Gå til innhold

Hvilken glasur/topping til gulrotkake?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva bruker du? Er det vanligst med no smørkremgreier eller kremost type?:)

Fortsetter under...

Skrevet

Kremost er best på gulrotkake. :)

Skrevet

Vil gjerne ha en oppskrift fra noen og :D

Skrevet

Ja, kremost er best. Blander smør og melis sammen med Philadelfia ost og et par t-skjeer vaniljesukker.

 

Anonym poster: 192c43f972ccf7aea0fb7ec3f37f7510

Skrevet

Definitivt en med kremost ja! :)

Gulrotkake med bare melisglaur er nedtur :P

Skrevet

1 boks med ananas og mandarin kremost, bland i ca 300 g melis, du kan ha i 3 ss smeltet smør om ønsket trenger ikke vaniljesukker i denne blandingen.

Annonse

Skrevet

Jeg synes ikke ostekrem er noe godt, så jeg lager krem av pisket eggehvite, melis og sitronsaft.

 

Anonym poster: 25ab97712f33cd96d39618a6600defe1

Skrevet

Ostekrem, uten tvil. Nå liker jeg et tykt lag krem på, så til en liten langpanne så lager jeg:

200g Philadelphiaost

100g mykt smør (ikke margarin - yuk!)

250 g melis

1 ts vaniljesukker

og sitronsaft

 

Pisk sammen, lenge, så det blir luftig og lett, smak til med sitronsaft slik at det brekker den søt- og feitsmaken litt.

Gjest UndrendeUllteppe
Skrevet

Ostekrem, uten tvil. Nå liker jeg et tykt lag krem på, så til en liten langpanne så lager jeg:

200g Philadelphiaost

100g mykt smør (ikke margarin - yuk!)

250 g melis

1 ts vaniljesukker

og sitronsaft

 

Pisk sammen, lenge, så det blir luftig og lett, smak til med sitronsaft slik at det brekker den søt- og feitsmaken litt.

 

Mmmmm!!

 

Nesten så jeg vurderer å dra på statoil og kjøpe inn til kakebaking...sukk...

 

Har du hele oppskriften? :P

Skrevet

Fillern, jeg som har sjesset på gulrotkake i flere dager... Det skal definitivt bakes til uka!! :)

Skrevet

Ostekrem, selvfølgelig!

Skrevet

Ostekrem, uten tvil. Nå liker jeg et tykt lag krem på, så til en liten langpanne så lager jeg:

200g Philadelphiaost

100g mykt smør (ikke margarin - yuk!)

250 g melis

1 ts vaniljesukker

og sitronsaft

 

Pisk sammen, lenge, så det blir luftig og lett, smak til med sitronsaft slik at det brekker den søt- og feitsmaken litt.

 

Mmmmm!!

 

Nesten så jeg vurderer å dra på statoil og kjøpe inn til kakebaking...sukk...

 

Har du hele oppskriften? :P

 

Selvfølgelig :) Her er kaka:

 

4 egg

3 dl sukker

3 dl mel

2 ts natron

2 ts kanel

1/4 ts salt

1 ts vaniljesukker

1,5 dl olje

4-5 grovrevne gulrøtter

 

Pisk eggedosis, ha i resten.

 

Liten langpanne, 190 grader, midt i ovnen 30 - 50 minutter (den gamle ovnen min trengte 50, den nye steker den på ca 30, så prøv deg fram.)

Gjest UndrendeUllteppe
Skrevet

Hohoho tror jeg må bake i morgen! Takk :D

 

Hever den mye? Tror du jeg kan prøve å ha den i en rundform?

Annonse

Skrevet

Hohoho tror jeg må bake i morgen! Takk biggrin.png

 

Hever den mye? Tror du jeg kan prøve å ha den i en rundform?

 

Den hever ikke så veldig mye, så prøv deg fram :)

Skrevet

Namnamnam takk folkens. Blir nok baking imorgen her:D

 

Gjest UndrendeUllteppe
Skrevet

Hohoho tror jeg må bake i morgen! Takk biggrin.png

 

Hever den mye? Tror du jeg kan prøve å ha den i en rundform?

 

Den hever ikke så veldig mye, så prøv deg fram :)

 

Forresten...mykt smør...romtemperert Bremykt?

Skrevet

Hohoho tror jeg må bake i morgen! Takk biggrin.png

 

Hever den mye? Tror du jeg kan prøve å ha den i en rundform?

 

Den hever ikke så veldig mye, så prøv deg fram :)

 

Forresten...mykt smør...romtemperert Bremykt?

 

For eksempel. Jeg bruker romtemperert tine smør.

Skrevet (endret)

Ingen over - ingen ved siden av:

 

Ostekrem med hvit sjokolade

1/4 ts salt

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1 plate hvit sjokolade

200 g romtemperert philadelphia

 

Rør sammen philadelphiaost, melis og vaniljesukker til du får en smidig krem. Jeg brukte vanlig miksmaster. Smelt sjokoladen og rør den inn i kremen. Tilsett saltet til slutt. La den hvile litt, helst i kjøleskap, før du har den på kaken. Ifølge den originale oppskriften, smaker den bedre jo lengre den står. Den kan derfor gjerne lages noen dager før du skal bruke den.

Endret av Monajenten
Skrevet

Ingen over - ingen ved siden av:

 

Ostekrem med hvit sjokolade

1/4 ts salt

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1 plate hvit sjokolade

200 g romtemperert philadelphia

 

Rør sammen philadelphiaost, melis og vaniljesukker til du får en smidig krem. Jeg brukte vanlig miksmaster. Smelt sjokoladen og rør den inn i kremen. Tilsett saltet til slutt. La den hvile litt, helst i kjøleskap, før du har den på kaken. Ifølge den originale oppskriften, smaker den bedre jo lengre den står. Den kan derfor gjerne lages noen dager før du skal bruke den.

 

Har du ikke glemt smør i oppskriften? Alle oppskrifter hvor man bruker hvit sjokolade og smøreost som jeg har kommet over har inneholdt smør også... hmmm......

 

Anonym poster: d2dfcead7934d3da54cd041a14612f5e

Skrevet

Ingen over - ingen ved siden av:

 

Ostekrem med hvit sjokolade

1/4 ts salt

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1 plate hvit sjokolade

200 g romtemperert philadelphia

 

Rør sammen philadelphiaost, melis og vaniljesukker til du får en smidig krem. Jeg brukte vanlig miksmaster. Smelt sjokoladen og rør den inn i kremen. Tilsett saltet til slutt. La den hvile litt, helst i kjøleskap, før du har den på kaken. Ifølge den originale oppskriften, smaker den bedre jo lengre den står. Den kan derfor gjerne lages noen dager før du skal bruke den.

 

Har du ikke glemt smør i oppskriften? Alle oppskrifter hvor man bruker hvit sjokolade og smøreost som jeg har kommet over har inneholdt smør også... hmmm......

 

Anonym poster: d2dfcead7934d3da54cd041a14612f5e

 

Nei, ingen smør i denne:-) Den er nyyyyyydelig:-)

Skrevet

Hva bruker du? Er det vanligst med no smørkremgreier eller kremost type?smile.png

 

Min "opskrift" er enkel.

En pakke philladelphia orginal, en pakke med tine smøreost med mandarin og melis. Vet ikke helt nøyaktig hvor mye, men smak litt etterhvert.

Synes kremen blir så kjedelig med bare philladelphia

Skrevet

Ingen over - ingen ved siden av:

 

Ostekrem med hvit sjokolade

1/4 ts salt

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1 plate hvit sjokolade

200 g romtemperert philadelphia

 

Rør sammen philadelphiaost, melis og vaniljesukker til du får en smidig krem. Jeg brukte vanlig miksmaster. Smelt sjokoladen og rør den inn i kremen. Tilsett saltet til slutt. La den hvile litt, helst i kjøleskap, før du har den på kaken. Ifølge den originale oppskriften, smaker den bedre jo lengre den står. Den kan derfor gjerne lages noen dager før du skal bruke den.

 

Har du ikke glemt smør i oppskriften? Alle oppskrifter hvor man bruker hvit sjokolade og smøreost som jeg har kommet over har inneholdt smør også... hmmm......

 

Anonym poster: d2dfcead7934d3da54cd041a14612f5e

 

Nei, ingen smør i denne:-) Den er nyyyyyydelig:-)

 

Da prøver jeg å lage den uten smør neste gang det blir gulrotkake... Vet hvem jeg skal ta hvis det går galt ;)

 

Anonym poster: d2dfcead7934d3da54cd041a14612f5e

Skrevet

Ingen over - ingen ved siden av:

 

Ostekrem med hvit sjokolade

1/4 ts salt

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1 plate hvit sjokolade

200 g romtemperert philadelphia

 

Rør sammen philadelphiaost, melis og vaniljesukker til du får en smidig krem. Jeg brukte vanlig miksmaster. Smelt sjokoladen og rør den inn i kremen. Tilsett saltet til slutt. La den hvile litt, helst i kjøleskap, før du har den på kaken. Ifølge den originale oppskriften, smaker den bedre jo lengre den står. Den kan derfor gjerne lages noen dager før du skal bruke den.

 

Har du ikke glemt smør i oppskriften? Alle oppskrifter hvor man bruker hvit sjokolade og smøreost som jeg har kommet over har inneholdt smør også... hmmm......

 

Anonym poster: d2dfcead7934d3da54cd041a14612f5e

 

Nei, ingen smør i denne:-) Den er nyyyyyydelig:-)

 

Da prøver jeg å lage den uten smør neste gang det blir gulrotkake... Vet hvem jeg skal ta hvis det går galt ;)

 

Anonym poster: d2dfcead7934d3da54cd041a14612f5e

 

Haha, den sjansen er jeg villig til å ta, for den er bare helt fantastisk:-)

Gjest UndrendeUllteppe
Skrevet

Hohoho tror jeg må bake i morgen! Takk biggrin.png

 

Hever den mye? Tror du jeg kan prøve å ha den i en rundform?

 

Den hever ikke så veldig mye, så prøv deg fram :)

 

Forresten...mykt smør...romtemperert Bremykt?

 

For eksempel. Jeg bruker romtemperert tine smør.

 

Thænk ju! Da blir det kake i morgen!

Gjest UndrendeUllteppe
Skrevet

 

For eksempel. Jeg bruker romtemperert tine smør.

 

Den ble kjempegod! :D var redd den ble stekt for lenge, men den var veldig saftig og god, helt perfekt. Gikk godt i en stor rundform, neste gang tar jeg til og med størrelsen mindre, så den blir høyere ;) mums!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...