Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Bevegelse er ikke det store her heller. Får så enormt mye kynnere av den minste lille ting, så jeg holder meg rolig. I går var jeg både og handlet og dro på bæreposer og gikk en tur mens guttungen syklet. Det ble en hard kveld og natt med kynnere gitt. I dag turte jeg ikke svinge moppen en gang.. Plagsomt! Til tross for litt vask og rydding, middagslaging og baking til besøk har dagen i dag vært bra, så skal på jobb i morgen så får vi se hvordan det går.

 

Fikk "trusselbrev" fra NAV om at arbeidsgiver måtte sende inn inntektsopplysninger innen 2 uker hvis ikke sletter de hele saken og jeg må søke på nytt. Jeg måtte derfor purre arbeidsgiver litt forrige uke, så alt er på track nå. Ingen krise egentlig, da arbeidsgiver betaler ut lønn i permisjonen, men greit å slippe å sende alt inn på nytt.

 

Det kan sikkert være lurt å ha litt flere bleier enn bare de prøvepakkene. De små som får morsmelk kan gjerne bæsje 8-10 ganger for dagen (, så bleiene får fort bein å gå på ;)

 

Dagene her går raskt her også foreløpig, men jeg har en liten en fra før som krever sitt og jeg har jo ikke gjort noen særlig av forberedelser så føler jeg trenger litt mer tid også. Tenker tiden snegler seg avgårde når jeg har fått gjort det meste og permisjonen er i gang ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har en hofte, rompe og korsrygg som bare blir verre og verre om dagen jeg :angry: Ikke NOE ok. Liksom vondt hver gang jeg setter foten ned.. da stråler det øverst i rompa, spesielt på høyre siden.

 

Men har da fått vasket litt hus i helgen, og fått vasket babytøy og ryddet masse, så er i grunnen fornøyd med produktiviteten akkurat denne helgen ivertfall :mellow:

 

Bleier ja. Gikk for Libero på begge de to andre jentene mine. Syntes Pampers knitret litt mye, men ellers er Pampers tynnere da.. synes mindre liksom. Men det kan jo hende Pampers har endret seg litt siden sist såklart. Hva sier dere som har mottatt eller har tidligere prøvd begge deler? Forskjellen mellom Libero og Pampers?

Har kjøpt inn en pakke Libero 3-6 kg. Har aldri brukt den minste str. 2-4 kg jeg da, fordi de overlapper hverandre likevel med den ene kiloen og begge mine jenter har veid ca 3,5 kg ved fødsel. Regner med at denne frøkna her også veier sånn ca det. Et sted mellom 3 og 4 kg ivertfall.

 

Det er forresten stor sjanse for at jenta mi blir lagt i pute med en gang da desverre. Mye sannsynlig hun får hoftefeil, i og med at det er i nær familie :unsure: , men jeg kan jo alltids håpe at hun slipper det selvsagt!!

 

Nå er det meste av alt til babyen på plass. Må bare sørge for et par dynetrekk til vogna og ett til senga.. ja, også den hersens sengekanten da. Blir jo aldri ferdig med den jeg. Ja, og kattenett. Hmm...er visst litt igjen likevel :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jentene på haugen: hvor mye har du gått opp? Er 13 kg+ nå i uke 27/28, lurer på om det flater ut eller øker mye de neste ukene.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har vi endelig bestemt navn, så nå har jeg finni ut at jeg skal hekle et teppe med navnet hennes på. Og så skal jeg printe ut bilder av alle besteforeldrene på tekstil, og sy på teppet. Mannen ble veldig begeistret for idèen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Puma: Jeg er i uke 31 nå, og har godt opp ca 15 kg. De fleste jeg kjenner som har godt gravid med to, har godt opp alt mellom 15-30 kg. SÅ det er veldig indidduelt. Merker nå at jeg har en sulten periode. Er konstant sulten og spiser som bare det. Så tror jentene legger godt på seg. Sist måling hadde begge jenter lagt på seg ca 500 gram på 3 uker. så ikke rart jeg er sulten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tror jeg sprekker snart jeg, skjønner ikke hvordan jeg kan bli større. Like stor og tung nå, i uke 27/28 som v fødsel m førstemann...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Puma:) tror ikke jeg har fått med meg at du har kommet inn på tråden jeg :D Velkommen :) .. og da har jeg selvsagt ikke fått med meg om du venter tvillinger eller hva?!? :)

 

Natten inatt har i grunn vært preget av halsbrann for min del. Men det er helt min egen skyld. Drakk cola sent igår kveld. MÅTTE bare ha liksom.. så hva annet kunne jeg forvente da egentlig :huh:

 

Jeg har mottat NAV-brev om at de har mottat søknaden og at det tar ca 2 mnd. for svar. Da har jo jeg født jeg da.. omtrent to uker etter fødsel tror jeg jeg regnet ut. Men jeg tar det litt med ro, jeg forventer vel at det går bra og at svaret er positivt. Dere gjør vel det samme? Noen grunn til at man ikke skulle få foreldrepenger egentlig?!?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, du får nok foreldrepenger :) Og forhåpentligvis bruker de ikke 2 mnd da, men de kan bruke det.

Men jeg skjønner ikke helt, man skal sende inn 6 uker før termin og så bruker de 2 mnd på å behandle søknaden liksom?

 

Ja, så får man bare gå der uten penger da, jaaa, det går jo helt greit det :rolleyes:

 

Jeg er veldig hormonell idag. Humøret skifter hele tiden, fra å være glad og positiv til irritert til lei meg og nedstemt, hehe.. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt om mange som har fått foreldrepengene utbetalt til rett tid, og så fått vedtaket sendt i posten leenge etterpå :P Så at man ikke har fått brevet betyr nok ikke nødvendigvis at pengene ikke kommer.

 

I natt begynte jeg nesten å lure på om jeg kjente at bebisen prøvde å feste seg eller noe.. selvom det sikkert ikke går an å kjenne det.. men, som første gangs begynner man jo å lure på mye rart.. :P Babyen romsterte MYE, og det var langt ned, og innimellom kjente jeg sånne "stikk" som gikk helt ut i ryggen liksom. Men, var sikkert noe helt annet.. :P Rar oppførsel fra JR var det ihvertfall :P

 

Idag er heldigvis formen topp (enn så lenge ihvertfall ;) ), så jeg skal nyte dagen med å orke å gjøre husarbeid, høre på musikk, og baby dansende i magen. Viktig å få god smak tidlig ;)

 

Morsomme de hormonene blomsterogbier! ;) hihi. Jeg tror selv at jeg ikke har så mye gravidhormoner, men jeg får høre innimellom av samboer at det HAR jeg.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og hopp! Et lite innlegg fra meg kommer her. Er 33+1 idag! Her går det unna :D og jammen vokser ikke magen godt også! har fått to fine strekkmerker rundt navlen, men det gjør meg ingenting... foreløpig ihvertfall ^_^ Jeg har en kronisk sykdom som jeg var på sykehuset for å snakke om i forbindelse med fødsel, og i samme slengen spurte hun om jeg ville kikke.. så da ble det en rask UL på meg. Der ligger jente ned med hodet.. om det er festa er jeg usikker på, det sa hun ingenting om. Også var hun 2200gram.. og estimerte en fødselsvekt mellom 3,5 og 4 kg! Lik sin mor der altså! Litt over gjennomsnittet stor hodeomkrets.. veit ikke om det er så positivt.. hun skal jo ut også :P Ellers er vel alt på stell når det gjelder snuppa mi :)

 

Verre er det vel med mora.. Her kommer litt syting og klaging... :(

Har vært forkjøla siden torsdag for snart to uker siden. Null energi, forkjøla og hodepine. Det vil jo ALDRI gi seg! Jeg blir jo deprimert av hele greia, og gråter lett :huh: . Jeg har jo strengt tatt "tid" til ikke å være iform siden jeg nå er 100% sykmeldt frem til permisjon, men jeg ønsker jo å gjøre de planene jeg har satt meg! Er det noen i samme eller lignende situasjon!?

Inatt fikk jeg IKKE sove.. og la meg ut på sofaen.. Flaks at jeg ikke lakk råmelk da ^_^

 

Det er jo ikke graviditeten i seg selv som er "problemet", selv om jeg ser ut som en stranda hval når jeg prøver å komme meg opp fra sofaen.. men forma generelt! Blæææææ....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomme de hormonene blomsterogbier! ;) hihi. Jeg tror selv at jeg ikke har så mye gravidhormoner, men jeg får høre innimellom av samboer at det HAR jeg.. :P

Ja, de gjør dagen min komplett!! :P Samboere er visstnok veldig opptatt av å nevne hormoner i enhver sammenheng. Selvom man har rett til å være sur ;)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært et hormonelt troll i dag jeg også - på jobb! Ikke så passende! Holdt på å eksplodere opp til flere ganger og bryte ut i krampegråt 2 ganger. Frustrert, lei, oppgitt, sliten. Nei - nok er nok. Varslet i dag at jeg kommer til å sykemelde meg 100% i løpet av uken (jobber 50% fra før) så i morgen blir den siste "vanlige" dagen for meg (hvis jeg orker å gå). Kommer bare til å komme innom for å rydde opp i gamle papirer og pakke ned kontoret mitt. Skulle til jm i dag, men hun måtte flytte timen så blir kontroll først på onsdag. Egentlig litt dumt siden jeg har opplevd mye vondter som jeg kunne tenkt meg å lufte med henne, men men..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lurt 2010 Mammaen!!, jeg har også blitt 100% sykemeldt nå, var litt vanskelig å endelig gå til det skrittet, men nå bare få dager etterpå så kjenner jeg hvor utrolig godt jeg har av det. Og hvor mye mer jeg har å gi jenta mi, litt viktig det også at man faktisk har litt overskudd til å ta seg av barnet man har fra før. Føles som en lettelse faktisk å endelig slippe jobb og alt stresset som det faktisk har vært og bare fokusere på seg selv og sitt en stund. Håper du har en grei lege og får sykemeldt deg nå og at du får godt av å hvile litt og tenke på deg selv <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, legen ville egentlig sykemelde meg fullt for 3 uker siden pga høyt blodtrykk, tomme jernlagre og generelt dårlig form, så trenger bare en telefon dit så får jeg den så det er det minste problemet. (Har også en fantastisk lege :) Men det er en annen sak. ) Det er jeg som har bremset - men det er jo 2 uker til permisjon uansett, og med 50% jobb og en fridag denne og en neste uke er det jo ikke mange dager det er snakk om, men det vil utgjøre en stor forskjell for meg tror jeg! Da får heller det bli kjedelige dager på slutten ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det så nært permisjonen din? heldig! :) For meg er det en hel måned til permisjonen egentlig starter...tror det kommer til å gå i sirup framover!

 

Har hatt så ekstremt mye kynnere i dag, ikke vonde, men magen er så og si konstant stram..sliiitsomt! Håper ikke babyen blir stresset av det, kjenner jeg blir det..prøver å slappe av, men bare jeg rører på meg så starter det igjen :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det går jo så fort plutselig! Jeg har også hatt MYE kynnere de siste dagene og spesielt om nettene - har du det også sånn? Kan ikke snu meg i sengen uten at det utløser en kynner (som kjennes godt). Har hatt nedpress i dag også, og det var vondt - som rier, uten at det var rier. Tror samboeren min fikk litt angst for han lurte på om jeg ikke skulle pakke den sykehusbagen snart?! Mener at vi nå må ta frem alt av babytøy og vaske og klargjøre og klargjøre mine ting i tilfelle vi plutselig får bruk for det. Jaggu har det gått opp et lys om at det ventes en baby i hus :D Synes egentlig at det var søtt, men det minner meg jo på hvor mye som egentlig ikke er klart og jeg har overhodet ikke overskudd til å sette i gang.

 

Teit spørsmål kanskje; men hvordan gikk det med det du lurte på om kunne være slimproppen? Kom det mer?

 

Jeg har lest at det er både hyppigere kynnere og sterkere/mer merkbare kynnere hos andregangsfødende og oftere nedpressfølelse så tror ikke det er grunn til panikk hvis det går over og ikke gjør vondt. Samtidig har jo du født tidlig før så du må nok være litt ekstra obs og eventuelt sjekke effekt på livmorhalsen om det blir for mye av det gode :) Det er jo for tidlig å føde nå...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 uker til permisjon her og.. Men jeg får ikke permisjon før i slutten av juni, men ser allikevel på det som en slags milepæl, da er jeg over 37 uker på vei :D

Endret av Blomstogbier
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner også på at det gjorde godt med ei sykemelding. Jeg har mindre vondt og er mer opplagt. I tillegg spyr jeg mindre, og det er også en fin bonus.

 

Vi var ute og kjøpte hentesett i ettermiddag. Pappaen fikk bestemme, synes det er greit å involvere han i sånne ting også. Heldigvis har han god smak :)

Han er så søt når han beskriver følelsene sine for babyen som avstandsforelskelse :)

 

Vi var også innom apoteket og handlet inn det vi skulle ha derifra. Nå tror jeg at det eneste som mangler er bleier. Ja, og så må vi få hjem senga

som vi har fått av et vennepar.

Det er godt med alt som kan krysses av lista.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2010 Mammaen nei det kom ikke noe mer sånn proppaktig, men jeg har veldig mye utflod ellers, men det har jeg hatt lenge da. er vel sikkert naturlig ;) På nettene har jeg ikke tenkt så mye over det, men jeg har jo egentlig konstant kynnere så vet ikke lenger hvordan det er å ikke ha det..men ikke så lenge til jeg skal på vekstkontroll så da ser de vel om alt er normalt håper jeg :) Jeg tenker hele tiden på at vi må gjøre ting klart her + pakke fødebag osv, men har eeeenda ikke kommet meg i gang, orker bare ikke, men nå mååå jeg snart bare gjøre det så kanskje litt av stresset letter her, føler ikke at ting er klart i det hele tatt for en baby selv om vi på en måte har det meste fra før så er ingenting klart. Litt godt å høre at det ikke bare er jeg som er treeeeig ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Totoaa

Hva er det dere har i vognen foresten? Spesielt dere som har barn fra før? Jeg aner ikke liksom, det kan jo hende det blir varmt i sommer liksom...

 

Bestilte en vognpose i dag, men den var ganske billig, og passer nok best til sommer/tidlig høst. Så har jeg ikke turt å invistere i noe dyrt enda, da jeg helst ikke har lyst å faile med det... Og jeg har jo igrunn ingen venninner med barn, og står dermed på ganske bar bakke!

 

I tillegg til den enkle posen bestilte jeg badestamp i dag :) Ble en liten rosa en ;) Så for jeg vel få rumpa utav sofaen og ta runden og samle inn alle de gratis apotekpakkene en dag denne uken.

 

Nå må jeg hoppe til sengs, skal til jordmor i morgen tidlig. Forhåpentligvis har frøkna snudd seg nedover, men det kjennes egentlig ikke ut som hun har det.... Men men, er ikke krise helt enda!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Puma:) tror ikke jeg har fått med meg at du har kommet inn på tråden jeg :D Velkommen :) .. og da har jeg selvsagt ikke fått med meg om du venter tvillinger eller hva?!? :)

 

Natten inatt har i grunn vært preget av halsbrann for min del. Men det er helt min egen skyld. Drakk cola sent igår kveld. MÅTTE bare ha liksom.. så hva annet kunne jeg forvente da egentlig :huh:

 

Jeg har mottat NAV-brev om at de har mottat søknaden og at det tar ca 2 mnd. for svar. Da har jo jeg født jeg da.. omtrent to uker etter fødsel tror jeg jeg regnet ut. Men jeg tar det litt med ro, jeg forventer vel at det går bra og at svaret er positivt. Dere gjør vel det samme? Noen grunn til at man ikke skulle få foreldrepenger egentlig?!?

 

To jenter inni magen her ja.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er det dere har i vognen foresten? Spesielt dere som har barn fra før? Jeg aner ikke liksom, det kan jo hende det blir varmt i sommer liksom...

 

Bestilte en vognpose i dag, men den var ganske billig, og passer nok best til sommer/tidlig høst. Så har jeg ikke turt å invistere i noe dyrt enda, da jeg helst ikke har lyst å faile med det... Og jeg har jo igrunn ingen venninner med barn, og står dermed på ganske bar bakke!

Jeg har en voksipose som jeg skal bruke når det blir vinter. Nå i sommer håper jeg at det blir så varmt at det holder med et lite teppe. Jeg har kjøpt ei lita tynn dyne i vognstørrelse og så har jeg strikka et sånn Nøstebarn-teppe i lett ull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kryss i taket: Jeg har i natt sovet HELE, jeg gjentar, HELE natta. La meg kl 23 og sov til kl var 08. Trodde nesten ikke det var sant, :D :D :D :D :D

Ulempen: måtte gå fremoverbøyd til toalettet, hadde ikke sjangs til å strekke meg opp og ut i det hele tatt :ph34r:.

 

Men nå kan dagen starte :)

 

PS, har dere lagt merker til en ting her inne på BIM? Dette forumet Junimagene(og sikkert andre også) er en av få som er hyggelige tråder. Ingen ufine kommentarer, dritslening eller lign. Her er det faktisk rom for å stille spm, gi og få råd, snakke sammen, eller bare si hei. DET liker jeg :D

 

Ha en solfylt dag alle sammen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kryss i taket: Jeg har i natt sovet HELE, jeg gjentar, HELE natta. La meg kl 23 og sov til kl var 08. Trodde nesten ikke det var sant, :D :D :D :D :D

Ulempen: måtte gå fremoverbøyd til toalettet, hadde ikke sjangs til å strekke meg opp og ut i det hele tatt :ph34r:.

 

Men nå kan dagen starte :)

 

PS, har dere lagt merker til en ting her inne på BIM? Dette forumet Junimagene(og sikkert andre også) er en av få som er hyggelige tråder. Ingen ufine kommentarer, dritslening eller lign. Her er det faktisk rom for å stille spm, gi og få råd, snakke sammen, eller bare si hei. DET liker jeg :D

 

Ha en solfylt dag alle sammen :)

Åh! En hel natts søvn... Jeg er misunnelig!

 

Jeg har også lagt merke til at det bare er hyggelige mennesker i denne tråden. Jeg har også lagt merke til at vår tråd er myyye lengre enn både mai og juli, så vi må være noen ordentlige skravlebøtter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...