Anonym bruker Skrevet 2. mars 2013 #2 Skrevet 2. mars 2013 5 egg 3 ss smeltet smør 2 ts bakepulver 1 dl sukker 1/2 ts salt 4 dl hvetemel 4 dl kefir Bland. Svell i 15 min. Stek. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0
Gjest overlord Skrevet 2. mars 2013 #3 Skrevet 2. mars 2013 5 egg 3 ss smeltet smør 2 ts bakepulver 1 dl sukker 1/2 ts salt 4 dl hvetemel 4 dl kefir Bland. Svell i 15 min. Stek. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0 Takk, men skeptisk. I mitt hode skal lapper inneholde natron og ikke bakepulver, og de skal ikke inneholde smør. Eller tar jeg feil?
Anonym bruker Skrevet 2. mars 2013 #4 Skrevet 2. mars 2013 5 egg 3 ss smeltet smør 2 ts bakepulver 1 dl sukker 1/2 ts salt 4 dl hvetemel 4 dl kefir Bland. Svell i 15 min. Stek. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0 Takk, men skeptisk. I mitt hode skal lapper inneholde natron og ikke bakepulver, og de skal ikke inneholde smør. Eller tar jeg feil? Jeg har aldri laget en lapp uten smør Hiv i 1 ts natron isteden. Med surmelk og salt funker det. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0
Sølvpanter Skrevet 2. mars 2013 #5 Skrevet 2. mars 2013 De skal inneholde natron og ikke smør ja. Mormor sin beste: 3 egg 1 kopp sukker 2 kopper kefir 1 ts natron 3 kopper hvetemel Jeg er selv ikke helt fortrolig med målebegrepet kopper, men har funnet ut at en kopp er ca 1,5 dl.
Anonym bruker Skrevet 2. mars 2013 #6 Skrevet 2. mars 2013 De skal inneholde natron og ikke smør ja. Mormor sin beste: 3 egg 1 kopp sukker 2 kopper kefir 1 ts natron 3 kopper hvetemel Jeg er selv ikke helt fortrolig med målebegrepet kopper, men har funnet ut at en kopp er ca 1,5 dl. Tøys og tull, lapper og sveler kommer i mange varianter. Surmelkssveler, søtmelkslapper, noen med hjortetskksalt, noen med natron andre med bakepulver. Dette vil vareriere utfra lokale skikker. Å påstå at det ene eller andre er "riktig" er tøvete. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0
Gjest overlord Skrevet 2. mars 2013 #7 Skrevet 2. mars 2013 De skal inneholde natron og ikke smør ja. Mormor sin beste: 3 egg 1 kopp sukker 2 kopper kefir 1 ts natron 3 kopper hvetemel Jeg er selv ikke helt fortrolig med målebegrepet kopper, men har funnet ut at en kopp er ca 1,5 dl. Takk! Den ser ut akkurat som den skal! Har googlet, men ikke funnet en ser perfekt ut (slik som den bestemor hadde som jeg ikke finner), så dette ser lovende ut! Lager nå!
Gjest overlord Skrevet 2. mars 2013 #8 Skrevet 2. mars 2013 De skal inneholde natron og ikke smør ja. Mormor sin beste: 3 egg 1 kopp sukker 2 kopper kefir 1 ts natron 3 kopper hvetemel Jeg er selv ikke helt fortrolig med målebegrepet kopper, men har funnet ut at en kopp er ca 1,5 dl. Tøys og tull, lapper og sveler kommer i mange varianter. Surmelkssveler, søtmelkslapper, noen med hjortetskksalt, noen med natron andre med bakepulver. Dette vil vareriere utfra lokale skikker. Å påstå at det ene eller andre er "riktig" er tøvete. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0 Riktig for meg iallefall, og i denne sammenheng er det igrunn det som betyr noe
Koala *g07* Skrevet 2. mars 2013 #9 Skrevet 2. mars 2013 Frister! Fortell gjerne hvordan de ble Hvor mange blir det ca av oppskriften?
BellaSuz Skrevet 2. mars 2013 #11 Skrevet 2. mars 2013 Tips når du lager sveler (det heter sveler i mitt hode når røra inneholder natron og kefir) er å blande natron og kefir og la svelle, egg og sukker piskes stivt til eggedosis og melet siktes inn litt etter litt. Da får du luftige og litt tykke sveler, noe jeg synes er nydelig:-)
Gjest overlord Skrevet 2. mars 2013 #12 Skrevet 2. mars 2013 Tips når du lager sveler (det heter sveler i mitt hode når røra inneholder natron og kefir) er å blande natron og kefir og la svelle, egg og sukker piskes stivt til eggedosis og melet siktes inn litt etter litt. Da får du luftige og litt tykke sveler, noe jeg synes er nydelig:-) Søren. Pisket ikke eggedosis. Men blander alltid natron og kefir ja. Skal rapportere. Steker nå.
Anonym bruker Skrevet 2. mars 2013 #13 Skrevet 2. mars 2013 Blir ikke lapper uten risgrøt i Anonym poster: 733520e9f83f9dee9c6adde969e60f55
Gjest Vicky Pollard Skrevet 2. mars 2013 #14 Skrevet 2. mars 2013 5 egg 3 ss smeltet smør 2 ts bakepulver 1 dl sukker 1/2 ts salt 4 dl hvetemel 4 dl kefir Bland. Svell i 15 min. Stek. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0 Takk, men skeptisk. I mitt hode skal lapper inneholde natron og ikke bakepulver, og de skal ikke inneholde smør. Eller tar jeg feil? Lapper og sveler er vel ikke helt det samme?
Anonym bruker Skrevet 2. mars 2013 #15 Skrevet 2. mars 2013 5 egg 3 ss smeltet smør 2 ts bakepulver 1 dl sukker 1/2 ts salt 4 dl hvetemel 4 dl kefir Bland. Svell i 15 min. Stek. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0 Takk, men skeptisk. I mitt hode skal lapper inneholde natron og ikke bakepulver, og de skal ikke inneholde smør. Eller tar jeg feil? Lapper og sveler er vel ikke helt det samme? Du har helt rett. Overlord ba om oppskrift på lapper men ønsket en oppskrift på tradisjonelle sveler. Anonym poster: 08a4557c52215eec3aa537f6919070a0
Gjest overlord Skrevet 2. mars 2013 #17 Skrevet 2. mars 2013 Pøh! Lapper inneholder ikke smør og er noe mindre enn svelene. Å bruke bakepulver istedenfor natron i kombinasjon med kefir er helt feil. Jeg doblet oppskriften og fikk noen-og-tredve lapper som smakte helt nydelig! Tusen takk for oppskriften!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå