Gå til innhold

Junimagene i 3. trimester


Blomstogbier

Anbefalte innlegg

Hehe Zassy! Må være lov å spørre om sånt her vel ;)

 

Jeg har desverre ikke noe svar til deg! Sist gang kom slimproppen sammen med alt det andre som kom etter jeg fikk klyster :o Men jeg har jo lest her inne at den kan komme litt og litt. Det trenger ikke bety noe, for det kan fint dannes ny slimpropp. Men det kan jo bare også være litt slimete utflod som du sier. Hvis det kommer mer ville jeg tatt det opp med jordmor for det kan jo være et tegn på at livmorhalsen er i ferd med å åpne seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Helle_Høygir

Veldig trist å høre Junimage, kondolerer. Det er vondt når noe sånt skjer; sender deg en stor klem. Det blir nok en rar periode fremover hvor man sørger, men samtidig må ta vare på livet som spirer i magen. Og når man har så mye hormoner som preger seg, så er det ikke rart om tårene får en større plass en kanskje normalt.

 

Unger husker mye og de gjør seg mange tanker. Junior her mistet oldefaren sin; det var mannens bestefar og de var veldig nært knyttet. Vi har vist han at det er lov å være lei seg; man kan være lei seg alene eller sammen. Og at man kan være lei seg lenge; man kan savne noen og så noen dager tenker man masse på det og andre dager ikke så mye - det er helt ok.

Og vi har svart på alle de spørsmål han har kommet med - det går i puljer, men vi svarer etter beste evne (med litt redigering for ikke å skremme han). Bhg fikk beskjed slik at de også var forberedt på både spørsmål og at han var trist. Tok tiden til hjelp og snakket mye om det.

 

Og når oldefar ville hatt bursdag - da feirer vi han! Vi tenner lys og spiser dessert og snakker om alt det morsomme ved oldefar. På den måten holder vi de gode minnene ved like og vi gjør en positiv vri på det.

 

Igjen en stor klem til deg Junimage

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kondolerer Junimage:( veldig trist:( ta vare på hverandre!

 

Zassy.. jeg ville tippet på slimproppen jeg da. Men det gjør ingenting om den går tror jeg. Jeg har da hørt at den kan gå flere uker før fødsel er i gjære. Men jeg hadde også kanskje tatt det opp med jordmor og fått en kontroll på om det er noe åpning ja. Når har du termin forresten?

 

Her er jakka i bomull helt ferdig, men jeg har prøvd å sjekke litt rundt her og skjønner ikke hvordan jeg skal få lagt ut bilde. Men jeg ble veldig fornøyd ivertfall:) Ferskenfarget med hvit blondekant og med fire hvite perleknapper og en merkelapp i nakken "laget av mamma":)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det alle sammen :) han ville fylt 69 til sommeren, like etter at den lille blir født, så vi kommer nok til å ha en markering da. Min sønn har egentlig ikke villet snakke så mye om det, han prater det vekk. Så nå sier vi ikke noe mer før han spør selv. Har forklart at vi kommer til å være lei oss, og at det er lov å gråte for alle sammen når man føler for det.

Døden har vært et tema her ganske lenge, han har vært unormalt opptatt av døden lenge, og har nok fått svar på de fleste spørsmål tidligere. Er opptatt av å være så ærlig som mulig uten at det skal bli skummelt. Han spurte dagen før svigerfar døde helt ut av det blå: Mamma, er det vondt å dø? Han har spurt om hvordan man kommer seg opp til himmelen. Og det kommer ofte sånne spørsmål mens vi kjører bil, eller hvis han er i lek på rommet sitt. Tror det er naturlig for barn og snakke om det når de kommer på det, og resten av tiden får man bare la de være barn uten bekymringer.

Vi mistet et barn i bhg jeg jobber i for 3 år siden, og ungene gikk veldig mye inn og ut av sorgen. Ikke så mange som gråt og viste følelser på den måten, men de hadde mange spørsmål og teorier på det som hadde skjedd. En gutt sa plutselig: det var flaks at hun døde ute, for da var ikke taket i veien når hun skulle opp til himmelen. :) misunner barns måte å tenke på noen ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er så trist å miste noen ja.. heldigvis har jeg ikke mistet noen i min familie på et par år, men huff. Og så fælt med barnet som døde i bhg :(

 

Men jeg synes det høres lurt ut at man svarer når barna spør, og ikke tar det opp hele tiden. Med mindre man ser at barnet lukker seg inn i seg selv eller noe.

 

Jeg har sånt trykk nederst i magen. Som om noen blåser opp en ballong der :P Ikke hele tiden, men innimellom. Er det babyen som har blitt tyngre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Sønnen min spurte om oldefar var litt eller veldig død :) Barn har en helt særegen måte å tenke på og det var på et vis fint det han sa om å ikke slå hodet i taket.

 

Jeg er hjemme idag og dro innom butikken etter levering i bhg - har så dilla på vannmelon nå. Merket ikke før jeg hadde skåret opp en god del at "noen" (ikke meg) hadde glemt å ta vekk fjøla etter skjæring av løk i går..

Mmmm vannmelon med et hint av løk er ikke en delikatesse jeg higer etter merker jeg!

Lurer på om sånne ting inngår i samme kategorien som å kunne lete. Junior kan enda finne ting, men lurer på når det inntreffer det der? Er det når tenåringshormonene går inn at leteevnen går ut?

 

:) jeg har det jo mye moro med dette; at mannen hardnakket kan påstå at vi har ikke smør; gir seg ikke i det hele tatt- vi har ikke smør og så henter jeg pakka som står rett foran han i kjøleskapet. Og ikke minst hver gang er det noen andres feil fordi det lå jo ikke der det pleide eller så lå noe annet foran :) Jada sier jeg og ler :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Min sønn på 5 finner ingenting, han leter og leter men det er jo ikke der. Så bøyer jeg meg ned å plukker opp tingen rett ved siden av han :) så her har det allerede startet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kondolere junimage. Håper dere tar godt vare på hverandre i denne tiden fremover. Sender gode varme tanker deres vei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ønsker3gull den jakken hørtes helt bedårende ut, og jeg ble litt rørt av merkelappen jeg :) Jeg er 32 uker nå.

 

Så dere tror det kan være slimproppen altså?? men godt å høre at det ikke trenger å bety noe da :) Jeg spurte ikke jordmor om det i dag for det var så mye annet vi snakket om, får bare være litt obs framover da hvis det blir mer eller noe annet skjer! Takk for svar jenter, godt å kunne spørre om slike litt pinlige ting også her :P

 

Var som sagt hos jordmor i dag, koselig med kontroll! Jeg lå midt på skjemaet for symfysen og ellers var alt bare veldig bra og normalt, fint å høre hjertelyd og lillegutt sparket som vanlig masse når jordmor skulle måle magen <3 Ble litt uvel av å ligge på rygg i dag, ikke opplevd det før, men gikk heldigvis fort over.

 

Neste kontroll blir ikke før jeg er i uke 36!! Føles så lenge til og uvirkelig ettersom jeg fødte i uke 35 sist så er det så rart å tenke på at jeg i det hele tatt skal være i uke 36 :P Er i det hele tatt veldig spent på når jeg føder, blir det tidlig som sist, blir det ikke det, blir det overtid osv osv..hehe mye tanker med andre ord!

 

Fikk også spurt litt om det med at hodet fester seg, hva det egentlig betyr, hehe, har vært litt usikker på det nemlig, sist ble det aldri et tema heller, så fikk meg en liten ahaopplevelse i dag når jeg skjønte at hodet ikke "fester" seg bokstavelig talt :P ja følte meg litt teit, men nå er jeg en opplysning smartere! hihi.

 

Hodet lå godt ned i bekkenet iallefall og det virket som han lå med ryggen mot min rygg, noe som kan forklare at jeg kjenner bevegelser absolutt overalt og at magen lever sitt eget liv innimellom.

 

Jeg har også blitt sykemeldt helt nå, blir rart å skal gå hjemme, men føler en lettelse også, endelig får jeg kanskje slappet av litt og gjort noe her hjemme også.

 

Får dere andre tettere kontroller nå? Jeg har jo fått hver andre uke fram til nå, så ble litt overasket over at det nå skal gå hele FIRE uker til neste, litt småstressa over det sånn egentlig når jeg tenker på det, men går vel bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt kontroll hver 5. uke :) Neste kontroll er 3 uker etter siste kontroll.

Dvs jeg var på kontroll på mandag, 34+2. Og neste kontroll er når jeg er 37 uker på vei tror jeg :)

Da er forhåpentligvis babyen fortsatt i magen ;) !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt kontroller med 4-5 ukers mellomrom, men nå fikk jeg time 2 uker etter forrige kontroll. Kanskje fordi jeg har så lav blodprosent? Så nå blir det vel kontroll i uke 34, 36,38 og 40 (hvis man rekker alle de :P )

 

Jeg blir også uvel av å ligge på ryggen Zazzy, opplevd det flere ganger jeg da :( Så jeg må be jordmoren være litt rask når hun skal sjekke magen, hvis ikke begynner rommet å spinne rundt :P

 

Er det flere andre småtroll som har begynt å hikke en del i magen nå? Syns det er blitt en del mer hikking nå i det siste, men det er vel normalt får man tro :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har merket hikke i sikkert 1 mnd :) Litt morsomt når den hikker, hehe.. noen ganger sparker hun godt ifra, kanskje hun synes det er ubehagelig å hikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har merket hikke i sikkert 1 mnd :) Litt morsomt når den hikker, hehe.. noen ganger sparker hun godt ifra, kanskje hun synes det er ubehagelig å hikke?

 

Ja, har merket det i noen uker jeg å, men enda mer nå :) Merker også at det blir sparket godt ifra, og at h*n vrir på seg når det hikkes. Så kan jo hende de syns det er ubehagelig. Stakkars småtroll :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir også veldig uvel når jeg ligger på ryggen.

Var på Ullevål på sjekk i går og fikk et blodtrykksanfall. Har slitt med det gjennom svangerskapet. Kjipt å ligge der i halvsvima og kaldsvette.

Legen bad meg bare legge meg på siden og fullførte undersøkelsen. SÅ er nok ikke så farlig selv om det er veldig ubehagelig.

 

Men er det bare meg som begynner å bli skikkelig utålmodig. Skulle ønske jentene kom i dag, helst i går. Vet at de har godt av ¨være i magen lengst mulig....men alikevell. Begynner å bli lei denne store magen og lite plass.

jentene mine veier nå 1480 og 1490 gram, og med dobbelt opp av morkaker, fostervann+++ begynner det å bli temmelig tungt på fremre parti...

 

gleder meg til å endelig møte dem jeg :) :) OG få kroppen min tilbake hihi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har merket hikke de siste par ukene her også, men jeg merker det best ved hodeleie merker jeg. Ligger ikke babyen i hodeleie kjenner jeg det ikke...

 

Ellers har jeg kontroller ca hver annen uke nå. Det er pga litt ulike plager jeg har, og det er jo en gang i måneden som er det vanlige frem til uke 36 hvis alt er fint, da er det vel hver 2 uke frem til uke 40. Så du kan være glad for at du har det sånn Zassy - det betyr bare at alt er bra med deg og baby :)

 

Jobber 50% selv, men lurer på om jeg skal ta ut 100% sykemelding en gang i neste uke. Merker at de dagene jeg er på jobb er jeg så utslitt som en vridd klut (selv om jeg har lite å gjøre og korte dager) og det tar tid å hente seg inn igjen.Har uansett bare 2 uker igjen til permisjon til uken så ingen krise om jeg ikke er der.

 

I dag har jeg 40 dager til termin og er vel da høygravid i bim-verden ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelte dager kan jeg kjenne lillegutt hikke opp til 7-8 ganger om dagen, og kan ta lang tid før et hikke"anfall" går over. Andre dager kjenner jeg ikke hikk. Varierer veldig her, men kjent det mer de siste ukene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, samboeren min sa til svigermor i går at jeg var høygravid f.o.m i går..

Vet du hva hun sa tilbake? "Jeg synes hun har vært stor lenge".

Jo takk for den, er jeg feit? Javel.. så hyggelig da.. Jeg går ikke rundt og snakker til folk om hvor feit hun er.

Jeg er ikke stor, jeg er akkurat passe, symfysemålet er akkurat midt på streken faktisk :)

 

Og dessuten betyr ikke høygravid at man er feit, det betyr at det er 40 dager eller mindre igjen til termin.. Gåttabanen.. Jeg med mine hormoner synes ikke det var ålreit kommentar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jentene på haugen: at du blir utålmodig kan jeg veldig godt skjønne. Kan ikke forestille meg å ha dobbelt opp der inne :P Begynner å glede meg noe VELDIG til å få hilse på den lille jeg å, ser for meg at jeg kommer til å bli utålmodig etter uke 37, nå bare håper jeg at h*n holder seg inne frem til etter det, og ikke blir prematur :) Men, skal bli helt utrolig å få hilse på den lille personligheten :)

 

Flere og flere høygravide her nå ;) Jeg følger etter om 1 uke. Får håpe jeg slipper kommentarer som du fikk blomsterogbier ;) Selvom det sikkert kanskje ikke var SÅNN ment fra svigermor. Folk sier mye rart til gravide, det er helt sikkert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helle_Høygir

Blomstogbier - skjønner det ikke var noe ok. Mange som overhodet ikke tenker seg om og kommenterer akkurat som det passer dem.

 

Jeg fikk høre om hvor stor jeg var og samme dag møtte jeg en bekjent som kommenterte hvor liten mage jeg hadde..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk tror det er greit å kommentere hva som helst så lenge man er gravid. :) har begynt å venne meg til det. Mamma kommenterte at jeg hadde blitt mye større siden sist (1 uke siden) mens en venninde som ikke hadde sett meg på en måned kommenterte at hun syns magen hadde blitt mindre.

Alle har en mening om magen syns jeg, så jeg lar det bare skli forbi. Tror det har noe med klærne man har på oxo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, hellandussen, folk tror man kan lire av seg hva som helst så lenge det er til en som er gravid :P

Men vi får vel lukke ørene. Eller svare noe tilbake ;)

 

Ja, virker som folk tror at en gravid kropp er allemannseie eller noe som alle kan snakke om. Men, men.. Samme personen sa til meg en dag at "du er jo ikke så stor", og dagen etter sa personen "så feit du har blitt"..høh.. :P Kanskje det bare er for å ha noe å snakke om, akkurat som været og sånn.

Endret av Blomstogbier
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sa til mannen her om dagen at jeg lurer på hva folk hadde svart hvis krg hadde sagt tilbake: ja og jeg ser du ikke har gått ned noe særlig i vekt siden sist oxo. De fleste hadde vel blitt grådig fornærmet tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk er så frekke noen ganger uten å tenke seg om! At folk kan få seg til å kommentere kroppen til gravide uten å blunke synes jeg også er veldig merkelig! For min del har det stort sett vært utelukkende positive kommentarer jeg får, på at jeg ser bra ut, frisk ut, ser så opplagt ut for å ha kommet så langt osv. (man kan jo lure litt på hvordan man ser ut som ikke.gravid...) men det var en periode jeg fikk daglige kommentarer på den lille magen, du vokser ikke, og du har mindre mage en min venninner som er to måneder kortere osv... Da ble jeg jo veldig bekymret og tenkte veldig mye på det. Til og med villt fremmede mennesker jeg aldri har sett før MÅ bare si at jeg er liten og dette MÅ være en jente siden magen er så liten... Hehe. Hva skjer det med folk? Klarer ikke folk å la være å kommentere med en gang det er en mage det er snakk om? Men en ting jeg synes folk rundt meg er flinkere til nå enn forrige gang er at det ikke er mange som har tatt på magen min denne gangen. Tror det er èn kollega (en dame op 60+) som har tatt på den noen få ganger. Sist gang var det jo fremmede folk på butikken osv som ikke klarte å holde fingrene av fatet! Var helt sjokkert jeg! Hvordan er det for dere? Er det mye klåing der ute?

Endret av 2010 Mammaen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt hva du mener jentenepåhaugen! Jeg gleder meg til snuppa mi kommer jeg også, og synes det kan være ganske så tungt innimellom her gitt;).. men likevel, jeg vil aller helst bli ferdig med tilbygget på huset og helst ha kommet til uke 37 før noe skulle evt. skje. Alle vil jo såklart det, men tror nok at de aller fleste også begynner å kjenne litt på utålmodigheten og at det er slitsomt og tungt nå. Også du da.. som tross alt har TO du bærer på. Klart det er tyngre! Hold ut:) Du er flink som ruger på to:)

 

Jeg blir også uvel av å ligge på ryggen. Men min jordmor sier at jeg bare må gi beskjed dersom jeg blir uvel, så vi pleier å måle sf-målet på ryggen og så ligger jeg på siden stort sett når hun skal høre etter fosterlyden.

 

Har også merket hikking.. ganske mye og lenge siden første gang jeg kjente det faktisk. Noen jordmødre sier at de har opplevd at babyene som har hikket mye inni magen hikker mer de første dagene etter fødsel også.. at det bare fortsetter liksom. Men gjør jo ingenting, selv om jeg synes det er ordentlig ubehagelig å se på et lite barn, spesielt spedbarn, hikke. Hele brystkassen forsvinner liksom;)

 

Når det gjelder kontroller så har jeg hatt i noen uker nå hver uke. Det er nok fordi jordmor ikke har vært hlt fornøyd med hverken det ene eller andre. Hun var ikke fornøyd nå heller, men sukker i urinen, enda jeg fortalte henne at jeg hadde puttet i meg alt jeg kunne finne for å gå opp i vekt! Men nå skal jeg ikke tilbake før i uke 35. Det føles godt. Stort sett bare fordi hun aldri er fornøyd, stresser meg opp og stresser seg selv opp;) Igår rundet jeg uke 33. Er litt rart å ha enda en måned bak seg.. og nå begynne på de siste ukene. 5 uker igjen til keisersnitt er jammen ikke lenge altså!

Må jo begynne å planlegge middager til resten av familien når jeg er borte i noen dager på sykeshuset .. haha.. ellers er jeg redd mannen kommer til å fore barna med gatekjøkken-mat eller grandiosa. Godt eldste på 14 år er så flink på kjøkkenet! Hun kommer til å ordne opp hun tenker jeg. Flinke jenta mi:)

Mannen kommer til å være litt tussete tror jeg.. hihi. Han gleder seg til å snuse baby og til å ha lillefrøkna på brystkassen og kjenne den lille kroppen og varmen og lukten sier han. Han var sånn sist også.. helt oppslukt:) Det finnes virkelig ikke noe deiligere enn å kose:)

 

Nei, nå får jeg se å komme meg i seng her!! Blir det greit vær imorgen så blir det dugnad i hagen. Med fire barn og oss to voksne så skal vi nok få raket hele tomta, klippet litt busker og frukttrær osv. tenker jeg:) Men da gjelder det å være opplagt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...