Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Lykke til hos legen junimage! :) Og lykke til til meg selv hos jordmor. Altfor spennende hver gang nå. Får vel høyere blodtrykk Pga spenningen :P

 

Jeg har også kjøpt en amme bh på hm, men den klemmer litt på sidene,, men gidder ikke kjøpe ny før etter fødsel nå, i tilfelle det blir helt annen str. Så får bare holde ut så lenge :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Totoaa

Kan hende strekkmerkene først dukker opp når magen trekker seg sammen igjen for noen?

 

Hva er det dere med store bryst har sagt om amme BH? Jeg finner ingen, og må vel nesten gå innom type netty og kjøpe ammeBHer til myyyye mer penger enn de koster hos HM osv... Skulle faktisk hatt en brystreduksjon i begynnelsen av mai, men den måtte jo nesten legges på is et års tid :rolleyes: Og nå har jeg bare gitt opp, og går med sportsBHer i tøy....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også fått noen strekkmerker. Fått noen tigerstriper på hver side av navlen! Tar det ikke såå tungt, så lenge det ikke blir seende heeelt forferdelig ut og blir enda verre. Det er jo et minne for livet av hva vi har vært gjennom <3

 

Igår ble jeg overrasket med babyshower av 9 herlige venninner! ( eller ikke heeelt overrasket da svigerinna mi fiiiiint greide å røpe det til meg kun 24 timer før det skulle skje.. typisk..)

Uansett hadde vi en koselig ettermiddag/kveld igår. Vi spiste pizzaboller, muffinspai, cupcackes, pavlova, grønnsaker og dip og godis :D! Guuud så godt det var :)

 

Så hadde vi quiz, også skulle de gjette hvor stor jeg var rundt magen. Mitt lag vant den! HEHE :P Også fikk jeg "Advice for the mum to be" (ei venninne hadde handla inn pynt og utstyr i USA). Alle skrev ned råd til meg.. veldig koselige kort jeg må ta vare på :)

 

Også fikk jeg bleiekake og andre fine gaver! Tenkte å gå over de nå <3 Nå ligger det en haug med ballonger i stua og en banner henger over vinduet :D Selv om ikke alle er like begeistret for slike ting, så syns jeg det var utrolig koselig at de ville lage en slik fest for meg og jenta mi :) Selv om jeg er veeeeldig dårlig på å være i sentrum :P Men nå øvde jeg meg litt til bryllupet neste år :P HEHE!

 

Idag er en rolig dag. Jeg vil prøve å få unnagjort litt av det jeg har på lista mi over ting jeg vil få gjort før jenta mi kommer. Samboeren er oppgitt over alt jeg vil gjøre.. men han skjønner vel ikke heeeelt greia :P IDag tenkte jeg å ta et raid på badet.. også får vi satt opp stellebordet :)

Også lurte jeg på en ting.. det regner litt innimellom her idag, mne jeg vil vaske vinduene.. så lenge det ikke regner der og da.. så går det vel an å vaske de mellom skurene? :P

 

Oooog er det for tidlig å begynne å pakke fødebagen nå? (35+1 idag). Samboeren syns nemlig det er altfor tidlig! :P

 

Lykke til til dere som er med lege og jordmor idag! Jeg skal til legen på torsdag! Ønsker dere en fin dag!

Også håper jeg at jeg har energi nok til det jeg vil gjøre idag...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Så koselig Mavat!! Hørtes jo ut som en skikkelig fin søndag!

 

Hehe samboere og mannfolk kan bare vende seg (om det ikke allerede er gjort) til uttrykket redebygging! Enkelt og greit :) Alt man kan få unnagjort sier jeg (som ikke har gjort så altfor mye hehe).

 

Jeg sliter litt med bagen selv - de tingene jeg vil ha med er ting jeg bruker nå, så jeg tror jeg må vente litt. Men jeg skal begynne å skrive opp ting jeg skal huske;

lader, tøfler, puta mi (bruker tempur pute) og slike ting. Og ikke minst en bok eller to kanskje. For sist så hadde jeg så mye adrenalin i kroppen at jeg ikke sov på 3 dager! så da kan jeg jo lese litt fremfor å bare ligge der og glane..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer også på om jeg ikke skulle begynt med den bagen, er 37 uker i dag, men så har jeg samme problem som Helle_Høygir, jeg bruker jo klærne nå. Har ikke så mye å velge i liksom.

Det var lurt å skrive en liste, så går det raskere om jeg plutselig skulle få det travelt.

 

Jeg har vært hos jordmor i dag, og alt så heldigvis bra ut. Hele magen var full av baby, sa hun, og det kjenner jeg jo i grunnen selv :) Vekta har gått ned igjen, nå er jeg inne i en periode med mye oppkast, så nå har jeg lagt på meg til sammen 5 kg i svangerskapet. På det meste har jeg vært oppe i 7 kg.

Jeg har mye modningssmerter, noe som skal være et godt tegn. Hun minnet meg om at 70% av førstegangsfødende føder etter termin, men man vet jo aldri...

 

Jeg var også hos kiropraktor, og han mente det ikke var vits i å sette opp ny time, da han er sikker på at jeg kommer til å føde før tida. Jeg pleier å gå til han hver 14. dag.

Jeg håper i grunnen han har rett :)

 

Det høres veldig koselig ut med babyshower Mavat, så hyggelig at venninnene dine ordnet det for deg!

Endret av Leb76
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pakket fødebagen i uke 35 :) greit hva som er gjort :)

Det jeg ikke får pakket ned enda av klær og toalettsaker jeg bruker og mobillader, har jeg skrevet opp på en lapp og festet på bagen. Da slipper jeg å stresse med hva jeg skulle huske å ha oppi bagen før vi drar til sykehuset :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg vil ut å kjøpe en notatbok og ammeinnlegg til fødebagen.. også har jeg sååå lyst på videkamera!!! :P Når det gjelder ammeinnlegg.. kjøper dere både i papir og i ull?! Jeg er jo heilt grønn på det området der ;) hehe!

 

Nå har jeg vaska skapene på badet! JIPPIII! Skal dra over veggene med mopp nå.. så får vi satt opp stellebordet idag kanskje :D! Meen kjenner jo at jeg kunne gjort alt 10 ganger raskere.. men energien og kroppen er liksom ikke helt med! Blæææ :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så koselig med fest Mavat :) er litt koselig å være i fokus, selv om jeg er som deg, blir litt brydd liksom.

 

Fødebagen er delvis pakket, og den ligger i bilen til enhver tid med papirene oppi. Har ikke så mye oppi men et sånt kosesett, bukse, singlet og en cardigan. Noen gamle ammebh'r etter førstemann. (Tar en handletur etter fødsel og kjøper nye når jeg vet nøyaktig størrelse) lader, energidrikk til meg, og rett i koppen til far. En pakke til storebror, noen bleier og amneinnlegg. Da skal vi nok klare oss en dag eller to :)

 

Jeg hadde litt lavt blodtrykk, og blodprosent, så ble fullt sykemeldt fra neste uke. Skal ha full dag imorra, og halv dag på onsdag så er jeg ferdig. Skulle bruke tiden til å slappe av, og gjøre meg klar til fødsel.

Den blåe flekken på leggen kunne være starten på en åreknute, hos noen ble de borte etter graviditeten, hos noen utviklet de seg og ble til knuter. Så det er bare å krysse fingre :)

 

Fikk flyttet timen hos jm til onsdag 29 mai, så ikke helt hensikten i å ha en time hos henne om 2 dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det bare meg, eller er det andre som sjekker forumet nå med den tro at en av oss har godt i fødsel? hehe

Jeg var også hos Jm i dag. alt ser bra ut, er bare fryktelig mye baby inni her, og jentene i magen øser opp hverandre så ikke enkelt å få målt hjertelyden dems. Hjelper jo heller ikke at jeg ikke klarer å ligge så lenge på rygg, føler jeg skal bli kvelt.

 

Torsdag er det ny time på Ullevål. Håper jeg da får den endelig KS datoen. Merker jeg er møkkalei av leger som går frem og tilbake på om jeg bør ha KS eller ikke.

Snakket om dette med jordmora i dag, og hun sa bare. Men hva vil du? hmmm ingen som har spurt meg hva jeg faktisk vil. Så jeg bestemte meg for KS uansett hva legen mener.

Synes det virker for risikabelt med tvillinger som skal ut og en stor musklknute som ligger foran fødekanalen. Jeg orker ikke verste case som er normal fødsel med tvilling 1 og haste snitt med tvilling 2 fordi den ikke kommer forbi knuten. Tvilling 1 ligger festet nå, men tviling to ligger på tvers under puppene. herlig følelse NOT...men overlever.

 

Så nå har jeg nytt mot til torsdag. Da skal jeg kreve min rett som fremtidid tvillingmamma. Jeg vil ha den beste opplevelsen, så da blir det KS, så får det heller bli som det blir :)

 

Da er det maks 5 uker til jentene mine er her :) gleder meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan hende strekkmerkene først dukker opp når magen trekker seg sammen igjen for noen?

 

Hva er det dere med store bryst har sagt om amme BH? Jeg finner ingen, og må vel nesten gå innom type netty og kjøpe ammeBHer til myyyye mer penger enn de koster hos HM osv... Skulle faktisk hatt en brystreduksjon i begynnelsen av mai, men den måtte jo nesten legges på is et års tid :rolleyes: Og nå har jeg bare gitt opp, og går med sportsBHer i tøy....

Jeg har store upper, og måtte bestille på nett i størrelse I, er tynn ellers så har hatt store problemer. HM har størst F- og det er lite når melka kommer...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mavat sist kjøpte jeg både engangs ammeinnlegg fra rema + ull, men de i ull er så og si ubrukt, hun på sykehuset var sååååå opptatt av at jeg måtte ha ull og jeg fikk til og med et svært ullskinn med hjem for å ha rundt brystene inni sånn "pølsenetting" haha, ble ikke akkurat brukt. Hun sa jeg ikke måtte åpne fryseren engang for det var så lett å fryse og få betennelse. Mulig det er noe i det, men følte hun overdrev litt..prøvde jo det skinnet på en gang og det så ikke bra ut for å si det sånn :P men på vinteren er det sikkert greit å ha ullinnlegg evt utenpå de i papir eller hvis man lett blir betent tror jeg ull er best. Synes de fra rema fungerte kjempefint jeg :) Å angående videokamera så ville jeg anbefalt deg å kjøpe det!! vi hadde også så lyst sist, men så ble det ikke noe av og vi angret skikkelig mye på at vi ikke fikk filmet lillegullet på sykehuset osv, kjøpte et kamera i ettertid og har brukt det mye så det blir med i fødebagen denne gangen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har Jeff Dunham billettene kommet, og jeg tok bilde av de å sendte til mannen. Han ble overlykkelig for å si det mildt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mavat sist kjøpte jeg både engangs ammeinnlegg fra rema + ull, men de i ull er så og si ubrukt, hun på sykehuset var sååååå opptatt av at jeg måtte ha ull og jeg fikk til og med et svært ullskinn med hjem for å ha rundt brystene inni sånn "pølsenetting" haha, ble ikke akkurat brukt. Hun sa jeg ikke måtte åpne fryseren engang for det var så lett å fryse og få betennelse. Mulig det er noe i det, men følte hun overdrev litt..prøvde jo det skinnet på en gang og det så ikke bra ut for å si det sånn :P men på vinteren er det sikkert greit å ha ullinnlegg evt utenpå de i papir eller hvis man lett blir betent tror jeg ull er best. Synes de fra rema fungerte kjempefint jeg :) Å angående videokamera så ville jeg anbefalt deg å kjøpe det!! vi hadde også så lyst sist, men så ble det ikke noe av og vi angret skikkelig mye på at vi ikke fikk filmet lillegullet på sykehuset osv, kjøpte et kamera i ettertid og har brukt det mye så det blir med i fødebagen denne gangen :)

 

Samboeren sa akkurat "Nå fikk jeg lyst til å dra ut å kjøpe noe klær eller noe skikkelig dyrt!!", da svarte jeg "Ja, vi kjøper et videokamera!" hehe.. får se hva det blir til da :) Nå har jeg vaska badet, JIPPI! Så nå setter vi opp stellebordet :) Og frøkna har fått et eget skap i baderomsinnredninga ;) Koselig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den amme-bh`en jeg kjøpte som var vond gjorde vondt på sidene ja.. og fra hm den også :( Jeg får vel kanskje bare belage meg på noen dager med gamle bh`er på sykehuset. Bedre at de er gode ivertfall!

 

Har pakket fødebagen, men jeg som deg Helle, bruker de klærne jeg skal ha med meg nå.. så det får bli hva det blir tilslutt. Kan fint bruke samme bukse og genser et par dager på sykehuset også ;)

 

Her er det nedpress for full rulle. Som at hun vil ut både foran og bak. Kynnerne renner på selv om jeg sitter stille, så jeg har forberedt mannen på at jeg IKKE tror babyen kommer til å vente helt til 4. juni ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det baby'n eller fødselen dere vil filme? Kjenner jeg får litt angst av tanken på et videokamera oppi ansiktet der man ligger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag er jeg sååå sliten.. vurderer å ligge i senga frem til fødselen begynner.

Flere som er slitne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Føler at jeg er litt bipolar for tiden.. Den ene dagen er alt helt ok, mens neste er jeg så lei at jeg bare griner uansett hva jeg tar meg til. Det er frustrerende å ha det slik.. Jeg har denne uken med eksamen, foreldresamtaler og innskriving på sykehuset før vi får besøk til 17 mai, så har jeg en eksamen til den 30 mai. Heldigvis er jeg sykemeldt, hadde ikke taklet 100% jobb i tillegg..

Jeg er "bare" 35 uker på vei, men har lyst å gjøre alt jeg kan for å få ut ungen, ser så fram til å kunne kle på meg sokker uten halsbrann og sure oppstøt, gleder meg masse til å bli bare meg igjen. Høres fryktelig ut, men jeg har to barn fra før og synes ikke det er så gøy å være gravid denne gang, men gleder meg jo selvfølgelig til å møte den lille i magen.

 

Har dere begynt å merke noe modning da? Her tror jeg slimproppen har gått, mye slim i allefall

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble visst bare tull å skrive på tlf.. :)

Merker dere noe nedpress og slikt nå? Er så spent å se om det blir noen babyer her snart :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Usikker på dette med modning. Men 99% sikker på at slimproppen har gått :) kjenner at hun ligger langt nede. Skal spørre legen i morgen om hodet er festet. 37+3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha ikke fødselen nei, bare baby jeg vil filme :P Har noen snutter på mobilen bare fra da vesla var lita og det er så dyrebare og fine minutter som jeg er glad vi har å se tilbake på <3 Skulle bare ønske vi hadde filmet mer!

 

Forresten så har vi ENDELIG bestemt oss for navn! Hurra! Vil ikke røpe hva det er da :P Men er så godt å endelig å bestemt seg, føles som en lettelse, hehe. Nå ble det enda mer personlig eller hva jeg skal kalle det, å tenke på lillegutt i magen :)

 

micka jeg har det også sånn, er jo glad for hver dag og uke babyen får bli i magen, men samtidig har jeg lyst å bare føde med en gang å bli feeerdig.. men får vel holde ut litt til for hans skyld ;) Utrolig godt å vite at det "bare" er uker igjen nå iallefall! Har mye kynnere, men vet ikke om jeg merker så mye annet, føler i blant litt nedpress hvis jeg går mye og har litt stikkinger i underlivet, men ikke spesielt mye heller. Spennende at slimproppen din har gått da!

 

Jeg er også kjempespent på hvem som snart skal sprekke boblen her inne og skrike: JEG HAR FØDT!! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Zassy; så bra at dere har funnet navn, her har vi ingen ide hva lillebror skal hete, så det blir spennende å se når han kommer. Førstemann var over en mnd før vi klarte å bestemme oss, men da hadde vi mange forslag.. Nå har vi liksom ingen. Hehe;) godt det snart er over, men vil jo selvfølgelig heller være lei og frustrert noen uker til enn å få en prematurbaby.. Bare to uker igjen til det er greit at han kommer, tenker at da slapper jeg litt mer av. Så er det jo snart sommer og det blir deilig å få helt fri fra jobb og eksamener og bare nyte late dager :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en kveld :P vært sliten med vondter her og der på dagen, men sa til slutt ja å være med ut på middag. Tror du ikke jeg fikk enormt nedpress og knapt klarte å gå tilbake til bilen? Nå presser det ikke like mye, men så har korsryggen og bekkenet begynt å klage :P

Håper baby kommer snart før jeg blir sprø :P 20 dager til termin. Blir 20 laaaaange dager om han ikke velger å komme før :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ammebher i store størrelser må man i spesialbutikk for å få. De fleste vanlige butikker stopper størrelsene på E og de er ikke alltid så stor i størrelsen heller (HM er knøttsmå i str). Jeg brukte mye ullinnlegg da jeg ammet sist (jeg fikk i slutten av mai den gang) og jeg vil anbefale å ha både papirinnlegg og med ull utenpå. Jeg var plaget med tette melkeganger og brystbetennelse og det er ikke noe å spøke med..

 

Jeg har ikke begynt med bagen enda. Eller dvs. jeg har vasket mine gamle ammebher og lagt dem og ammeinnlegg samt en pakke paracet oppi en pose. Det er liksom starten på bagen det da ;) Jeg er nå i uke 37, men er rimelig sikker på at jeg har good tid så jeg stresser ikke. Skal begynne å vaske babyklær neste uke tenker jeg.

 

Strekkmerker fikk jeg ikke et eneste av forrige svangerskap (selv med stor mage og mye fostervann) så synes det er merkerlig at jeg nå oppdaget et midt på magen i slutten av uke 36 allerede...! Men kan skjønne det på en måte når man sier at det er hormonelt for denne gangen er det mer hormoner i fri flyt ;)

 

I morgen er det kontroll til legen og jeg er ganske så spent på blodtrykket nå. Føler meg ikke så sliten som forrige uke, så håper virkelig det betyr at det har gått ned. Har dog begynt å merke litt vann i kroppen i dag. Håper det er som det skal nå på slutten og ikke betyr noe mer enn det.

 

Så lurer jeg på hvordan det går med Makuahines! Tenker jo såklart på deg når vi ikke har hørt noe etter kontrollen i dag. Håper det går bra med deg og babyen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...