Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Tror kanskje de tar prøver på legevakta ja..

 

Men jeg har ikke hatt så tette legebesøk, hver 5. uke omtrent.

Neste gang jeg skal er i midten av mai, da er jeg over 37 uker på vei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ok da ser jeg om jeg fortsetter å være svimmel. Mannen blir litt bekymret når jeg pendler så mye frem og tilbake, og ikke er helt i form.

Jeg er ca på kontroll hver 4-5 uke, men jm tar ikke blodprøver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2010 mammaen: så kjedelig at du skulle få en sånn beskjed på kontrollen i dag... Hvor høyt var blodtrykket? Er nok lurt å ta det roligere om jordmor sier det. Jeg var også til kontroll i dag. Fikk beskjed om at baby er liten og antakelig ikke kommer til å være mer enn 2600 g når han blir født. Alt ser bra ut på ul, og babyens hjerterytme er fin, han er veldig aktiv, blodtrykket og pulsen min er perfekt og ingen ødemer. Så fikk sjokk når hun sa de ville starte fødsel i uke 38-40, og at jeg iallefall ikke får gå lenger enn termin!!! Nå skal det sies at jeg bor i utlandet og at legene her på sykehuset er glad i å sette i gang fødsler, ta keisersnitt ol... Er vel ikke så vanlig å bli startet før tiden i Norge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk til gode råd om hvordan en skal mestre søvnmangel og det å være alene med baby den første tiden :) det å fulle frysen hadde jeg ikke tenkt på, det var jo veldig smart!

 

Junimage: hvor langt er du på vei nå?

Jeg har gått til legen annenhver uke siden uke 30. Da måler de blodtrykk og puls, vekt, symfysemål, hjerterytme på baby og tar urinprøve. Kan være lurt å ta en ny urinprøve snart mtp protein, å få sjekket opp om det har steget eller ikke. I tillegg burde du fått målt blodtrykk og puls, da det er mange som får høyt blodtrykk på slutten. Og siden du er svimmel er det greit å ta en blodprøve også og få sjekket hemoglobin og jernnivå. Ikke greit å gå rundt og bekymre seg og føle seg uvel. Håper du får den hjelp og oppfølging du trenger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare hatt de "vanlige" oppsatte kontrollene hos jordmor, og vært hos legen ett par ganger for å ta blodprøver fordi jordmor har villet det :) Men, nå blir det kontroll annenhver uke fremover (34,36 osv). Jeg slet også med å være mye svimmel og sliten, men etter blodprøvesvar som viste at jeg trengte jern og b-12, så har det blitt MYE bedre etter at jeg begynte på piller for dette :) Føler meg som en helt ny person etter det, det hjalp virkelig på energien. Så lurt å sjekke opp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde også tette kontroller en periode. På grunn av forskjellige ting (hysterisk jordmor spør du meg som ikke akkurat hjalp for meg)som først for høyt sf-mål, så for lavt, så har jeg gått opp for lite i vekt ifølge henne ( joda, jeg ser at 1,2 kg er lite men)så derfor ville hun ha vekstestimering for å se at babyen hadde det bra (noe hun jo haddde/har.. har tatt ikke mindre enn TO vekstestimeringer!) og nå vil hun at jeg skal ta langtidsblodsukkeret for 2. gang! Den første av ren rutine fordi jeg er over 38 år og den andre nå fordi jeg hadde såvidt sukker i urinen.. noe jeg bare hadde fordi jeg dyttet i meg så mye jeg orket og klarte for å gå opp i vekt for igjen å tifredsstille jordmor. Men nå skal jeg ikke tilbake før i uke 36 heldigvis.. var i uke 32+6 sist. Så nå kommer jeg til å "ha glemt" å ta en blodprøve for langtidsblodsukker.. ikke noe hun får gjort med det heller siden jeg har planlagt keisersnitt i uke 38. Jeg med flere her jeg bor er ordentlig lei av jordmoren. Hun skaper egentlig bare forvirring og engstelse hos de gravide og er helt hypokonder på de gravides vegne er vi enige om! Slik skal IKKE en jordmor være, så flere av oss har lurt på å melde ifra videre til kommunen. Leit at det skal bli slik, men.

 

Dagens ro og hvile har så absolutt hjulpet på ryggvondtene. Heldigvis! Ellers kan man jo bli rent bekymret.

Så synd at du også Makuahines har fått så vondt :mellow: .. men vet dere.. nå er det JAMMEN ikke lenge igjen til fødsel for noen av oss! Jeg prøver å tenke positivt nå jeg da, i og med at dagene ER ganske så slitsomme nå og hver dag nesten føles som en hel uke :o

 

Jeg er enig med de andre her Junimage. Du burde få sjekket det opp. Hvis du er plaget så kan det hende at du kan få hjelp og noen tips til å få det bedre.

 

Nei, nå skal vesla legges her. Så tror jeg faktisk jeg skal ta frem is-boksen,karamellsausen og kose meg litt på sofaen før jeg køyer selv B)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Siot: Jeg er 32+3 idag, skulle begynne med hyppigere kontroller etter neste time visstnok. Tok glukosebelastning ved forrige kontroll hos legen, den var på 7.6 etter 2 timer. I følge de hos legen var ikke det noe problem.

Så leste jeg om ei her inne som fikk beskjed om at hun hadde svskap diabetes ved 8,3 eller sånt. Syns jo ikke det var så stor forskjell på resultatet vårt, men jeg vet ikke hva som er grensa egentlig. Mitt blodsukker lå på 4,6 på fastende måling ihvertfall.

Mulig det bare er stress, og at kroppen begynner å reagere på dårlig søvnkvalitet over lang tid. Jeg sover jo, og sovner lett igjen etter å ha vært våken. Men jeg føler at jeg sjeldent kommer meg ned i den dype søvnen. Jeg ligger bare i overflaten på en måte. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tatt blodprøve og urinprøve hver eneste kontroll, hver 5. uke. Er det unormalt? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tatt blodprøve og urinprøve hver eneste kontroll, hver 5. uke. Er det unormalt? :)

Jeg oxo gjorde det med førstemann, siden jeg kun gikk til lege. Men siden jeg går annenhver til jm nå blir det mange uker mellom hver blodprøve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Jeg tok siste blodprøve forrige gang, det var uke 28 og da var det sjekk av blodprosent tror jeg. Fikk beskjed om at det ikke var noe mer fremover. Jeg spør hver gang fordi jeg må bruke Emla plaster og time ankomst til legen i forhold til det.

 

Har kontroll denne uken og så tror jeg det er annenhver uke fremover mot fødsel. Litt rart å tenke på at lillegull kommer i neste måned :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har kun gått til jordmor etter første kontroll hos legen i veke 15 (bortsett frå time for henvisning til fysio ol.), og har derfor ikkje tatt utvida bl.prøve-kontroll siden eg var i veke 15. Følger med hb hos jordmor av og til, samt urinprøve kvar gong. Har spurt fleire gonger om eg ikkje skal ha nåken fleire bl.prøver, men siden eg har et normalt svangerskap med normal hb(normalt fallande) er det ikkje nødvendig med andre bl.prøver. Så då stoler eg på det! ;)

 

No skal eg imidlertidig til glukosebelastning hos legen på tirsdag, for småen i magen er stor! Ved UL kontroll på torsdag (34+1) var småen allerede 2900 gr :) Då hadde han/hu vokst 700 gr på 2 veker :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Totoaa

Jeg har fått målt blodprosenten ved kontrollen i uke 28, men vi gjorde det ikke i går, det var 32 ukers kontrollen. Men jeg er rhd negativ, så skal uansett ha en ekstra blodprøve (skal taes på mandag) i uke 32 og 36. Er vel ikke mer alvorlig enn at viss barnet er rhd positiv så må jeg ta en sprøyte med antistoffer rett etter fødselen. Men jeg har ikke hatt noen som helst plager med sånn som jernmangel osv, så stresser ikke så veldig med det. Men jeg har hatt nok av plager på annet vis alså ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tatt blodprøve og urinprøve hver eneste kontroll, hver 5. uke. Er det unormalt? :)

Jeg oxo gjorde det med førstemann, siden jeg kun gikk til lege. Men siden jeg går annenhver til jm nå blir det mange uker mellom hver blodprøve.

 

Men tar virkelig ikke jordmor blodprøver? Det skulle vel ikke være noe i veien for det? Synes det høres så rart ut at det går så lang tid imellom fordi det kun gjøres hos legen.

 

Bor ikke i Norge da, men går selv bare til jordmor som er det normale her. Jm tar blodprøver og sjekker urinen hver gang... fra og med uke 30 går jeg dit hver annen uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg tror ikke det er normalt å ta blodprøver så ofte. Jeg går selv til JM og Ullevål veldig ofte. Er på sykehuset var 2-3 uke og JM innimellom her.

Det eneste de gjør er å ta blodtrykk og sjekke urinen. Har tatt 3 blodprøver totalt gjennom hele svangerskapet.

Legen som sjekker meg tar alltid vekstestimering, sjekker livmorhalsen, og ser ellers til at begge tvillingene har det fint.

Er tydelig at det er veldig forskjellig fra plass til plass.

 

Men tror at om en er usikker, nervøs, så bør en ta dette opp på neste kontroll. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min jordmor tar heller ikke blodprøver. Må bestille time hos legen for det. Jeg har tatt blodprøver to ganger bare jeg tror jeg. Første gangen denne vanlige for å sjekke hva slags blodtype, toxoplasmose, hiv osv. Den andre gangen tok jeg langtidsblodsukkeret(istedet for glukosebelastningsprøve.. heldigivis) samt B12. Ellers har det ikke vært noe snakk om det siden.

 

To uker til jeg skal på neste kontroll.. og da har jeg gått ut i permisjon.

 

Nesten så jeg snart ser inn her og lurer på om noen har født. Ja, ivertfall om et par uker! Noen har jo kommet så langt, slik som deg Blomstogbier.. uke 35, ikke sant? at om to uker kan jo fint barnet komme uten at det gjør noen verdens ting og blir ikke prematurt :) Det blir spennende tider å følge med på fremover :) Wow.. tenk det dere! At vi har kommet SÅ langt!! Her burde frøkna holde seg inne i magen i tre uker til, til jeg er i uke 37 jeg også! Virker forresten som at hun har fått en god del dårligere plass i det siste. Hun dytter stadig vekk en fot eller rompa si mot mageskinnet og preeeesser på. Liksom for å tøye plassen for å få større tumleplass. Stakkars lille, hun vet jo ikke at det ikke går. Hun må nok bare ligge ganske så stille, hvile og legge på seg. Imorges da hun våknet( da jeg og mannen begynte å snakke sammen og vi skrudde på nattbordslampene) ristet hun på seg .. som jeg har lest kan være at de tisser,. og etterpå hikket hun så hun drakk kanskje igjen av fostervannet. Jeg er nå helt sprekkeferdig til å se henne, hvordan hun ser ut(jeg har jo ikke tatt noen 3D), hvor lang hun er osv. Jeg tenker titt og ofte når jeg ser bort på de nyvaskede klærne hennes "kanskje hun er for lang for alt i str. 56. .. og vil hun bli lagt i pute så er det sikkert endel klær jeg ikke får brukt desverre." Men endel MÅ man jo bare vente på og se hvordan blir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At babyen rister på seg har jeg merket også, men jeg ante ikke at det kan være at de tisser. Morsomt å vite ønsker3gull :D Og som du sier, begynner å bli veldig spennende å følge med her fremover nå, plutselig er dt noen som har født!:)

 

Nå avgårde til jordmor her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da blir det litt tettere med kontroller her.. høyt blodtrykk og funn av proteiner, så da er det greit at det blir fulgt litt ekstra med :) Så det ble blodprøver idag, og kontroll på sykehuset på lørdag. Ellers så var det en vill krabat i magen som dytter bort jordmor når hun trykker på magen, og magen vokser som den skal :) Så får man bare håpe at man ikke utvikler svangerskapsforgiftning!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da blir det litt tettere med kontroller her.. høyt blodtrykk og funn av proteiner, så da er det greit at det blir fulgt litt ekstra med :) Så det ble blodprøver idag, og kontroll på sykehuset på lørdag. Ellers så var det en vill krabat i magen som dytter bort jordmor når hun trykker på magen, og magen vokser som den skal :) Så får man bare håpe at man ikke utvikler svangerskapsforgiftning!

Det var kjedelig Makuahines :( Det er jo ikke lenge igjen for deg heller nå. 12. juni, var det ikke? men klart.. skjønner at jordmoren din vil sjekke det opp.

 

Min jordmor er ganske så små-hysterisk hun da desverre, noe som smitter litt over på oss gravide :( Jeg prøver å overse henne litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Er vekst estimering noe man burde ha? Legen har ikke nevnt noe om det, så jeg har ikke regnet med det er nødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her tar de blodprøver hos jordmor også, men har bare gjort det noen få ganger i hele svangerskapet - like greit ;)

 

I dag har jeg vært på sykehuset og hatt vekstkontroll og det viste seg at han er litt mindre enn gjennomsnittet så jeg vil få enda en ny ultralyd om et par uker. Er ikke sånn kjempebekymret for det var jo akkurat det samme med søsteren (så kan jo bare hende vi lager små barn), eneste er hvis han skulle vise seg å komme tidlig som hun gjorde så er det jo litt dumt at han er mindre, men det vet man jo aldri! Sjekket også om alle kynnerne har påvirket noe og det har det ikke, alt var lukket og fint og det var utrolig betryggende å høre :) Men fordi jeg vet at han er litt liten så kommer jeg nok til å kjøpe noen klær i strl 50..har bare kjøpt i 56 og oppover til nå. Ønsker3gull du har rett, man MÅ jo bare vente å se hvordan ting blir, selv om jeg gjerne skulle planlagt ALT på forskudd :P Ååååh kan det bety at de tisser når det "rister"?? haha jeg har lurt litt på dette, her hikkes det veldig ofte også. Når jeg var på UL fikk jeg se ansiktet/profilen såvidt og det var så raaart å se, ble så virkelig, nå gleder jeg meg enda mer til å se hvordan han ser ut, det er en virkelig person inni der liksom :P

Merker dere at dere ikke greier å spise mye til hvert måltid? Jeg blir kjempemett kjempefort og det er så kjedelig, våkner ofte med halsbrann også og føler meg dårlig pga det tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helle tror ikke det er vanlig å ha vekstkontroll,. jeg har det i hvert fall bare fordi storesøster var mindre enn gjennomsnitt så da vil de følge med litt på lillebror også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen fylker/kommuner har vekstkontroll for alle i uke 32, noen har det bare ved behov.

Jeg blir veldig mett av ingenting, brekker meg fortsatt av enkelte ting, og får lett halsbrann. Har mye luftsmerter og blir forstoppet i perioder. Gud å jeg gleder meg til at kroppen blir min igjen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg tror ikke vekstkontroll er vanlig her i Oslo/akershus heller. Grunnen til at jeg har det så ofte er pga to babyer. De er redd for at den ene skal stjele næring fra den andre, eller at det bare er en som vokser som normalt. Så derfor sjekker de dette ver 2-3 uke.

Tvillinger vokser normalt frem til uke 32 ca, deretter flater det litt ut for oss. Grunnen er så enkel som plass mangel.

Mine jenter veier nå ca 1800 gram hver, så totalt sett har jeg jo ca 4 kg baby inni her+ dobbelt opp av alt annet. Så er tungt og trangt her.

Men håper å få to jenter som veier undt 2500 hver. Er iafall håpet mitt.

 

Ellers så opplever jeg det samme som dere, blir fort mett og får liksom ikke plass til mye mat, så her småspiser jeg hele dagen føler jeg. er mye sulten selv om jeg akkurat har spist hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da blir det litt tettere med kontroller her.. høyt blodtrykk og funn av proteiner, så da er det greit at det blir fulgt litt ekstra med :) Så det ble blodprøver idag, og kontroll på sykehuset på lørdag. Ellers så var det en vill krabat i magen som dytter bort jordmor når hun trykker på magen, og magen vokser som den skal :) Så får man bare håpe at man ikke utvikler svangerskapsforgiftning!

Det var kjedelig Makuahines :( Det er jo ikke lenge igjen for deg heller nå. 12. juni, var det ikke? men klart.. skjønner at jordmoren din vil sjekke det opp.

 

Min jordmor er ganske så små-hysterisk hun da desverre, noe som smitter litt over på oss gravide :( Jeg prøver å overse henne litt.

 

Ikke lenge igjen nei, er høygravid imorgen! :) Satser på at det går bra, bare godt å bli fulgt opp :) Så nå ble jeg beordret til sofa-tjeneste.. kjedelig! Men, helsa og baby først :)

 

Dumt med sånn jordmor som du har da :( Er jo ikke akkurat jobben deres å gjøre gravide hysteriske. Har heldigvis en veldig fin og rolig jordmor, det er veldig godt å ha! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...