Anonym bruker Skrevet 26. februar 2013 #1 Skrevet 26. februar 2013 Man kan ikke spise rått egg under graviditeten? Tenker ikke å helle i meg en eggeplomme altså, men det er jo f. eks rått egg i Ben & Jerrys-isen. Og i majones. Og remulade. Og dressing. Må man unngå alt dette? Ikke alle eggene er fra Norge heller. Anonym poster: 29b86d265300f5de05305b7efb414a6e
DaTuMa Skrevet 26. februar 2013 #2 Skrevet 26. februar 2013 Jeg spiser både is, majones og remulade. Men steker eller koker jeg egg selv skal det være gjennomstekt. Det skal være trygt å spise eggeprodukter i Norge
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2013 #3 Skrevet 26. februar 2013 Ja, det skal jo det, men enkelte produkter (Ben & Jerrys) er importert. Hva tenker dere om det? Kan jeg spise dressing fra Sverige, f. eks? Anonym poster: 29b86d265300f5de05305b7efb414a6e
Snellamedto Skrevet 26. februar 2013 #4 Skrevet 26. februar 2013 Jeg spurte jordmor om dette, fordi jeg spiste pasta carbonara, hvor det er et rått egg i sausen. Både hun og helsedirektoratet sier det er ok i Norge. Det KAN være salmonella i egg, men det skal ekstremt mye til for at det skjer her til lands, og det frarådes ikke rått egg til gravide.
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2013 #5 Skrevet 26. februar 2013 Nei. Men når det er fryst, dør salmonella/listeria osv da? (Tenker på is. Fryktelig lyst på is ja... ) Anonym poster: 29b86d265300f5de05305b7efb414a6e
Foccacia Skrevet 26. februar 2013 #6 Skrevet 26. februar 2013 (endret) Jeg spiser både ben & jerrys, majones og aioli. Aldri tenkt på at det ikke er bra, før jeg faktisk så en annen tråd om det her. Kommer til å fortsette å spise det som gravid Endret 26. februar 2013 av Pus med støvler venter # 2
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2013 #7 Skrevet 26. februar 2013 Tenk om det ikke er bra da? Man må jo tenke på det. Kan ikke bare lukke øynene, åpne smaksløkene og si "spist er spist". Anonym poster: 29b86d265300f5de05305b7efb414a6e
BellaSuz Skrevet 26. februar 2013 #8 Skrevet 26. februar 2013 http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/kan_gravide_spise_raa_egg Egg er trygt i Norge, og hvis det er salmonella i utenlandske produkter er det ikke farlig for foster/gravide. Trygt å spise det du nevner. Har aldri tenkt tanken på å ikke spise dette når jeg er gravid.
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2013 #9 Skrevet 26. februar 2013 Jeg spiste eggedosis i går, mao helt rått egg, med syndig sukker i og alt. Og godkjent av både legen og jordmor. Anonym poster: 5003f3210427e194ae5cd7efc26c1666
Anonym bruker Skrevet 26. februar 2013 #10 Skrevet 26. februar 2013 Ok Tusen takk for svar Anonym poster: 29b86d265300f5de05305b7efb414a6e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå