Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Fungerer eple altså? Får prøve det da, har det sånn jevnt nå, men er ikke superille heller så går greit. Takk for tips :)

 

I dag har vi kjøpt "ammestol" og jeg har kjøpt små babyklær i strl 50 - kooooselig <3

Det begynner å komme seg! Og snart får vi to vugger i hus, en til soverommet og en til stua, familievugger begge to :) tenkte å kjøpe sånn for å henge over til den på soverommet kanskje..hva heter det? sånn himmelseng på en måte? noen som vet om det fins noe slikt som man kan feste på en vugge, et slags stativ eller noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Var det ikke Junimage .. eller var det Blomstog bier ?.. som skulle sy opp en litt for lang slik sengehimmel mon tro? Google det Zassy.. så finner du sikkert masse :) Babyting er hot stuff alltid :D

 

Jøss, eple mot halsbrann altså?!? Hm.. kanskje det er derfor jeg ikke har hatt noe særlig halsbrann denne gangen. Jeg har jo hatt dilla på gule epler og har spist det jevnlig hele veien :o Artig.

 

Idag regner det her og jeg tror det blir inneaktiviteter idag. Litt husrydding osv for min del. Må rime av fryseren for vaskerommet vårt er ferdig nå så den skal ned dit idag. Ellers skal nok mannen prøve å få gjort litt på et par andre rom for å få dem ferdig også vil jeg tro. Sitter og manner meg opp til å legge opp masker til en genser til vesla på 5 her. Hun må ha et nytt ullsett til høsten og det kunne vært like greit å få strikket det endel på det nå som permisjonen min har begynt.. så kanskje jeg kommer et stykke før baby kommer. Etter det blir det nok bare strikking veldig sporadisk tenker jeg, med baby i hus og masse annet som heller frister. Plante i hagen osv. Men nå som jeg har strikket flere plagg til frøkna i magen så gikk jeg bittelitt lei :o .. må ta meg sammen.

Hvordan går det med strikkingen din Makuahines? jakke i beige var det ikke? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, forresten... andre som har startet permisjonen sin? :) Min begynner trengt tatt ikke før den 14. mai, men jeg har ikke flere timer på skolen før det nå så. Jeg sa ha det til kolleger igår, fikk gaver og vi spiste kake. Så nå blir det baaare hjemme. Jeg har i grunn nok å ta tak i da. Vi bygger som sagt på huset, og jeg må få kjøpt inn endel.. knaggrekker, lamper, håndklær, badematter, ja... i det hele tatt. Det er jo bare moro da såklart. Men pengene får bein å gå på, så må være edruelig når jeg handler også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var nok kanskje blomstogbier, jeg er ikke så dreven på symaskina. :)

 

Lurer på hva som skjer med disse beina mine, lå på sofa'n i nesten hele går kveld, og har jo sovet i natt. Men etter å ha stått i dusjen er det faktisk vondt under beina når jeg står å lager frokost.

Er det ingen andre som har vonde legger/under beina?

Jeg veier vel det samme som en liten traktor, så det er kanskje det som er grunnen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Permisjonen min starter ikke før 29 mai, men lurer på om jeg skal høre om muligheten for full sykemld når jeg skal til legen på mandag. Så da har jeg isåfall teknisk sett hatt min siste arbdag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min permisjon starter 15. mai, men jeg har jo vært sykemeldt i et par-tre uker nå, så noen forskjell merker jeg jo egentlig ikke den dagen. Men det er jo greit å kunne si at jeg er i permisjon i stedet for å si at jeg er sykemeldt.

Det var avslutning for meg på jobb i går, med taco og kake. Veldig hyggelig og veldig rart at jeg ikke skal tilbake dit (for å jobbe i alle fall) på over ett år.

 

Her regner det også, så hagearbeidet jeg hadde planlagt utgår. Mannen er ute og bygger på verandaen, og jeg har en plan om å rydde ferdig barnerommet. Det ble satt inn en del ting der i helga som var, sånne ting som var på rommet før det ble pusset opp, og som jeg ikke helt vet hvor skal bo nå... Jeg finner vel ut av det.

Og så leter jeg som en gal etter oppskriftsheftet mitt. Jeg har begynt å strikke på en hel dress til frøkna, som jeg tenkte kunne være kjekk å ha til høsten, og nå kommer jeg ikke lenger før jeg får sjekket oppskrifta. Utrolig irriterende at det er borte. Håper bare det ikke har gått i papirsøpla...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Blitt lite med strikking her Ønsker3gull, siden det er mest behagelig å ligge på siden i sofaen. Ikke den beste strikkestillingen.. :P Men, min mamma er i full gang med en babyjakke, så EN jakke bli ferdig før babyen kommer ihvertfall :)

 

Min "offisielle" permisjon begynner om 2 uker, men merker ikke noe forskjell til det :P Men, som du sier Leb76, greit å kunne si man er i permisjon isteden for sykemeldt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom på en ting som jeg helt har glemt å handle inn, ammeklær!!!

Hehe, vært så opptatt med å kjøpe ting til babyen at jeg har helt glemt meg selv :P har dere forslag til hva en kan bruke av plagg når en ammer som er praktiske og ser bra/greie ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ønsker3gull; Jeg tenker også å ordne litt her hjemme idag. Jeg har blant annet tenkt å vaske sprinkelsenga vi har arvet med grønnsåpe.. også vil jeg vaske ned badet... phuuu.. vil ikke sette inn stellebordet der før det er ordnet.. jeg har ei lita liste som jeg vil få gjort før fødselen.. jeg må bare få med meg samboeren når jeg selv orker.. for det er ikke alt jeg greier aleine :/

 

Ellers er jeg glad nå for at jeg er 100% sykmeldt. Jeg sover elendig på natta. Vanskelig for å sovne etter at jeg har vært på do. Restless legs, ubehagelig å ligge på ryggen.. og generelt dårlig søvn.. Ikke noe morro :/

Hvis det skal være slik i max 7-8 uker til blir ikke jeg så morsom å ha med å gjøre :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har ei lito veka igjen te permisjon, gler meg sinnsjukt! Blei enig med sjefen at me sku ha avslutningen no på fredag istadenfor neste torsdag, sånn at viss eg følte for da, så kunne eg bruka egenmelding dei siste dagane :) Følte litt at hu nesten oppmuntra meg te å ta fri siste dagane ;) Så når eg har samla litt energi ska eg få bakt kaka så eg ska ha me imåro!

 

Ellers har eg endelig fått komma te hos fysioterapeut(manuellterapeut), å har offisielt fått konstatert bekkenløysning + diverse stive ledd/låsninga i ryggvirvelen. så då har eg fått svar på koffor eg har så masse vondt i ryggen..:P

 

Ellers har eg fått handla pittelitt ammekler :) Kjøpte nåken lause skjorter, nåken ammetoppa og amme-toppa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det unormalt å bli skikkelig misunnelig på dere som skal vaske og ordne ting? :P hihi. GLEDER meg til å kunne støvsuge, vaske gulv osv osv igjen. Kommer til å se ut som den blideste husmoren i verden noen uker etter fødsel jeg.. ;) (lov å drømme vel :P )

 

Ligger her å venter på telefon fra fødeavdelingen jeg da.. håper ikke de ringer så veldig sent! VELDIG spent på hva som skjer.. håper jeg får bli hjemme litt til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det unormalt å bli skikkelig misunnelig på dere som skal vaske og ordne ting? :P hihi. GLEDER meg til å kunne støvsuge, vaske gulv osv osv igjen. Kommer til å se ut som den blideste husmoren i verden noen uker etter fødsel jeg.. ;) (lov å drømme vel :P )

 

Ligger her å venter på telefon fra fødeavdelingen jeg da.. håper ikke de ringer så veldig sent! VELDIG spent på hva som skjer.. håper jeg får bli hjemme litt til :)

 

Tror ikke det er så unormalt å være misunnelig på ting andre kan gjøre og som en selv må unngå! :P Vi får håpe du får bli hjemme litt til <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk :) Uvitenhet er verst.. bare ligge å veeente. Pluss at jeg har litt angst for at det skal bli keisersnitt. Så hvis noen har noen fine keisersnitt historier fra før, kan de gjerne komme med de.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Enda 3- 4 uker til perm for min del og det passer meg egentlig greit- har ikke tid til å ikke jobbe helt enda hehehehehe:) sendte inn papirene til nav igår, så får vi se hvor lang tid det tar. Gidder ikke stresse uansett siden jobben betaler lønn som vanlig.

 

Var en tur på Lindex igår for å finne ammebh; fant 1 jeg likte og kunne tenkt å kjøpe 2 av den, men kun 1 i riktig størrelse. Det var 3 for 2, så jeg tok heller to ammetrøyer og en bh, så får jeg evt kjøpe når jeg vet hvordan frontpartiet blir:)

 

Har ikke kjøpt noe særlig ammeklær og kommer nok ikke til å gjøre det- bruker ammesjalet og da kan jeg nesten ha på hva som helst under og ikke være redd for synlighet.

Gleder meg så enormt til å kunne gå med de klærne jeg vil igjen og ikke bare det jeg "må". Og ikke minst høye hæler:) og kjoler (føler meg litt teltete nå hehe).

 

Veldig rolig dag her; vaske klær og lekt med junior. Og jeg har fått begynt på noen smykkebestillinger (lager smykker på fritiden)- har savnet å sitte i hobbykroken min. Håper å få begynt på det jeg skal ha til lillegutts navnfest; vil gjerne lage noe fint i blått til den dagen:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Makuahines, du skal ikke være så engstelig for keisersnitt. Skjønner du helst vil føde vaginalt, men dersom det blir et planlagt ks så skal du vite at jeg gjorde det sist og skal gjøre det nå også. Det kan jo såklart hende at dette blir annerledes, men jeg husker veldig godt at alt gikk veeeeldig fint. Vesla ble hentet ut og jeg sov litt og hvilte litt etterpå mens mannen koste seg med den nyfødte babyen vår:) Jeg var oppe på beina samme kveld og dusjet uten noen større problemer dagen etter og ruslet såvidt. Klart, det er vondt med ks-sår og det kjedeligste er egentlig at det er skummelt å ha et slikt sår på magen og det at man må vente med å ta i, bære noe særlig, å bade o.l før etter en 6-8 uker tror jeg det er. Men vondt i sår har jo de som føder vaginalt stort sett også! Jeg fødte eldste vaginalt, og jeg slet f.eks med avføring, å kunne sitte ordentlig osv på ivertfall 3-4 uker! Så... jeg tror ikke du skal bekymre deg altfor mye :)

 

Før selve operasjonen så får du veneflon, kateter og du skal ha fastet siden tolv på natten. De vasker og barberer litt kanskje og man får på seg synes jeg å huske noen slike lange strømper(for å hindre blodpropp i beina tror jeg). Når det er din tur blir du trillet ned på OP-salen og går selv over til operasjonsbenken. Der får du epidural og de setter på duker foran ansiktet ditt så du kaaanskje ser snurten av noen kirurger.. mest ligger du og hører på hva de sier, lyder, venter på babyskrik osv. De vasker magen før de begynner. Det eneste du kaaanskje merker(jeg gjorde det ikke, men) er en liten vakumfølelse eller dytt i magen når de trekker/løfter barnet ut. Stort sett får du se barnet med en gang av en jordmor eller en barnepleier eller lignende før de tar med seg barnet og partneren din ut for å stelle mer og partneren din får klippe navlestrengen ordentlig. I mellomtiden står jo kirurgene igjen etter å ha overlvert barnet til jordmor e.l og steller og lukker såret ditt. Det hele er over på kanskje en halv time :) Du rekker også helt sikkert å få barnet holdt mot hodet ditt, lukte og titte ganske mye før du trilles til overvåkning. Der er det eneste kjedelige.. der må man vente til man kan se babyen og partneren sin. Men du er mest sannsynlig veldig trøtt også og sovner. Jeg ble trillet på operasjonssalen klokka elleve og vesla var ute 11.28. Så det går fort ja.. men du husker absolutt alt! :)

 

Jeg hadde en utrolig flott opplevelse med det! Det hadde mannen min også. Ingen dramatikk, rolige mennesker, latter og smil og det er mange som tar ordentlig vare på deg og er oppe ved hodet ditt og snakker med deg hele tiden. Anestesi er der hele tiden og passer på :)

 

Jeg håper jeg får den akkurat samme opplevelsen denne gangen! At alt skjer fint og bare helt nydelig for seg. Og håper jeg er like "sprek" som sist, at jeg er oppe og går dagen etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei.. forma er ikke med meg idag. Det ble kun vask av sprinkelsenga.. ellers har jeg kun ligget rett ut i sofaen som en hval og strikket på et babyteppe ;) Hadde en aktiv dag igår.. så å ha en "hviledag" annenhverdag ser det ut til at jeg trenger! Gleder meg til å få energien tilbake!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for god beskrivelse ønsker! HVIS det blir til keisersnitt her, så håper jeg på en like god opplevelse som det du har hatt! Hjelper å høre litt "solskinnshistorier" også.. ;) For jeg ser liksom for meg hele operasjonen som skremmende. Men, prøve å snu fokus til å tenke på det positivt :) Uansett om det blir ks eller vaginalt, så får jeg fokusere på premien i enden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg grudde meg veldig til keisersnitt jeg også Makuahines. Tror det er normalt. Man tenker på det som en operasjon.. for det er jo faktisk det. Men bare det at det er en veldig spesiell operasjon, med en baby i bildet liksom. Spenning, adrenalin, at man er våken osv. Husker jeg var redd for om epiduralen ville virke eller om jeg skulle kjenne, siden man er våken, hva de gjorde. Men det kunne jeg fint glemme. Jeg spurte mannen min på et tidspunkt "har de begynt" og han smilte og sa at "hun er straks ute hun". Så man merker særdeles lite fysisk ja :)

 

Mavat- slik har jeg det hele tiden jeg. Planlegger at jeg skal gjøre det ene og det andre.. for dagen er jo lang. Men neeeida, energien er som blåst vekk synes jeg. Strikke er jo en fin ting du kan gjøre da. Da er du sysselsatt likevel :D Jeg skulle egentlig hente frem nye lamper, knotter, knaggrekker, tepper osv, osv til det nye huset idag, og selv om jeg er i overkant interiør-interessert ift. de fleste andre jeg kjenner, så orket jeg rett og slett ikke. Jeg la meg på senga og SÅ på boden hvor alt ligger. Enda alt sammen er splitter nytt og utrolig spennende å se hvordan det blir, så nei. Ikke idag heller nei. Men nå er jeg i permisjon da, og det blir tid til flere hviledager. Samtidig er det jo fridager i hytt og gevær i mai, så å ha mann(ja, han klarer seg jo selv da men.. haha) og fire barn hjemme pga fri fra skolene og barnehagen.. vel, da blir det færre "egentid-dager" til a mor. Men, kjære vene. Veldig godt å se at unger og mannen har litt fri også da :P

 

Straks 17.mai dere. Her er klær bestilt og jeg venter på pakke/hentelapp. Vet jammen ikke hva jeg gjør hvis ikke den kommer før selve Dagen. Nå har det vært skralt med pentøy på ivertfall tre av barna i det siste, så jeg kjøpte inn nytt til alle. Yngste har bunader hun arver(som frøkna i magen kommer til å gjøre også), så hun behøver jeg ikke tenke på. Er mest spent på hvordan vær det blir den dagen. Hadde vært hyggelig å slippe å gå i gummistøvler liksom :huh: .. enda jeg har kule gummistøvler :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er vi i samme båt Ønsker.. energien er som blåst bort idag! Slitsomt.. Når det gjelder 17.mai va jeg på HM igår for å sjekke om de hadde noe der.. prøvde en kjole.. meeeen nei.. var ikke så nydelig på med amme-BH uten spiler under :P Mest sannsynlig blir jeg vel bare hjemme 17.mai.. kaaanskje en tur ut i Lillestrøm.. men tar ikke det så tungt det med klærne i år. Var fin i bunad ifjor, og satser på at den passer igjen til neste år ;) Jeg har jo en god grunn til å ikke være sååå "pent kledd" i år.. selv om jeg helst skulle vært det! Bare litt kjipt å skulle kjøpe fine gravidklær når terminen er så nærme :P Andre som tenker det samme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke bare bare å gå høygravid og planlegge 17. Mai.

Jeg har funnet ut at jeg heller feirer dagen hjemme i sofaen med god mat. Hadde ikke kunnet gledet meg så mye over dagen med skrangleryggen min :P

Var til modningsakupunktør i går, og i kveld har jeg mensmurringer i nedre del av magen og ryggen. Håper det er normalt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Totoaa

Ja, mavat!! Jeg har egentlig sånn akkurat vokst ut av alt jeg har, men har ikke lyst å bruke penger på mammaklær for 40 dager liksom !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde jeg ikke hatt fullt hus, fire barn, svigerforeldre og egen far her så skulle jeg så absolutt ha vært hjemme 17.mai!! Men det kan jeg jo ikke :) Jeg skjønner veldig godt de som ikke vil bruke penger på mammatøy nå så nære fødsel! Jeg skal heller ikke det. Slikt sett så er jeg jo "heldig" som ikke har lagt på meg i svangerskapet og da gått ned i kilo i min egen kropp, så jeg kan faktisk gå i flere av kjolene jeg hadde fra før av. De strammer nok endel mer rundt magen, men det får jammen gå. Bare for noen timer. Dessuten... blir det regn(som det er meldt her ivertfall) så går jeg i regnjakke hvor kjolen ikke synes engang så ;)

 

Modningsakupunktur er nytt for meg siot. Er det som ordet tilsier? hvorfor tar du det.. har du hatt termin og er på overtid? hvem utfører slikt da? IKKE for at jeg skal ha det altså.. hehe. Jeg venter på mitt planlagte keisersnitt om en 3 ukers tid jeg :P men det var nytt og jeg ble litt nysjerrig. Hva sier jordmoren til det f.eks? er det vanlig å gjøre det? har forresten hørt om stripping. Er det det samme? det gjøres av jordmor tror jeg jeg har hørt.

 

Huff... har hatt noen tak og rier igjen nå. Omtrent like mange som på tirsdag kveld. 3-4 stykker. Nå håper jeg det har gitt seg!!! Uke 35 imorgen. Sykehuset mitt tar meg ikke inn engang før jeg har startet på uke 36!!, så nei.. dette skjer så absolutt ikke enda!

Men jeg tror kanskje jeg er nødt for å fortelle jordmor det på kontroll neste uke ;) sukk.. hun kommer jo til å ta helt av! :( Men noe i meg sier at jeg ikke skal kontakte Kongsvinger sykehus enda.. de er litt fintfølende for hvilke fødende de tar inn. Man skal visst både være veldig A4 som kvinne selv og ha et veldig A4 svangerskap for å få lov til å komme dit, og jeg er redd at om jeg forteller dem at jeg har hatt 3-4 rier annenhver dag nå så synes det kanskje jeg er en risiko og dermed sier jeg må føde på A-hus! og jeg VIL til Kongsvinger! Så jeg holder munnen min lukket jeg, og HVIS det skulle skjer noe virkelig her så måå jeg jo bare ringe dem og hvis det er før neste fredag så må jeg føde på A-hus. Litt avveininger å ta her, men jeg er ikke bekymret eeeegentlig for barnet eller meg selv om dette er tidlig å få rier på. Så lenge de avtar og ikke øker i styrke eller holder på lenger enn dette så er det jo ingen fare. Eneste er jo at jeg KAN ha fått noe åpning da ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Amme-BH jeg har kjøpt en på nettet i størrelse I. Jeg har enorme pupper og har det selv om jeg har en slank kropp. Jeg vil ikke ha amme-bh med spiler og jeg vil ikke at ammeinnleggene skal syntes. Det er umulig å finne store amme-bhr. HM fører bare til F og det gjør de andre butikkene også. Nå har jeg egentlig gitt opp og vurderer å kjøpe en løs sportsbh som jeg kan sove med og putte ting inni så melka ikke skal komme i hele senga. Noen som sliter med samme problem og har funnet en løsning? Dritt lei..

 

Har akkurat fullført uke 36, har termin 8 juni. Har begynt å få mensmurring smerter i rygg og mage, noen som har dette eller hadde forrige gang dere var gravide? Hvor lang tid tok det til dere fødte da? Jeg er førstegangsfødende men kjempeaktiv og håper den kommer i terminuka, da partner er borte mye...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt mensmurringer en god stund, er 36+5, ingen baby her enda.. :)

Man skal være litt obs, vondt i magen kan bety UVI eller noe sånt, kan være greit å ta en selvtest, de har på apoteket. Jeg skal ta en etterpå :) Ellers kan det jo være modning eller fødsel og, men..

 

Som sagt, ingen fødsel her enda :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...