, innom brillebutikken, fant et par fine oakley briller, fikk utvidet byttetid pga magen:) og pakket pent inn og nå gjemt bort:) resten skal jeg bestille på nett tenkte jeg.

 

Tvserier på DVD boks er jo også ganske smart- jeg er stor fan av platekompaniet på nett. Særlig til jul- da bestiller jeg alt vi skal gi bort av dvder og bøker, får de forseglet med bytterett i alle butikkene og sendt hjem. Alt som er lettvint liker jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og trodde melken kom automatisk, og gjerne litt før babyen. Har hørt at bryststimulering kan starte fødsel, så kanskje det skal prøves uansett :) dette var forresten hos lege og ikke jordmor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på kontroll dag, 37+3, babyen er ikke festet enda. Og hodestørrelsen tilsvarte 37+6 dager :P Dvs at mensterminen er mer korrekt enn ULterminen sånn sett :P

 

Jordmor sa at de fleste babyer er festet innen 38 uker, så spennende å se om hun er festet neste uke, da er jeg over 38 uker på vei og skal til jordmor :) Hadde håpet hun var festet mtp vannavgang og sånn.

 

Men ellers var alt greit, blodtrykk var greit og blodprosent, blodsukker og sånn. Hadde litt protein i urinen, men det var visst ikke noe å bry seg om.

 

Det jeg tenker på er at jeg har gått opp 5 kg på 3 uker! Vann? Har mye vann i kroppen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maibaby13 Kanskje det var det de tenkte på, at du skulle stimulere for å starte fødsel hvis du uansett er "klar" for å føde nå? Det med melka hørtes iallefall veldig rart ut spør du meg ;) Tror ingen jordmor ville funnet på å si det for å si det sånn, men det kan jo være noe jeg ikke har fått med meg :P

 

Guuuud så sliten jeg er i kveld..snuppa mi har blitt skikkelig mammadalt for tiden, og det passer i grunn veldig dårlig for jeg blir helt utslitt :/ Vet jo jeg burde la pappaen bare gjøre ting likevel, men sånn som i kveld så har det vært så mye gråt osv og da vil jeg at hun skal ha et rolig kveldsstell så da bare gjorde jeg det når hun så absolutt bare vil ha meg..mammaaaaaaaa :P Men kjenner meg totalt skutt nå! Skulle ønske samboeren skjønte litt mer hvor sliten jeg egentlig er og hvor tungt det er å gå gravid, har vært litt sånn anspent stemning her i kveld og nå har han dratt på trening..vet jo jeg burde si det rett ut, men så blir jeg irritert også at han ikke kan skjønne noe av seg selv! ah..mulig det er litt hormoner på avveie her i kveld :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...