Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Totoaa sist fødte jeg i august og da hadde jeg bare dyne/ og evt lett teppe i vognen ganske lenge før jeg begynte å bruke pose :) Så regner med det blir nok i juni også.

 

I går hadde jeg såpass mye kynnere da jeg skulle legge meg at jeg faktisk ble litt bekymret..men våknet like gravid i morgest, hehe, så er vel bare kroppen som forbereder seg :)

 

Jeg ble også misunnelig på en hel natts søvn! Så fantastisk! Herlig at du fikk hvilt deg så mye jentene på haugen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Helle_Høygir

Merker jeg ikke var på nett igår :) Satt og jobbet fra kl 17 til 22:45 etter full dag på jobb og det kjenner jeg idag. Slitsomt å blunke til og med hehe. Men må man så må man.

 

I vogna har jeg foreløpig kun et teppe og evt en dyne - jeg brukte pose i starten til førstemann; han er vinterbarn. Jeg hadde pose med skinn, så det holdt lenge med body, strømpebukse og en kosedress + lue og noe i halsen for han. Det ble jo så varmt oppi den posen! Trengte verken jakke eller dress før han begynte å ha armene over posen. Så på våren tok jeg ut skinnet av posen (odenwalder med avtagbart skinn) og han på det med dyne over seg og evt vogntrekket/lokket til sommeren kom og jeg kunne bruke teppe.

 

Jeg skal be om økning til 50% sykemelding nå denne uka; merker jeg er mye mer sliten enn hva sunt er, men samtidig vil jeg helst jobbe også. Så håper 50 gjør seg ut perioden nå, det er jo ikke mer enn ca 5 uker til perm starter uansett :)

 

Jeg har også blitt forkjølet - aner dere om nesespray er ok? Jeg bruker masse menthulatum, men er ikke så god på saltvann dessverre. Saltvann i nesa er for meg skikkelig feil - da får jeg så flashback til da jeg holdt på å drukne og vil helst slippe det ;) På dagtid kan jeg takle det, men hadde vært fint med en liten dose før leggetid så jeg kunne sovet bedre (sove godt er ikke mulig uansett haha).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sovet godt jeg også i natt! Ingen snart 3 åringen i sengen og jeg kunne sove til helt til 9! Litt kynnere, en liten tur på det lille rommet og for å sjekke junior med alt i alt en good natt! Herlig!

 

Jeg fikk i slutten av mai sist og hadde da dyne i vogn til kjølige dager og diverse tepper til varmere dager. Det har jeg denne gangen også. Har 2 Nøstebarn mor Signe tepper i tynn ull under strikking og så har jeg diverse tepper (helsetepper og vanlige) i bomull. Sist gang fikk jeg et barn som ikke taklet å ligge i vogn så var nesten ikke på en eneste tur hele sommeren da, men ;) De få gangene det skjedde måtte jeg bære ungen med en arm og trille vognen hjem igjen med den andre og det var ikke så ofte jeg orket. Håper denne babyen liker vogn!

 

Helle: tror anbefalingene er saltvann fordi noen av de nesesprayene inneholder stoffer som gjør at blodkar trekker seg sammen og det er veldig lite ønskelig at det skjer i navlesnoren til babyen pga redusert gjennomstrømming så derfor skal man helst ikke bruke det (og kanskje spesielt i 3 tri). Men det er kanskje noen som er snillere enn andre så jeg ville hørt på apotek om det er noen av de du faktisk kan bruke (de har sikkert ulike virkemåter også så kanskje noen er lov).

 

Nå skal jeg ha siste vanlige dag (vanlig er det jo ikke å begynne 11 da men) på jobb. Neste uke blir det en dag med pakking og rydding og da er jeg ikke tilbake før mars neste år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjelpes! Våkna idag av at jeg var stiv og støl på høyre side av magen! Jeg er det fortsatt. Er det noen andre som har opplevd det? Jeg går krokete og fremoverbøyd! Det er jo flott, jeg som har en avtale om to timer der jeg bør se noenlunde oppreist ut! :P Jeg kjenner babyen da, så regner med det går bra med henne :) Det kan kanskje være noe muskulært når jeg har snudd meg frem og tilbake i senga?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fiberdyne ålreit å bruke i vognen? :)

 

Idag er det akkurat 5 uker til termin og 2 uker til permisjon :) Men jeg er litt bekymret.. brukte opp nesten alle pengene mine i går, på mat og mat til dyra. Skal få igjen noe av samboeren min, men jeg er redd dette kanskje er siste utbetaling før foreldrepenger, og det er lenge tl foreldrepenger, hmm..

 

Vi får se :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

E så kjekt å ver en del av denna tråden! Eg e kje så flink å skriva innpå her, men e daglig innpå for å lesa å oppdatera meg på koss da går me dåke alle :)

 

Har masse kynnera eg òg no! Hadde så masse igår at eg begynte å lure på om fødselen sku ver nær..:P Fekk lagt sånn kladd i senga under lakenet før eg la meg, sånn i tilfelle fødselen sku starta me at vatne går! Eg e kje heilt klar for at fødselen ska starta endo, men da går meir og meir opp for meg at da kan skje kati så helst. Guri kor spennandes ti me e i no! :D For min del e da maks 52 daga te småen e ute, så e jo ei stond igjen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Jeg har lett og lett etter info om dette med nesespray og det står motstridende overalt :)' men jeg stoler på det som står i felleskatalogen- kan brukes i terapeutiske doser. Så en liten dusj før soving blir det her ikveld og så ingenting på dagtid imorgen:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flere som sliter med vonde hender? :( Høyrehånda er kjempevond.

Men ellers er alt bra :) Jeg er sliten da, går sakte, føles ut som jeg er tung som bly :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Tung som bly - jeg kjenner meg igjen i det:) turen opp trappa til 2 etg er nå som å klatre en fjelltopp, så jeg velger mine turer med omhu hehe.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på besøk hos noen igår som har maaange trapper.. Og doen helt nederst.. ble jo rene maratonen på meg det, får urovekkende høy puls av trapper :P Heldigvis bor vi i leilighet uten trapper :P

 

Det med vonde hender høres ikke noe godt ut blomsterogbier :( Ingenting å få gjort med det heller?

 

Tenk at det er MAI imorgen! :) Herlig! Får håpe på nydelig vårvær, så blir det grilling og kos :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tung som bly - jeg kjenner meg igjen i det:) turen opp trappa til 2 etg er nå som å klatre en fjelltopp, så jeg velger mine turer med omhu hehe.

Hah, sånn har jeg det og! Og blir andpusten for alt :P ! Var ute og gikk litt istad, følte meg gammel og sliten, hehe..

Det med vonde hender høres ikke noe godt ut blomsterogbier :( Ingenting å få gjort med det heller?

 

Tenk at det er MAI imorgen! :) Herlig! Får håpe på nydelig vårvær, så blir det grilling og kos :)

Nei, dessverre :( Karpal tunnel syndrom er det visst, ikke noe å gjøre med ifølge legen, huff.. Skulle gå over etter fødsel, men det er 5 uker til termin. Håper det går fort! :)

 

Ja, tenk at det er mai i morgen! :D Tenk så deilig! Når gresset kommer og det blir varmere ute.. Og så begynner vel junibabyene her å ploppe ut på rekke og rad mot slutten av mai og utover i juni :P

Endret av Blomstogbier
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag har dagen vært lang, reiste fra skien kl 7 og var hjemme i leiligheten på kongsberg 20.30. Nå har jeg pakket ut og oppi igjen, så bærer det ned igjen imorra. Godt med 6 dager fri nå, selv om det er litt som skal gjøres før begravelse på fredag.

Beina er hovne og vonde, så jeg sitter egentlig bare å venter på å få hengt opp en klesvask. Så er det leggetid for meg.

Håper på grillvær imorra jeg oxo, da skal vi kose oss litt, og tenke på litt annet. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Totoaa

Hehe, (jeg har utrooolig dårlig humor, bare så dere vet det!) siden lille jenta mi skal hete Ellinor, har jeg seff vært avgårde i dag og kjøpt elefantpysjer! Hahaha! Men de var faktisk veldig greie! Fant de på kappahl (ikke newbie kolleksjonen) og de skal visstnok passe både str 50 til 56. Sånn man vet jo faktisk ikke hvor stor babyen blir... Ble også enda en body, og amme BH'er til megselv. Jeg har ikke fått noe melk enda, men alle bhene mine har blitt altfor trange rundt, og for små i cupen, så jeg måtte bare kjøpe noe jeg i det hele tatt fikk på! For heller ta enda en handlerunde etter fødsel, selv om det sikkert er veldig ambisiøst å satse på rett etter å ha fått baby i hus...!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper det blir en flott dag så dere får kost dere med grilling Junimage :)

 

Hehe, Elefantpysj til Ellinor var søtt da, Totoaa :)

 

Nå er det bare 33 dager til termin her. De siste dagene har jeg begynt å bekymre meg skikkelig for hvordan jeg skal klare dette med lite søvn... Mannen min kommer til å jobbe frem til 16.30 på kvelden, og vi bor i utlandet og har ikke mulighet til å få hjelp fra familie om jeg skulle risikere å bli helt utslitt i mangel på søvn... :/ all trøst jeg fikk fra jordmor var at jeg måtte endre fokus og tenke på at hvis babyen gråter så er det den som ikke har det bra. Kan ikke si at det gjorde ting bedre :( gleder meg så klart stort til å bli mor, men gruer meg litt til å ikke ha mulighet til å få hjelp om jeg trenger det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om jeg ikke bor i utlandet, så har jeg det litt som deg siot. Vi har heller ingen familie i nærheten og mannen jobber mye. Jeg tenker jo litt på det.

Men så tenker jeg også at hvis det røyner skikkelig på, så må det jo være mulig å spørre venner om hjelp en og annen gang, bare slik at jeg får kommet meg litt ovenpå igjen. Men det er klart, terskelen for å spørre venner er mye høyere enn hva den ville vært for å spørre familie.

Du har ikke venner som du kan be om hjelp hvis det skulle bli krise, siot?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svært få venner jeg kan spørre da de også er i full jobb :/

Får bare sove når babyen sover og lukke øynene litt for rot. Håper lillegutt blir rolig. Har kjøpt bæresjal, slik at jeg kan ha armene fri og gjøre andre ting samtidig som lillegutt får den nærheten han trenger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Jeg ville brukt tiden fremover nå på å hente frem genet vi har, men som er så ufattelig godt gjemt. Nemlig "jeg ser rotet, jeg aksepterer at det er der, men jeg driter i det" genet!

 

Greit nok innimellom er det kjekt med rene klær og ren oppvask, men rot i seg selv har den (ikke alltid gode) egenskapen at det forsvinner jo ikke. Så når man vet at situasjonen er som den er med en som jobber osv, så er det kanskje beste løsningen.

 

Og ikke minst gi mannen en liten advarsel om at han ikke bør forvente spesielt mye i starten eller til man har fått på plass en hverdag som funker. Vi er ikke hjemme i permisjon for å være hushjelp, men for å ta vare på baby, komme oss etter 9 lange og slitsomme måneder. Altså jeg går ut fra at mennene her ikke antar at det er sånn, men likevel det kan jo være greit å snakke om hvilke tanker og forventninger til slikt man har. Noe så enkelt som middag- tenker mannen at middagen er i gang innen han er hjemme mens mammaen er totalt utslitt og orker ikke tenke tanken på å røre en kjele eller stekepanne.

 

Jeg var ganske aktivt forrige gang, men jeg hadde dager hvor jeg lot hus være hus og lå på sofaen. Rett og slett hver gang mini sov, så slang jeg meg på sofaen! Enten med te, litt mat, kanskje en bok, et blad eller sove litt. Men ikke noe som krevde at jeg måtte bruke hodet:) bare slappe av rett og slett!

 

Nå føler jeg at her er mitt "gi blaffen gen" godt synlig og kjent- jeg har nå hatt konstant hodepine i snart 8 måneder og da velger du dine aktiviteter med omhu. Jeg tusler rundt og tar det med ro og mannen vet at sånn er det bare:)

 

Håper sola skinner for dere dag jenter:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan jo være jo greit å tenke på det ja Siot og Leb76, men jeg tror faktisk at det går greiere enn man tror. Nå har jeg hatt to enkel barn, som har sovet masse osv. Men jeg har heller ikke løpt rundt for å holde huset i orden, som Helle_Høygir sier. Utrolig morsom lesing i det innlegget ditt der forresten Helle :D Jeg skal så absolutt ta frem deg genet der :D

Ellers... dersom man vil planlegge litt, noe jeg skal ivertfall, så kan jo det være til god hjelp den første tiden. Fyll opp fryseren f.eks! Jeg skal lage meg en liste med middagsretter for 2-4 uker i tiden etter fødsel. Så handle alle ingrediensene og så lage pastasaus og fryse ned i porsjonsposer (alt ettersom hvor mye som går til èn middag), lage og steke ferdig kjøttkaker og fryse ned osv. Så fylle fryseren da med alle disse forskjellige middagene, og også brød og alle de tingene som man skulle ha behov for en stund fremover. Det eneste mannen behøver å handle inn da er i grunn all ferskvare.

Her er jeg så heldig også at eldstejenta mi lager gjerne middager og baker. Så hun kan jeg sette i sving :) .. OG hun elsker å gjøre det!

Dessuten dere... det er jo sommer når vi får disse nurkene våre, så vi er jo mest ute er vi ikke? Behovet for støvtørking og vasking av gulv er kanskje ikke så stort da :P

 

Her har jeg virkelig dratt på meg isjasvondt i lav rygg og rompe/hofte samt bekkenløsning!! Det er vondt å snu seg både på natt og dagtid, å sette foten ned for å begynne å gå etter å ha sittet får jeg grusomme støt av i hofte/rompe. Men det hjelper hverken å sitte lenge, ligge eller gå. MÅ variere stillingene rett og slett :(

Unngår brus nå, for det får jeg bare halsbrann av. Noe som har resultert i litt bedre søvn heldigvis. Har tydeligvis fått dilla på blåbær og skal hamstre det når butikkene åpner igjen :D

Tenkte overhodet ikke på grilling på butikken igår, så kjøpte ingenting av det. Dumt nå når jeg ser at solen skinner som bare det ute!. Men, men. Kylingfileter står til tining i kjøleskapet, som skal i ildfast form sammen med en saus og noen grønsaker, og pasta(tagliatelle) skal kokes. Det blir dagens middag hos oss idag. Men jeg skal nok få husket på å kjøpe inn litt grillmat til helgen ivertfall. Det er visst meldt full sol og de varmeste dagene hittil både lørdag og søndag, så det må vi jo utnytte :)

 

Jeg har strikket litt til frøkna i magen, men ikke teppet. Igår kjøpte jeg Stokke sitt i kremhvitt. Synes det er nyyydelig :) .. og så kan hun bruke det til dukkene sine etterhvert, slik som de andre to har gjort og gjør :)

Idag er jeg 33+5. Skal jobbe ut neste uke og så tar jeg permisjon. Tar permisjon fra uke 35 fordi da får jeg tre uker før keisersnittet som er i uke 38. Så 5 uker igjen for meg til vi ser frøkna vår. Gleder meg vilt!!! :wub:

Kos dere i sola idag damer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er vi inne i mai og jeg må ærlig innrømme at det ville vært hyggelig å få ut baby i slutten av denne måneden :)

 

Velt talt Helle! Må si meg bare helt enig med deg!

 

Det er merkelig hva man klarer av søvnmangel når den først er der ;) Jeg lurte på hvordan i huleste jeg skulle klare å amme flere ganger om natten og våkne av babyen, men det skjer noe med kroppen så man klarer det bare (selv om man for all del er trøtt altså).

 

Jeg har altså vært hos jm i dag.. Hun var slett ikke superhappy! Du skal ikke jobbe mer, du skal ligge på sofaen og drikke smoothie og ting som gir deg energi. Blodtrykket har steget ytterligere og det var ikke noe særlig. Heldigvis var urin perfekt og jeg har ikke noe ødemer (litt vann begynner å komme) så det er ikke alarmerende, men ro og hvile er det sm skal til. Ingen turer på IKEA eller andre handlemaraton.. Babyen ser ut til å ha det fint, men hun synes det kjennes ut som en liten baby og sf målet ligger like under den røde streken. Jeg synes det er greit at den ikke er for stor jeg, så lenge den vokser greit. Den ligger nå med hodet ned og det kjenner jeg også selv både utenpå magen, men også dette presset som har økt nedover i bekkenet og litt murringer som kommer og går.

 

5 uker til termin i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ødemer i bena og hendene. Føttene mine ser til tider forferdelige ut synes jeg :P ! Og har ikke følelse i høyre hånd.. Nei, nå håper jeg egentlig det bare er 2 uker igjen :P Men som førstegangs går jeg vel over tida :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en del erfaring med å greie seg på egenhånd da vi ikke har noen familie rundt, men har heldigvis samboer da som jobber normal tid (for det meste) så vi har jo vært to. Men med en krevende baby så var det ganske tøft til tider, men jeg greide det jo likevel, har liksom ikke noe valg, jeg prioriterte også å sove når jeg kunne og jeg og samboer hadde faktisk litt diskusjoner/krangler pga dette husker jeg så jeg anbefaler også å snakke om det på forhånd.

 

Nå har jeg en samboer som bidrar mye og er veldig forståelsesfull, men likevel så liker han å ha det ryddig og rent og ble rett og slett litt irritert når han kom hjem og huset var bomba..ting ble så mye bedre etter vi fikk pratet om det, og pipa fikk en annen lyd når han gikk hjemme i pappaperm og fikk se hvor slitsomt det kan være å "bare ta seg av babyen". Så denne gangen har jeg allerede sagt fra at vi er NØDT til å senke kravene litt med tanke på husarbeid i det minste den første tiden, det går greit for meg, men er verre for han..og når jeg vet han tenker på det, blir stresset/irritert så blir jeg stresset og får dårlig samvittighet og føler jeg ikke strekker til osv osv! Så det er kjempeviktig å prate og finne løsninger sammen..det er utrolig hvor mye irritasjon lite søvn kan bidra til..og det kan fort bli sånn "hvem har sovet minst og hvem har gjort mest regnskap". Nå er jeg litt mer forberedt på dette føler jeg og håper at vi greier å løse det litt roligere denne gangen ;) Og det å huske at alt går over..de verste periodene med lite søvn og mye skriking - det går over, det er unntakstilstand rett og slett og man må bare hjelpe hverandre så godt man kan. Her har vi blitt enige om at det blir desto viktigere å gi hverandre litt pauser når vi nå snart får to, ettersom vi ikke har noen familie og ingen avlastning så må vi være flinke til å avlaste hverandre, om det så bare er to timer alene. Det er utrolig hva littegrann alenetid kan gjøre for at energien kan stige litt igjen :)

 

Og igjen, man vet jo aldri hvilken baby man får, håper veldig på en litt roligere baby denne gangen, men er forberedt på at det kan bli som sist også. Nei jeg sier bare sov/hvil når dere kan og heller ta noen skippertak med husarbeid innimellom når mannen passer barnet, jeg husker at jeg var så sliten av at lille bare ville sove i fanget mitt og ikke andre steder i det hele tatt så når samboer kom hjem så gjorde jeg gladelig husarbeid istedet for å ha henne limt på kroppen, hehe, det føltes som "fri" å vaske litt klær eller sette på en oppvaskmaskin - egentid faktisk ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt at du kanskje vil ha baby ut i mai 2010Mammaen hvis du har en fra før av som er født i mai også. Fint å ha selskap i samme mnd. :) Her har vi snart 5 barn tilsammen, og alle har bursdag i hver sin måned i året. Håper du får det som du vil da, at baby kommer i mai. Du som også bare har 5 uker til termin har jo god sjanse for å få det også :) Her har jeg planlagt ks 4. juni når jeg er 38 uker på vei, og selv om jeg gjerne skulle hatt i uke 37 når det er helt greit at babyen kommer siden den da er ferdig, så ville det bli hastesnitt.. noe jeg helst skullle vært foruten!! :mellow:

 

Du får gjøre som jordmor sier. Mangler du noe så kan du jo også bestille via nett?! :)

Pass på deg selv! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat 6 uker til termin her idag! :lol: Og i natt kom ryggvondten å tok meg å. Så isteden for grilling med venner som egentlig var planen, ligger jeg rett ut på sofaen med puter både her og der. Hååper jo dette ikke er noe som er kommet for å bli da, men noen plager skal vel de fleste få :)

 

Jordmortime igjen imorgen, spennende som alltid det syns jeg :) Alltid gøy å få høre om sf-mål, vekt, hvordan babyen ligger osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes alle har så tett med timer hos jm eller lege. Nå er det 3 uker siden jeg var hos jm, og har ikke time hos lege og jm (fikk selvfølgelig begge på samme uke) før om 2 uker. Da er det 10 uker siden jeg var hos lege å tok blodprøve sist. Jeg har vært svimmel og rar de siste dagene, så lurer på om det hadde vært lurt å be om en time før for å få tatt en skikkelig bøodprøve. Hadde spor av protein i urin for 3 uker siden, men vet jo ikke hvordan det er nå. Kjenner jeg blir litt bekymret over å få sjekket ting så sjeldent.

 

Tar de blodprøver på legevakta f.eks? Jeg har jo ingen lege her i skien og skal være her nå til over helga. Eller må jeg ringe føden isåfall isteden. Noen tanker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...